Daca guvernantii nostri ar fi planificat din timp si atras fonduri europene, Romania era ca si Polonia sau Ungaria : plina de autostrazi, cai ferate modernizate si proiecte mari de infrastructura. Dovada e cazul de la Braila, unde fonduri imense vin de la Bruxelles. Din pacate alte cazuri de succes nu prea mai sunt. In rest, guvernul Viorica Dăncilă prefera combinatiile sulfuroase turcesti si chinezesti facute de Valcov si ilegala Comisiei de Prognoza. Apoi se vor plange ca le face nu stiu cine dosare si sunt victime…

Comisia Europeană a anunţat că Fondul European de Dezvoltare Regională investeşte 363,3 milioane de euro pentru construirea podului peste Dunăre în Brăila. Proiectul include şi drumuri de legătură pentru a îmbunătăţi conexiunile de transport dinspre Marea Neagră spre nord-estul României.

Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri privind extinderea şi politica regională, a declarat: „Acest proiect finanţat de UE va îmbunătăţi în mod clar calitatea vieţii în regiune, prin trasee rutiere mai scurte şi mai sigure. Prin conexiuni mai simple către Moldova şi către Ucraina, proiectul de coeziune va contribui şi la intensificarea relaţiilor UE cu vecinii săi”.

Comisia transmite că proiectul, care face parte din reţeaua transeuropeană de transport, va îmbunătăţi legătura dintre nordul ţării, oraşul Tulcea, Delta Dunării şi portul Constanţa din sud.

În prezent, conexiunea se poate face numai prin podul Giurgeni-Vadul Oii (aflat la 88 km la sud de Brăila) sau cu feribotul de la Brăila şi Galaţi.

De obicei, traversarea cu feribotul este închisă iarna şi primăvara, din cauza îngheţului, a ceţii sau a furtunilor.

“Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, durata traseului scăzând cu aproximativ 50 de minute”, conform sursei citate.

Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km.

Proiectul este planificat a fi finalizat la 31 decembrie 2023, scrie zf.ro

Leave a Reply