Premierul Dacian Cioloș a anunțat astăzi o serie de remanieri în guvernul pe care îl conduce. Astfel, miniștrii Educației, Transporturilor, Comunicațiilor și al relației cu românii de pretutindeni vor fi înlocuiți.
”După o perioadă de pregătire, de construcție, Guvernul intră într-o etapă de livrare a rezultatelor. La începutul mandatului ne-am asumat câteva măsuri concrete, dar care să aibă impact și consistență. Sunt domenii în care avansat și domenii unde îmi doresc să dau un impuls. Am decis să operez patru schimbări în Guvern. Vreau să mulțumesc pentru activitate miniștrilor Adrian Curaj, Marius Bostan, Dan Costescu și Dan Stoenescu, sunt proiecte pe care s-a lucrat bine, la altele au fost întârzieri. Propun pentru Ministerul Educației pe domnul Mircea Dumitru, rectorul Universității București. La Transporturi o să îl propun pe domnul Sorin Bușe, un manager cu un CV impresionant. La Ministerul pentru relațiile cu românii de pretutindeni i-am propus postul doamnei Maria Ligor, un diplomat care cunoaște bine diaspora. Pentru Ministerul Comunicațiilor decizia mea este să propun un interimat, pe domnul Dragoș Tudorache, Șeful Cancelariei Primului-Ministru” a anunțat premierul Dacian Cioloș, care a spus că propunerile sale vor fi trimise mâine președintelui Klaus Iohannis.
Practic tot guvernul ar trebui sa plece. In frunte cu Ciolos. Acesti oameni nu au fost votati de nimeni.
Infiorator atacul general la guvernul tehnocrat, mai ales din partea colegilor tai razvan dumitrescu si oana zamfir.
incredibil. E infinit mai competent decat oricine il critica acum.
Guvernul asta chiar e bun si poate avea rezultate foarte bune dupa 4 ani.
doamne dumnezeule !
posibil sa fie competente, pe ici, pe colo. cu 8 ministri demisi si demisionati in 7 lunu greu insa de apreciat vreo performanta, daca ea exista
E bine sa fim critici , dar nu absurzi.
Renuntarea la cativa oameni arata ca se urmaresc niste obiective si nu e mai importanta persoana. Desi a fost dat afara de la transporturi, ministrul ala ,si/ sau echipa lui, a deblocat proiecte de autostrada si chiar se lucreaza pe ele.
parcul vacaresti, ghiseul unic, planul de debirocratizare, mentinerea unui deficit rezonabil si nu fura. Astea sunt mai vizibile si sunt convins ca vor urma altele pana la sfarsitul mandatului.
E treaba lor, dar emisiune mai toxica ca a lor n-am vazut. Atacurile sunt de cele mai multe ori toxice si chiar diabolice.toti invitatii aveau aceeasi parere.
acum inteleg, esti printre putinii care apreciaza guvernul asta. e o tara libera
Nu suntem putini care apreciem ca e un pas inainte si nici nu e sigur ca suntem minoritari.
potrivit sondajelor, 30% inseamna minoritari, nu?
Nu stiu despre ce sondaj vorbesti. E ala cu intrebarea daca mergem in directia buna ? 🙂 e foarte clar. Daca se poate sa facem un referendum cum vrem : partide la guvernare sau specialisti apolitici.
Chiar daca am fi 30% suntem aia de partea luminata si buna.
E dreptul vostru sa sustineti psd +alde, dar nu va onoreaza.
Daniel barbu autorul unor monstrozitati de genul : anticoruptia ucide si bugetul pentru hiv e dublu ca bugetul culturii la voi e “domn profesor”.
In primul rand este vorba de a alege intre bine si rau.
Sa presupunem ca suntem 30%, adica 1 din 3 , intr-o emisiune cu 4-5 invitati nu era unul de alta parere. Am fost socat. Dacs se uita un psiholog sau psihiatru era si ei la fel.oamenii astia de la guvern nu au facut nimic grav si in studio erau toti cu spume.
este vorba despre bine si rau pur si simplu.
incredere ciolos 30%, guvern mai putin
Parlamentul si partidele au si mai putin. Le desfintam ? Revin : un referendum daca vreun un guvern apolitic , ala e relevant. Daca sunt minoritar ca aleg cinstea , foarte bine.
competenta asta nu s-a manifestat si cind i-a ales sa fie ministri? ce firma e aia care angajeaza si intr-un an da afara jumate din angajati?
Pilonul 2 de pensii a fost dizolvat in Polonia, care a vazut ca administratorii straini ai acestui fond au inceput sa saraceasca si s-au temut ca banii oamenilor vor fi furati ca la Caritas.
.
“fondurile private de pensii, denumite în poloneză OFE, sunt gestionate în principal de jucători străini, precum Nationale Nederlanden (NN), Aviva, AXA și MetLife” http://www.agerpres.ro/economie/2016/07/04/polonia-restructureaza-sistemul-de-pensii-prin-desfiintarea-pilonului-ii-19-43-49
MetLife:
“In Friday and Monday’s trading sessions, MetLife lost 17.3 percent of its market capitalization or $8.4 billion. This comes at a time when MetLife is fighting in court the government’s designation of it as a non-bank systemically important financial institution.” http://wallstreetonparade.com/2016/06/as-big-banks-hemorrhage-capital-glass-steagall-is-quietly-added-to-democratic-platform/
.
La noi ce se aude? Ne lasam jefuiti din nou?!
Dl. Costescu, pentru conformitate, a vrut in dese randuri sa-si depuna mandatul.
“Guvernul meu” care unul si pervers, il “da afara”, ca sa arate cine este jupanul.
A nu se intelege ca iau apararea d-lui ministru. Astept cu mare nerabdare ca noul ministru sa ne umple de autostrazi, avioane si cai ferate.
Ieri, la Ordinea Zilei parca, madam Harau (communicator ? PNL) a emis o explicație cel puțin curioasa referitor la apariția guvernului Ciolos I, anume: stați puțin, ce era sa facă (Johannis), oamenii erau in strada, nici la REVOLUȚIE NU ERAU MAI MULTI. Citez aproximativ dar the gist (esența, in jargonul comunicațiilor) nu poate fi decat următoarea: in Octombrie 2015 a fost o a doua Revoluție, comunistii lui Ponta au fost puși pe fuga si guvernul Ciolos s-a “improvizat” pe campul de bătaie, de-aia e așa de “amatorist”. In afara de subrezenia paralelei, remarcata de altfel de cineva din platou, care se poate datora ignorantei crase a doamnei respective (femeie de afaceri după propria recomandare deci, nu neaparat inzestrata cu alte calități in afara priceperii in a face bani) mesajul e cat se poate de clar: adevarata revoluție s-a facut după dezastrul de la Colectiv iar corifeii acestei revoluții, Johannis &Ciolos au nevoie de “timp” ca sa reconstruiască lumea din ruinele lăsate de “comuniști”. Ergo, asta e propaganda care acționează la nivelul de jos al PNL-ului si-i “însuflețește” membrii de rând; mare mirare daca, in cazul câștigarii alegerilor din toamna, nu vom vedea defecțiuni de genul celei a lui Nigel Farage si la marele PNL, Gorghiu nu va scapă de lapidare in caz ca vin tot Ciolos si alți “pafaristi” la putere după bunătatea de revoluție făcută de post-Colectiviști!