Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, s-a impus în fața lui Dragoș Pîslaru, în alegerile pentru conducerea filialei USRPLUS din sector. Noua filială va fi dominată de oamenii apropiați de Clotilde Armand și PLUS devine o minoritate care riscă să se piardă în jocurile pentru putere, scrie psnews.ro

Scandalurile cu gunoiul i-au adus lui Clotilde Armand numeroase critici, dar și aprecieri, ceea ce s-a confirmat la alegerile interne. USRPLUS Sector 1 rămâne de partea primarului și nu-și va schimba poziția în următorii ani. Lupta internă din partid a fost lipsită de scandaluri, iar candidații au acceptat imediat rezultatul. Pe grupul intern al USRPLUS Sector 1, deja au apărut mesajele despre victorie.

Clotilde Armand a fost criticată de persoane din afara partidului, dar și din interior. Persoanele din partid care au criticat-o au fost excluse sau izolate, pentru ca actualul primar să-și păstreze toată puterea în filială. Claudia Postelnicescu, fost membru în Biroul Politic Național al USR, a criticat-o pe Armand pentru că nu ar avea „vreo competență reală în management”. Postelnicescu a vorbit și despre modul în care primarul și-a eliminat adversarii din partid.

În rolul de lider al filialei USR Sector 1 a recurs tot timpul la mijloace lipsite de scrupule pentru a și menține puterea cu orice preț, una dintre tactici fiind scandalul și deraierea atenției de la problemele reale prin găsirea unui țap ispășitor”, a scris Postelnicescu pe o rețea de socializare, în urmă cu câteva zile.

Scriitorul Alex Tocilescu, fost membru USR Sector 1, a criticat-o și el pe Clotilde Armand și a povestit despre „epurarea adversarilor” din filială.

Recent, a început o epurare a adversarilor interni ai lui Clotilde. Unul a fost dat afară din partid pentru că nu a vrut să plece de la o ședință a Biroului Local la care se discutau chestii cică confidențiale – deși conform statutului USR nu erau confidențiale. Alții au fost suspendați pentru 3-6 luni pentru tot felul de nimicuri (gen au „calomniat” conducerea filialei pe un grup intern de Facebook). Momentan, există sesizări făcute de Clotildiști împotriva a 15 oameni din opoziție. Că na, așa se rezolvă lucrurile în USR Sector 1”, scria Tocilescu în 2019.

Clotilde Armand a demonstrat de multe ori că nu-i place să fie contrazisă și nu-i place să aibă adversari care încearcă să preia puterea în filială. Acest lucru ar putea face imposibilă fuziunea USR-PLUS, iar în următorii ani să vedem conflicte în interiorul filialei. Oamenii care nu sunt în tabăra Clotilde vor critica deciziile primarului, atunci când nu vor fi de acord cu acestea.

Clotilde Armand nu e un politician dispus la negociere sau la consens politic, așa cum se poate observa și la Primăria Sector 1. De multe ori arată că e lipsită de orice fler politic și diplomație, aruncând doar atacuri inutile care sunt decontate de alții. Dacă mandatul ei de primar al Sectorului 1 va continua să fie lipsit de rezultate importante, echipa lui Dragoș Pîslaru și toți oamenii din PLUS vor ieși la atac împotriva lui Clotilde Armand și va rămâne singură împotriva tuturor, scrie psnews.ro

Leave a Reply