Concluziile DIICOT la dosarul fostului deputat PDL si UNPR Mihail Boldea :

“Având in vedere ca in ceea ce îl priveşte pe inculpat sunt întrunite dispoziţiile art. 136, art. 146 si art 148 a şi f Cod procedură penală, în sensul că:
– inculpatul a fugit în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală şi a săvârşit infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea mai mare de patru ani, existând probe certe ca lăsarea lui în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publica, ţinând cont de gravitatea faptelor, valoarea însemnată a prejudiciului cauzat părţilor vătămate (prejudiciul total cauzat fiind de peste 895.000 euro şi 590.000 lei) şi nu în ultimul rând de numărul ridicat al persoanelor implicate în activitatea infracţională şi de persistenţa inculpatului în comiterea infracţiunilor.

Luarea măsurii arestării preventive se impune a fi luată faţă de inculpatul Boldea Mihail având în vedere faptul că acesta a comis infracţiunile ce i se reţin în sarcinăfolosindu-se se studiile juridice superioare pe care le are absolvite în condiţiile în care avea cu prisosinţă cunoştinţă de urmările socialmente periculoase ale consecinţelor juridice de altfel au şi fost produse legat de falsificarea în întregime a hotărârilor judecătoreşti pentru unele din imobile ori pentru alte imobile folosirea de acte falsificate şi plăsmuite ce au indus în eroare instanţele de judecată la pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti neconforme cu realitatea şi care au consfinţit în mod nereal dreptul de proprietate pentru alte imobile.

Totodată inculpatul Boldea Mihail a atras în activitatea infracţională şi a alţi inculpaţi cu studii superioare ce aşa cum s-a menţionat mai sus fac obiectul dosarului cu nr.88/D/P/2009 al Serviciului Teritorial Galaţi şi anume:

– inculpaţii Bolboceanu Mihaela-Cristina, (avocat în cadrul Baroului de avocaţi Vrancea şi în prezent în cadrul Baroului de avocaţi Galaţi), Luchiniuc Aurica Maria (arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, în prezent consilier al Prefectului judeţului Galaţi), Petrea Elena (secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură „Boldea Mihail”) şi Boza Bogdan Alexandru.

Activitatea infracţională derulată de grupul infracţional al cărui lider a fost inculpatul Boldea Mihail deputat în Parlamentul României este circumscrisă şi comiterii unor infracţiuni de spălare de bani, respectiv în ajutorul dat unor terţe persoane în a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni, respectiv infracţiuni legate de traficul de fiinţe umane cât şi în ajutorul dat în dobândirea unor bunuri imobile (terenuri, clădiri şi apartamente) cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni.

Este cu atât mai grav şi de un pericol social deosebit, împrejurarea că au fost falsificate, în materialitatea lor, o serie de documente oficiale (un număr de patru hotărâri judecătoreşti, un număr de patru expertize judiciare, adrese ce emanau de la Primăria Municipiului Galaţi, de la Arhivele Naţionale – Direcţia Judeţeană Galaţi sau de la Trezoreria Municipiului Galaţi, etc.), înscrisuri ce ulterior au fost folosite, fie personal, fie prin persoane interpuse în faţa instanţelor de judecată ori a altor instituţii şi autorităţi în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate pentru nouă imobile de pe raza municipiului Galaţi, la care s-a făcut referire în prezentul referat.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că inculpatul Boldea Mihail în ziua de 17.03.2012 a părăsit teritoriul României a intrat în aceeaşi zi prin punctul de trecere a frontierei Edime/Kapikule în Turcia şi în data de 18.03.2012 a părăsit această ţară prin punctul de frontieră a Aeroportului Internaţional Ataturk. 
Faptul că, inculpatul Boldea Mihail a părăsit teritoriul naţional al României, aşa cum rezultă şi din declaraţia martorului Azoiţei Adrian. La data de 19.03.2012, cu referatul cu nr. 68/D/P/2012 al Serviciului Teritorial Galaţi, s-a solicitat în cauză demararea procedurilor legale în vederea obţinerii avizului pentru efectuarea percheziţiei domiciliare a reţinerii şi a luării măsurii arestării preventive faţă de învinuitul Boldea Mihail.
Prin Hotărârea nr. 8 din 20.03.2012, Parlamentul României – Camera Deputaţilor a încuviinţat percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Boldea Mihail în dosarul cu nr. 68/D/P/2012 al Serviciului Teritorial Galaţi din cadrul D.I.C.O.T. Hotărârea a fost comunicată prin Ministerul Justiţiei, în aceeaşi zi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Este de precizat că faţă de inculpatul Boldea Mihail s-a dispus începerea urmăririi penale şi a fost audiat cu privire la infracţiunile ce i se reţin în sarcină la data de 16.03.2012 când acesta s-a prevalat de disp. art.70 alin.2 C.p.p.
Împrejurarea că imediat după punerea sub învinuire şi în ziua de 17.03.2012 inculpatul Boldea Mihail a părăsit teritoriul României sustrăgându-se de la urmărirea penală corelat cu atitudinea manifestată inclusiv în mass-media legat de „nevinovăţia sa” şi faptul că în prezenta cauză a căutat să influenţeze atât persoanele participante la comiterea faptelor cât şi martorii sunt elemente specifice unui comportament ale unui „infractor de drept comun”.
Precizăm că în dosarul cu nr.88/D/P/2009 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi la data de 17.03.2012 Curtea de Apel Galaţi a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 29 de zile faţă de inculpaţii: Petrea Elena, Boza Bogdan Alexandru, Vrânceanu Tudorel, Mirică Sava, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan iar faţă de inculpata Bolboceanu Mihaela Cristina şi inculpata Luchiniuc Aurica s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o durată de 30 de zile.
Pentru considerentele expuse în baza dispoziţiilor art. 136, art. 143, art. 148 a şi f Cod procedură penală, în referire la având în vedere şi prevederile art. 72 din Constituţia României precum şi dispoziţiile art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor,

P R O P U N E M :

Arestarea preventivă în lipsă pentru o durată de 30 de zile, de la data prinderii a inculpatului: BOLDEA MIHAIL, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003,
– art. 215 al. 1, 2, 3 şi 5 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal,
– art. 25 Cod penal raportat la art. 288 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal,
– art. 25 Cod penal raportat la art. 293 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal,
– art. 25 Cod penal raportat la art. 289 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal,
– art. 25 Cod penal raportat la art. 260 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal,
– art. 264 al. 1 Cod penal,
– art. 26 Cod penal raportat la art. 23 al. 1 lit. a din Legea nr. 656/2002 (fapte comise în perioada 2006 – 2008),
– art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003,
– art. 290 al 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal,
– art. 20 Cod penal raportat la art. 215 al. 1, 2 şi 5 Cod penal (fapte comise în cursul anului 2010),cu aplicarea art. 33 lit. a şi b Cod penal.”

35 COMMENTS

 1. Cazul Mihail Boltea cu imixtiunile lui politice ne invata un lucru pentru ca tot suntem intr-un an electoral sa ne gandim de cate ori vom primi pe strada un pliant electoral ce oameni au fost aruncati din propriile case in strada ce femei au fost traficate si ce copii au fost despartiti de proprii parinti pentru a se achizitiona acele pliante si pancarde stradale.

 2. Vedeti si mafia tiganeasca din Timisoara ca si aia au fost mana-n mana cu institutiile statului.Au pus mana pe centrul Timisoarei .

 3. Pai si notarii aia care autentificau donatii peste donatii nu sesizau Oficiul pentru spalarea banilor? Nu sesizau ca actele erau false?
  Ma intreb cum au putut sa se mobilizeze pe viscol parlamentarii puterii pentru vot iar in cazul Boldea a trebuit sa intervina cei ai opozitiei?
  Ma intreb de ce seful CSAT care a avut de la SRI informatii despre Boldea in 2008( SRI a sustinut ca a informat organele abilitate) a acceptat o candidatura a lui din partea PD-L, in 2009?

  • Update:zice d-na Kovesi ca nu e nimic ilegal cand stii ca esti cercetat penal, cand esti citat la Parchet si tu pleci din tara.
   Zice Base ca se va ocupa personal de Boldea. Zau? Si de Hayssam s-a ocupat…Mai bine s-ar intreba de ce PD-L( si domnia sa) a promovat un astfel de om, ca deputat al Romaniei.

 4. Comportament portocaliu normal, adica a furat si el cum s-a priceput. Ce mare diferenta este intre Boldea, Basescu, Udrea, Negoita etc. ?

 5. Intrebati-o pe doamna Grapini,cum e cu domnul deputat din Constanta care a plecat de la PD si a trecut la PC.Ca sa fie inteles pentru toata lumea,din toate partidele PC cred ca e cel mai luminat,totusi …..aceste miscari politice trebuie sa inceteze.In caz contrar NU O SA MAI VOTEZE NICI DRACU.Cand o sa intelegeti ca mai bine ,mai stati 4 ani in opozitie decat sa TRADATI INTERESELE POPULATIEI ,doar ca sa obtineti inca un senator sau deputat ,adica 1 vot ….si o sa pierdeti alte 50 de locuri de deputati sau senatori ,NOI CA SI TARA SUNTEM CONDAMNATI ,iar intr-o zi ,tensiunea populatiei o sa explodeze si nu vreau sa ma gandesc ce vor pati cei aflati atunci la putere.De 20 de ani ,politicienii se joaca bambilici cu noi.Incetati ……sau o sa v-a muradariti pe maini nu numai de “rahat turcesc” ci si de sange.In Romania NU EXISTA DECAT O MANA DE OAMENI CARE FAC CU ADEVARAT POLITICA,RESTUL SUNT ……”PILOSI ” SI “SPAGARI”.
  Tinerii ,cu adevarat competenti se vad nevoiti ,sa isi gaseasca joburi in fast-food ,desi are doctorat ca sa nu plece din tara.Si cand ii ajunge cutitul la os,se coteste din tara asta.Cazuri de genu ,pot oferi o gramada.Politicienilor , de la PD si nu numai,care fugiti acolo unde a banu NU interesul poporului , o sa ajungeti STAPANI pe o tara goala.Si imi doresc asta doar ca sa va vad cum …..ajungeti sa v-a smulgeti ochiii unii altora precum vulturi…..LA PROPRIU ASTA.

 6. Avocatul Boldea a fost coleg cu Toader Domnica, sotia domnului de la PDL, Mircea Toader. Ea i l-a prezentat sotului pentru a intra in PDL.
  In judetul Galati se deja campanie electorala prin oameni de la PDL si UNPR care, in zilele de sambata si duminica, organizeaza mese la care acorda mancare si bautura. ex: comuna Vanatori. Un anume Bejan va da o masa in numele UNPR. De unde au bani?

 7. buna seara
  am o rugaminte. Spune-ti va rog unde trebuie ca nu se mai prinde online antena 3.
  cand incerc sa dau clik pe live atunci apare fereastra si loading o. ce sa fie oare? se poate remedia?
  multumesc.
  v-am deranjat pe dvs ca nu am stiut cum altfel sa fac.

 8. Imi parea rau, asist la o manipulare de o josnicie fara margini. Dvs. ii dati o mare atentie, poate pe buna dreptate, trebuie sa cunoasca cat mai multa lume aceasta problema, dar participati cu buna stiinta la aceasta manipulare murdara.
  Din tot si toate, ne dam seama ca acest „dosar” era cunoscut de foarte multa vreme si nu s-a luat nicio masura, dovada informatiile de mai sus. Dupa parerea mea, oameni platiti cu foarte multi bani din structurile de securitate nationala ar trebui sa plateasca aspru. Cu totii au participat la o actiune de acoperire a unor faradelegi. Dovada: aveau toate informatiile cu privire la „inculpatul” deputat de Galati, mai mult se cunosc toti pasii facuti de acesta in actiunea de parasire a Romaniei. Sa nu ne miram in peste cateva zile vom asista la o alta manipulare, cea de prindere si arestarea infractorului Boldea, care rimeaza cu Coldea, asa a iesit, asa e rima.

 9. Sunt multi de boldea ! Cred ca boldea nici macar nu este la categoria grea ! Cazul boldea e simplu : toti au stiut cine e ( inclusiv toader ) , i-a santajat ( vezi cazul cu numirea fratelui la sefia casei de sanatate Galati ) , apoi ori a vrut mai mult , ori a micsorat ,, cotizatia” , ori s-a certat cu vataful toader sau o combinatie ! si in final : —- L-AU FACUT ,, SCAPAT ” !

 10. ma uit cu multa revolta , un pusti cata suferinta a creat si protejat sa poata pleca ..ma gandesc cati bani are de-si permite sa traiasca in alte tari si cati ii vor trimite .pentru asi tine gura ….parca vad ca este o victima…

 11. Foarte, foarte ciudat, imi dispar postarile, apoi apar, iar dispar, fapt subliniat si de ceilalti „postaci”.
  Ceva nu e in regula.
  Este blogul Dvs, domnule R. Tudor ori ba ?

 12. 5000 de oameni au iesit in strada la BARLAD iar Antena3 (in afara de Badea) a tacut milc ca la ordin…
  FELICITARI ANTENA3… incepe sa fie pe aceeasi cale dreapta cu securistii lui basescu.
  pt binele criminalilor de la chevron cu totii impreuna… SUPERB

  dar e bine caci romanii o bolduiesc fara numar, fara numar

  circ la papagali ca sa acopere crimele facute de americani cu deplinul acord si colaborare a mafiotilor securisti romani

 13. Uite Boldea, Nu E Boldea!

  Dupa ce a dat cu zvastu si a talharit ca-n codru,
  Pe modelul lui Terente, Boldea se da mare lotru
  S-asa cum fugaru-n balta isi batea joc de jandarmi
  Boldea le dadu cu tifla zburand drept la otomani.

  Auzind cum vine duba cu sirenele pornite,
  El isi lua o bocceluta si le-o lua pe dinainte.
  Stau acum ca prostii afara procurorii lui chiombila,
  Si se-ntreaba de sa-nceapa sa cotrobaie prin vila.

  Omu’ lu’ Nea Toader insa e departe si e bine
  Rade de se prapadeste si in tara nu mai vine.
  La avearea ce-a facut-o cat a fost in parlament
  Isi permite chiar si-n Vegas doar asa de-antrenament.

  Geaba jeluie Codruta aratand spre procedura
  Cu tam-tam si’n vazu lumii ea a luat un cap in gura.
  De era in alta tara unde legea-i respectata
  Ea era de mult demisa nu in scaun agatata.

  Dar asa baci este chiombu, el decide ce si cum,
  Kovesi ramane-n tronu-i chiar de-n jur e totu’ scrum.
  Vom intra in anecdota cu Hayssam ca berbecut,
  Si cu Boldea desantatu’ in turcime disparut.

 14. Cazul Boldea si exploatarea lui mediatica intensiva se incadreaza perfect in strategia de manipulare numarul unu, dupa Chomsky
  ( 1 )’’Distrage in permanenta atentia publicului, tine-l departe de adevaratele probleme sociale si capteaza-i atentia cu subiecte fara importanta. Tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara niciun pic de timp de gandire”
  Se mai gandeste cineva la UMF Tg. Mures ? Sau la marirea salariilor ? Sau la baietii destepti din energie . ?. Etc.
  PS * Vezi si pozitia mediei portocalii.

 15. Boldea, mandat emis insa credeti ca va fi transmis spre executare? Eu cred ca va fi pastrat, acel mandat, intr-un sertar. Prea multe a facut Mircea toader pentru ca cineva precum Boldea sa apara si sa-i tulbure “apele”.

 16. Care este parerea dumneavoasta in legatura cu demiterea rectorului de la UMF. CINE NU E CU NOI E IMPOTRIVA NOASTRA?

 17. La fel ca d-na Ana, care se plangea de faptul ca nu poate urmari Antena 3 online, va anunt si eu acelasi lucru. Va urmaresc in fiecare zi,din strainatate si de doua zile este imposibil sa mai urmaresc emisiunile dvs live. Mai ciudat este ca pot urmari emisiunile Realitatea TV in timp real sau emisiunile Antenei 3 in reluare.
  Cu multumiri,
  Mihaela

 18. Bravo mai Base sa torni tu filmul Rapirea din Irak partea a-II-a varianta Boldea in anul de gratie 2012. Scenariul functioneaza bine Boldea este lasat voit sa fuga se asteapta cateva zile ca sa rumege lumea bine subiectul apoi cu surle si trambite ranger-ul Base pozeaza pe aeroport cu infractorul Boldea in dinti,lumea cade pe spate fermecata de actiunea ranger-ului Base. Lasati-o balta ca oricum v-ati facut de rahat cu toti cu prim-procuror si cu ,,specialistii,,astia ai vostri. Base fugi si tu in Kenya si ia-o cu tine si pe Codruta ca oricum esti un presedinte Kenyan.

 19. A propos de diversiunea Boldea. Peste 4 zile vom spune adio unui zacamant de cupru in valoare de 5-7 miliarde de eur pentru cateva zeci de milioane de Eur. Citez “ Patru potentiali investitori au depus pana pe 23 martie, data limita, documentele de participare la licitatia cu strigare organizata de Ministerul Economiei pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut la Cupru Min, reprezentand 100 % din capitalul social al societatii, informeaza Ministerul. Verificarea si analizarea Documentelor de participare la licitatie se va face de catre Comisia de licitatie pana la data de 26 martie 2012, ora 10.00, cand se va intocmi si afisa lista ofertantilor acceptati la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).
  Potentialii investitori care au depus Documente de participare la aceasta licitatie
  OZ MINERALS LIMITED AUSTRALIA
  DUNDEE HOLDING B.V. OLANDA
  ROMAN COOPER CORP. CANADA
  ELLATZITE MED AD BULGARIA.
  Licitatia cu strigare va avea loc in data de 26 martie 2012, ora 11.00.”.
  Mare pacat ca jurnalistii sunt cainii de paza ai democratiei si nu ai economiei.

    • @Socrate
     Foarte bine ca spui aceste lucruri.Si eu am scris si vorbit despre CupruMin.La Antena 3 ,iti pot spune chiar ca a fsot subiecul unei emisiuni.CupruMin este una din comapniile incluse in timpul ultimei guvernari Boc ,in proiectul de privatizare ,chipurile IMPUS de FMI.
     Valoarea ….???!!! 50 milioane de euro ,a unei companii ce valoareaza vreo 450 milioane de euro.Nu chiar compania valoareaza atat ,ci……..ZACAMANTUL.Daca te uiti ,pe valoarea listata la bursa a acestui tip de zacamant, o sa sesizezi de unde vin valoarea de 450 mil.corelata cu cantitatea aproximata a zacamantului.Mai trebuie precizat si faptul ca timp de 25 de ani ,s-a lucrat la decopertarea terenului ,DOAR CA SA SE AJUNGA LA ZACAMANT,perioada e pe terminate din cate stiu eu.Acest zacamant este foarte important ,datorita APLICATIIEI LUI IN ECONOMIE.Mai precis , utilizarea lui in fabricarea inaltei tehnologii din zilele noastre.
     Totusi , CUPRUMIN este doar o o farama.Cei zici de privatizarea CFR.Despre asta NU am vazut nici o emisiune ,doar cate o stire pierduta.CFR MARFA ,este deja facut bucati ,iar utilajele ( vagoane,locomotive ) dar si personal calificat, au fost preluate de COMPANIII PARTICULARE ROMANESTI.Una din ele este chiar a fostului ministru a transporturilor Berceanu.
     Urmataorea etapa e “PRIVATIZAREA” a ramasitei CFR.Nu o sa mai avem companie de transporturi feroviare,pentru ca acum se “lucreaza” la preluarea CFR CALATORI.Este scoasa ca si neprofitabila si apoi vanduta pe bucati CU ECHIPAMENTE NOI NOUTE ( vagoane si locomotive ),inclusand acele faimoase trenuri SAGEATA.Ultima pe lista este CFR INFRASTRUCTURA.Adica particularii o sa preia crema profitului din transporturile marfurilor si pasagerilor pe cale ferata ,iar STATUL ( adica NOI ) ,o sa platim pentru intretinerea cailor de transport feroviar ( adica a liniilor si macazelor, a liniilor de inalta tensiune si plata curentului ce circula prin ele ) pentru ca aceasta din urma ESTE UN OBIECTIV STRATEGIC, ce tine de SIGURANTA NATIONALA.”Noi” o sa inchiriem ( la preturi stupid de mici ) ,caile de trnasport operatorilor privati ,si acesti avor scoate profituri URIASE.
     Dovezile la ceea ce am prezentat , sunt atat de simplu de gasit si observat.E suficient sa te postezi la un nod de cale ferata ,si sa urmaresti pe parcursul unei zile ,cate trenuri de MARFA trec ,SI CE NUME APARE PE ACESTEA.
     Vei regasii companii de genu CONSTANTINGRUP,GRUP FEROVIAR ROMAN,CTFR,UNIFER TRANS etc.
     Poate o sa enumar TOATE companiile particulare,dar LISTA E ENORMA.Aceste firme transporta marfa si scot profit UTILIZAND infrastructura statului Roman,iar CFR MARFA este o companie IN PIERDERE.Desi aceasta are si dotarile si puterea de a oferii preturi avantajoase de transport marfa pe cale feroviara ,deoarece face parte din acelasi grup cu INFRASTRUCTURA.
     Concluzia : CFR MARFA este o companie ce SE DORESTE SA FIE FALIMENTATA.Dar si CFR CALATORI.
     Companiile private scot profit utilizand infrastructura CFR MARFA,iar CFR MARFA este in pierdere …..ESTE AMUZANT.:))))))))……Suntem o tara de prosti,cand nu putem vedea ca suntem condusi de HOTI.Regret ca si eu sunt roman,dar desi vad aceste lucruri NU POT LUPTA SINGUR CU SISTEMUL .Nici unul din noi nu poatea face asta.
     Cand romanii vor intelege sa fie uniti ,atunci VOM AVEA O SANSA ,pana atunci …..NOI TRAIM CU ILUZII ,”ei” traiesc pe bani si munca noastra.

     • @marco * Multumesc pentru raspuns. Ai dreptate. Nu sesizasem adevarata valoare a companiei impreuna cu licenta de exploatare – 450 milioane de euro. Probabil comisionul va fi direct proportional cu aceasta valoare. Nu inteleg de ce opozitia nu depune plangere penala pentru subminarea economiei nationale, pentru toate aceste privatizari paguboase preconizate.

   • Cred ca este vorba de faptul ca nu se repeta chestiile astea, pentru ca se stie ca romanii au memorie scurta. In campania electorala, cred ca ar trebui ca televiziunile care nu servesc puterea sa dea imaginile cu deciziile cele mai importante care au dus la masuri luate impotriva populatiei in ultimii 7 ani.

   • @ Radu Tudor. Autocritica. Mai jos postul pe care l-am trimis pe blogul profesorului Dan Voiculescu
    “Cred ca mult-mediatizatul caz Boldea este o diversiune portocalie ( sinucigasa, dar nu mai au ce pierde, sperantele de a castiga alegerile fiind practic nule. Asa ca dau ultimele tunuri ), menita sa abata atentia de la crimele economice si legislative pe care le savarseste puterea in acest moment. Dau un singur exemplu. Maine vom spune adio unui zacamant de cupru in valoare de 5-7 miliarde de eur pentru cateva zeci de milioane de Eur (licitatia porneste de la 60 de milioane de euro. Citez “ Patru potentiali investitori au depus pana pe 23 martie, data limita, documentele de participare la licitatia cu strigare organizata de Ministerul Economiei pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut la Cupru Min, reprezentand 100 % din capitalul social al societatii, informeaza Ministerul. Verificarea si analizarea Documentelor de participare la licitatie se va face de catre Comisia de licitatie pana la data de 26 martie 2012, ora 10.00, cand se va intocmi si afisa lista ofertantilor acceptati la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).
    Potentialii investitori care au depus Documente de participare la aceasta licitatie
    OZ MINERALS LIMITED AUSTRALIA
    DUNDEE HOLDING B.V. OLANDA
    ROMAN COOPER CORP. CANADA
    ELLATZITE MED AD BULGARIA.
    Licitatia cu strigare va avea loc in data de 26 martie 2012, ora 11.00.”.
    Opozitia, secondata de marea majoritate a mediei, tace, cu exceptia A3.
    Tacerea opozitiei este cu atat mai ciudata cu cat ea va suporta efectele acestor privatizari paguboase cerute de FMI ( oare ?? ) , in cazul castigarii alegerilor.
    Mare pacat ca jurnalistii sunt cainii de paza ai democratiei si nu ai economiei.
    INTACT are o scoala jurnalistica. Cred ca ar trebui sa deschideti si o linie de studiu pentru a forma jurnalisti care sa apere si economia si interesul national, nu numai democratia.
    PS * Capitalul romanesc ( vezi clasamentul Forbes ) nu s-a inscris la licitatie. “

    • Probabil ati fost plecat din tara in ultimul an. Cazul a fost dezvaluit de Oana Stancu la Exces de putere in multe emisiuni si reluat la Sinteza zilei… Ca puterea e surda si merge cu spaga inainte, asta vedem si noi

     • @Socrate
      Opozitia nu depunde plangere,dintr-un motiv la fel de simplu.Nu sunt informati in cel mai bun caz,sau au si ei interesele lor.Sa nu ne imbatam cu apa rece si sa incepem sa crede-m ca in opozitie ( in alte partide mai mult decat in celelalte ,referindu-ma strict la USL ) sunt si persoane “dubioase”.Ca doar coruptia NU a fost inventata de portocalii.Pe Radu Tudor , nu il suspectez ca ar tine partea opozitiei ,din moment ce el a fost cel care a sesizat imediat ,ca Ponta NU VREA sa schimbe sefii serviciilor secrete,unul devenind chiar prim-ministru.Tocmai de-aia sunt pregatit sa ofer jurnalistilor de la A3 prezumtia de ADEVARATI JURNALISTI ,care isi fac TREABA.
      Un post de televiziune nu poate lupta cu coruptia,nu o poate starpi.Poate sa puna lumina reflectoarelor asupra coruptiilor,si apoi Justitia are o treaba mult mai usoara.

Leave a Reply