Dupa afirmatiile fara echivoc ale presedintelui Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos vine cu precizari suplimentare pe Facebook in care aproape ca-l ia peste picior pe presedinte si contrazice absolut tot ce a spus acesta.

Iata mesajul anti-Iohannis scris de Ciolos :

Mesajul pe care am dorit să-l transmit astăzi în Senat are trei puncte principale.
1) Am salutat, susținut și susțin în continuare fondul intervenției ‪#‎ANAF‬, atât în acest caz despre care discutăm, cât și în general, când intervenția este justificată pe deplin de aplicarea legii și nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-și face treaba. Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea.
2) Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz și în altele, prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare. Nu sunt de acord cu acest mod de acțiune nici în acest caz, nici în general, față de firme sau simpli cetățeni contribuabili. Le-am solicitat să aplice legea fără a utiliza astfel de practici, care riscă să discrediteze imaginea de instituție în slujba cetățeanului. Acest gen de comportament ar trebui să se schimbe. ANAF poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează.
3) Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenției de a întrerupe activitatea entităților respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparțin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului).

Iata si raspunsuri anti-Iohannis ale premierului la unele comentarii pe Facebook

* Nu am condamnat ANAF, dimpotriva. Au actionat remarcabil pe fond, respectand legea. Am condamnat forma, modul de actiune, care a lasat i

* Pe fond ANAF a acționat foarte bine. Dar risca sa se discrediteze ca institutie daca lasa impresia dorintei de a intimida pe cei controlati. DOAR forma am regretat-o, nu fondul, pe care il apreciez si susțin.

* Nu am facut niciun compromis. Am aparat legea in fata celor care au vrut doar spectacol si am incercat sa am un punct de vedere echilibrat, sustinant faptul ca ANAF a aplicat legea dar regretand ca a fost si o tendinta de intimidare care din pacate a fist speculata apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus. Caut sa nu pierd energia reformista transmisa de cei care vor o Românie mai onestă, mai curată, mai tolerantă cu semenii.

====================

Presedintele Klaus Iohannis a spus azi :

“În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a declarat preşedintele la Biblioteca Centrală Universitară, înaintea unei dezbateri.

Preşedintele a mai spus că situaţia în care este trustul Intact este “neplăcută şi inutilă” şi că a constatat deschidere la factorii de decizie în acest caz, în urma discuţiilor pe care le-a avut pe această temă.

“Cu siguranţă prin discuţii aşezate şi calme până la urmă se găsesc soluţii convenabile”

 

 

16 COMMENTS

 1. “o tendinta de intimidare care din pacate a fost speculata apoi de cei de la Antene”
  Huoooo, speculantilor! Onoare muncii! Stalin si poporul rus, fericirea ne-au adus! Dar i-a intrecut nitel, cetateanul din bruxel!
  Bravo, tovarasului julien!

 2. Sa nu va mire ca, la un eventual protest care ar risca sa scape de sub control, nu va ezita sa ordone reprimarea, chiar cu mai multe victime decât la Colectiv.

 3. Doresc sa va rog ceva, ati putea ss prezentati VIZUAL in toate emisiunile ce anume a sechestrat statul prin hotarare judecatoreasca si care este valoarea lor.
  Dupa aceea sa prezentati ce au facut institutiile statului pentru a recupera “prejudiciul”, au facut vreo evaluare sau vreo licitatie a vreunei proprietati sechestrate.
  VIZUAL vreau sa spun prin desene si scheme asa cum li se explica celor mici, cei de la tara nu inteleg prea bine termenii juridici nici vorbe multe.
  O imagine face mai mult decat O MIE DE CUVINTE.
  Va multumesc.

 4. După această postare , se mai îndoieşte cineva de faptul că Ciolos e implicat până în gât? Ceea ce a scris în această seară , e un semnal pentru propaganda băsistă că va merge până la capăt cu această nemernicie . Cine va urma după A3 ? Poate noi ,dacă nu vom fi atenţi ! Vineri , la ora 15 ,în Piaţa Constituţiei ,să vorbim despre libertate , democraţie , demnitate .

 5. Să-i fie rușine , pentru că el consideră totul ca un ”spectacol” toată dezbaterea din Parlamentul României referitor la abuzul privind ultimatumul dat de guvernul”meu”, recte de către guvernul Cioloș, de închidere în cinci zile a 5(cinci) televiziuni private, deci libere, dintr-o Țara europeană.
  .
  PS. Vă mai rog o dată, dați, sau faceți demersuri să dați TOATĂ înregistrarea Dezbaterilor din Parlament de astăzi (17.02.2016)! Nu-I nimic de pierdut, cred, și mai cred că n-ar fi nicio restricție. Altfel le vom uita prea repede, și-i păcat ca atunci când nu vom avea cuvinte să spunem ce a fost ACOLO. Deci nu țineți sub oboroc această dezbatere f.f importantă. Vă rog.
  Știți ce important este pentru mine și , cred, pentru mulți să-mi reamintesc următoarele momente:
  http://www.europarl.europa.eu/ep-live/ro/plenary/video?debate=1347455074438&streamingLanguage=ro

 6. Observ o mișcare perfidă gen PSD: La Sinteza Zilei,domnul Dragnea,invitat fiind,spune că are încredere în bunele intenții ale guvernului Cioloș în ciuda gafelor repetate din Parlament.Dragnea acuză fraudă în Senat pentru neaprobarea Legii Defăimării.Liviu Dragnea și camerila PSD au fost factorii decizionali pentru care astăzi , Cioloș este premier și afce ce vrea !

 7. Ce poti sa astepti de la cineva care vorbeste doar atat cat i se pune sub nas sau cat timp i se invarte cheia. Caci despre cultura nu poate fi vorba. De la un text la altul, a primit “indicatiile” doamnei MM, inca ministra justitiei, nu-i asa? Aplicarea legii nu inseamna sa faci parjol cu tot ce-ti iese in cale. Asta se invata si la Agronomie, daca te uiti cu blandete la animale si la plante si nu cu ciuda.

 8. Cel mai curios pasaj din postarea de “noapte” a lui Ciolos e cel care se referă la pierderea de către domnia-sa a “energiei reformiste” care i-a fost transmisă de către cei care vor o “Românie mai curată, mai onesta, mai toleranta cu oamenii”. Literal, asta se traduce cam așa : eu am o misiune, aceea de a schimba România intr-o țara civilizata (curată, onesta, toleranta) misiune care vine de undeva de deasupra lumii banale in care se întâmpla conflicte de genul ANAF-Trustul Intact. Lăsând laoparte retorica de contopist provincial, dl Ciolos ne spune un lucru interesant, anume acela că d-sa n-a venit pe post de bușon politic ci de-a dreptul ca misionar al unei religii menită sa facă din țara noastră un rai. Omul e plin de o energie mistica, așadar, iar acțiunile lui sunt transcendente, deasupra conflictelor banale care agită cotidianul: presa, fisc, contencioase administrative, el a venit sa aducă legea, sa scoată cămătarii din templu, Doamne iartă-i pe cei care nu înțeleg! E o dimensiune a dlui Ciolos care ar trebui să ne pună pe gânduri-ferească sfântul sa avem de-a face cu un fundamentalist șef peste executiv!-si de care ar trebui sa ținem seama in momentul in care vrem sa obținem ceva concret de la el (vreo măsura concretă, o reorganizare a vreunei structuri administrative, O revizuire de buget). Si țot aceasta dimensiune “mistica” poate explica si faptul că n-are nici un discernământ in alegerea colaboratorilor: probabil, i se pare destul ca persoana propusă pentru un minister sa manifeste “energie reformista” si entuziasm ‘creator” când se prezintă la interviu si gata, restul nu mai contează, poate sa fie inginer, ca Guseth, si să preia Justiția sau să nu-si fi terminat studiile de medicină si să preia Sănătatea, totul intr-o atmosfera de amatorism exaltat care, pe buna dreptate, face să se cruceasca până si ateii. In această lumină, flit-ul dat lui Johannis pe tema evacuării Antenelor nu e o dovadă de obrăznicie din partea premierului ci, mai degrabă, reprezintă un avertisment adresat de d-sa președintelui referitor la pericolul ‘ereziei” pe care o comite luând partea speculanților /falșilor profeți de la Antena 3. Oare M Juncker de la Bruxelles știa ce face când l-a înfipt pe Ciolos in coasta neamtului? Dacă nu, mai e timp sa se mire.

 9. Dl. Ciolos=coada de topor una extrem de slefuita, este una aruncata si impusa de la Poarta si acceptata de unchiul de departe. Singurul lucru care poate sa-l faca este sa ne lase. De cand a venit lucrurile s-au bulversat si mai rau iar, Romania acum n-are nicio perspectiva viabila.
  Daca vedeti una sa-mi spuneti.

 10. pe scurt de pe net adunate
  http://www.dcnews.ro/verdict-crunt-pus-de-un-jurnalist-ciolo-are-fa-a-de-prost_497580.html#sthash.78zxy6Bn.dpuf : “Antena 3 are sediu, Iohannis are televiziune, Cioloș are față de prost”, a scris Victor Ciutacu, pe Facebook. iar ciolos continua sa minta la fiecare fraza spusa ca un bun tehnocrat adanc implicat in dosarul telepatia si la ceea ce a urmat.
  http://www.stiripesurse.ro/tudor-chirila-manifest-impotriva-lui-klaus-iohannis-trebuie-sa-fii-prost-sau-angajat-antena-3_983025.html ” Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoști/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării, la fel cum trebuie să fii din nou prost încât să nu observi că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu recuperarea unui prejudiciu și nici licența de emisie cu sediul.” cam asta we parea unui drogat betivan, tudor chirila, demn reprezentant al “tinerilor frumosi si liberi” despre voi cei de la antena 3 si sau cei care va sprijina.

 11. Individul acesta, destul de straniu, preparat in laboratoarele de la Bruxelles, a luat-o deja in freza, dar va incerca sa duca pana la capat actiunea ANAF!Trebuiesc blocati pe toate caile! Publicati materiale cu pozitia lui in afacerea IKA pecand era la Ministerul Agriculturii!Va pleca cat de curand, de unde a venit!

 12. Cand il aud pe asta ca zice “ANAF a actionat remarcabil pe fond” ma intreb ce a fost asa de remarcabil la actiunea lor, in afara de abuzul securist pe care l-au facut? Pana la urma, toata actiunea lor a fost abuziva, de la numarul lor, la legitimarea oamenilor, la pozarea lor. Sa ne spuna Ciolos care parte a actiunii ANAF a fost remarcabila in sens pozitiv. Stilul acestei interventii imi aduce aminte de “fragrantul” in cazul Bercea, cand alti securisti au culcat-o pe femeia aia gravida la pamant intr-un mod brutal, desi nu era cazul, si au pus-o sa ridice banii de jos, ca sa apara mai bine luminolul pe maini. Securisti tipici comunisti. Ca daca ar fi si ei securisti de mileniul 3 macar ar fi ceva, si-ar mai salva fata, dar sunt prea prosti, incuiati si incompetenti, asta e de fapt problema. Ei au iluzii de grandoare si marire, vor sa conduca Romania, dar nu realizeaza ca sunt niste incapabili si ca nu pot administra o tara. Sa isi vada de teroristii lor si de rusi si sa ne lase pe noi in pace.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/02/17/antena-3-executata-de-guvernul-ciolos/

 13. 🙂 Pe naiba flit!
  E un joc de-a ”arunc mortul în curtea altuia” dar au substrat ascuns. Mare atenţie: e un joc de a împrăştia în toate părţile toate gîndurile oamenilor pentru ca imediad după ce se linişteşte totul vor intra în forţă. Nu uitaţi: se practică hotărîri prin nereprezentare”doar că nu se înştiinţează sau ajunge înştiinţarea cu 48 de ore înainte sau după termenul de judecată încît nu ştie omul despre acţiune iniţială” şi totul e definitiv şi irevocabil!(ştiu ce zic)

 14. Draga Radu, de ce nu faceti un pas “en-avant” si propuneti voi un deal!! Dar faceti-l de tip scrisoare deschisa catre toti decidentii si catre presa (fiind deschisa). Puteti sa o faceti de asa natura incat sa aratati ca propunerea voastra este mult mai avantajoasa financiar pentru stat decat golirea si vanzarea cladirilor acum. Un exemplu:
  Trustul Intact a platit 320 milioane euro la bugetul de stat in ultimii 10 ani, deci la un calcul simplu contributia este de cam 30 milioane pe an. Acum sa facem calculele pe primul an. Sa zicem ca puteti oferi un contract de chirie pe timp indelungat (de ex. 10 ani dar voi decideti) si eventual cu plata in avans pe 3 ani (daca va permiteti). Chiria medie pe birouri in locatia respectiva este cam de 16 euro/m.p./luna. Nu stiu cat aveti acolo, dar sa zicem 2000 m.p. Asta inseamna 384 000 euro/an. Deci ce castiga statul intr-un singur an, in cazul in care accepta:
  contributii taxe si impozite: 30 milioane euro
  chirie: aprox. 400 000 euro (fiind contract sa zicem pe 10 ani, totalul va fi de 4 milioane euro din chirie)
  Total primul an 30 400 000 euro.
  Ce castiga statul in cazul in care va evacueaza:
  contributii taxe si impozite: – 30 000 000 euro (caci ii pierde nemaifunctionand firma)
  vanzare imobile: 10 000 000 euro (cu indulgenta), sa zicem chiar 20 000 000
  chirie: – 400 000 euro (pe 10 ani = -4 000 000 euro)
  Total primul an: – 9 600 000 (deci minus!)
  Deci inca din primul an va fi o pierdere de aproape 10 000 000 euro, iar pe 10 ani de mult mai mult (sute de milioane de euro). In cazul chiriei, prejudiciul se recupereaza din primul an practic.
  Deci o astfel de oferta, facuta publica si cu cifre clare de cat pierde statul prin actiunile ANAF/Ciolos/Dragu, nu va putea fi refuzata fara un studiu financiar si din partea lor prin care sa demonstreze cum vor castiga mai mult decat prin oferta facuta. Economia tarii nu este o contabilitate simpla. Ca sa nu mai vorbim ca vor intra cateva sute de oameni in somaj, pentru care statul va plati ajutoare de somaj, si asta, trebuie spus, DIN BANII NOSTRII. Va urez succes

   • Merci Radu, nu stiu eu nu am vazut nici o oferta financiara cu cifre si calcule. Am vazut doar scrisori de intentie de la voi catre ei, mai mult intrebari. Poate am pierdut eu ceva. Daca da, pune aceasta oferta financiara trimisa, si pe blog. Merci. Succes

Leave a Reply