Lider al PSD și premier al României, Marcel Ciolacu este vehiculat ca posibil candidat la președinția României, informație pe care acesta nu a respins-o până în prezent. În emisiune la Antena 3, miercuri seara, el a fost întrebat dacă s-a decis în privința candidaturii, dacă el este cel care va candida, din partea PSD, la alegerile prezidențiale din 2024. Ciolacu a răspuns: Nu neapărat, nu sunt doar eu, mai sunt oameni în România”.

Liderul PSD a mers mai departe, indicându-l pe președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, pe care l-a descris ca fiind un veritabil om de stânga, „cu care este o încântare să stai de vorbă”, scrie g4media.ro.

„Am stat cu președintele Academiei, e o încântare să vorbești cu el. E om de stânga care gândește complet”, a comentat Ciolacu. Chestionat dacă Ioan Aurel Pop este opțiunea PSD pentru prezidențiale, Ciolacu a răspuns că „nu l-a întrebat”, dar că acesta este un exemplu reprezentativ al politicii de stânga și că lumea are nevoie de oameni se stânga, așa cum și România are nevoie de un președinte de stânga, după 20 de ani de președinție de dreapta.

Și liderul AUR George Simion a fost încântat de Ioan Aurel Pop.

Într-o postare din noiembrie 2020, liderul AUR scria :

Cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. E timpul să punem profesioniștii la conducerea Țării!

Leave a Reply