Evenimentele dramatice din ultimul an din Ucraina, la care se adauga atentatul terorist cu 298 de morti asupra unui avion civil, ma determina sa pun o intrebare : cit i se va mai permite Rusiei sa raspindeasca amenintarea si moartea in Europa?

Cite dovezi si drame derulate sub ochii nostri, cati morti trebuie sa mai apara in Ucraina ca Rusiei sa i se puna piciorul in prag din partea lumii civilizate?

Un stat terorist, ce finanteaza anexari teritoriale si gherile paramilitare ce controleaza ilegal teritorii ale unor state independente n-au ce cauta in relatie cu statele civilizate.

Daca Europa democratica si Statele Unite ale Americii vor sa afle exact de cita cruzime poate da dovada Moscova, sa afle ce a facut comunismul in Romania din 1947 pina in 1989. Cati morti, cata suferinta, ce drama nationala.

Sanctiuni extrem de dure din partea institutiilor internationale sunt necesare asupra Moscovei, pentru a stopa finantarea si sprijinul militar acordat terorismului si separatismului, redesenarii frontierelor prin amenintare, in dispretul dreptului international.

14 iunie 2014 - 49 de morti

14 Iunie 2014. Rebelii pro-rusi doboara un avion militar AN-26, omorind 49 de militari ai Ucrainei aflati la bord.

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-POLITICS-PLANE

UKRAINE-RUSSIA-POLITICS-UNREST-CRIMEA-TROOPS

 

55 COMMENTS

 1. “VIDEO MANIPULARE MEDIATICĂ în GAZA
  Postul american de televiziune NBC News și-a retras corespondentul din Fâșia Gaza, după ce acesta a transmis atrocitățile comise de armata israeliană în teritoriul palestinian. Fără a intra în jocul manipulării mediatice practicat de marile canale de televiziune occidentale, jurnalistul a realizat un reportaj despre uciderea celor patru copii palestinieni pe o plajă din Gaza.

  Ayman Mohyeddin, corespondentul NBC News a fost martor la omorârea celor patru copii palestinieni care se jucau pe o plajă din Gaza, de către militari israelieni, și a realizat un reportaj emoționat pe acest subiect. Marcat, el a povestit momentele de dinaintea morții celor patru micuți, alături de care, înainte de a fi uciși, se jucase cu o minge de fotbal. Toți cei patru copii, cu vârste între 7 și 16 ani, erau membri ale aceleiași familii, relatază presstv.ir

  Șefii săi din SUA au decis însă că jurnalistul trebuie să părăsească teritoriile palestiniene imediat. Conform unei surse din NBC, mai marii televiziunii au susținut că rechemarea jurnalistului este cauzată de ”motive de securitate”, având în vedere că armata israeliană a declanșat joi noaptea invazia terestră în Fâșia Gaza.

  Se pare însă că NBC nu va rămâne fără corespondent. Un alt jurnalist, Richard Engel, a fost deja trimis în Gaza, însoțit de un producător american, care nu a mai fost niciodată în regiune și nici nu cunoaște limba arabă.
  NBC a refuzat să comenteze de ce ”motivele de securitate” invocate în cazul lui Mohyeddin nu se aplică și lui Engel.

  Manipularea practicată de media occidentală în Gaza nu ar fi ceva nou. Cel mai recent episod al modului în care televiziunile de peste Ocean, în frunte cu CNN, CBS și ABC News, încearcă să deformeze realitatea, demonizându-i pe palestinieni, a avut loc recent. Protagonistă a fost televiziunea ABC News, care, prin corespondentul său din Gaza, a încercat să prezinte într-o altă lumină agresiunile israeliene asupra palestinienilor.

  Diane Sawyer a realizat un reportaj despre rachetele lansate de mișarea Hamas asupra teritoriului israelian, în timp ce pe ecran apăreau avioane israeliene care atacau Gaza. Manipularea a mers până acolo încât deși cameramanul filma palestinieni care încercau să-și recupereze o saltea din ruinele unei case, jurnalista americană vorbea despre ”o familie de israelieni care vor să-și salveze ce se mai poate din casa lovită de o rachetă palestiniană”. Ulterior, asaltată de comentarii critice, ABC News și-a cerut scuze pentru ”eroare”.”

  • Diplomacy requires learning ability, but Washington left diplomacy years ago and relies on force.
   Dr. Paul Craig Roberts

  • Se intampla multe lucruri de nedorit in lumea asta larga. Totodata si manipularea este la ea acasa, in toate aceste “teatre”. Din pacate cei care platesc cu pretul vietii sunt fara discutie nevinovatii prinsi in tot acest joc murdar al zilelor noastre.

  • Mda, nu e numai Rusia, mai este si Koreea de Nord si Iran si tarile totalitariste din Africa unde copii sunt invatati sa omoare oameni, si minunata China (unde oamenii sunt omorati cu toxine si poluare pentru ca 2% din conducatorii iubiti sa se imbogateasca) si tarile care omoara crestinii.

   Si unde sunt cititorii care injura pe americani si vor sa ii inlocuiasca cu minunatiile de tari enumerate de mine mai sus ? De ce nu se duc sa traiasca in tarile alea 1 an ?

 2. Natiunile Unite ar trebui sa impuna embargo total pana cand cel vinovat va fi predat organismelor internationale

  • Romica Aioanei…, esti copil… Exact pe asta se bazeaza geopolitica… Pe oameni infantili… Scuze, pentru intransigenta, dar… ……. Cum, Dumnezeului, iti poti imagina ca Russia s-ar “impiedica” de principii umane?!… Ai idee de doctrina lui Petru “cel mare”?!… Daca nu, esti aiuristica… Scuze!

 3. Nu este doar de la rusia! Metoda,,scopul scuză mijloacele” este folosit de orice guvern al oricărei ţări, mai ales cînd merg cu,,pupatul” mîinilor pentru afaceri de mai multe părţi, dacă nu folosesc această metodă, intră în forţă şi-şi impun propriile legi prin orice metodă utilă lor, vezi: kosovo-america, libia-america, irak-america, kuweit-america-marea britanie, afganistan-america, grecia-america, siria-america, egipt-america prin sustinerea ulterioară a fostului preşedinte, aruncînd frăţia musulmană la înaintare, israelul-gaza-america, acum, rusia-america(americanii scot la înaintare aliaţii să lupte şi ei cu banii,,deşi nu le-au cerut nimeni banii” pe care-i consideră investiţi pe teritoriul acelor ţări, după care, americanii-marea britanie-bancherii, urlă în gura mare că respectivul teritoriu al respactivelor ţări le revine lor, de parcă au participat la o licitaţie sau, guvernele acelor ţări au hotărît vînzarea teritoriilor respective). Zilele astea au fost lupte îngrozitoare împotriva a ceea ce se întîmplă în gaza-israel, a fost îngrozitor în Paris, nu ştiu dacă este pe youtube, nu cred că au fost plasate pentru protecţia siguranţei ţării, dar pe facebook sunt filmuleţe, fotografii, https://www.facebook.com/photo.php?v=987792621236398&set=vb.663988950283435&type=2&theater
  ,,From Paris … Radical Zionists toiled in violent demonstrations expressing support for the aggression against our people in Gaza … # It had the Algerian people Lookout, saw the reaction of the people of # free Algeria (Translated by Bing)”
  Dacă nu pun jurnaliştii materialele pe youtube, pentru a-şi proteja locul de muncă, arabii nu au nicio problemă, pun absolut totul pe youtube, pe facebook, pe bloguri, pe ei nu-i interesează decît dreptatea, libertatea, demnitatea şi onoarea pe ici pe colo şi să fie la curent cu ştirile orice individ care vrea să se documenteze.

 4. E CA LA NOI. DE 2 ANI PUTEAM SCAPA DE BASESCU DAR NU SE VREA,ASA ESTE SI CU RUSIA. INTERESE ECONOMICE SI POLITICE IMPIEDICA APLICAREA DE SANCTIUNI. PUNCT. RESTUL SUNT DISCUTII.

 5. Un proiect susţinut de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, revine în actualitate. Senatorul PSD propunea ca elevii care nu au promovat bacalaureatul să facă un an pregătitor la facultate. Iniţiativa a fost criticată la vremea respectivă de Victor Ponta, acum, însă, premierul susţine şi el ideea………….ASTA ESTE SA VA MAI DATI SEAMA DE OAMENII CARE CONDUC ROMANIA.

 6. De ce sunteti asa sigur ca racheta(daca a fost o racheta) a fost trasa de rusi, doar pentru ca Dvs, nu-i puteti suferii pe rusi,aveti si alte informatii decat cele americane care au interese in zona si implicit nu pot fi obiective?

 7. 20 de milioane de oameni au murit in regimul sovietic(in urss!!! nu si in ce au ocupat dupa al doilea razboi mondial) din acestea amintesc 5 milioane de rusi in foametea creata artificial de lenin din 1921 in regiunea raurilor volga si ural ,si desigur holodomorul ,foametea artificiala creata de stalin unde mai adaugam alte 5 mil ,acestea nu sunt decat doua exemple mai speciale din sutele de astfel de crime comise asupra poporului RUS si UKRAINEAN de catre COMUNISTI .Nu rusi sunt devina pt asta ci comunismul ,o idee care din nefericire pt poporul rus a reusit sa prinda radacini in haosul din rusia in 1917 si sa fie asociat ca ceva specific poporului rus .Este incorect sa atribuim crimele comunismului poporului rus .

 8. Aveti multi postaci dar si multi oameni care sunt sincer pro-rusi si antioccidentali si anti-americani pentru ca ei se identifica cu A3. cacofonia e binevenita

 9. Zau?

  “Iran Air Flight 655 was an Iran Air civilian passenger flight from Tehran to Dubai that was shot down by the United States Navy guided missile cruiser USS Vincennes on 3 July 1988. The attack took place in Iranian airspace, over Iran’s territorial waters in the Persian Gulf, and on the flight’s usual flight path. The aircraft, an Airbus A300 B2-203, was destroyed by SM-2MR surface-to-air missiles fired from the Vincennes.
  All 290 on board, including 66 children and 16 crew, died.[1] This attack ranks tenth among the deadliest disasters in aviation history”
  (Wikipedia)

 10. Ar fi curios de aflat daca racheta a fost capturata de la ucrainieni sau primita de la rusi… Iar faptul ca epava a fost “securizata” de separatisti si cutiile negre trimise la Moscova mi se pare ireal… de noaptea mintii!
  Si ce naiba pazeste ONU? Acolo trebuie un contingent de mentinere a pacii cum a fost si in Kosovo! La cate evenimente din astea mai trebuie sa asistam inainte ca ONU sa se implice terestru in zona??? Trebuie sa asteptam sa cada o racheta pe teritoriul Romaniei? sau a altei tari din zona? Stiu ca astea sunt provocari marsave, dar ce mai trebuie sa se intample pana cand ONU se va trezi din hibernare?

 11. Russia va propaga atata teroare cat va putea suporta civilizatia umana. Pentru ca Russia, conform doctrinei proprii, TREBUIE sa imprastie teroare, pentru a conduce… Altfel, nu poate… Incapacitatile politice, economice si geopolitice fac din Russia cel mai mare pericol al milenului III. Russia este un monstru cu picioare de lut… Nu, neaparat, din punct de vedere economic… Nici dpdv politic si/sau geopolitic… Nu… Russia este un monstru dpdv uman… Asa a fost, asa este si va ramane, pentru ca Russia s-a nascut din suferinta popoarelor subjugate, sleite de rapacitatea unui popor primitiv, “scuipat” de Asia spre Europa… Asa cum Petru, asa zis “cel mare”, a lasat Russiei testament blestemat de-a ajunge in inima Europei, sper, din tot sufletul, ca, mai devreme sau mai tarziu, altcineva sa lase Europei un testament complementar – spulberarea acestei scarbosenii planetare – Russia…

  • Imputitul de Putin s-a exprimat foarte clar… Nu este Russia vinovata, ci Ucraina… Ucraina este vinovata morala pentru tragedie, pentru ca nu a acceptat acele conditii scabroase, tipic moscovite… Adica, Ucraina nu a acceptat sa renunte, DE BUNA VOIE, la teritoriul national, in favoarea Russiei… Ieri, Russia a interzis importurile de fructe din Rep.Moldova… Maine, probabil, Russia va interzice orice, dar nu importul de doctrina comunista, tipice lui Marx, Engels si/sau Lenin… Putin este un imbecil, indoctrinat si programat sa provoace un razboi mondial… Scaparea va fi o persoana care sa-l execute…, care sa ne scape de monstruozitatea lui… ….. L-as compensa cu orice pe “baiatul” ala, pe cel care ne-ar scapa de “maimutoiul” de Putin…

 12. Fara legatura cu subiectul.
  Se zvoneste ca daca Ciolos nu va mai fi pastrat comisar la agricultura, Romania, adica basescu si Ponta il vor propune pe georgescu adica Giumbix comisar pe justitie. Va puteti imagina asa ceva? Cred ca ponta se joaca , sau isi joaca candidatura la presedintie. El nu va fi taxat pentru greselile in administrarea tarii ca prim ministru, ci pentru numirile dezastruoase: kovesi, nevazutul ministru al justitiei, si acum georgescu. Sau nici nu-i pasa pentru ca voturile nu conteaza, cum nu au contata cele 7,4 milioane; poate ca jocurile sunt deja facute. Oricum sa numesti, iarasi un preferat al lui basescu, este prea mult. Vad ca basescu nu-si pierde de loc din putere, dimpotriva. Poate il trageti de maneca pe ponta, dle Tudor.

 13. Cita moarte mai raspindeste Rusia? Cam cata moarte raspandeste America prin Gaza pe mana Israelului si prin alte parti. Dar ce sa-i faci cu vrajeala asta Americana Rusii sunt criminalii rai iar Americanii sunt criminalii buni.

 14. Avem o planeta, pe care am reusit sa o poluam, rasa de hominizi ce o populeaza este o rasa beligeranta; daca in epoca de piatra “liderii” isi dadeau cu o piatra in cap pentru o femala, sau o ciozvarta de carne,dupa milenii, azi am ramas cu aceleasi obiceiuri, dar “am evoluat” si nu mai utilizam pietre ca arme.

 15. Este incredibil!!! ce vocabular are acest,,individ”tăriceanu!!! citez:,,Călin Popescu Tăriceanu l-a executat public pe Crin Antonescu, declarând că cel care i-a fost șef în PNL este „labil psihic”.”http://www.obiectiv.info/calin-popescu-tariceanu-diagnostic-necru-ator-pentru-crin-e-labil-psihic_49728.html. Ăsta, cu tupeul lui oribil la purtător, se vrea preşedinte de ţară !!! Pe cine reprezintă acest,,individ”??? Exact cum îşi jicneşte colegii, aşa ne pune nouă poporului crucea pe piept fără nicio jenă!!! De-al de el, se găsesc pe toate drumurile…

 16. Atata timp cat are bomba atomica.
  Un stat cu bomba nucleara nu poate fi lasat in anrhie gen anii 90 ,deoarece sunt o gramda de organizatii criminale /teroriste care abia asteapta sa puna mana pe arsenal nuclear.

 17. Atît cît vor dori mușchii lor .Pt că UE. și alte puteri nu au curaj să se pună cu Putin din interes .De accea calcă peste orice așa cum au făcut și cu noi la referendum, așa cum fac în continuare susținînd-ul pe băsescu deși ȘTIU cu exactitate cît de corupt este el și familia lui.
  Toți vb . despre democrație, drepturile omului , etc… dar în fapt toți sunt complici prin neiplicare și din lăcomie și lașitate.

 18. Rusia va continua pana …..se vor TREZI toti ceilalti care deocamdata dorm !
  Dorm pentru ca au interese economice majore cu Rusia !!!!
  Asa ca pentru ei 300 de morti….versus miliarde de euro…nu mai conteaza ! DIN PACATE !!!!!!!!!
  Credeti ca se va intampla cu adevarat ceva ?????????

 19. Nu sunt specialist de drept international dar va rog sa intrebati specialistii, cine raspunde juridic de situatia creata pe teritoriul Ucrainei.E vorba de competenta teritoriala. Ucraina sau Rusia?
  Ca un stat sa raspunda trebuie sa existe un prejudiciu, sa fi incalcat norme de drept international public si sa dovedeasca actiunea ilicita a statului respectiv.
  Deci, cine raspunde pe teritoriile aflate in conflict armat?

 20. Domnule Tudor nu vreau sa cred c-ati fii revansard, dar dupa cum ati conceput acest articol asa reiese. Nici eu nu sunt un fan al Rusiei. Aici cu « lumea civilizata » e mult de discutat, unde incepe si unde se termina. Inca un lucru afirmat, poate prea usor, daca nu cumva cineva v-a sugerat aceasta, cu «stat terorist» si as mai adauga asta cu democratia, depinde cine-o aplica si din ce punct de vedere observam «democratia». Doua exemple d-le Tudor ; Irak si tarile «primavarii arabe». Acolo se percepe altfel «democratia». Iti este frica sa iesi pe strada, atentate, haos politic si economic, saracie la tot pasul si era sa uit, o recrudescenta a terorismului de sorginte islamica fara precedent.
  In esenta trebuie sa privim inainte increzatori, sa incercam sa vedem tot ceea ce este bun, folositor si constructiv (mai ales pentru Romania), nu mai priviti in urma cu manie, dar totodata este de datoria noastra, sa nu uitam si sa nu privim in urma cu manie, ca nu vom ajunge niciodata acolo unde ne propunem.
  Pana ancheta (de preferat neutra) asupra acestei tragedii va incepe si va trage concluziile acesteia, raman cele aproape 3 sute de oameni au pierit, aceasta ramane marea drama a acestor zile.
  Dumnezeu sa-i odihneasca !

 21. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, au ajuns la concluzia că este necesară o anchetă internaţională în cazul prăbuşirii avionului în Ucraina. Investigaţia urmează să fie coordonată de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI), anunţă Guvernul german, potrivit AFP.

 22. Draga Radu Tudor, vreau sa va atrag atentia asupra unei serii de dezbateri care au loc in UK cu privire la Romania si Bulgaria, dezbateri publice de care nu stiti. Va rog accesati:
  http://www.youtube.com/watch?v=ciZEUGor-p4
  Cand vom putea oare sa fim si noi in Romania martori la asemenea dezbateri ce pot avea loc in plan local fara a fi sub monitorizarea vreunui serviciu de informatii sau a unui regim orwelian de control? Romania este la antipozi in raport cu democratia in sensul cel mai profund al acesteia.
  In Romania nu exista dezbatere, nu exista comunicare. nu numai intre organele statului ci si intre oamenii obisnuiti.

 23. Nu stiu daca exista vreo legatura intre evenimentele despre care voi scrie aici dar ma nedumereste ce a avut de discutat Basescu cu presedintele Ucrainei, la telefon, cu catva timp in urma, dupa care a avut un tete-a-tete cu Angela Merkel, la Bruxelles, lasati singuri chiar si de garzile de corp (cam la fel ca la discutia cu romii la Costesti), in conditiile in care cu putin timp in urma, Angela Merkel abia i-a dat o replica peste umar lui Basescu, izolat pe strazile Bruxelles-ului… Dupa care a avut loc acest eveniment… Ce i-a cerut Angela Merkel lui Basescu?… Si dumneavoastra va mirati de slaba implicare a liderilor europeni, in aceasta tragedie aviatica pusa la cale de teroristii separatisti (sau nu?)…

 24. Nici Europa si nici SUA cum au demonstrat-o mereu nu pot înțelege și nici nu mă aștept să vrea a înțelege la adevărata dimensiune, din milă. Vor înțelege din teamă, vor avea respect adevărat din teama, așa cum au înțeles în trecut, pentru că de fiecare dată de câte ori noi am avut o relație de vasaliate fata de ei, si nu una de pe pozitii respectabile, au profitat pentru a ne sacrifica în realizarea intereselor lor. Pazeste-ne Doamne de prieteni de genul ăsta, dar asta este vina noastra, nu a lor. Si nu este numai cazul Romaniei ci si al Europei Centrale si de Est, cum s-a probat recent în ultimul razboi mondial.
  Dușmanul natural este o constanta sau un factor cel mai putin variabil,
  (“Nu poate fi concepută o politică mai dezastrosă decât aceea care nesocotește factorul georgafic. Puține popoare au verificat aceste principii de politică externă cum le-a verificat poporul român care a avut intotdeauna conștiința realităților geografice, în cadrul cărora se încorda voința lui de a-și croi o existentă istorică. Și în lungul zbuciumatei noastre istorii ne-a fost dat să verificăm permanențele de direcție ale adversităților, relatia intimă dintre așezarea noastră geaografică și vitregul nostru destin istoric.”). Pentru a supravietui în această lume este vital ca în momentele cruciale să știm să ne alegem aliații și să ieșim din capcana abuzului de încredere, instrument la indemana celor mai puternici. Imi produce o oarecare stare de bine sa aflu că avem o soluție de ieșire în eventualitatea istorică în care vom fi puși peste voința noastra iarăși în fața ingratului sofism al falsei dileme, ce presupune ca cele două alternative acceptate ca fiind posibile sunt contradictorii ca în,”cine nu este cu noi, este împotriva noastră”. Cele două alternative sunt cei doi poli ai lumii bipolare cu ale sale capete ce desfasoara metarazboiul in care ne gasim deja. Găsirea unei alte alternative are ca rezultat iesirea din sofismul falsei dileme.
  Putem învăța enorm, putem învăța credința, putem învăta istoria adevărată, putem învăța cum putem acționa pentru mai departe din acel strigat pentru îndreptare venit din suferința îndurată de acei puțini români care nu s-au lepadat de neamul românesc: Să nu ne răzbunați!
  “Daca traim, Rusia nu reuseste in ceea ce de doua veacuri a incalzit imima poporului rus. Dacă imperiul vecin reuşeşte să-si realizeze visul pe care l-a urmarit cu atata incredere si tenacitate, statul roman si neamul romanesc nu vor fi decat o amintire.
  Aruncati de soarta, in valea Dunarii, in aceata vale care a fost de atatea veacuri si va mai fi inca teatrul marilor catastrofe, postul negru este greu, dar va fi un post de onoare. Istoria ne-a facut avangarda civilizatiei occidentale in contra navalirilor de la nord, cum alta data ne facuse avangarda civilizatiei europene in contra navalirilor asiatice, cand acestea vedeau de la sud. Sa opunem spada noastra la orice incalcare, fie ca ar veni de dincolo de Dumnare ori de dincoace de Nistru, aceasta a fost si va fi soarta noastra. Oricat de penibila ar fi constatarea acestui adevar, tot mai bine e sa ne dam seama de el, decat sa adormim intr-o siguranta iluzorie.
  Forta lucrurilor face din noi un obstacol in mersul inainte al unui mare imperiu, care este in acelasi timp o natiune puternica.Acest imperiu a incercat, incearca si va incerca sa mearga pe calea care crede ca îi este indicată de Providenta. Noi ne aflăm în calea lui. Imperiul ţarilor asadar a incercat si va incerca sa ne stearga de pe harta popoarelor. profetiza Take Ionescu la 1900.
  Oamenii sanatosi, a spus printul Bismarck nu se opresc in drumul lor pentru ca au bataturi. Natiunea careia Providenta i-a incredintat o misiune asa de mare, nu poate sa se opreasca din mersul ei, pentru ca sa nu distruga neamul romanesc.
  De cata criminala ignoranta a factorilor georgafici, a istoriei, au dovedit cei care pregateau in birourile ministrului de Externe capitularea fara conditii a Romaniei? Ce tragic verificam azi aceste adevaruri fundamentale ale politicii nationale! Cei care la 23 august 1944 au <> au predat poporul roman dezarmat <>. In 23 ferbuarie 1942, presedintele Roosevelt, vorbind la radio, a rugat in prealabil sa fie ascultat de americani cu harata lumii in mana. Ce harta au cerut oamenii capitularii Romaniei de la 23 august 1944 sa priveasca romanii? A sud-stului european, nici intr-un caz, Romania fiind factor neglijabil al acestei politici de insurectie impotriva geaografiei si istoriei, politica initiata de cei care <>. Si astazi poporul roman ispaseste concluzia politicii facute de la 1919 pana la 23 august 1944.”

Leave a Reply