In aceasta dimineata, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat intentiile sale si ale partidului in legatura cu noul sistem de impozitare pe care stanga il doreste.

“Vin tot felul de tiriplici sa ne explice ca e mai buna cota unica (….) Daca vor sa se consulte cu noi si sa decidem impreuna, bine. Daca nu, le dorim succes”.

Presedintele PSD a prezentat, cu o aroganta si un nerv neregasite pana acum la el, cum ca PSD vrea schimbarea sistemului de taxe si impozite din Romania si ca a propus aceste demersuri in cadrul coalitiei.

Cu o abordare de tip “take it or leave it”, Ciolacu a facut trimitere la Evul Mediu, bule papale si alte exemple in contradictie evidenta cu realitatile democratice de astazi.

Panta pe care a apucat-o demonstreaza inca o data ca PSD are o veritabila problema de gestionare a propriului comportament atunci cand ajunge la putere.

Sa vedem daca PNL este capabil de o reactie calma, articulata si bine argumentata in fata PSD, cu trei sferturi din lideri plecati prin vacante si preocupati doar de proiecte personale.

PS 1 : Unde sper sa aiba PSD dreptate si Ciolacu succes este la pretul energiei. Si al combustibililor. Este ministrul PSD al Finantelor gata sa propuna o acciza redusa si un tva la fel din Octombrie 2022 pana in Martie 2023? Ca sa scada pretul si consumatorul sa plateasca mai putin de 10 lei litrul? Nu de alta, dar statul incaseaza cel mai mult prin taxe din pretul carburantilor. Hai, curaj 

PS 2 : Reiau a 4 a oara calculul simplu pe cota unica de impozitare a veniturilor 

Venit 1000 lei / cota unica 16% = 160 lei impozit la stat

Venit 10000 lei / cota unica 16% = 1600 lei impozit la stat

Din acest calcul simplu, reiese ca “bogatii” luati in vizor de socialisti platesc de 10 ori mai mult impozit concret, net si real decat “saracii” pe care-i vizeaza electoral

 

Leave a Reply