Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, susţin într-o declaraţie comună că lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată, ei precizând că urmăresc ”cu foarte mare îngrijorare” evoluţiile recente din România.

“Lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu sa fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România.

Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției este esențială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV).

Raportul Comisiei privind Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV) publicat săptămâna trecută, a salutat bilanțul pozitiv realizat de către procurorii și judecătorii din România în abordarea corupției la nivel înalt. Totodată a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres, sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupției ca infracțiune va avea impact asupra evaluărilor viitoare.

În acest context Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina în detaliu ordonanțele de urgență privind Codul penal și Legea cu privire la grațieri”, scrie news.ro

 

16 COMMENTS

  • De ce de fiecare data pesedeul trebuie sa arunce tara in aer? Cum sa nu te numeasca strainul afara hot?

   • Uite daca le stii tu pe toate, spune”
    1/ pe banii cui a fost Carmen Johannis la Strassbourg si de ce?
    2/ Ce cauta ea sa instige lumea la revolta pe FB?

 1. “Lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu sa fie subminată … “. Astia de la UE mai stiu oare ce vor ? Doar a fost Prezidentul pe la ei. Oare asta i-au spus acestuia, fa praf si pulbere din Romania ?

 2. ROMANI, ATENTIE!

  Deja s-au activat toate structurile securistoide in deplinatatea lor, acum putem vedea la liber cu si de cine este condusa de fapt Romania! Securitatea lucreaza la maxim, duduie motoarele, iese fum la greu pe teava!

  Haoleu, iar s-au ingrijorat europenii foarte populari democrati “de dreapta” de la PPE? Pai eu zic sa le trimita si la astia lista cu 11 puncte si sa organizeze referendum cu prag minim stabilit de ei peste maximul de prezenta istoric, ca sa stim o treaba! Dup-aia baga si-o erata pe sub usa!

  Pai daca s-au ingrijorat foarte popularii democrati “de dreapta”, eu zic sa vina si sa ne conduca ei direct, sa n-o mai dam in baliverne si s-o dam cotita cu tot felul de oameni si de administratori pusi de ei, numiti de ei si avizati de ei, mai ceva ca in vremurile de trista amintire ale regimului stalinist sovietic care ne-a adus comunismul pe tancuri, impreuna cu abuzurile staliniste pe banda rulanta.

  Eu credeam ca europenii astia, Vestul, lumea civilizata, ei sunt cu democratia, cu votul suveran, cu inaltele valori democratice, dar se pare ca e de fapt tot ce faceau si rusii stalinisti, atat numai ca este invelit in alta poleiala! E tot imixtiune in treburile interne etc.

  P.S. UE = acelasi… invelit in poleiala ca si comunismul sovietic! Sunt fix la fel, capitalistii cu democratia si comunistii sovietici, nu este nicio diferenta! Asteptam lista cu cele 11 instructiuni de la Bruxelles! Grindeanu deja s-a dus de urgenta sa il viziteze pe ambasadorul american foarte democrat “de dreapta”, Hans Klemm. Vai mama noastra, cu democratia, cu votul suveran, cu opozitia si cu restul de harneli! Deja s-au activat toate structurile securistoide in deplinatatea lor, acum putem vedea la liber cu si de cine este condusa de fapt Romania! Restul e cancan. Pa, pa

  • Eu, mai naiv stiam din vremuri imemoriale ca unchiu’ SECU lucreaza “intotdeauna pentru popor” si mai ales pentru securitatea si echilibrul Romaniei, ca doar de aia ii zice securitate.
   Ma insel ?

 3. Chiar e o problema de doi bani . Oricare om normal la cap isi aduce aminte de imixtiunea in treburile interne ale Romaniei ale PPEul european atunci cand a sprijinit neluarea in seama a rezultatului unui referendum national . In continuare caracterul de sluga si turnator face furori in clasa politica de dreapta a Romaniei ….

 4. Sa ne scuteasca!
  Sa-si vada de coruptii lor.
  Pana acum, ue nu a facut altceva decat sa distruga tara. Asta au ei in plan.
  Sa fie ingrijorat de germanica, de ungarica …

 5. Astia de la PPE vor sa ne fure voturile si sa incurajeze hotia celor de dreapta, politia politica, justitia facuta cu ajutorul serviciilor si vanzarea bogatiilor tarii de catre Johannis si oamenii lui.
  Este oare bine ca PPE incurajeaza daramarea guvernului si atacarea institutiilor statlui?
  Sunt ei de acord cu amestecu Presedintelui in jJustitie? Unde era PPE cand Pruna a modificat Codurile Penale prin Ordonanta de urgenta? Duc o viata de huzur la Brussels din contributiile membrior UE , fac afaceri cu taote ca nu prea nu au voie, si pun la cale distrugerrea unor dusmani politici ai lor si incurajeaza hotiile si minciunile.
  Cred ca ar fi bine sa facem un referendum daca mai dorim sa fim in UE si sa-i ingrasam pe ei.in detrimentul poporului roman

 6. “guvernul meu” a facut 117 schimbari la codul penal, cf presei, iar tinerii frumosi, liberi, tampiti si manipulati de pe net nu s-au rasculat ba chiar au inghitit rahatul tehnocrat cu multa voiosie in frunte cu betivanul drogat care se da actor si organiza mitinguri de sustinere a unchiului ministru. asa ca pepeistii astia de la bruxeless nu merita nici un fel de atentie. cand nu vor mai considera ca romania e o tara de mana a 2 a care trebuie sa aiba statut de sluga atunci putem discuta. pana atunci o foarte sincera trimitere la vorba aia turceasca cu sictirul si sa-si vada de coruptii lor ca parca printr-o tara cu o mare si veche democratie tocmai a explodat un astfel de caz si nu au trimis grofii de la bruxeless nici un fel de remarca. deci ra,an la hai sictir.

 7. Socialistii si liberalii din Parlamentul European unde sunt ? Au amutit? De fiecare data cand dreapta are o problema in Romania ,popularii sar ca arsi , nici nu-i intereseaza daca au dreptate sau nu. Pur si simplu se simt datori sa-si apere familia politica .Ceilalti se gandesc , studiaza ,iar se gandesc pana trece valul. Am inteles ca vor studia in detaliu cele doua ordonante , si dupa aia se vor pronunta .Asteptam.

 8. Domnilor de ce trebuie ca noi majoritatea să suportăm ifosele și istericalele unor grupări cu vădită orientare fascistoidă și securistoidă ?
  Eu nu sunt un simpatizant sau votant PSD , eu am fost și voi fi întotdeauna un liberal și am votat PNL , dar acest PNL nu mai este liberal ci un partid cu orientare fascistă , și în consecință am demisionat din acest partid al cărui membru cotizant sunt din mai 90…, totodată regret că am creditat prin votul meu o adunătură de borfași al căror loc este în pușcăriile pe care le iubesc atâta ! Domnul Johannis ar trebui să înțeleagă că rezultatul votului este rezultatul politicii sale falimentare. Oameni buni nu mai trebuie să stăm pasivi și să privim cum ăștia vor să ne fure votul iar. Eu dacă aș fi în parlament aș trece imediat la procedurilor de demitere a lui Johannis și deferirea lui Justiției Militare pentru tentativa rasturnării puterii legitim alese , destituirea fără întârziere a tuturor șefilor instituțiilor de forță care s-au raliat acestei lovituri de stat. Români ieșiți să vă apărați votul și Guvernul !

Leave a Reply