Comandantul Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul american Christopher Cavoli,  a sustinut in discurs in Suedia despre masurile de aparare si descurajare aliate in fata razboiului brutal, ilegal si neprovocat declansat de Rusia in Ucraina.

https://www.antena3.ro/externe/radu-tudor-general-american-pierderi-rusia-ucraina-662470.html

Printre afirmatiile cruciale facute de SACEUR, una se refera la estimarea pierderilor de razboi ale invadatorilor rusi in Ucraina.

“Puterea clasică, bazată pe forța armelor (hardpower) contează. Este o realitate. De la începutul războiului (…) Rusia a pierdut 2000 de tancuri (…) Sunt elemente de softpower care contribuie, indiscutabil, la o victorie într-un război. Dar viitorul este dur. Daca cei care vin spre tine au tancuri, atunci și tu, la rândul tău, trebuie să te bazezi pe tancuri”, a precizat generalul Christopher Cavoli.

Este pentru prima oara cand un inalt oficial aliat face o estimare in legatura cu una din componentele de pierderi majore suferite de Rusia in invazia asupra Ucrainei.

Generalul american Mark Milley, Presedintele Comitetului Sefilor de State Majore ale Armatei SUA a estimat recent ca pierderile umane ale Rusiei in razboi sunt in jurul cifrei de 100.000 militari in 10 luni. 

 

Leave a Reply