Delegația PNL l-a propus premier pe Florin Cîțu la negocierile de miercuri cu USR, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Liderii USR au refuzat însă propunerea și au cerut un alt premier, reproșându-i lui Florin Cîțu modul în care a tratat miniștrii USR și faptul că a provocat ruperea coaliției prin demiterea lui Stelian Ion, potrivit surselor citate.

“A fost o discuţie foarte bună. A semănat foarte mult şi cu o terapie de grup, ceea ce aveam nevoie”, a spus Citu.

Reamintim că la finalul discuției de miercuri, Florin Cîțu a declarat că ”sunt șanse mari să fie refăcută coaliția cu USR”, adăugând că cele două delegații nu au discutat despre numele premierului.

„Am discutat în primul rând de ideea refacerii coaliţiei. E o decizie pe care PNL va trebui să o ia şi în urma întâlnire cu cei de la PSD. Am convenit că dacă începem discuţiile pentru refacerea coaliţiei, data viitoare ar trebui să participe şi colegii de la UDMR pentru a intra şi în detalii, ceea ce înseamnă să intrăm pe un calendar de măsuri şi în timp, dar şi în conţinut. Să clarificăm de exemplu ce înseamnă eliminarea pensiilor speciale, a SIIJ. Am discutat şi despre programul de guvernare şi că e prioritar să luăm măsuri, în paralel cu negocierile pentru formarea Guvernului, vom veni în parlament cu iniţiative pe care să le aprobăm în procedură de urgenţă. E şi o modalitate de a testa această majoritate în Parlament”. Am stabilit, ca pe lângă reforme şi programul de guvernare, să discutăm şi despre bugetul pe anul viitor şi cu asta a început dl Cîţu – un mod de funcţionare a coaliţiei, a deciziilor în Guvern şi în Parlament, tocmai ca să evităm probleme”, a afirmat Dacian Cioloş, miercuri la Parlament.

2 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le Tudor,

  Am asistat astazi la un dialog “halucinogen” intre Catalina Porumbel si numitul Cretu Sarbu Claudiu-Ionut,, in fapt un militian absolvent de Academie de Politie, fost lucrator la Directia Vami, erijat in directorul Termoenergetica, compania de termoficare a capitalei, dupa ce a administrat si vreo 4 ani de zile ELCEN-ul Bucuresti (daca va puteti imagina!!).

  La intrebarea colegei dvs., D-na Porumbel, daca pretul gigacaloriei pentru consumatorii casnici se va dubla in aceasta iarna, D-l absolvent de Academie de Politie a precizat ca pretul la consumator se va decide dupa ce Consiliul General al PMB va hotara in sedinta cat va fi noul pret al energiei termice pentru consumatori si ca pretul de transport si distributie la producator (ELCEN) oricum a crescut din doua cauze si anume, din cauza cresterii pretului gazelor la nivel international si din cauza pierderilor tehnologice de agent termic de aprox. 2000 tone pe zi, fapt ce a condus la cresterea pretului gigacaloriei la producator. La care colega dvs. de trust il intreaba: “Si aceste pierderi, de 2000 tone pe zi, cine le plateste? Le platesc tot consumatorii? La care militianul director la termoficarea capitalei raspunde, dupa un interval de timp in care era clar ca habar n-are raspunsul la intrebare: “PIERDERILE EXISTA!”. La care D-na Porumbel a insistat, ca D-le, pai Primaria de unde are bani, nu de la cetateni? La care ala a continuat cu bataia de joc, batand campii in continuare.

  Va rog sa ii transmiteti dvs. D-nei Porumbel raspunsul la intrebare, pentru ca eu nu am alta posibilitatea de a ii transmite informatiile lamuritoare, cu rugamintea de a nu mai astepta de la tot felul de militieni expirati explicatii, chiar daca intr-adevar aia sunt pusi (de PNL) in functiile de conducere la institutiile statului si ei joaca in filmele cu Mr. Bean din capul lor crezand ca toti suntem niste tampiti sau victime ale tupeului lor fara margini! Va multumesc anticipat! ‘Traiti!

  La TERMOENERGETICA S.A. (fostul RADET Bucuresti) singurele surse de venit sunt incasarile de la client si diferenta de pret pentru energia termica furnizata populatiei de Primaria Municipiului Bucuresti sub forma de subventie.

  PIERDEREA DE ENERGIE TERMICA ACCEPTATA, inclusa in pretul de vanzare a energiei termice catre consumatori aprobat prin HCGMB si avizat de ANRSC, este de 22.13%. Orice procent in plus fata de aceasta valoare este suportat financiar de R.A.D.E.T., in eventualitatea neachitarii pierderile cuantificandu-se in cresterea datoriei “istorice” a institutiei.

  Precizare: Atat consumatorii prin factura, cat si Primaria Generala prin subventie, pot achita numai ceea ce este stabilit conform Legii ca reprezentand pretul de vanzare a energiei termice, fiecare dintre cele doua entitati achitand din pretul intreg doar partea care ii revine procentual (47.81% consumatori prin facturi, 52.19% Primarie prin subventie), pretul intreg incluzand si procentul de pierdere acceptata de 22.13%, dar nimic altceva peste aceasta valoare pentru ca nu exista cadru legal care sa stabileasca altceva.

  Cu alte cuvinte, ANRSC accepta faptul ca in conductele care alcatuiesc sistemul de alimentare centralizata cu energie termica a Capitalei (SACET), din cauza gradului de uzura a conductelor exista o pierdere tehnologica estimata la un procent maxim acceptat de 22,13%, contravaloarea financiara a acestor pierderi fiind inclusa in pretul de vanzare a gigacaloriei catre consumatori.

  IMPORTANT: Conceptul “conductelor invechite” avansat de RADET se refera doar la partea de depasire a procentului pierderii acceptate de 22,13%, aceasta valoare nefiind recuperata prin facturarile catre consumatori, dupa cum s-a precizat anterior.

  Cand in spatiul public sau in raportari se vorbeste despre “pierderile din reteaua de termoficare” cu referire la pierderile de caldura, nu se vorbeste de fapt despre toata pierderea, ci doar despre depasirea procentului de 22,13% care este asumat de factorii de decizie (CGMB, ANRSC) si este inclus in pretul de vanzare a gigacaloriei. Pierderile anuale efective de energie termica ajung in prezent, asa cum se va vedea in centralizatorul prezentat in material, la o valoare de aprox. 28% din cantitatea totala vehiculata, cele aprox. 6% procente de depasire a valorii acceptate si inclusa in pret de 22,13% insemnand in bani cca. 21 de milioane euro pe an. La aceasta se mai adauga si pierderile masice compensate prin apa de adaos injectata in retea, care cuantificata inseamna alte aprox. 11-12 milioane euro pe an, pierderea tehnologica totala pe an estimata financiar fiind de cca. 32-33 milioane euro pe an.

  PS. CRETU Sarbu Claudiu-Ionut care a condus ELCEN Bucuresti si care conduce acum Termoenergetica S.A., adica termoficarea capitalei, este un fost militian lucrator la Directia Vami si care este un militian, absolvent de Academie de Politie!!! NU MAI CERETI SI ASTEPTATI EXPLICATII DE LA TOTI MILITIENII PUSI DE PARTIDE SA JOACE IN FILME CU BENNY HILL!

  Toata stima si consideratia! Traim in Romania! Acesta este locul, aceasta este tara!!

 2. Off-topic:

  D-le Tudor,

  Am asistat astazi la un dialog “halucinogen” intre Catalina Porumbel si numitul Cretu Sarbu Claudiu-Ionut, in fapt un militian absolvent de Academie de Politie, fost lucrator la Directia Vami, erijat in directorul Termoenergetica, compania de termoficare a capitalei (pus de PNL), dupa ce anterior a administrat si ELCEN Bucuresti de la intrarea in insolventa in anul 2016. Daca va puteti imagina!!

  La intrebarea colegei dvs., D-na Porumbel, daca pretul gigacaloriei pentru consumatorii casnici se va dubla in aceasta iarna, D-l absolvent de Academie de Politie a precizat ca pretul la consumator se va decide dupa ce Consiliul General al PMB va hotara in sedinta cat va fi noul pret al energiei termice pentru consumatori si ca pretul de transport si distributie la producator (ELCEN) a crescut deja din doua cauze si anume, urmare a cresterii pretului gazelor naturale la nivel international si din cauza pierderilor tehnologice de agent termic din retelele imbatranite, pierderi de aprox. 2000 tone pe zi, fapt ce a condus la cresterea pretului gigacaloriei la producator, dupa cum spuneam. La care colega dvs. de trust il intreaba: “Si aceste pierderi, de 2000 tone pe zi, cine le plateste? Le platesc tot consumatorii, nu?”. La care militianul director la termoficarea capitalei raspunde, dupa un interval de timp in care era clar ca habar n-are raspunsul la intrebare: “PIERDERILE EXISTA!”. La care D-na Porumbel a insistat, ca D-le, pai Primaria de unde are bani, nu de la cetateni? La care ala a continuat batand campii aiurea birjareste.

  Va rog sa ii transmiteti dvs. D-nei Porumbel raspunsul la intrebare, pentru ca eu nu am alta posibilitate de a ii transmite informatiile lamuritoare, cu rugamintea de a nu mai astepta de la tot felul de militieni expirati explicatii, chiar daca, intr-adevar, aia sunt numiti (militianul este pus de PNL) in functiile de conducere ale institutiilor statului, pusi sa joace in filmele cu Mr. Bean din capul lor, toti acesti spoitori crezand ca toti suntem niste tampiti sau victime ale tupeului lor fara margini!

  La TERMOENERGETICA S.A. (fostul RADET Bucuresti) singurele surse de venit sunt incasarile de la client si diferenta de pret pentru energia termica furnizata populatiei de Primaria Municipiului Bucuresti sub forma de subventie.

  PIERDEREA DE ENERGIE TERMICA ACCEPTATA, inclusa in pretul de vanzare a energiei termice catre consumatori aprobat prin HCGMB si avizat de ANRSC, este de 22.13%. Orice procent in plus fata de aceasta valoare este suportat financiar de R.A.D.E.T., in eventualitatea neachitarii pierderile cuantificandu-se in cresterea datoriei “istorice” a institutiei.

  Precizare: Atat consumatorii prin factura, cat si Primaria Generala prin subventie, pot achita numai ceea ce este stabilit conform Legii ca reprezentand pretul de vanzare a energiei termice, fiecare dintre cele doua entitati achitand din pretul intreg doar partea care ii revine procentual (47.81% consumatori prin facturi, 52.19% Primarie prin subventie), pretul intreg incluzand si procentul de pierdere acceptata de 22.13%, dar nimic altceva peste aceasta valoare pentru ca nu exista cadru legal care sa stabileasca altceva.

  Cu alte cuvinte, ANRSC accepta faptul ca in conductele care alcatuiesc sistemul de alimentare centralizata cu energie termica a Capitalei (SACET), din cauza gradului de uzura a conductelor exista o pierdere tehnologica estimata la un procent maxim acceptat de 22,13%, contravaloarea financiara a acestor pierderi fiind inclusa in pretul de vanzare a gigacaloriei catre consumatori.

  IMPORTANT: Conceptul “conductelor invechite” avansat de RADET se refera doar la partea de depasire a procentului pierderii acceptate de 22,13%, aceasta valoare nefiind recuperata prin facturarile catre consumatori, dupa cum s-a precizat anterior.

  Cand in spatiul public sau in raportari se vorbeste despre “pierderile din reteaua de termoficare” cu referire la pierderile de caldura, nu se vorbeste de fapt despre toata pierderea, ci doar despre depasirea procentului de 22,13% care este asumat de factorii de decizie (CGMB, ANRSC) si este inclus in pretul de vanzare a gigacaloriei. Pierderile anuale efective de energie termica ajung in prezent, asa cum se va vedea in centralizatorul prezentat in material, la o valoare de aprox. 28% din cantitatea totala vehiculata, cele aprox. 6% procente de depasire a valorii acceptate si inclusa in pret de 22,13% insemnand in bani cca. 21 de milioane euro pe an. La aceasta se mai adauga si pierderile masice compensate prin apa de adaos injectata in retea, care cuantificata inseamna alte aprox. 11-12 milioane euro pe an, pierderea tehnologica totala pe an estimata financiar fiind de cca. 32-33 milioane euro pe an.

  PS. CRETU Sarbu Claudiu-Ionut care a condus ELCEN Bucuresti si care conduce acum Termoenergetica S.A., adica termoficarea capitalei, este un fost militian lucrator la Directia Vami si care este un militian, absolvent de Academie de Politie!!! NU MAI CERETI SI ASTEPTATI EXPLICATII DE LA TOTI MILITIENII PUSI DE PARTIDE SA JOACE IN FILME CU BENNY HILL!

  PS. Traim in Romania! Acesta este locul, aceasta este tara!!

  Va multumesc! ‘Traiti!

Leave a Reply