Romania a intrat in cea de-a 75 a zi de criza politica.

Coalitia PNL-PSD se naste greu, dar negocierile avanseaza.

Suntem in acel moment in care liderii celor 2 partide afirma ca “ne-am inteles pe 99% din programul politic”.

Inevitabil, in cel mai pur stil balcanic, pe ultima suta inainte de o discutie finala cu mult prea relaxatul presedinte al Romaniei, au inceput sa apara fitele si figurile imaturilor politici. Adica cei care n-au nici un proiect pentru Romania, dar sunt plin de smecherii ca wc-ul de hartii.

Afirmatii venite pe surse ori asumate public de genul : “noi nu il vrem pe acela, vrem un altul”, “dar nu se poate nu numele nu stiu care, are probleme”, “este exclus sa validam noi numele celorlalti parteneri”  samd.   sunt dovada celui mai cras infantilism politic.

Intrebarea pentru cei care joaca bambilici politic in Romania sutelor de morti pe zi e urmatoarea : ce e mai grav, sa dai OUG 13 sau sa imprumuti 7 miliarde de euro in 10 luni in 2021? Si sa duci Romania la cea mai mare datorie guvernamentala din istorie?

Daca incepe inventarul bubelor din cap si nu se realizeaza o negociere matura, cu privirea catre prezent si viitor, totul devine un esec.

Cine este fara pata sa arunce primul piatra. E vreunul?  Ma indoiesc.

Treziti-va si guvernati. Lasati prostiile si orgoliile ieftine. Alimentati o frustare si o scarba care vi se vor intoarce inzecit in cel mai scurt timp daca nu veniti rapid cu solutia terminarii crizei politice.

 

Leave a Reply