Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, reacţionează la decizia Guvernului Orban de a introduce accesul spitalelor private la programele naționale de sănătate.

“!Cel mai teamă mi-a fost de OUG pe sănătate. Noi nu avem o problemă să fie ajutate spitalele private, dar logica este clară: cine are bani va trăi, cine nu are va muri. Este cea mai macrabă ordonanţă, cel mai netransparent mod de a face o reformă în sănătate. Este inuman ceea ce a făcut guvernul Orban în acest moment”, a declarat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a declarat că proiectul de ordonanţă de urgenţă care permite ca cetăţenii să acceseze servicii din partea spitalelor private se va afla pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de marţi în măsura în care are toate avizele.

“Este un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică legislaţia în domeniul Sănătăţii, care, ca şi principală reglementare, practic, permite accesul nediscriminator al cetăţenilor la serviciile de sănătate, finanţate din programele de sănătate ale Casei, care, practic, permite ca cetăţenii să acceseze servicii din partea spitalelor private. În condiţiile în care proiectul de ordonanţă are toate avizele, cu siguranţă va fi pe ordinea de zi a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, marţi, întrebat dacă proiectul de OUG va fi aprobat marţi de Guvern.

 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi seară, premierul Ludovic Orban a vrut “să forţeze” adoptarea proiectului privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, însă ministrul Justiţiei i-a spus că nu se poate. “Mă bucur că în cadrul Guvernului mai există şi oameni cu minte şi care vor să respecte totuşi legea şi îl felicit pe ministrul Justiţiei că nu a avizat aşa ceva”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a spus că Guvernul a venit şi cu ordonanţă, “după ce ne-am chinuit 30 de ani să scăpăm de turismul electoral”, prin care s-a “legiferat” turismul electoral.
“Toată lumea, până acum erau reguli foarte clare, nu aveai voie la parlamentare să votezi decât în circumscripţiesau pe liste speciale în cazul în care erai flotant, erau excepţiile la prezidenţiale, fiind cu diaspora, şi europarlamentare, în momentul acesta turismul electoral este în floare şi vom putea merge din judeţ în judeţ şi vom putea vota oriunde”, a susţinut Ciolacu.
El a adăugat că sistemul privind votul multiplu nu a funcţionat, scrie news.ro

4 COMMENTS

 1. Repetentii si inconstientii din pnl care s-au cocotat pe spinarea pnl si au ajuns la comanda sunt lipsiti de instinct de conservare biologica. Chiar nu vad ca in tari puternice mai este putin si se instituie stare martiala in lupta cu gripa care a devenit teroristul planetei? Cand in lume armata statul sunt gata sa preia fraiele din mina celor care se joaca de-a sanatatea , lui mandolina ii arde de privatizari. Sa se uite ca si doamna fosta ministra psd se juca de-a inchis spitale,vacinuri si dezinfectanti si acum plange ca si ea are probleme. Buei inconstientilor este gripa mortala in lume si mai bine plecati toata gasca daca nu va pricepeti la conducere ca la furaciuni nu va intrece nimeni, mai usor cu sanatatea!….Construiti spitale, pregatiti doctori si pe urma cand plesnim de sanatate si bunastare sa privatizati asa ca sa ne jucam de-a intretinerea sanatatii

 2. E cam neconstitutional ca toate contributiile cetatenilor la fondul PUBLIC de sanatate, sa fie DETURNATE in sistemul.privat.E cam penal…
  Cetatenii pot incheia optional o asigurare privata.
  Dar ! Cunosc o persoana care prin multinationala in care lucreaza are un abonament privat la o firma cunoscuta de sanatate.Ma credeti ca pentru o consultatie de specialitate a platit o “coplata” de 280 lei ?
  Va veni ziua in care spitalele de stat vor refuza internarea bolnavilor, pt ca nu ” mai sunt fonduri” ?
  Va veni ziua in care daca gasesti un loc de internare la “privat” , trebuie sa platesti o” coplata”( pt.aceleasi servicii !) de cateva mii de euro ?

 3. Daca se tot plictiseste DNA, ar putea sa vada cum se vor.imparti banii publici de catre CNAS , la firmele private…pe ce criterii….se duc bani publici la firme private….

Leave a Reply