Home Articole Comisar european : “Gardurile și violențele nu rezolvă criza refugiaților”

Comisar european : “Gardurile și violențele nu rezolvă criza refugiaților”

1741
6

Iata ca si alti oameni civilizati considera ca si mine ca ceea ce face Ungaria este de netolerat in lumea civilizata. Aviz si celor care lauda solutiile violente si nedemocratice ale Budapestei.

—————-

Comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, a declarat joi că instalarea de garduri ca cel pe care Ungaria l-a ridicat la granița cu Serbia este o soluție temporară, care nu face decât să-i împingă pe refugiați și imigranți spre alte țări și să ducă la escaladarea tensiunilor, relatează Reuters.

Ungaria a reținut miercuri 29 de persoane, după ce imigranți care cereau să fie lăsați să treacă prin frontiera proaspăt închisă cu Serbia s-au ciocnit cu forțele de ordine, care au folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

“Majoritatea persoanelor care ajung în Europa sunt sirieni ce au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Dimitris Avramopoulos, într-o conferință de presă comună cu miniștrii ungari de externe și de interne.

“Nu există zid pe care să nu-l poți escalada, nu există mare pe care să n-o poți traversa atunci când fugi de violență și teroare. Avem datoria morală de a le oferi protecție”, a spus el.

Avramopoulos a cerut Ungariei să continue să colaboreze cu Comisia Europeană pentru a găsi soluții comune și de durată, adăugând că violența nu este niciodată răspunsul.

Ungaria intenționează să-și extindă gardul de securitate de la granița cu Serbia pe porțiuni de frontieră cu România și Croația, o măsură despre care spune că este necesară pentru a proteja granița externă a Uniunii Europene și a spațiului Schengen.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon s-a declarat șocat și îngrijorat de tratamentul aplicat refugiaților și imigranților la granița dintre Ungaria și Serbia, atrăgând atenția că aceștia ar trebui tratați cu demnitate și prin respectarea drepturilor omului.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto i-a criticat pe cei care au atacat felul în care a gestionat Ungaria ciocnirile cu imigranții.

“Este ciudat și șocant cum unii membri ai vieții politice internaționale și ai presei internaționale au interpretat evenimentele de ieri (n.r. — miercuri)”, a spus Szijjarto, fără a menționa vreun nume.

El a declarat că unii ‘membri respectabili’ ai politicii internaționale nu au făcut decât să încurajeze violențele prin faptul că s-au declarat de partea imigranților care au atacat poliția cu pietre, în ciocniri care s-au soldat cu rănirea a 20 de polițiști.

“Toți acești oameni vor fi vinovați dacă aceste evenimente se vor repeta astăzi, mâine sau poimâine”, a spus el.

Politica Uniunii Europene privind refugiații a eșuat în a face față acestei crize, a adăugat șeful diplomației ungare.

“Asistăm probabil la un val migraționist prelungit, care are rezerve nelimitate”, a spus Szijjarto, propunând două măsuri despre care Budapesta spune că ar putea rezolva de la rădăcină cauzele crizei.

În opinia sa, UE ar trebui să creeze fără întârziere o forță comună pentru a proteja granițele Greciei, la care Ungaria ar oferi ‘o contribuție națională masivă’ constând în polițiști, militari și fonduri.

“Abia atunci ar trebui aplicate cotele (de refugiați — n.r.), pentru că astfel ar avea sens”, a spus el, adăugând că Ungaria a propus de asemenea ca UE să se ocupe de finanțarea taberelor de refugiați din Turcia, Iordania, Liban și Iran și să construiască altele noi dacă va fi nevoie.

6 COMMENTS

  1. Avand in vedere numarul refugiatilor care au intrat in Ungaria luni vs cel de marti si miercuri tin sa te contrazic.

  2. Din nefericire, comisarul invocat poarta un nume grecesc. Nu m-as mira sa i se conteste “dreptul moral” de a vorbi de “drepturi” pe baza faptului ca grecii, de la Ulise si calul lui Troian incoace, numai de siretlicuri se tin.

  3. Bine punctat la inceputul comentariului “…oameni civilizati”. Nu de alta dar orice om civilizat respinge astfel de initiative cum ar fi gardurile ridicate acum si de bulgari. Dar tot la capitolul “civilizat” intra si modul in care o faci. Comparati limbajul folosit de acest comisar, de premierul italiei sau de alti oficiali care au criticat aceste decizii cu mistocareala, ironiile de 2 lei si jignirile lui Ponta. Poate vedeti diferenta intre civilizatie si mocirla in care continua sa se complaca Ponta obisnuit de pe vremea coabitarii. Ca sa arati ca esti civilizat trebuie sa fii atent si la modul in care te exprimi mai ales cand esti persoana publica si reprezinti statul.

  4. nu rezolva dar ajuta! SUA si Israel sa nu mai faca porcarii in Orient. numai un rau intentionat nu observa ca SUA baga arme si bani in ISIS.

  5. Un punct de vedere umanist si decent ce trebuie sustinut fara rezerve. Violenta in sine nu face decat sa creeze si mai multa violenta si suferinta pentru cei implicati.

  6. Radu, nu mai sustine cauza refugiatilor. Mai ales ca inca o data Europa isi bate joc de noi impunandu-ne cote absolut abuzive. Pratic ajungem in tara noastra sa fim sub acesti oameni fata de care nu avem nici-o datorie, oameni di care poate rasari un nou Hayssam. Si inca ceva…ca si romanii au fost primiti. Da au fost primiti sa faca cele mai joase munci pe salarii mizerabile, in schimb s-a cedat toata economia. De ce nu au fost aplaudati si muncitorii romani abuzati? De ce nu au aplaudat austriecii si contractele castigate de companiile lor aici? De ce nu au aplaudat si faptul ca aici pot taia paduri in voie.

Leave a Reply