Coroana pe capul acvilei de aur din stema României va reveni în însemnele oficiale, preşedintele Klaus Iohannis promulgând luni proiectul de lege care obligă autorităţile publice să facă această modificare în stemele şi sigiile existente, până la data de 31 decembrie 2018.

“Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”, prevede legea promulgată de presedinte, scrie Mediafax.

 

 

9 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le Tudor,

  O sa fac o petitie online catre conducerea postului Antena 3 in care o sa cer sa ii lase dracului in pace emisiunea “In Gura Presei” a lui Mircea Badea, ca i-au facut emisiunea praf aia de la marketing pe care I-au angajat sa le creasca incasarile din vanzarea spatiului de publicitate! I-au facut emisiunea din doua bucati, i-au umplut-o de tot felul de filmulete idioate cu distruse care dau din bucile cu..lui etc.

  Daca cineva isi imagineaza ca telespectatorii fideli abia acum abia asteapta sa inceapa emisiunea lui Mircea Badea ca sa vada filmulete cu idioate care dau din bucile c..ului din toate pozitiile, nu stiu cat marketing are in el dar probabil ca nu e sanatos la cap, ca altceva nu am ce sa zic! Este o chestiune de scoala generala, nu iti trebuie mari studii in marketing ca sa iti dai seama!

  Cu deosebit respect, va anunt ca o sa ma tin de cuvant! Sa traiti!

  https://www.youtube.com/watch?v=SI1rXeJpBLk

 2. Coroana revine pe stema Romaniei. Este OK. Dar de ce se mentioneaza in titlu ca si pe drapel?
  Eu sper sincer ca nu va avea nimeni ideea nastrusnica de a aduga stema pe drapel. A fost vehiculata aceasta idee cand s-a infiintat Comisia pentru revizuirea Costitutiei, sub conducerea lui Crin Antonescu, prin 2012-2013 (dupa alegeri). Tricolorul este perfect asa cum este, fara nici un fel de insemne.

  • Scuza-ma (asa cum sper sa ti se ierte si ignoranta!)! cred ca minimul bun simt cand emitem pareri, public, de orice natura, ne obliga la o minima documentare! daca ai fi incercat sa stii “cate ceva in legatura cu acest subiect, ai fi gasit informatii “ghiotura” pe wikipedia, afland, printre multe altele, ca drapelul arborat in 1918, la Marea Unire, avea insemnul heraldic de care se pare ca te feresti”ca dracul de tamaie (altfel, nu au fi spus, citez”…Eu sper sincer ca nu va avea nimeni ideea nastrusnica de a aduga stema pe drapel…”). Acum, sper ca ai sa-ti dai seama cat de “nastrusinica” a fost “sinceritatea” ta? Pana la urma, fara a te jigni, cred ca esti, inca,sub influenta unei educatii anti tot ce insemna istorie, monarhie, de parca Romania, ca Stat National, s-ar fi “nascut” in anul 1947. cand, ai retinut, cu siguranta, ai retinut ca “…Regele a plecat cu 7 vagoane cu aur si… ” (buna scoala, bune, invataturile utc, pcr si…)

 3. Pai ce sa mai facem, si noi?! Tocmai rezolvaseram ultima problema din tara asta si nu mai stiam cu ce sa ne mai umplem timpul!
  Oricum, cred ca dupa gaselnita asta, PIB-ul nostru se va dubla, CEL PUTIN…
  Dupa ce ne mai odihnim un pic, poate punem si ceva insemne dacice, pe steag. Precis ca, in felul asta, vom intra si in Schengen. Chit ca dupa doua saptamini se desfiinteaza…

 4. STEMA ŢĂRII…FĂRĂ PĂDURI
  Fiind copil păduri cutreieram
  Flămând bolnav sărac la luptă
  Silit de hoţi-n funcţii demne
  Ce au vândut păduri întregi de lemne .
  Ne-ntoarcem iar în epoca trecută
  Speranţa şi dezamăgirea cresc
  Poporu’ arată ca o slută
  În faţa corului bisericesc .
  Nu-ţi pasă nici de pruncul tău
  L-ai alungat din ţară
  Pentru iubirea banilor din hău
  Averea să-ţi apară .
  Nici stema ţării nu-i ce a fost
  Escrocii au pătat-o
  Şi viaţa-i la alt cost
  Onoarea ne-au furat-o.

 5. Se vorbeste despre costurile acestei AFACERI si cine sunt BENEFICIARII acestei schimbari . Nu sunt bani penyru salarii, dar costul tipariri bacnotelor,al tuturor insemnelor COSTA.Aceasta manevra v a umple BUZUNARELE BAIETILOR DESTEPTI. Au fost intrebati RUMANIIII despre necesitatea acestei MODIFICARI care are costuri enorme, nu trebuie sa stie PROSTIME cum sunt SIFONATI BANI DIN BUGET.
  PROSTII sa se zbata ,sa plateasca IMPOZITE si EI sa si umple buzunarele,cu firmele care vor ACCEPTA sa faca aceasta treaba PROBONUS.

 6. Coroana de pe capul acvilei României era Coroana de Oţel, însemnul independenţei dobândite în anul 1877. Coroana de oţel a fost turnată din ţeava unui tun turcesc, capturat în Războiul de Independenţă. Din păcate, regalofobia lui Iliescu a înlăturat din stema ţării simbolul independenţei şi suveranităţii României.

Leave a Reply