Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, vineri, la Arad, că echipele de jurişti ale USR şi PLUS lucrează la finalizarea contestaţiei care va fi depusă în cursul zilei de vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după decizia “aberantă” a BEC prin care a fost respinsă participarea la alegeri a alianţei dintre cele două partide, scrie Agerpres.

“Colegii din echipa de jurişti a Alianţei 2020 USR Plus lucrează la finalizarea contestaţiei care urmează să fie depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în următoarele ore şi sperăm noi ca ea să fie judecată mâine (sâmbătă – n.r.). Venim cu toate argumentele, inclusiv cu elemente noi în urma solicitărilor sau observaţiilor făcute de membrii Biroului Electoral Central. Sperăm să avem câştig de cauză pentru că, noi credem că legitimitatea unor preşedinţi de partide e dată în primul rând de faptul că ei au fost aleşi statutar şi că statutul respectiv e legal, înregistrat la Tribunal odată cu înregistrarea partidului politic. Eu, ca preşedinte de partid, semnez acte şi documente în numele partidului de când am fost ales în Convenţia Naţională a PLUS şi acele acte sunt considerate ca fiind legale, cu valoare juridică“, a spus Cioloş.

Liderul PLUS a catalogat drept “aberantă” decizia BEC şi a spus că interpretarea legislaţiei poate conduce la “situaţii aberante”.

“Ceea ce BEC a cerut practic a fost ca această alianţă să fie semnată de o persoană care nici măcar nu mai e membru al partidului din alianţă, e vorba de domnul Nicuşor Dan, dar ca să vedeţi până unde merge interpretarea asta strict birocratică şi administrativă a unei legi, înţeleg că una dintre alianţele care a fost respinsă ieri de BEC are în componenţa ei un partid al cărui lider e decedat deja de câţiva ani de zile (Corneliu Vadim Tudor – n.r.) şi BEC a respins acea alianţă pentru că protocolul alianţei nu era semnat de către persoana decedată”, a spus Dacian Cioloş.

El a adăugat că decizia BEC “pare să fi mobilizat şi mai mult susţinătorii şi membrii noştri, care sunt decişi să sprijine un proiect politic pe care l-au susţinut încă de la început”.

Cioloş a declarat că USR şi PLUS au luat toate deciziile la timp şi a fost notificat la timp Tribunalul.

Nu e vina noastră că se tergiversează atât de mult în justiţie şi procesarea în acte administrative, în registrul partidelor, aceste modificări (…) Aici cred că ar trebui să fie adaptată şi modificată legea, ca să avem nişte termene, mai strânse şi mai clare, mai precise, în care astfel de modificări în registrul acela al partidelor să poată să aibă loc, ca să nu fim blocaţi”, a declarat liderul PLUS.

Dacian Cioloş a mai spus că dacă USR şi PLUS vor ajunge la guvernare se vor opera modificări în legislaţie pentru a nu mai exista astfel de situaţii.

2 COMMENTS

  1. Ce sa spun de integratul asta in absolut,atat de absolut incat e in cautare eterna de semnaturi!Au echipa de juristi,alt tampit,barna,a tunat si i-a adunat!Wow, o lege simpla de inscriere e obstaculul conspiratiei lui dragniea?Hai,ca sunt idioti,cu “independenta justitiei” pe buze!La buna dizolvare,dupa lege!Am si suc sa va hidratati,dat de guru bivolaru,fara termen de expiratie!Imi place sa vad prostia adunata in grup,sex in grup,nu cuplu,si alergand pe imasuri dupa un os de ros!Savuros!

Leave a Reply