Noutati despre #contraofensiva aparatorilor Ucrainei :

Pe fondul debutului contraofensivei Ucrainei de eliberare a teritoriului invadat de rusi, armata rusă a început să arunce în aer alte baraje și în regiunea Zaporizhzhia.

Imagine

Acest lucru demonstrează că distrugerea barajului Kakhovka a făcut parte dintr-o acțiune coordonată a Rusiei menită să împiedice contraofensiva ucraineană.

Foto cu baraje explodate la Chornozemne, Peremozhne și Viazivka.

Imagine

Trupele ucrainene și-au intensificat miercuri noaptea atacurile pe frontul din sud-estul țării, potrivit mai multor surse din forțele armate ale țării, într-un impuls semnificativ către teritoriul ocupat de ruși. Patru reprezentanți ai armatei au vorbit cu Washington Post, despre acest lucru.

pe rețelele de socializare au apărut imagini din tabăra adversă, imagini surprinse din dronă de către ruși și care arată o ofensivă mecanizată a ucrainenilor în zona Mala Tokmachka.

În imagini se văd mai multe tipuri de vehicule blindate, iar comentatorii din zona OSINT au identificat printre acestea tancuri Leopard 2A4 și 2A6, precum și vehicule blindate Bradley M2A2 sau blindate M113.

Tot pe imagini se văd ceea ce pare a fi și pierderi în rândul ucrainenilor, rămășițe ale unor vehicule în flăcări. De partea rusească, comentatorii vorbesc inclusiv de tancuri Leopard ce ar fi fost distruse în timpul atacurilor, dar imaginile nu sunt deloc clare.

 

Leave a Reply