În paralel cu lupta electorală pentru alegerile locale şi prezidenţiale care au loc pe 9 iunie, o altă confruntare s-a declanşat deja. Cea pentru fotoliul confortabil şi infuent de la Palatul Cotroceni. Mai mulţi actori politici cu notorietate s-au lansat discret în cursa prezidenţială.

Nicolae Ciucă are deja figura pe multe panouri de campanie ale PNL şi a lansat mesaje video electorale pe teme generale.

Mircea Geoană, deşi are un job la vârful NATO, este prezent în fiecare weekend într-o localitate din România, şi-a lansat un site, o pagină de Facebook şi are echipă de campanie. Are cadenţa cea mai profesionistă din punctul de vedere al unui candidat, de aceea se află acum pe primul loc în sondaje.

Figura liderului USR Cătălin Drulă este pe aproape toate afişele partidului cu o dimensiune impresionantă, deşi nu candidează nici la locale nici la europarlamentare.

Liderul PSD Marcel Ciolacu are permanent o activitate electorală şi nu va scăpa, probabil, de presiunea partidului pentru a candida la prezidenţiale. Deşi un aranjament Ciucă Preşedinte şi Ciolacu Premier încă 4 ani ar genera linişte pe mirişte în mereu înfometatul de resurse partid socialist.


 

Iată un prim mesaj de la PNL :

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la Digi24 : ”Singurul candidat pe care noi îl susţinem şi dacă aţi văzut cumva în ultimele trei săptămâni, este prezent peste tot, este Nicolae Ciucă. Noi credem în şansa domnului general Ciucă şi eu cred că domnul general Ciucă va fi un preşedinte extrem de echilibrat şi extrem de necesar pentru Europa, pentru România şi pentru contextul european complicat în care trăim”.

”În urmă cu un an, sau şase luni, eram consideraţi partidul care va avea 14%,12%, 16%, dezastru, astăzi vă pot spune că vom avea minim 27% la alegerile locale, adică la Consiliul Judeţean. (..) Ni se spunea că vom avea 4 sau 5 europarlamentari, iată că vom avea minim 8 europarlamentari, doar PNL”, a declarat Rareş Bogdan la Digi24.

Întrebat dacă preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, pleacă acasă dacă 50% plus unu nu va fi rezultatul alianţei cu PSD, a alegerile din 10 iunie şi dacă partidul este sub 20%, Rareş Bogdan a răspuns: ”De ce să plece acasă? Nicolae Ciucă, când a preluat partidul, partidul era cotat cu 14% în sondaje, în momentul acesta partidul va obţine peste 25%, şi-a dublat scorul partidului. Cum să plece acasă? Eventual să îl susţinem şi mai departe, să îi mulţumim”.

Leave a Reply