Șeful Comisiei de control a SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat, joi, după audierea în comisie a directorului SRI, Eduard Hellvig, și a ministrului MAI, Carmen Dan, că a constatat că între cele două instituții, la acest moment, există o colaborare foarte bună între cele două instituții și că această comunicare are intensitate maximă. Concluzia: „Nu a greșit nimeni”, a spus Adrian Țuțuianu.

„Vă readuc în atenție faptul că am adresat directorului SRI o scrisoare în care am pus patru întrebări. (…) Am putut constata că între cele două instituții, SRI și MAI, la acest moment există o colaborare foarte bună și un schimb de informații, și că această comunicare are la momentul acesta intensitate maximă”, a spus Țuțuianu, arătând că protocoalele trebuie îmbunătățite.

De asemenea, Adrian Țuțuianu a precizat că activitatea MAI s-a desfășurat în limitele legii, iar SRI și-a îndeplinit atribuțiile.

„Din dezbateri a rezultat că SRI și-a îndeplinit atribuțiile care îi vizează acțiunile unor persoane cu activități extremiste și au fost transmise informări beneficiarilor de informații începând cu data de 2 februarie pe aceste subiecte” a mai spus președintele comisiei SRI.

Adrian Țuțuianu a subliniat, de asemenea, că „avem de-a face cu o percepție publică care nu coincide cu realitatea colaborării dintre cele două instituții”

„Trebuie subliniat că avem de-a face cu o percepție publică care nu coincide cu realitatea colaborării dintre cele două instituții și această percepție publică a fost generată de declarațiile făcute în spațiul public de persoane care au autoritatea funcțiilor pe care le ocupă prin care ar fi rezultat că MAI nu ar fi gestionat corespunzător evenimentele în data de 2 februarie”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Amintim că directorul SRI Eduard Hellvig și ministrul de Interne Carmen Dan au fost audiați astăzi în comisia de control SRI din Parlament pe subiectul colaborării instituționale privind protestele din ultimele zile și cum s-a acționat în vederea prevenirii violențelor, scrie stiripesurse.ro

15 COMMENTS

  • Circ trebuia facut din nou? Trebuia! Cine l-a facut? Binenteles PSD! Deja imi este greata! SRI a spus ca a anuntat de incidente cu 3 ore inainte, madam a negat atunci…acum in fata comisiei de fapt stati, ca de fapt asa a fost dar nu era scris mesajul cu mov si trandafiri. Sunt satula de grupul asta infractional organizat pesedist. Batjocura lor este insuportabila!

    • Deja de atatia ani doamna Mihaela prea multa lamaie. Ies din ce in ce mai scump. Citeam ca o data cu cresterea salariului minim vor creste preturile la alimente. Domnule Tudor va rog sa ne explicati de ce cresc preturile? De ce ne laudam cu niste masuri care produc efecte negative?

 1. Totusi SRI ar fi trebuit sa informeze printr-un comunicat public cine sunt cei care au stat la originea organizarii protestelor din capitala, din tara si din strainatate, pentru ca a fost un eveniment destul de important care s-a desfasurat la o scara destul de semnificativa si populatia, cetatenii care contribuie la bugetul SRI cu banii colectati din taxe si impozite au dreptul sa fie informati si sa stie asta!

  Adica SRI-ul ar trebui sa faca o informare publica printr-un comunicat in legatura cu evenimentele recente, cine le-a organizat pentru ca este evident pentru toata lumea ca putea fi ceva spontan si ca a fost organizat.

  Avand in vedere amploarea acestor evenimente care s-au desfasurat atat in capitala, cat si in tara si in afara ei, SRI-ul si SIE (ambasade, consulate, ICR) fiind serviciile de securitate nationala interne si externe trebuie sa spuna cine a stat la baza organizarii acestor evenimente, despre ce a fost vorba si ce s-a urmarit.

  Este de datoria serviciilor de securitate nationala sa se ocupe de protejarea avutiei si integritatii nationale. Au pe fisa postului aceasta obligativitate, atat SRI cat si SIE!

  P.S. Noi, cetatenii Romaniei, asteptam o informare oficiala de la cele doua institutii in legatura cu evenimentele care s-au petrecut atat la noi in tara, cat si la nivel de diaspora!

 2. Oh well. Hellvig s-a miorlait la comisie cum ca a fost o “scăpare” a vreunui subaltern nepriceput-el însuși având treburi grele de rezolvat la extern, nici nu știți ce greu e de cand a plecat Coldea, trebuie sa refacem toate legăturile cu partenerii, vai-vai-madam Dan s-a lasat convinsă, nu foarte greu, ca si cineva de la MAI a “greșit” ca nu i-a zis, ce si cum, la timp si pupat Piata Independentei, ca ne facem de ras cu SMS-urile “instituționale”, ce, suntem copii? N-are nici o importanta, hopul a fost trecut, jandarmii impecabili (presedintele a fost dezinformat de careva cand i-a acuzat de “malpraxis”, nu-i vedeți pe pustanii ăștia cum dorm in parlament, very cute cu protestul lor dar, ma rog, copii, ce poți sa le zici). Si Luluța? A, nu știu, justiția e independenta in mandatul “meu”, parol, sa ma-ngropi. Si-au plecat voioși, fiecare, spre cazarma lui. Intre timp, probabil, Basescu ii trage un perdaf cu clăbuci, ca intre pensionari, zapăcitului de Coldea, care nu si-a strâns la timp haimanalele aruncătoare de sticle incendiare, de i-au Arestat jandarmii “băieții” si-Acu trebuie sa li se dea măcar o amenda (buseala la secție nu se pune) ca cine stie, mai descoperă careva din dusmani ca nu sunt fani de stadion si ne da pe toate canalele, drept la BBC si Washington Post.
  Acum, seriously, cine si-o fi-nchipuit, din pornire, ca Johannis are statura unui erou revoluționar? Cine naiba o fi imaginat ca se poate reinventa lovitura de stat din 89, sau chiar o mineriada/lovitura de stat “simplă” (cam ca moțiunile simple din parlament, făcute cu ținta precisa, ) cand n-ai pe cine sa pui in fruntea omuletilor colorați ?
  Avem sa asistam la miorlaieli din astea până la Paști, cel puțin, de prost ce s-a facut lucrătura. Deocamdată, doi dintre copiii năbădăioși s-au împăcat, mergem inainte!

 3. “începând cu data de 2 februarie”. Se aude si la Cotroceni? Iohannis, cand vei inceta cu minciunile si manipularile ordinare?

 4. Nu mai reiau, am scris si la articolul despre Hellvig, doar atat: cheia e aici “au fost transmise informări beneficiarilor de informații începând cu data de 2 februarie pe aceste subiecte”. Adica pana in data de 2, cand Guvernul era asediat, SRI n-a comunicat nimic, deci Tutuianu minte prin omisiune.

 5. Eduard Hellvig nu “in ce nu este implicat SRI-ul” trebuia sa iasa si sa comunice, ci trebuia sa ne spuna cine a fost in spatele organizarii evenimentelor recente din tara si de peste hotare si care a fost scopul acestor manifestatii.

  SRI trebuie sa-si faca datoria pe care o au prin fisa postului si sa spuna despre ce a fost vorba, nu sa ne spuna “in ce nu a fost implicat SRI-ul” sau “ce nu a facut SRI-ul”! El trebuia sa spuna ce a fost, nu ce n-a fost!

  P.S. Este o forma de vorbire pe dos, de noncomunicare sau de a nu oferi informatii. Este o tehnica verbala cunoscuta si se numeste “inversa” in lumea discotecilor, a barurilor si a teraselor. In lumea mondena, ma refer…

 6. Toti ne spun in ce nu au fost implicati SRI-MAI etc., dar nimeni nu ne spune cine au fost implicati in organizarea manifestatiilor recente din tara si din strainatate si ce s-a urmarit cu aceste evenimente.

  Toti spera ca nu se prinde nimeni si ca nu o sa le ceara nimeni sa comunice public conform atributiilor pe care le au pe fisa postului, despre ce a fost vorba si cine a organizat evenimentele recente.

  P.S. Ei cred ca daca ei spun “despre ce n-a fost vorba”, in loc sa spuna “despre ce a fost vorba” de fapt, lumea nu o sa se prinda si o sa ramana din nou asa, in binecunoscutul stil damboviteano-mioritic.

  Eu zic ca atat MAI, cat si SRI si SIE ar trebui sa dea niste comunicate oficiale in legatura cu informatiile pe care le detin despre manifestarile recente care au avut loc atat in tara cat si in strainatate. Sa-si faca datoria pentru care sunt platiti si sa-si respecte fisa postului toti!

  Nu suntem ultimii naivi!

 7. Nu ia d-le sfarsit nicio controversa!!

  Toate aceste institutii, MAI, SRI si SIE, trebuie sa ne comunice public cine s-a aflat in spatele organizarii manifestarilor recente din tara si din strainatate si ce s-a urmarit cu ele!!

  P.S. Este de datoria tuturor acestor institutii sa faca publice toate informatiile pe care le detin in acest sens!

 8. Oh, ca in Romania -nu e vinovat nimeni , dar surpriza, ce sa vezi! totusi, comunicarea intre cele doua institutii nu s-a facut, sau nu s-a facut bine si corect.
  Pai o bataie de joc ca in Romania nu exista nu?

  Șeful Comisiei de control a SRI, Adrian Țuțuianu, iti spun esti un bou!

  „Trebuie subliniat că avem de-a face cu o percepție publică care nu coincide cu realitatea colaborării dintre cele două instituții …”
  Inteligentule! pai Ministrul MAI a spus ca nu a primit informari de la SRI
  Deci nu e vorba despre perceptia publica.

  Cum dracu ajung toti nepriceputii in functii din astea si pe deasupra si bine platite?

  Rog pe ametitul asta Adrian T. sa ne scuteasca cu povestile lui absolut PROASTE.
  Rusine! sunteti niste incapabili ca mancati salariul degeaba.

  “Nimeni nu a gresit”, da…. sigur, te umfla rasul pentru idiotenia unui astfel de raspuns-concluzie.

  Pleaca nene, Tutuianu, pleacaaaaaaaa.

Leave a Reply