Apreciat sau contestat, iubit sau detestat, cu siguranta Sergiu Nicolaescu nu poate fi ignorat.

Spun doar atit : copil fiind, eram cucerit de sarmul comisarului Moldovan si de intriga de tip politist – fara nuante politice – ce razbateau din filmele sale.

Comisarul Moldovan e unul din eroii copilariei mele. Asa va ramine.

124 COMMENTS

  • Citind si ascultand ceea ce a zis CTP despre Dl Sergiu Nicolaescu, ca ne specialist,tinzi sa ii dai dreptate. Totusi,nu cred ca analiza facta de CTP, a muncii de o viata a Regizorului Sergiu Nicolaescu, e intru-totul corecta .

   CTP afirma ca Sergiu Nicolaescu, in filmele sale ‘a prezentat intenţionat eronat istoria, după bunul plac al lui Ceauşescu’ si poate ca are dreptate, chiar daca altii considera asta ca ‘Patriotism’.

   Totusi sa nu recunosti macar faptul ca Sergiu Nicolaescu, ca Regizor, a avut ABILITATEA, de a pune in Evidenta prin Distributia in Roluri Apropiate Mari Actori sau Actori putin cunoscuti sau chiar necunoscuti care au devenit Mari Actori, e o RAUTATE izvorata din URA, poate personala, ceea ce nu e demna de un critic filmolog.

   (Amza Pellea, Mircea Albulescu, Emanoil Petrut, Leopoldina Balanuta, Ion Besoiu, Stefan Iordache, Ilarion Ciobanu, Aurel Rogalschi, Florin Piersic, Colea Rautu, George Mihaita, Olga Tudorache, Iurie Darie, Gheorghe Dinica, Stefan Mihailescu-Braila, Sebastian Papaiani, Geo Costiniu, Jean Constantin, Ernest Maftei, Draga Olteanu-Matei, Vladimir Gaitan si atatia altii)

   Banuiesc ca daca dl Sergiu Nicolaescu ar fi citit acest articol i-ar fi raspuns:

   Regrets I’ve had a few,
   But then again too few to mention.
   I did what I had to do,

   Yes, there were times, I’m sure you knew
   When I bit off more than I could chew

   The record shows I took the blows
   (cand a fost oprit pe aeroport sa plece sa toarne versiunea lui Mihai Viteazul cu Orson Welles – împăratul Rudolf, Laurence Harvey – sultanul turc, Elisabeth Taylor şi Richard Burton – cuplul Bathory, iar Kirk Douglas şi Charlton Heston concurau pentru rolul lui Mihai Viteazul cu un buget astronomic pe vremea aceea de 4.Milioane de $, TRADAT de cel mai bun Prieten Titus Popovici)

   and did it my way!!!!

   • ”Orson Welles – împăratul Rudolf, Laurence Harvey – sultanul turc, Elisabeth Taylor şi Richard Burton – cuplul Bathory, iar Kirk Douglas şi Charlton Heston concurau pentru rolul lui Mihai Viteazul cu un buget astronomic pe vremea aceea de 4.Milioane de $, TRADAT de cel mai bun Prieten Titus Popovici)”

    NINO NINO NINO, NIIIIHA, NIIIIHA, NIIIIHA, GUGUUUUUUSTIUC, GUGUUUUUUUSTIUC, GUGUUUUUSTIU.

    Vezi ca nu ti-ai luat medicatia de seara.

 1. Acum se intalneste in lumea cealalta si cu Ceausescu, al carui supus interesat a fost si pe care l-a tradat mai apoi, dar si cu victimile sale din timpul revolutiei (doar a contribuit in mare masura la scrierea scenariului acesteia). In timp cat a trait, mi s-a parut cel mai dezgustator personaj al politicii romanesti (Iliescu de aceeasi teapa cu el, pare un inger), mai ales ca imi era lehamite de filmele lui pseudo-istorice nationalist-comuniste. As spune acum sa se odihneasca in pace, dar merita inmormantarea fara serviciu religios; a fost ateu comunist. Nu inteleg de ce Antena 3 il praznuieste asa de mult… Sa incep sa cred in propaganda despre Felix Motanul???

   • Multumesc mult de sfat. Insa am o intrebare: Ce sa descopar cu/prin bunul simt? Ca merita serviciu religios? Totusi cu 0,1% de bun simt pe care probabil il am (sau considerati ca nu il am nici pe acela??), am afirmat ca “as spune Dumnezeu sa-l odihneasca”. Dar cum sa odihneasca o cenusa? Oi fi eu mai ramasa in urma, dar cum poate sa se odihneasca cineva care voit refuza sintagma “din pamant esti si in pamant te vei intoarce”?

    Din cate stiu, atunci cand se gasesc morminte in situri arheologice, cele de incineratie nu sunt considerate crestine, iar cele prin inhumare pot fi eventual crestine, daca se mai descopera anumite elemente ce pot indica un caracter cretin.
    Cat despre programul isteric hagiografic pro Sergiu Nicolaescu al Antenei 3 ati scris bine intr-un alt articol. Eu nu m-am gandit la otevizare. Trebuia sa ma duca mintea la OTV, nu la Felix Motanul. Greseala mea, imi cer scuze.
    Totusi, ma mir cum Antena 3 i-a dat microfonul o seara intraga lui Vadim ca sa-l deplanga pe Nicolaescu. Vadim a proslavit in publicatia Saptamana distrugerea Manastirii Vacaresti, iar Nicolaescu a contribuit mult mult la distrugerea manastirii, folosind-o ca loc de filmare. A contribuit astfel ca manastirea sa nu mai poata fi deloc reparata, ba dimpotriva, demolata un an mai tarziu, dupa incheierea filmarilor la Noi cei din linia intai…

   • Ah, sau poate Va referiti la fraza “In timp cat a trait, mi s-a parut cel mai dezgustator personaj al politicii romanesti (Iliescu de aceeasi teapa cu el, pare un inger), mai ales ca imi era lehamite de filmele lui pseudo-istorice nationalist-comuniste”? Sunt o ardeleanca cu multi ani in urma mea si spun adevarul in fata.

    E drept, ar fi fost bine sa nu fi scris acele cuvinte, pt ca saracu´ e mort. Dar din moment ce s-a iscat o asemenea zarva televizata despre o mare personalitate decedata (si nu trecuta la nefiinta cum s-a mai spus pe televiziuni; ar fi vrut el sa treaca in asa ceva, dar nu are sanse, nu avem nimeni dintre noi sansa asta…), nu am putut sa scriu altceva decat convingerile mele. Deoarece „Qui tacet consentire videtur”, iar eu nu puteam consimti la proslavirea sa pe Antena 3. Daca gresesc, imi cer scuze. Dar de asemenea cer sa nu fiu tutuita, cel putin de Dvs., Dl. Radu Tudor. Nu de alta, dar sa nu-mi para rau ca v-am urmarit seri in sir.

    • BROVA Cornelia, subscriu celor scrise de tine! Toata lumea il lauda, dar multi nu stiu cum a facut filmele, ce a facut la revolutie si multe altele!

  • Pana nu aruncam , noi romanii , cu noroi si-n morti , nu ne simtim bine ! De aceea ne rugam , cand moare cineva , spunand doar ,, Dumnezeu sa-l ierte ! ,, .

  • Esti o nerusinat/a ! Dar si mai rau este ca, esti incapabil/a de a intelege ce a facut acest roman adevarat pentru poporul lui. Doar daca nu faci parte dintre cei carora “le pute” tot ce este romanesc si atunci iti inteleg frustrarea. Nu va mai ascundeti sub nume romanesti.

  • @Cornelia
   Cornelia, aș vrea să punctez câteva lucruri.

   1. Mai lăsați-l naiba în pace pe Voiculescu! De câte ori se întâmplă o nenorocire Voiculescu este vinovat. Omul ăsta nu întruchipează răul universal. Nu-l cred înger, dar nici demon. Are o grămadă de pete negre în conduita sa, însă nu este vinovat că ninge-n Africa. Blamați-l pentru ceea ce merită blamat, nu pentru orice și la întâmplare.

   2. Spuneai că Sergiu Nicolăescu a făcut filme „pseudo-istorice nationalist-comuniste”. Draga mea, uită-te în filmografia mondială și o să vezi că majoritatea filmelor istorice au crâmpeie de realitate îmbinate cu foarte multă ficțiune. Că filmele sale au avut tentă comunistă și naționalistă era de la sine înțeles. Aceea era epoca în care a crescut și s-a maturizat.

   3. Că-ți place sau nu Sergiu Nicolăescu sau filmele sale, este fix problema ta. Este doar o chestie de gusturi.

   4. Aia, cum că nu merită serviciu religios, mi se pare o mojicie. Chiar și criminalii odioși au parte de slujbă îm momentul morții lor.

   5. În privința Revoluției sunt fooarte multe lucruri neclare. Mă îndoiesc că Sergiu Nicolăescu ar fi fost scenaristul. Poate, doar, un umil pion.

   Nu mă interesează dacă S. Nicolăescu a fost bun, rău, nenorocit sau imbecil. Nu mă interesează cine-l place sau nu, dar sper ca toată lumea din considerație pentru familie sa, să aibă decență și răbdare ca omul să fie înmormântat, apoi fiecare este liber să-l iubească sau să-l jignească după bunul său plac.

   • “Aia, cum că nu merită serviciu religios, mi se pare o mojicie…” – Carla
    “…Astea sunt ideile ortodocşilor înapoiaţi…” – Iolanda Nicolaescu

    Intr-o lume cazuta ne conducem dupa legile unei lumi cazute.
    Religie inseamna a reface legatura omului cu Dumnezeul lui Avraam. Sfânta Scriptură este Cuvântul lui Dumnezeu – este un indreptar al tuturor gandurilor si lucrarilor. Noi putem interpreta Constitutia, legea, etc. si sa facem cat dorim din aceste legi. Constiinta noastra se numeste “legea mintii noastre”. Legea lui Dumnezeu este transcrierea caracterului divin si descrierea vointei Sale. Legea lui Dumnezeu exprima caracterul lui sfant si drept, dar si iubitor, ceea ce l-a determinat sa incrimineze pacatul prin Lege, sa-l pedeapseasca prin moarte, dar folosind principiul substituirii, prin jertfe, ne-a recuperat.
    Dumnezeu este Sfânt. Sfintenia desemneaza esenta sacrului si in acelasi timp lipsa absoluta de orice impuritate. Biblia il prezinta ca sfant prin excelenta doar pe Dumnezeu care este infinit separat de tot ceea ce este comun, necurat sau profan. Cea mai izbitoare asociere a sfinteniei este asocierea cu focul.
    Dumnezeu este Drept, nefacand nici un favor nimanui. Dreptatea divina fata de om, de a-i rasplati binele si de a-i pedepsi raul, izvoraste din dreptatea divina in sine.
    Noi incercam sa conciliem dreptatea cu bunatatea nesfarsita in lumina credintei.

 2. eroii mei erau cei care au luptat impotriva trupelor securitatii in munti, cei care mureau in lagarele de exterminare de la canal

 3. Într-un interviu acordat săptămânalului politic şi economic maghiar „Heti Világgazdaság”, („Lumea Economiei”), liderul UDMR, Kelemen Hunor, îl califică pe omul de afaceri şi politicianul Dan Voiculescu drept „cancerul politicii româneşti”.
  Sursa: DIGI 24

  Cand spuneam ca domnul Voiculescu “tine cu tara”, “marius_” ma intreba “De ce ar tine Voiculescu cu tara?”. Kelemen a confirmat ca Voiculescu tine intradevar cu tara, asa cum am scris si eu.

 4. Macar prin filmele lui si te simteai altfel. O sa apara acuma o multime de “critici” care o sa incerce sa ii faca praf toata filmografia, motivand ca erau clisee comuniste etc, etc, etc. La urma urmelor raman doar filmele. Dumnezeu sa-l ierte!

 5. Se duc marii regizori si marii actori cu ce mai Ramane Romania?Actori nu regizori nu sportivi nu,industrienu,agriculturanu,bogatii nu,banci nu mai ramane doar nulele de tara asta.Bulgarii au ieftinit gazele .Ungurii si energia electrica si gazele cu 10 la suta 10 la suta si vor sa ajunga la 40 la suta.Pana si Rusii ieftinesc gazele la export.Criminalii nostrii le scumpesc.Romania a devenit tara destetiilor care scumpesc de cate ori vor un profit mai mare si tara idiotiilor care accepta adica a politicieniilor.Este o CRIMA ASTA .Acum ca e Pontache mare mahar si USL-ul ce naiba fac?Ce scuze vor gasii.Ca FMI,ca BM ca UE.http://www.antena3.ro/externe/ungaria-a-redus-preturile-energiei-livrate-populatiei-cu-10-si-pregateste-o-noua-astfel-de-masura-197843.html Poate poti sa-i intrebi pe astia care au avut gura pana la urechii inainte de alegeri cu sloganuri peste sloganuri.Este inadmisibil.Am ajuns idiotii de serviciu ai tuturor.

 6. Domnule Tudor ce este cu aceasta farsa cu inmormintarea (incinerarea).Trebuie funerarii nationale .

 7. Au fost unele tente cu iz politic propagandist, mai ales cand comunistii l-au ajutat pe Moldovan, desi in vremea aceea era stiuta ura comunistilor fata de nazisti.

 8. Dumnezeu sa il odihneasca!

  Ati citit declaratia lui CTP? Dezgustator, oribil…

  “Moartea domnului Nicolaescu ma emotioneaza tot atat cat moartea comisarului Miclovan sau Moldovan, zambind relaxat cu borsul la gura: “Un fleac, m-au ciuruit…” sau receptionand ploaia de gloante ca pe un vibromasaj sub dus. Despre calitatea domniei-sale de executant al programului de propaganda national-comunista comandat de Ceausescu am scris de nenumarate ori analizandu-i filmele. N-am s-o fac si acum, cand nu mai este, desi valul de encomiasme care crapa ecranele de azi dimineata ar merita macar un canal de deversare”
  “Voi face doar, in calitate de cinefil, o marturisire rusinoasa: niciodata, niciunde, nicio imagine din filmele domnului Nicolaescu nu mi-a starnit vreo emotie. Ma numar printre astfel de handicapati sufleteste, nu multi, din fericire pentru vigoarea romanilor ca natie. Domnul Nicolaescu a fost, cu siguranta, cel mai bun manipulator al maselor de figuranti neplatiti in cinematografia romana sub comunism. Altfel, opera sa este o uriasa, sistematica si tenace colectie de clisee, conserve de cinema in sos de viu. Nicio idee cinematografica originala nu tulbura acest maret edificiu – singurele impuritati creative pot fi găsite printre dialogurile si situatiile imaginate de scenaristul sau, Titus Popovici. Umorul si sensibilitatea domnului Nicolaescu sunt perfecte pentru a-l face sa rada sau sa verse o lacrima pe domnul Becali. Ultimul film al domnului Nicolaescu vazut de subsemnatul a fost “Poker”, dupa care am simtit nevoia sa ma spal cu spirt pe ochi. Nu pot sa nu ma intreb cum ar fi aratat urmatoarele bijuterii cinematografice ale maestrului daca traia 100 de ani. Pentru pacatul acestui gand sper ca voi fi sanctionat de romanii crestini adevarati, in vreme ce pe domnul Nicolaescu urmeaza sa-l ierte Dumnezeu”

  • Am citit-o si n-am putut s-o termin. Oricum, sper ca romanii sa vada cele doua tabere. Una, cea romaneasca si umana si alta, cea anti-romaneasca si inumana.

  • Surprinzatoare declaratia CTP-ului ! Daca e cinefil cum se declara , inseamna ca a vazut multe filme americane ( inclusiv istorice ) Acestea sunt , majoritatea , propagandiste , manipulatoare , supraestimeaza americanul ( supraom ). Daca il judecam pe Nicolaescu ca a facut filme ,, comuniste ” ce facem cu ziaristii care au scris in ziarele comuniste ! ? Am o G R E A T A infinita ptr. astia care ne spun ca ei sunt undeva sus , sunt albi dalbi , privesc jos , vad mocirla si cah, cah, cah ! Vezi puric, ctp-ul ….

  • La aceasta mistificare a adevarului refuz sa iau parte.CTP poate spune ce prostii vrea dar ma intreb daca o fi vazut cu adevarat Osanda.Un film cel putin reusit facut in 1977 in plin comunism si in care copiii canta Steaua.Si nu e deloc politica.Din respect crestinesc trebuia sa se abtina macar cateva zile.Ce se intampla cu poporul nostru daca naste ciudati care considera batranii o povara copiii o cheltuiala in plus si mai nou pe unii care apar la priveghi doar ca sa injure mortul.Din secunda in care am citit CTP pentru mine nu mai e jurnalist e doar un latrau.
   Si imi cer iertare ca nu am avut puterea sa ma abtin coborandu-ma la nivelul CTP-ului acum cand nu se cuvenea.

 9. http://www.ghimpele.ro/2013/01/kelemen-hunor-ataca-natiunea-romana-s-a-format-abia-in-secolul-xx-romania-nu-este-un-stat-national/ Bravo.Si dupa astia sughita Pontache.Multumim lui Ilici si lui Roman care i-a bagat in politica si tuturor politicieniilor Romani care au fost 18 ani curvele lor si le-au dat drepturi care nici o alta tara nu le-a dat.Bravo Ungure fa ceva pe Romani ca politicienii tac.Un alt vinitura pe meleaguriile astea zicea ca Voiculescu e tumoarea politicii Romanesti(asta ca a fost singurul care le da peste bot huniilor astia).Si cica au cazut la acord cu USL-ul pt regionalizarea economica a tarii cica la referedumul pt schimbarea Constitutiei.Sper ca Romanii sa fie destul de inteligenti sa stea acasa sa-i de-a peste falci lui Ponta care nu mai doarme de grija schimbarii Constitutiei si nu a scumpiriilor peste limita suportabilitatii Romaniilor.Cu ce a gresit natiunea asta sa fie condusa de 23 de ani de niste celule cancerigene pt viitorul aceste natii si copiilor ei?

 10. Ultimul Cadou” in memoria eternului Sergiu Nicolaescu:
  Ai vrut o fică!Dumnezeu ți-a dat o ȚARĂ.O ȚARĂ ce ai cladit-o TU cu dar din inimioară.Cand te-am văzut in cinema,sclipeai de fericire.Acum ești mort,atât să-ti dau,lacrimi de bucurie!

 11. O sa inteleaga poporul asta “in majoritate” ortodox ca nu preotii intermediaza intre Dumnezeu si om , ci Isus Hristos?
  “Constitutia” credintei in Dumnezeu- Biblia nu anatemizeaza sau interzice in vreun fel incinerarea.
  E jalnic subiectul de azi la Ordinea zile, sa imi fie cu umila iertare.

 12. Trebuie sa vorbim despre ceva domnule Radu Tudor.Medici avem,guvernul FALIT!
  Din pacate vor mai dura 4-5 ani pana cand coruptia din spitale se va putea reduce,daca guvernul asta ia masuri.
  Peste 5 ani visez ca in spitalele din Romaia,baba de la tara sa nu trebuiasca sa se duca la medic cu gaina intreaga.
  Dar pana atunci cati mari artisti mai mor?
  Ne mai permitem,cel putin tineretul ne mai permitem sa pierdem in spitale astfel de oameni?
  In agricultura si educatie,coruptia trebuie eradicata apoi ne putem apuca.
  Dar in medicina ce mai putem face domnule Radu Tudor?

 13. Sub noi se surpa pamantul iar deasupra noastra se despica cerul. Mor valorile culturii romanesti si nu este nimeni demn a le inlocui. Ovidiu Iuliu Moldovan, Florian Pittis, Stefan Iordache, Gheorghe Dinica iar acum Sergiu Nicolaescu. Pacat ca sfarsitu-i este inecat in mocirla lacomiei. Sergiu Nicolaescu isi dorea sa fie inmormantat la cimitirul Belu alaturi de toti monstrii sacri ai culturii romane. Dar inhumarea ar fi lasat posibilitatea prelevarii de mostre ADN prin care fiul sau ilegitim ar fi stabilit paternitatea si ar fi putut ridica pretentii asupra averii lui Sergiu Nicolaescu. Pentru a inlatura aceasta posibilitate, sotia regizorului a hotarat sa il incinereze si totodata a interzis accesul mass-media la ceremonia de incinerare, astfel evitand mediatizarea oricarui scandal ce s-ar fi putut isca intre ea si fiul nelegitim. Un epilog mizer pentru un mare om al culturii romane. Pacat !
  Domnule Tudor, ar fi un gest frumos ca Antena 1 sa difuzeze filmele sale. Nu atat ca un omagiu cat pentru a arata celor tineri cine a fost acest om si ce a reprezentat penru cinematografia romaneasca.

 14. Domnule Radu Tudor
  La moartea fiecarui “artist,poet,actor,inventator etc” se pune problema vesnica,eterna si de cand lumea daca creatorul se confunda cu creatia!!!Actorul,regizorul,artistul,senatorul,comunistul sau ce-o fi fost se poate masura,evalua sau critica????Personajele,filmele,imaginile pot fi criticate??Avem ceva de reprosat lui Tom ca l-a lovit pe Jerry??A plecat un artist si lasa in urma pentru eternitate un comisar sau un soldat,o replica buna sau rea,un rege sau un taran!!!
  Odihneasca-se in pace!!!

 15. Cate spectacole de gala am organizat la Buzau cu filmele lui Sergiu Nicolaescu, cu participarea lui si a actorilor cu care a colaborat ! “Duelu”, Cu mainile curate”, “Ringul”, etc. Momente memorabile, incheiate cu seri memorabile !A fost cel mai complex, cel mai valoros realizator de filme pe care l-a avut Romania !Dumnezeu sa-l odihneasca !

 16. Președintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a declarat, astăzi, pentru Agerpres , că articolul 1 din Constituție ( România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil – n.r) nu este negociabil, acest lucru fiind comunicat Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

  Replica senatorului a venit după ce președintele UDMR, Kelemen Hunor, l-a descris pe Dan Voiculescu drept “o tumoare canceroasă a politicii românești”. ”Declaraţia lui Kelemen Hunor, dacă este reală, poate fi considerată o formă de terorism etnic. Da, eu am fost cel care am comunicat UDMR şi domnului Hunor că articolul 1 din Constituţia României nu este negociabil. România este şi trebuie să rămână stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Şi, sunt convins, aceasta este opinia tuturor românilor, inclusiv a liderilor PSD, PNL, PC sau PDL”, a precizat preşedintele fondator al PC.
  Sursa: DC News

  Foarte bine a facut domnul Voiculescu si are mare dreptate… De aceea are respectele mele…

  • Art.1 din Constitutie ar trebui repetat atat de des incat, in mentalul fiecarui roman sa fie la fel de important ca si cuvantul “mama”. Ar trebui sa constituie raspunsul la intrebarea “ce este tara ta”, pusa copiilor de gradinita.

 17. http://www.dcnews.ro/2013/01/voiculescu-hunor-poate-fi-acuzat-de-terorism-etnic/ Mi-ai luat ,,vorba ,, din gura.E cel mai cu cojones nu ca restul papa lapte si cacati la cur de frica si lasitate.Trebuie de urgenta legi care sa permita retragerea cetateniei si scoaterea partidelor astora sovino-fascisto-extremiste din Romania.Culmea ca pe Vadim insasi proprii nostrii politicieni il acuzau de multe si nevrute cand omul avea dreptate dar inchideau ochii la elementele astea scarboase care, vai de ei Romani daca ar obtine autonomia .Ar fi fugariti din zonele lor.Cu asta dorea Ponta sa se intovaraseasca.Nu mai pupa Ponta un alt mandat de Premier.

 18. SPERAM PE VIITOR SA SE MAI FACA FILME CU ADEVARATA ISTORIE A LUMII SI A ROMANILOR.TIMPURILE SE SCHIMBA MEREU.DEPINDE DE NOI INSINE SA NE FIE BINE PE VIITOR.

 19. In 1975, timp de o saptamana,am avut onoarea sa fac parte din “masele de figuranti neplatiti” (cum zice d-l CTP-citat mai sus de George) si nu mi-a parut rau de loc,am avut ce povesti nepotilor mei.
  Dumnezeu sa-l odihneasca pe Sergiu Nicolaescu !! Intotdeauna, cei buni merg in cer,lasand in urma lor,de fiecare data,un cor de latratori…

 20. http://www.antena3.ro/politica/ponta-am-discutat-despre-mcv-si-constitutie-si-cu-kelemen-si-pambuccian-voi-discuta-si-cu-blaga-197866.html Nu-i sanatos la bostan nici asta precum Boc.Ce Romani ce majoritate daca nu pupa in dos udmr-ul si minoritarii nu-i linistit.Pe Basescu la fel.Mai nou pe Blaga.Deci Kelemen asta face ceva pe Constitutie si poporul asta si Pontache hop si el fudulul la intalnire.Ce naiba de interese reprezinta asta, Ungureanu doi ca tat are fata lui .O fi si asta agent dublu.Ca vad ca tot pe dos le face si are o graba la modificat Constitutie si REGIONALIZARE precum fata mare la maritat.Regionalizare pe care o criticau cu spume la gura inainte.Ei acum e oachesa ca o vor face ei.Idioti vor fi Romanii daca vor schimba Constitutia.Se rasucesc mortii in tarana cei care au murit pt ROMANIA MARE .

 21. Nu sunt un fan al dlui CTP,dar recunosc ca are dreptate din punct de vedere al cineastului si omului de cultura.Faptul ca raposatul a incercat sa-l descrie pe Mihai Viteazul un domn cu carnetul de partid PCR platit la timp, nu a facut nimic bine “bizonilor” carora le place minciuna.Pe langa ca Mihai era un om al timpului lui si ca daca cineva ar fi intraznit sa spuna ca taranii lui(sufletele) sunt rude ar fi fost batut cu topuzul in dantura pana la moarte.Ca a legat serbii de glie a facut ca viteazul a fost decapitat de 16 flamanzi in mijlocul unei tabere militare de 24.000 de tarani corora li se risipea graul si nevestele facute grele in timp ce-si cara tunurile la vointa unui brigand.Nu poti silui istoria pentruca ti-ar conveni tie si pitecantropilor care conduceau PCR-ul.Faptul ca americanii il admirau nu este de mirare ca in materie de istorie la Hollywood ii intrece ca prostie si ignoranta totala pe acesti tampiti.Ca raposatul a copiat toate gag-urile americane la “Nea Marin miliardar”ar putea Dl.CTP sa le spuna la toate filmele copiate ca pe vremea aia am numarat vreo 15.Ca despre morti numai bine este adevarat si Dzeu sa-l ierte dar toate minciunile si vitejiile facute la Timisoara cand a salvat evreii sa iese din sinagoga safarda din fata Spitalului Militar blocat de militarii germani prin subterane este minunata daca nu in spatele sinagogii nu ar fi fost un loc viran in care ar fi fugit evreii si fara cand incerca sa fure carti in ebraica din sinagoga?! Acolo s-a construit mai tarziu o banca lucru stiut de tot timisoreanu ,asta basca ca toti barbatii valizi erau prin lagarele de munca silnica trimise de “Maresalul”lui iubit.Ca filmele” Dacii” erau regizate ca miscari de mase de Doru Nastase,pe care au reusit comunistii sa-l termine l-am vazut cand militar in termen am participat la film.Felul cum a fost tratat marele Amza Pellea fata de papitoiul de Pierre Brice care desi turnase “Winnetoo”nu stia sa calareasca si se speria de cai de parca era poponar,facand istericale te apuca rasul.Dupa ce luase saracul Amza lovituri de gladiu in degete de era numai cu bandaje cand s-au terminat filmarile n-a putut sa plece saracul la Bucuresti ca fiecare papitoi trebuia sa plece pana s-a pus in fund cu capul pe genunchi de parca plangea.In schimb frantuzul un nimic ca actor facea fite si era servit ca un pasa.Dar “De mortuis nil nisi bene”.Din pacate mai mare decat este nimeni nu-l poate face.

 22. http://www.dcnews.ro/2013/01/in-2013-romania-are-de-platit-cea-mai-mare-datorie-de-dupa-revolutie/ Am impresia ca pana la urma o scanteie e de ajuns sa se faca adevarata Revolutie iar CARPACII care au nenorocit tara asta si indatorat-o fara sa construiacs ao BUDA publica vor platii.Ghici ghicitoarea mea cine va platii .Itzakrescu care ar trebuii sa ne explice ce si cum cu imprumuturiile,Basinel si pedeleul,Nastase si Ilici ,Roman care a abrogat legea care interzicea Romaniei oricefel de imprumut?.Sau voi.?

 23. “Comisarul Moldovan e unul din eroii copilariei mele.” Si al meu! “Asa va ramane”. Si pentru mine! Dumnezeu sa-l odihneasca!

 24. Domnule Radu Tudor,prin dumneavoastră o atenționez serios pe Dana Grecu șă nu mai facă ce a făcut ieri
  A fost o mare nerușinare pentru Dana Grecu,ieri,nu să intre în direct cu domnul Vadim Tudor ci să păteze reputația celui mai român dintr-e român,întrebându-l tocmai pe Vadim,dacă sergiu Nicolaescu a vrut să fie incinerat ca să nu i se poată lua probe biologice dacă ar pretinde cineva că e fiul legitim a regizorului.Asta contează?După ce și-a dat viața pentru toți,asta să fie prima întrrebare?Cine vine după avere?Cei de la Băsescu 1 tv,au încercat să minimalizeze durerea afirmînd ca regizorul a simțit că nu mai are mult de trăit.

 25. Ca telespectator,am această rugăminte către voi,jurnaliștii,toți jurnaliștii să nu facă și cu acest om,scandal așa cum ați făcut cu Păunescu.Vă rog eu mult,dacă l-ați respectat sau avți gânduri de bine despre el,să lăsați Can-Canul și paparazii

 26. omul a fost un talent innascut intr-ale cinematografiei . am invatat istoria din filmele sale,dumnezeu sa-l odihneasca.

  acum am ramas cu dealde “dupa dealuri”,dupa blocurile cenusii , dupa nustiuce avorturi si copii maidanezi sau ce mai faca astia.deh, in functie de timpuri.

 27. Nicolaescu ramane un pupincurist al regimului comunist si un propagandist al comunismului prin filme ca Pistruiatul sau Comisarul Moldovan in care se faca propaganda anti Legiune stiindu-se ca aceasta era dusmanul comunistilor. Cu mijloacele lui oricine ar fi facut filmele pe care le-a facut el.

 28. Dumnezeu sa-l odihneasca !
  Ma supara, cand vad in jurul meu atata rautate, iar aici, iesita din gandurile unor “postaci”.
  E o caracteristica, a noastra, a romanilor, sa ne facem praf simbolurile.
  Vrem nu vrem S. Nicolaescu ramane un reper, un simbol.
  De aia suntem pamanteni, ca sa avem cu totii pacate. Unii au cu duiumul, mai ales multa, multa rautate, izvorata din frustrari. Foarte multi frustrati si nu uitati, de morti numai de bine.

 29. A facut niste filme frumoase pentru un inginer si daca-mi amintesc bine nici Ilarion Ciobanu nu era actor dar a fost foarte talentat. Chiara daca ‘resursa umana'(urata expresie)valoroasa de la tarani la profesori era decimata tot s-au gasit alte resurse cu origini sanatoase care s-o inlocuiasca, ceea ce inseamna ca am fost un popor extraordinary de talentat si educat.
  Nu mi-a placut cum interpreteaza dumnealui istoria ultimilor 70 de ani si parca mai bine zice Dan Puric ‘marile tragedii se nasc atunci cand ajung sa se confrunte doi oameni buni, unul credea ca poate sa le tina piept sovieticilor si altul care si-a dat seama ca nu avem nici-o sansa in fata lor,ei nestiind ca soarta ne-a fost deja decisa de catre corabiile cu pirati care ne inconjoara de mii de ani’.

 30. Ma incearca un sentiment extrem de ciudat, un amestec de tristete si ingrijorare. Nu vi se pare ca, valorile romanesti incomode prin ceea ce creeaza si promoveaza, dispar cam ciudat in ultimii ani, asa, unul dupa altul ? Vezi Paunescu, Emil Hossu, Nicolaescu…si altii ce-au activat si in alte domenii. Suna a paranoia, dar m-am dus inapoi 23 de ani si mi se pare straniu sa constat cum au disparut neasteptat de brusc, cei ce aveau ceva de spus poporului Roman. Dumnezeu sa-l odihneasca ! Sper ca, intro zi romanii sa inteleaga mesajele transmise prin filmele lui. Sergiu Nicolaescu a fost un MARE ROMAN !

 31. hmmm, tare sunt curios cum dl. Ponta si specialistii sai vor evita colapsul tarii anul acesta,colaps pregatit cu multi ani in urma.

  basau si clanul stau si se uita fara grija ca vor pati ceva,motivul principal pt. care i-am votat pe astia> bagarea la parnaie a clanul basit, a esuat.

  asa ca basaii asteapta linistit,cu conturile pline si “afaceri” in derulare,sa dea chix astia si tara apoi chiar ca si-au luat de-o grija,vor fi liberi ca paserea cerului sa zboare si sa se dea patrioti de afara, in haosul catastrofal ce va desfiinta tara.

  spun asta deoarece “masuri de redresare” nu vad.ma gandeasc ca totusi sunt si oameni profi in tara asta ,specialisti care stiu ce au de facut,daca nu vad eu e una ca sunt prost,dara si astia?o fi fara scapare situatia asta cine stie?

  totusi bine ca in schimb vad ce-am mai vazut si la basau.cum amanam sfarsitul? pai sa belim romanii,de ce am inceta furturile?asa ca
  vad scumpiri dezastruoase pt. populatia majoritara de saraci extremi,

  vad in continuoare o “politica” si un “program” talmesbalmes ,o continua spoliere a bugetului de catre clanurile de gusati,

  lupta pt. un loc la masa etc.adica ce facea si basau si ailalti dinainte de basau etc..

  ..liviu dragnea ala are o casa cat oraselul meu,sa nu-mi zica mie nimeni ca nu e desperat sa se puna cu botul la teava de bani si ca asta sunt cam toti bag seama dupa cum se zbat.ma rog sa nu fie asa,dar sunt convins ca asta viseaza asta si restul de gusati.

  tot haloimisul e in conditiile unei “grele mosteniri” a cel putin 18ani de hotie crunta si jaf national ce a dus la situatia actuala:

  sa le iau pe puncte,
  1.statul>o adunatura de gasti,fara dumnezeu si lege.statul nu exista pt. cetateanul de rand decat sub forma unor gusati nenorociti ingalati si fuduli ce l-i s-a urcat bogatia si traiul usor la cap, care-i sug sangele.si in schimb ii da sa-i suga pla si basul.asta e statul.asta e forma noastra de “organizare”.ce spitale,ce scoli,ce pe dracu? da-le bani cetatene, sa aiba din ce maneli gusatii.

  2.justitia si toate formele alea de santaj,dna,ani,n servicii etc,”institutii” tembele unele unice in lume,sunt in mana lui basau,fapt ce promite o colaborare fructuoasa intre gasti si continuarea de catre gusati a jafului in buna pace si coabitare.

  3.somajul dezastruos si in continua crestere si prin venirea “pribegilor” din tarile adevarate lovite de criza(nu va luati dupa scripte,statisticile sunt niste prostii imbecile ca orice tine de statistica in tara asta dealtfel),saracirea continua a populatiei care nu se stie cat mai rabda.

  4.dezastrul total si falimentul in care se zvarcoleste tara,economie de ev mediu,datorii externe etc.,toate obtiunute prin bunul gand al roman’lor ce au pus imparat pe basau si care cu ai sai buni tovarasi in 8 ani a facut complet praf tara,dupa ce se stagnase caderea cat de cat in 2000-2004.dezastru fara intoarcere.

  viitoru suna maro da daaa,cum zicea padurarul ala despre comisarul beat si “branconier”? da daaaaa

 32. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca! D-l CTP daca nu a fost impresionat de filmele d-lui Sergiu Nicolaescu avea posibilitatea sa taca …Dar e in firea lui sa scuipe venin. De multa vreme nu-i mai citesc textele din care emana foarte mult rau pe care talentul sau evident nici nu-l scuza si nici nu-l mai compenseaza.

 33. Unele comentarii si “analize” de aici au legatura doar cu circotelile de mahala . Este doar un moment trist si o pierdere pentru romanii anonimi , care de generatii iubesc filmele maestrului . Si nepotii mei se vor uita cu placere si respect la filmele domnului Nicolaescu , dar nimeni nu va cauta in arhive “zicerile” lui CTP . Dumnezeu sa-l odihneasca , pe maestrul Sergiu Nicolaescu .

 34. “masuri economice serioase”..pt. agricultori ceva,tva redus ..nusce,…scumpiri si inflatie si somaj peste astea etc….buuun ..lasand la o parte ca de tragi linie e si mai rau..hhhh.

  .cum sa va spun…e tot o colcaiala..tot pute a basau…basirea s-a impregnat in tara asta,mizeria asta de 23 de ani a capatat nume si fatza,basire in mentalitate in cuget si simtiri,

  e basire totala si praf si pulbere.nu merge pur si simplu.nici “strategii” importate de afara nu mai functioneaza aici.pt. ca e prea
  e imputita treaba.septicemia e tot acolo si dupa votul antibasit.

  ce masuri sa mai iei cand e putrefactie?pui bandaj peste cangrena?of, si cand il vad pe basalau ala ca e viu si coabitator iara nu atarna in piatza de un stalp..si toti ciracii lui balosi si capatanosi sunt in “opozitie” si-si vad de “afaceri”..lelelee…

  .toata mizeria basita si clanurile de gusati transpartinice sunt activi, si nu se prevede ca am scapa de ei decat daca ii atarnam noi cu mana noastra in streang.asta e infectia colcainda peste care guvernul ponta va pune bandajul inutil al “programului de guvernare” ,maret fara indoiala,si de care n-am scapat chiar votand colosal de 3ori impotriva ei.

  uslisti,porunca mea e sa NU FURATI si sa Pedepsiti pe cei ce au facut genocidul asta.lasati coabitarea tuva coabitarea in cwr,ca o sa coabitati cu ma-sa lui basau si cu el daca va bateti joc de noi.

 35. Oricât l-aş aprecia pe C.T.P., nu pot să-mi potolesc oprobriul la adresa
  acestui robot încrâncenat precum Stolojan când naţionaliza valuta. Cum le
  ştie el pe toate, ca un om mare (?!)! Ca mare cinefil, tenisman, ziarist,
  critic de orice, scriitor de care n-a auzit nimeni, ne poate spune ce ar lăsa el posterităţii? Măcar o replică perenă, precum “m-au ciuruit!”, preluată de mafiotul-criminal de la Cotroceni sub forma “i-am ciuruit!”
  În ceea ce-l priveşte pe veşnicul Sergiu Nicolaescu, consider că decizia
  de incinerare, dacă-i aparţine, a fost una cât se poate de corectă, degeaba susţine dl. Vadim Tudor “tradiţia creştinească”. Arderea rapidă
  înlătură intrarea în putrefacţie, viermuiala şi alte aşijderea, care mai
  de care mai de nesuportat. Care e diferenţa între a te ruga la mormântul
  cu osemintele defunctului şi a te ruga în liniştea camerei pentru sufletul acestuia? Cred că a doua este mult mai valabilă, chiar dacă lipseşte un preot eventual escroc şi pedofil. Lăsaţi MAESTRUL să se odihnească, nemernicilor, de oriunde aţi fi!!!

 36. Sergiu Nicolaescu a fost un excelent regizor PENTRU UN ANUME GEN de filme!!!el a profesat in virtutea unui talent nativ si a unei motivatii sustinute de o munca imensa…careia noi i-am fost beneficiari.pentru acei ani, filmele lui erau o gura de aer…Nu-l inteleg pe C.T.P.care-l trateaza pe S.N. ca pe un regizor de film de arta!si in general nu-i inteleg rautatea pe care si-o exprima la adresa celor care dobindesc o oarecare notorietate, in general..un om inteligent si cult (ca el) ar trebui sa manifeste intelepciune si implicit mai multa nuantere si poate chiar toleranta.Asta l-ar face mai uman.M-a dezamagit!

 37. Cei ce critica “nationalismul” din filmele lui SERGIU NICOLAESCU cred ca n-au avut parinti”romani” si cred ca le lipseste educatia din pruncie/adolescenta (care printre elemente esentiale trebue sa contina obligatoriu:apartenenta si dragostea de tara,respectul insemnelor nationale si respectul pentru inaintasi nostri cu dragoste de tara, care s-au luptat pentru o romanie unita si neatarnata de marile puteri de la vest sau de la est).M-asi bucura mult, daca si conducatorii actuali, ar fi nationalisti/patrioti si cu dragoste de tara.

 38. domnule Tudor, ma tot gindesc, ce cauta traian basescu la Covasna de ceva vreme!?oare face un tratament!?o stire semnala prezenta la Covasna ,in hotelul unde statea presedintele,a directorului Spitalului Universitar… si am observat in mai multe rinduri ca se sprijina insistent de bratul Mariei(chiar si la urcarea in elicopter, in mai multe rinduri).vreau si eu sa stiu care este starea de sanatate a presedintelui(parca se dadea un buletin anual!?)

 39. Fantastic, Romania tv lanseaza ieri zvonul ca Sergiu Nicolaescu ar avea un fiu si ca sotia, temandu-se sa nu piarda din mostenire, vrea sa-l incinereze iar azi se duc cu camera ascunsa si inregistreaza un angajat de la morga spitalului Elias care spune acelasi lucru. Deci lansezi zvonul si a doua zi iesi pe strada sa culegi roadele. Sunt multe semne ca Romania tv se vrea un nou OTV.

 40. S-a mai desprins un diamant din coroana cinematografiei romanesti. “Cu mainile curate” si rapus de “ultimul cartus” s-a stins cel ce a fost, este si asa va ramane, CEL MAI MARE REGIZOR al nostru, al romanilor. Probabil ca ultimile cuvinte ale celui, care a lasat in urma lui o adevarata comoara, ar fi putut fi: Un fleac, m-a ciuruit boala! Pentru mine, Sergiu Nicolaescu nu a fost ( de ce sa vorbim la trecut de cinevam care de fapt este nemuritor!?!)ci este un artist complet.
  LA REVEDERE,MAESTRE!

 41. eu nu inteleg dece Sergiu Nicolaescu nu beneficiaza de slujba religioasa,chiar daca va fi incinerat!?noi am incinerat la Crematoriul Cenusa o ruda si am facut tot ceremonialul religios crestin ortodox .martori sunt nenumarati oameni din Radio si T.V.R.(fusese dir. gen al R.T.V.era in 4 ian.1993)

 42. Ce se intampla astazi la C.S.M.? Sa fim vigilenti! Acolo la C.S.M. numai de “consolidarea democratiei” nu a fost vorba . Va rog in numele cetatenilor romani care mai cred, in resursele democratiei,si ca acestea isi vor gasi pina la urma superioritatea in Regatul Romaniei Europene, va rog insistent sa analizati si sa aduceti in dezbatera publica a romanilor disimularea democratiei care se intampla astazi la C.S.M. Este o problema grava ce se intampla acolo la C.S.M.,Seamana mai mult cu o sedinta de partid comunist sau nazist doua sisteme deopotriva de dictatoriale si criminale. Mare atentie asistam la o grosolana disimulare a democratiei in C.S.M.Din toti magistratii Romaniei nu se pot alege in mod democratic dupa depunerea fara teama si frica a numeroase candidaturi, doi conducatori de inalta valoare si competenta?De ce nu s-a facut public raportul in cauza? C.S.M.-ul ne considera lipsiti de discernamant? Noi vrem sa traim in transparenta, in adevar si dreptate!

 43. CSM premier nu este!
  Basescu,Parlament nu e!
  Un procuror,nu e infractor!
  Un judecator,nu e tradator!
  Parlamentul E factor de DECIZIE!
  Presedintele,promulgeaza legile!
  Parlamentul ESTE UN
  Organ legislativ din unele ţări, compus din una sau din două camere şi constituit din reprezentanţi ai diferitelor partide politice aleşi, total sau parţial, PRIN VOTUL CETATENILOR!

 44. Domnule Tudor pregateste-te sa coabitezi cind vii din concediu. JUSTITIA e pe miini bune. USL-ul mege pina la capat. A coabitat si acum toti care au furat vor fi iertati. Marinarul ne-a umilit cum a putut mai bine. SECURITATEA SI-A RECISTIGAT INCREDEREA. A fost putin dezorientata de valurile pe care liderii usl-isti le-au facut. Chiar ma luasem si eu. Era cit pe aci sa ii cred noroc ca m-am trezit la timp. Domnul Semaca s-a reintors.

 45. Radu, ,, terorist ” ( dupa cetateanu’ turmentat ) , voi ziaristii NU VA PUTETI PLANGE LA UN FORUM EUROPEAN AL PRESEI DE AMENINTARILE PRESEDINTELUI MASA-VERDE ?

 46. http://www.dcnews.ro/2013/01/romania-va-fi-impartita-in-8-regiuni/ Ei ce scandal au facut unii cand pdl-ul a vrut sa faca asta.Ca sa vezi ca sa nu crezi.In fine.Dubla masura si scuzele calitatiile noastre.Nu ajung 500 de plosnite in jilturiile si pe spatele Romaniilor mai trebuiesc alte plosnite.Alte structuri alta birocratie,alta mafie .In 23 de ani tot ce au atins carpacii care se denominau cica oameni politici tot ce au atin s-a transformat in scrum.Sa vedeti ce haloimas o sa iasa din porcaria asta impusa din afara.Ce incurcatura si imbulzeala.De parca toate cele merg ca pe roate in tara asta.Salarii decente ,preturi decente la toate cele,locuri de munca berechet, spitale moderne,autostrazi ADEVARATE,Justitia ,Fisc,Politie Servicii,fisc,DNA institutii care functioneaza cu adevarat in slujba natiunii si spiritul Democratie si legii si numai asta lipseste chelului.Regionalizarea.Regula de Aur in viata una dintre ele..Cand cineva se grabeste ca fata mare la maritis sa faca ceva ,sa va vanda ceva .Stati o lecuta puneti-va pumnul la barbie ca taranul Roman si CUGETATI.De ce pt ce atata graba.?

 47. nimeni baniciu a inceput sa vorbeasca de securitate eu il intreb ce fuctionar a statului comunist roman nu a lucrat mai mult sau mai putin cu politia si securitatea daca au avut fuctii de raspundere directori de combinate sefi cfr comndanti de unitati militare culcate la loc undei dosarul demisului si a celorlanti securisti caci parlamentul a clocait de ei sa facut vreo asanare a societati romanesti si eu nu stiu limba vorbeste ce trebuie nu dati in persoane care au dus romania in lume MIHAI VITEAZUL NUL ASEZI LINGA las ferbinti felicitari ROM TELECOM PENTRU HOTARIREA LUATA DACA ESTI DE CE NU PREZINTI TU ce sa intinplat in revolutie doar ai luat bani de a moaca ultimi 3 ani pe putin ma uit si la victor zis prim ministru sta bot la bot cu cel care a distruns imaginea tari si societatea romaneasca poti sa ne spui si noua ce ai invatat de la demis care nu pleaca chiar de ce nu pleaca omule tu esti seful guvernului el din iulie ocupa un post normal ar trebui sa nu fie platit daca voi cu haineala faci justitie indepedenta atunci trebuie cu toti internati la balaceancalui ctp ii plac florica spitalul de dementa am fost fan sergiu nu inteleg de ce dupa ce moare o personlitate trebuie sa esa cineva care nu a facut nimic pentru prestigiul tari sa arunce cu mizerie intelectualilor lui peste prajit uitativa ce pun la cale mari purificatori ai tari ponta company nu va placut ceva cind era in viati si ati tacut taceti dracului si acum

  • de acord cu tine..dar ai facut armata la transmisiuni frate?daca le scriai legat imi trebuia cifrul sa-ti citesc mesajul

 48. Poate ar trebui sa luam in consideratie si faptul ca preafericitul daniel ii rasplateste marinarului alegerea in fruntea bisericii nu numai punandu-si popii sa-i pupe poala in campanii electorale, dar si asezandu-se pe coada in chestiune slujbei ortodoxe care, cica, nu permite slujba la incinerati. Pai parca pana acum permitea. Ori brusc, parintele mult prea fericit si-a amintit universitatile nemtesti, elvetiene si de alte soiuri in care securitatea l-a scolit indelung si apasat in anii 70, si a hotarat sa fie si el olecuta Dumnezeu, fie si aici, langa puturoasa dambovita!? Oricum, pare revansa a marinarului, fata de un inamic politic si un om care va insemna pentru Romania ceea ce el, marinaru’, nu va insemna nici intr-o mie de ani! O tara plina nu numai de prosti, dar si de ticalosi. Dumnezeu sa-i dea lui sergiu nicolaescu, multe filme, pe lumea cealalta si lumina!

 49. Citeva pseudo-aforisme basesciano-nicolaesciene

  ● Tare mi-a placut introducrea primului ministru: „Nu trage, dom’ Basescu, sunt eu… Pontica, am venit sa ma predau!”.
  ● „Asta-i pohta ce-am pohtit-o!”(zise Base, jucindu-se prin Palatul Cotroceni cu Pactul de Coabitare, precum Charlie Chaplin cu globul pamintesc).
  ● Un fleac, i-am ciuruit pe Ponta si Antonescu in 2012, asa cum i-am ciuruit si pe romani in 2009!
  ● Am jucat la cacealma, pe 12.12.2012, aratindu-le lui Ponta si Antonescu cum se joaca „Poker” cu poporul roman, ca-n filmul comisarului Miclovan!
  ● Ce-mi place mie sa am cite un Bastos, pe ici pe acolo, prin punctele esentiale – mai ales ca Gerula al meu este tot interimar vesnic la… parchet!
  ● Ce „Serata” de sarbatori, mi-a asigurat STS-ul, travestind-o pe Elena intrun Mos Craciun nud, venita sa ma sorcoveasca, tete-a-tete, vreo 30 de minute.
  ● Cind am revenit la Cotroceni s-au prezentat la mine, protocolar, sefii: SRI, SIE, PG, DNA, CCR, CSM, scandind intr-un glas: „Noi, cei din linia intii”, am fost si suntem mereu la ordinele dvs!.
  ● „Ultimul cartus” de pe biroul meu ii era destinat lui Hunor, daca la Referendum ieseau sa voteze „Moldovanii” si Istvani lui.
  ● Regele a stat la Palatul Cotroceni, Ceausescu a stat si el(ca doar se credea un fel de Rege, al Romaniei!), asa ca eu sunt cel mai legitim Rege peste aceasta tara, fiind numit(de Barroso & Co) Imperatorul Traian!

 50. A jucat cu mult har personaje darze, drepte, demne, de inalta tinuta morala si patriotica. Cu toata charisma, vocea pitigaiata divulga discret ca realitatea ar putea diferi de ecranizare. Nu cred sa ma insel, rolul obscur si bizar jucat in Decembrie ’89, prestatia lamentabila din CPUN, naturaletea cu care s-a-ncadrat in cacaniul post-decembrist, sunt tot atatea argumente in favoarea rationamentului meu. L-am perceput intotdeauna ca fiind un om care s-a iubit pe sine mai presus de orice. Dragostea asta, patologica, de ego, mi-a parut mai puternica decat dragostea de mama, de frate, de tara, de neam, de fiu, de Dumnezeu. Fiecare are dreptul sa decida ce crede si ce nu. Cum spunea Tutea, pe patul de moarte, biserica ortodoxa este o biserica libertara, ea lasandu-i individului intreaga povara alegerii de a se mantui sau de a fi damnat. Parafrazand, sunt convins ca oricine are dreptul sa decida ce se va-ntampla cu hoitul lui, iar alegerea lui Sergiu Nicolaescu nu ma mira, tinand cont ca manipularea materialista, ateista si stiintifica il indopa de tanar. Ma mira circul iscat de biserica asta libertara, preafericit condusa de marketing si nu de har, in beneficiul unora care-alearga stang-drept-stang cu cosciuge-n spinari. Intr-o lume care nu-si ingrijeste mormintele eroilor si-si conduce tradatorii cu salve de tun si coroane de flori, marele regizor a gasit o cale de scapare si a aflat deja cine merita iubit mai mult, sinele sau Dumnezeu.

 51. http://www.dcnews.ro/2013/01/victor-ponta-vrea-ca-discutiile-despre-buget-sa-fie-secrete/ Asta-i specialist in pacturi si secretisme.Ca hotii e ascuns.Oare nu isi umpleau ei gura inainte de marea prosteala cu VOM FI TRANSPARENTI SA FIE TRANSARENTA.Deci hotaram pe ascuns apoi ii instintam pe fraieri.Taxa peste poduriile de este Dunare s-a marit cu 18 LA SUTA.Sat tari astia de la USL mari politicieni.Orce b—u poate conduce o tara doar prin scumpiri.Nu iti trebuie o Universitate

 52. http://www.antena3.ro/politica/ponta-frunda-va-fi-consilierul-meu-pe-probleme-juridice-si-de-minoritati-198007.html Pai cum nu doara si Victor Orban in Ungaria are un consilier un ungur Roman pe problemele minoritatii Romanesti.Asta daca nui fudul detul ii si prost este masura.Cati consilieri are Ponta?Cernea,acum asta, bisnitarul ala lobbys criminal de razboi Clark sau cun naiba il cheama.Apoi un italian pe nu-s ce probleme.Si tot b-u ramane si incapabil sa faca ceva t tara asta.Austria a interzis speculatiile financiare cu bani publici.Unii altiii iau masuri numai ai nostrii le fac pe dos si impotriva cetateniilor tarii.

 53. mai frate ce balacareala.cum moare o personalitate cum se fac speculatii,tocshouri nesfarsite,scormoneli,gaini in flacari samd.

  ca de ce-l arde,ca biserica lu peste a azis nusce,ca are fiu ilegalist ,ca foaie verde sa batem la nesfarsit apa cu parul.. toate tampeniile.

  ce sa-ti spun ,parca nu ar exista un fir de par sau o proba de sange al maeestrului ca sa se faca tot felul de teste adn ..ca-l arde sau nu,ca are copii sau nu..asta chiar e treaba familiei lui ce dracu ma intereseaza pe mine?

  ma scarbesc tocsoaiele astea pe toate posturile,nu ma uit la ele dar stiu de existenta lor si e deajuns sa ma scarbeasca vesnica asta ghertosenie brekin’news…blabla blaaa blblblb blaaa blbbllbbbllll rrrr grrr aaaa eee eehhee.. parca-i ferma animalelor isterice.zici ca au mirosit sange.

  de la “presedintele” gainar pana la ultimul mamaligar e tot o ghertosenie.

 54. @Radu Tudor:
  1. felicitari pentru absenta dvs de ieri din platoul emisiunii Ordinea Zilei. Scabros de OTVista realizarea Danei Gracu, invitati neinspirati (cu exceptia dnei Monica Pop), mai ca nu s-au facut speculatii in legatura cu Elodia lu’ Cioaca sau cu Bianca lu’ Bote ca posibile fice nelegitime ale maestrului dintr-o relatie anterioara cu Jean Constantin. Dezgustator!
  2. CTP’ ul a avut timp la greu sa critice opeara maestrului cit timp acesta era in viata. N-a facut-o. Alegerea lui, fara indoiala, insa a o face acum cind omu’ a trecut in lumea dreptilor e un gest de lasitate in care sindromul “sosonului tras prin curtea spitalului” se distilieaza si e din ce in ce mai vizibil.
  3. Poate ca filmele maestrului poarta si patina anilor comunismului (euunu’ nu vad nimic rau in acest lucru), dar ele au tinut treaza constiinta si patriotismul unui popor mult prea asuprit. Ma intreb cam ce faceau actualii capi ai BOR in perioada in care Ceasca darima biserici? Erau ocupati sa absolveasca scoala de baieti cu ochi albastri de la Baneasa? Sa mai taca dracului din gura si sa-si faca datoria crestineasca.

 55. “Politicienii români nu sunt nici până în ziua de azi siguri pe ei că România e a lor, deși, suntem la 68 de ani de la Al Doilea Război Mondial. În plus, formarea națiunii române are un decalaj de un secol față de procesele similare din statele Europei de Vest. Formarea națiunii române nu a început în zorii secolului 18. În cel mai bun caz, acest început poate fi plasat în anii revoluției de la 1848-49 sau, mai curând, pe la începutul secolului 20”, a declarat Kelemen Hunor pentru hvg.hu.
  Sursa: Realitatea
  Puteti sa-mi spuneti ce legatura au aceste declaratii cu respectarea si apararea drepturilor maghiarilor din Romania ?

 56. Intră UDMR etapizat la guvernare? Ce funcție i-a dat Ponta lui Frunda. Prim-ministrul Victor Ponta a anunat vineri seara la Antena 3 că Gyorgy Frunda va fi consilierul său pe probleme juridice, internaționale și de minorități.
  Sursa: DC News
  Nu stiam eu cum o sa iasa din Parlament PDL-ul, PSD-ul, PNL-ul si UDMR-ul la viitoarele alegeri… Chiar nu gaseam solutia. Dar uite ca Ponta se scoate singur din Parlament. Pe de alta parte, Constitutia asta aiurea a Romaniei are si avantajele ei. Peste 2 ani o sa avem alegeri prezidentiale si vom vota si in functie de ce face Ponta… Dar se pare ca el e, ca de obicei, pe campii cu floricele (de porumb 3D) si bate campii respectivi incat se aude in toata tara…

  • Protestez, tu chiar crezi ca asta echivaleaza cu aducerea udmr la guvernare ? N-o fi nici Ponta nebun sa se suceasca, mai ales ca si-ar incasa-o grav. Hai sa criticam constructiv, totusi.

   • UDMR nu trebuie sa ia nicio functie in Statul Roman, pana nu-l recunoaste ca atare si pana nu isi revizuieste comportamentul, care, de obicei, este pupator de PDL si de Basalai… Daca UDMR nu-si ia lectia, nu se va intampla nimic bun in politica romaneasca… pe care ei o considera politica unor cotropitori, in niciun caz politica unor prieteni.

    • Nu este prima data cand o succeste Ponta si vor urma multe altele! A promis multe si din pacate nu are cum sa le faca!

 57. Cei mai bogaţi oameni din lume au devenit şi mai bogaţi în 2012. Conform unui clasament realizat de agenţia Bloomberg, cei mai bogaţi 100 de oameni din lume au adăugat, în total, circa 241 de miliarde de dolari la averea deja existentă.
  Sursa: Antena 3
  Agentia care ?! Hopaaa ! Pai nu era Teoria Conspiratiei doar o teorie si cei ce credeau in ea erau dilimani, anti-europeni si alte d’astea ???

 58. PS. Ziceam mai sus sa-si faca datoria. Cit mai au timp! Sint convins ca asa cum lumea se lasa de fumat, lucru de neimaginat cu 50 de ani in urma, asa se vor lasa si de acest drog al societatii numit biserica.

  • @ marios

   Am vrut si eu sa accesez aceasta adresa si-am constatat urmatorul mesaj:
   ? Opening
   http://rmdsz/umpload…bla….bla….bla…
   Some files can contain viruses or otherwise be harmful to your computer.
   It is important to be certain that this file is from a trustworthy source.
   Would you like to open this file?
   OK? Cancel?
   Si-au protejat astia, RMDSZ-ul, “documentul” si este posibil sa ne virusam calculatorul sau nu este nimic …grav . Cum eu nu prea le am cu “astea” va intreb . E bine domnule …@marios :D?
   Ca , deocamdata am dat “Cancel”

   • @ gemil
    Antivirusul tău sau antispayware-ul te-a avertizat. Nu au pagina virusată. Eu am intrat fără probleme pe acestă adresă.

 59. Trist. Trist domnule Radu-Tudor. Stiti si dumneavoastra ca filmele domnului Nicolaescu sunt doar propaganda comunista. Zero adevar istoric iar valoarea artistica….. Am vazut regizori romani premiati pe la Cannes poate vom avea si la Oscar. niciunul nu era Sergiu Nicolaescu. Daca aveti timp si monitorizati putin reactiile oamenilor veti vedea ca nu pot fi pacaliti.

 60. Sergiu Nicolaescu branza buna de regizor in piele de caine. Pielea de caine bolsevic l-a oprit ca dupa Dec.89 sa regizeze filme despre adevarata rezistenta anticomunista din Romania care a durat pana in anii 1960. Inclusiv despre criminalii securistii care au ucis cu sange rece peste 10.000 de oameni nevinovati, impuscati prin padurile si virogile patriei fara a mai punem la scoteala sutele de mii de detinuti politici care au murit in sutele de lagare si inchisori ale Securitatii. Sau despre miile de victime care au platit cu viata incercarea lor de a trece frontiera lagarului socialist. Asa ca, acest individ din punct de vedere moral nu merita nici macar un moment de reculege, fie-i tarana grea si uitarea vesnica.

Leave a Reply