O alta figura centrala a regimului Basescu, apropiat al clanului Udrea-Cocos, este anchetat pentru infractiuni de crima organizata. William Branza a devenit milionar in euro sub protectia regimului Basescu, prin relatie intima cu blonda fostului presedinte.

————————

DIICOT a cerut în instanţă arestarea preventivă a fostului deputat William Brînză, cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, însă judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins solicitarea procurorilor. Decizia nu este definitivă, iar DIICOT a anunţat că face contestaţie. Iniţial, procurorii l-au pus sub acuzare pe William Brînză, în mai 2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în cazul acestuia fiind dispusă atunci măsura controlului judiciar, scrie DC News.

Ulterior, DIICOT a cerut în instanţă înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, după ce lui William Brînză i s-au adus noi acuzaţii. Fostul deputat este acuzat că, în calitate de administrator a două societăţi comerciale, ar fi înregistrat mai multe facturi fictive privind achiziţii de servicii de consultanţă, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro. Dosarul a fost deschis în decembrie 2014 de procurorii DIICOT, la acea vreme fiind efectuate mai multe percheziţii, inclusiv la sediul Ministerului Fondurilor Europene. În dosar a fost audiată atunci şi mama lui William Brînză, existând informaţii că pe numele ei ar fi fost înfiinţată o firmă care înregistra operaţiuni fictive privind achiziţia de carne.

Ancheta viza destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea de firme fantomă pentru prestări servicii fictive şi livrări de mărfuri, în special produse din carne. De asemenea, gruparea folosea documente ori declaraţii false pentru a obţine fonduri europene nerambursabile. Anchetatorii susţineau că, în perioada 2010 – 2014, pe teritoriul României (zona Bucureşti – Ilfov şi Moldova) a acţionat o grupare ce funcţiona pe mai multe paliere, cu structură piramidală. La această grupare au aderat mai multe persoane, din medii diferite, care s-au specializat, fiecare având atribuţii clar determinate.

Gruparea a creat şi utilizat societăţi comerciale în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, societăţi care erau trecute pe numele unor persoane modeste material şi cu un nivel minim de educaţie, în special din zonele rurale din Moldova şi din Republica Moldova, manipulabile, dar controlate în fapt de membrii grupării. Prin intermediul acestor firme, au fost săvârşite infracţiuni de evaziune fiscală, prin efectuarea de livrări fictive de bunuri şi servicii către societăţi comerciale controlate de diverse structuri infracţionale.

4 COMMENTS

 1. De ce tocmai acum se întâmplă cu colegul voastru şi nu la timpul prezent al momentului respectiv?http://www.antena3.ro/actualitate/presedintele-iccj-despre-primarii-cu-probleme-in-justitie-360976.html
  Măi tanti care împarţi dreptatea: dar cum e cu dreptatea în cazul Rarinca???
  Citez din spusele lu’ tanti politiciana:”'”Mie nu mi se pare o normalitate să fie votați astfel de oameni, chiar dacă operează prezumția de nevinovăție în ceea ce îi privește, până la momentul pronunțării unei hotărâri de condamnare. (…) Știți foarte bine care a fost punctul meu de vedere în ceea ce îi privește și pe cei condamnați la pedeapsa cu suspendare condiționată, cum era înainte, sau suspendare sub supraveghere.””
  E părerea ta madam şi nu a tuturor! Nu ai dreptul de a arunca mizeriile şi neputinţa voastră pe acest popor pentru vot ! De ce aţi lăsat să curgă faptele şi nu v-aţi făcut treaba la timp dacă e vinovat de ilegalităţi? Se practică metoda ”pe alese” cînd e vorba de dreptate? Vina nu e poporului ci a voastră care aţi distrus încrederea în instituţia în care ocupaţi un scaun şi o funcţie pentru care încasaţi venituri grase! Dar cum rămâne cu ”clanul” Băsescu/mormanul de dolari, PDL-iştii, UDMR-iştii şi restul care-i ocoliţi când e vorba de dreptate? Voi care ocupaţi funcţii în instituţiile respective aţi murdărit şi distrus iremediabil imaginea şi încrederea în instituţii prin practica zilnică!
  Din câte se observă, le-aţi făcut cale liberă escrocilor dovediţi prin acte, fapte la vedere şi ocoliţi de înstituţiile care dovedesc faptele de viclenie şi infracţiunile!

 2. Prezumtia de nevinovatie e optionala la Livia Stanciu ??? Aoleo, atunci cum judeca ??* ARE RECHIZITORIUL IN FATA DECI…E VINOVAT ???

 3. asta mi-a placut: “William Branza a devenit milionar in euro … prin relatie intima cu blonda”
  Deci blonda platea! Si inca bine!

Leave a Reply