O persoana ce cunoaste bine mecanismele politice si de campanie electorala mi-a transmis un punct de vedere interesant in legatura cu nebunia anti-democratica a PDL de a cumula alegerile locale cu cele parlamentare. Redau in continuare mesajul.
“In cazul dorintei PDL de unificare a localelor cu parlamentarele, s-ar crea premisele unei deturnari masive de voturi.
Prin comasarea alegerilor, problema nu ar fi ca ia USL-ul mai putin, ci ca are PD-L-ul sansa sa ia mai mult decat in mod logic, conform realitatii/trendului.
Trei motive pentru care pedelistii isi doresc alegeri simultane :
– s-ar vinde ca pachetele turistice : primarul (locomotiva organizatorica), parlamentarul (care nici nu s-ar mai vedea/n-ar conta – umbrit convenabil de primar), consilierii. Plus ca s-ar promite si imparti din start functiile pe la deconcentrate.
Ar fi metoda all-inclusive.
Iar varfurile locale ar trage automat si restul.
– parlamentarii lor ar beneficia nemijlocit de fondurile europene directionate spre primari; Guvernul ar da pentru unul (primar), dar ar beneficia toti (probabil suntem singura tara care foloseste fondurile UE ca mita electorala)
La parlamentare n-ar mai avea cum sa le dea candidatilor acces la fonduri europene pentru comunitati.
– inca o explicatie a impingerii localelor spre comasarea cu parlamentarele ar fi ca la ultimele se poate aplica votul prin corespondenta
Ceea ce ar insemna ca pot sa completeze “fara numar”, prin voturile diasporei, pentru parlamentari. Voturile din strainatate ar fi pentru candidatii la Parlament ce sunt fondurile europene pentru primari. De asemenea, situatia s-ar duce spre haos total – ca modalitate de vot. Ceea ce convine de minune PDL.”

13 COMMENTS

 1. Sunt de acord cu teoria pe care o prezenta si Mirel Palada ieri, cum ca e o diferenta intre a trage pentru 20% si a trage pentru 25% sau 30%. E o teorie bine raspandinta si printre vocile ultraprudente care vad orice miscare basista ca pe un capat de lume pentru USL. Exista insa o mare fractura logica in spaimele astea:

  Bine, iau 30%, ba chiar 35%, hai, treaca de la mine, 40% prin frauda masiva! — dar ramane intrebarea evitata de toata lumea, habar n-am de ce, ca toti am facut aritmetica in clasa a 5-a:
  SI RESTUL PANA LA 50%+1???

  Adica… faptul ca PD-ul isi trage tot focul sub oala proprie mai inseamna ceva: partidele mici nu mai conteaza, chiar cu scaderea pragului electoral! In tot cazul, nu conteaza suficient de mult incat adunate cu procentele PD-iste sa faca de-o majoritate parlamentara. Si in conditiile astea, nici parlamentarii USL nu vor mai fi la fel de usor de mituit, dat fiind ca se vor afla deja intr-o tabara detinatoare de majoritate parlamentara, care, cu voia sau cu nevoia derbedeului de a numi premierul lor, pot sa treaca la suspendarea astuia, moment in care ar prinde PD-ul cu resursele electorale epuizate, ar avea victoria in maneca si perspectiva unei lungi si linistite guvernari fara Basescu si fara basisti.

  Deci sa nu devenim acum noi mai prosti aritmetic decat ei.

 2. Noi ne facem atatea probleme si griji pentru ca populatia care nu-i mai suporta sa voteze PENTRU EA in 2012 si nu pentru ziaristi,analisti,politicieni…Toate smecheriile lui Basescu nu vor face doi bani daca electoratul iese MASIV la vot,ca in 1996 si voteaza SCHIMBAREA…Asta trebuie sa le explice USL…Nu este vot pentru PNL sau pentru PSD…este votul Schimbarii acestui Regim sumbru.

 3. Ce surpriza! PDL sa fure pe rupte la alegeri…vai, vai, dar asa ceva nu se poate! …
  Serios vorbind acum, in tara unde batranii saraci si umiliti sunt in stare sa-l voteze si pe Guta / Salam pentru un kil de zahar si doi pesti congelati, unde masinaria portocalie are valente si puteri nebanuite, nu m-ar surprinde absolut deloc ca partidul care este sustinut acum de 8% din votanti sa obtina o majoritate covarsitoare la alegeri! Iar chestiunea cu comasarea alegerilor clar nu este intamplatoare…

 4. Anca,
  resul pana la 51%? Simplu de tot:
  prin uninominal intr-un tur si redesenarea colegiilor.
  Cu votul uninominal majoritar, dorit atat de pedelei cat de unii din USL (desteptii din PSD au depus deja proiect de lege) TOATE sondajele lui Turambar si procentele din ele sau din ziua votului la nivel national sunt simpla MACULATURA.
  Procentele sunt valabile intr-un sistem proportional.
  In sistem uninominal majoritar conteaza ZERO, cu 30% din voturi se pot castiga 55% din colegii, majoritate absoluta in Parlament.
  Daca mai si redeseneaza la colegii si baga votul prin corespondenta si alte metode de fraudare pot castiga si doua treimi.

 5. Desi pare, sa stiti ca nu e chiar asa, eu sunt din Brasov si Scripcaru(primarul PDL de Brasov) nu mai poate sa fie “locomotiva”nimanui ,nici macar a lui,indiferent cite fonduri ii da “doamna Udrea”.Iar aici scoateti din calcul faptul ca la nivel local altfel se fac cartile , adica pot sa votez primar Pdl daca imi place dar asta nu inseamna automat sa votez si parlamentar pdl, si mai sunt ei prosti intr-un loc acolo unde ei vor trebui sa cheme oamenii la vot ,nu sa ii “prosteasca” cu ” nu mai votati ca si asa nu conteaza”.Dar dati prea mare importanta unui “partidulet” cu 15 % ,si care si daca va cistiga alegerile va face ce a mai facut:taieri,saracie,somaj.Pina cind?????

 6. in comunele din ialomita se aude ca pd-ul ofera 400 lei in schimbul buletinului de identitate pe care il vrea in sambata alegerilor pentru a-l inapoia dupa alegeri. sunt vizati cei de care sunt siguri ca ar vota cu primarul psd sau pnl.asa cred ei ca va putea castiga candidatul lor

 7. Aceeasi metoda a comasarii a fost folosita la alegerile prezidentiale din 2009, care au fost comasate cu un referendum pentru reducerea numarului de parlamentari. O parte din electorat, influentata de campaniile media continue impotriva parlamentarilor ( deveniti nomina odiosa ), a votat atat pentru reducerea numarului parlamenarilor si apoi, din viteza, si pentru TB. A fost o metoda de succes.
  Este clar – comasarea alegerilor va duce la o deturnare masiva de voturi. Alaturi de celelalte metode de fraudare, experimentate si ele cu succes, si de votul prin corespondenta, votul uninominal intr-un singur tur, etc. , toate acestea pot determina ca USL sa aiba sub 50% din voturi.
  USL ar trebui sa faca tot ce este posibil pentru a impiedeca comasarea alegerilor, inclusiv – foarte important – prin informarea continua a parlamentului european si a forurilor CE de la Bruxelles.
  Nu inteleg de ce PSD nu face o cercetare sociologica extinsa privind votul la prezidentialele din 2009, intreband subiectii cu cine au votat atat in turul 1 cat si in turul 2. Astfel s-ar putea evalua cate procente i-au adus fraudele lui TB. Pentru alegerile din 2012 procentele estimate ar trebui inmultite cu cel putin doi.

 8. mai poate fi o explicatie:
  nimeni nu pariaza pe un cal schiop
  nu se mai inghesuie lumea sa dea bani la pdl si nu prea au bani sa faca la generale ce au facut la partiale si atunci din banii pe care ii aduna fac o singura campanie “sacosa” nu doua, una in iunie si una in noiembrie

 9. Da, dar… cel putin la locale, nu poti vota daca nu ai domiciliul in acea localitate; si nu poti vota decat in acea localitate; s-ar reduce oare, turismul electoral? Pentru ca refuz sa cred ca tov. Boq va face cate doua sectii de votare, ca Tariceanu in 2007…

 10. Opozitia are toate atuurile!Stie sa le si folosesasca insa?
  V-ati gandit la efectul de bumerang al comasarii localelor cu parlamentarele?Primarii PSD si PNL vor fi ajutati de apartenenta politica iar cei ai puterii vor fi dati in jos de aceasta apartenenta.Daca opozitia intelege ca nu va trebui sa duca o campanie strict axata pe primari ci mai ales sa vina cu alternativa mult dorita de toata lumea, e posibil ca PDL sa aiba o mare surpriza si in loc sa aiba mai multi parlamentari(cu ajutorul primarilor in functie), sa se trezeasca cu mai putini primari datorita apartenentei acestora la PDL.!

 11. CAT DE CRETIN POT SA FI SA TE MAI DUCI LA VOT DUPA CATE S-AU INTAMPLAT SI CAT DE RETARDATI POT FI UNI CARE INCA MAI CRED INTR-O SCHIMBARE,…DACA POPULATIA O SA MAI IASA SI IN 2012 LA VOT IN LOC SA IASA LA REVOLUTIE ATUNCI VAI DE CAPUL LOR PTR CA INSEAMNA CA TOT BOI AU RAMAS SI ISI VOR SEMNA SENTINTA LA MOARTE

Leave a Reply