crin-antonescu

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că interceptările trebuie să fie posibile doar cu mandat de la judecător, pentru a fi evitate abuzurile, justificând astfel eliminarea prevederilor din iniţiativa de revizuire care îi privesc pe procurori.
Antonescu a fost întrebat care a fost motivul pentru care a fost eliminată din textul propunerii de revizuire prevederea conform căreia procurorii pot dispune interceptări pentru 48 de ore, în condiţiile în care acest mecanism a fost convenit în USL.
“S-a eliminat din Constituţie, nu s-a eliminat din legislaţia care există, nu s-a eliminat din Codul penal, nu s-a eliminat din Codul de procedură penală, nu în Constituţie se rezolvă toate aceste lucruri. Articolul s-a eliminat pentru că a fost socotit superflu. În acest moment, în condiţiile generale reglementate, procurorii pot face toate acele lucruri pe care le-au făcut până acum şi le fac înainte (…)judecătorul este sursă de mandat, judecătorul este cel care dă mandatul, peste tot. Şi cu mandat de la judecător ascultaţi cât vreţi, arestaţi cât vreţi, percheziţionaţi cât vreţi, dar cu mandat de la judecător, pentru altfel intrăm în abuzuri“, a susţinut Antonescu.
Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, o serie de amendamente prin care se precizează că interceptările se pot face numai în cursul procesului penal, fiind eliminat textul care oferea procurorului dispunerea măsurii 48 de ore.
“Interceptarea şi înregistrarea convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon ori prin alt mijloc electronic de comunicare, înregistrarea în mediul ambiental, localizarea sau urmărirea prin GPS, ori prin alte mijloace electronice de supraveghere, înregistrarea de imagini, obţinerea listei convorbirilor telefonice ori alte asemenea tehnici prevăzute de lege se dispun de judecătorul instanţei competente să judece fondul cauzei şi numai în cursul procesului penal”, se arată în amendamentul adoptat în Comisia de revizuire la propunerea Asociaţiei Magistraţilor din România.
În forma iniţială a textului din iniţiativa de revizuire, se preciza pentru articolul 28, alineatul 3: “Reţinerea, predarea sau perchiziţionarea trimiterilor poştale, interceptarea convorbirilor şi a comunicărilor, interceptarea în mediul ambiental, percheziţia informatică şi accesul la un sistem informatic şi la un suport de stocare a datelor informatice, obţinerea datelor informatice, inclusiv a datelor de trafic şi a datelor de localizare, identificarea abonatului, a proprietarului, a utilizatorului unui sistem de comunicaţii electronice sau a unui punct de acces la un sistem informatic ori alte asemenea tehnici se dispun de judecător, în condiţiile legii”.
Totodată, textul care stabilea posibilitatea procurorului de a dispune pentru 48 de ore, în cazuri de urgenţă deosebită, interceptarea comunicaţiilor a fost eliminat de membrii comisiei. Această reglementare era prevăzută atât în textul iniţiativei de revizuire a Constituţiei, cât şi în amendamentele propuse de AMR.

78 COMMENTS

 1. ma ingrijoreaza comentarile prin care unele institutii sunt considerate nevinovate.
  ramin la aceasi ideie toate institutile statului minca bani publici iar cind este nevoie sa actioneze se blocheaza ,din lipsa de persoane calificate .
  nu poti numi un general de aviatie care nu stie sa se urce intrun mig sef tocmai la aviatie .
  nu poti sa ai libertatea de a numi un sef care lucra in cfr in postura de a conduce un sector in aviatie .
  expl pot continua .
  in toti acesti ani nu sa invatat nimic ,nu sau luat masuri ca in institutile care se ocupa cu securitatea zborurilor,granite,localizare continua sa lcreze oameni ipotenti.
  pe mine personal nu ma deranjeaza daca 1….2 aduc pe cineva din familie si il pune sef .
  dar intro stare de criza majora lucreaza cu singe rece si rezolva problema .
  ori aici nu exista loc de intoarcere indiferent ca este sub comanda guvernamentala sau presidentie .
  VINOVATI SA PLATEASCA CU DEGRADARI DACA SUNT MILITARI IAR DACA EXISTA DOVEZI DESTULE SA FIE INCHISI IN PUSCARI ,APOI TRIMISI IN ZONE DE CONFLICT LA DEMINARI .
  la aceste alegeri gastile aceste care sau perindat la putere sa plateasca cum a platit pdl aroganta lor .
  cred ca daca nu venea criza ne trezeam intrun stat dictatorial,fara capacitate de a reactiona in caz de razboi .
  tov ati distruns si nu ati construit nimic in loc dar barem securitatea tari sa fie profisionista .
  ma lasa rece ce spune crin .eu vrea sa ma conving ca este bun ceeea ce face si apoi comentez pina atunci doar niste cuvinte .
  la cum se comporta usl cemi demostreaza ca ei vor fi alt fel decit inaintasi lor in special ca sunt reprezentanti care sau nascut parlamentari si care fac ceea ce stiu mai bine .
  domnilor care tineti in brate prin opinile vostre unele instituti nu credeti ca pe timp de pace sunt prea multi generali tineri .
  proecte economice mari nu mai sunt in constructie gen canal,insula mare a brailei .agricultura.
  – nu au fost situati de criza majora ma refer atacuri teroriste ,am avut unul si a plecat .
  – nr militarilor este foarte redus .
  tare as dori sa stiu cum au ajuns uni generali caci din ce vad la tv nu cred ca au academi peste academi militare absolvite .

  • Dnu’ Crin ce faceti cu Internele? le-ati facut cadou si pe-astea psdului? Vad ca Oprea se simte bine acolo pe scaun, mai ales in an electoral. Nu trebuia sa vina PNL cu ministru la Interne la 1 februarie? In ritmul asta mai raman pana la alegeri cativa subsecretari de stat…mai bine iesiti cu totul de la guvernare daca nu sunteti in stare!

  • ATENTIE LA JUDECATORI !

   Fara aceeiasi judecatori speciali care aproba mandate. Sa fie judecatorii obisnuiti care aproba nu aia pusi de DICTATOR si numai aia.
   Ca si judecatorii lui Stalin si Ceausescu puteau sa dea mandate si sa fie aparent totul legal.

 2. Foarte bine zis.Dar daca unii dintre judecatorii care dau mandatul sunt cu ..nasul in suflet …atunci ce ne facem dle ANTONESCU?.
  Pana cand “raul” nu va fi eradicat din aceasta societate prabusita la pamant, ar trebui ca… NIMENI sa nu aiba putere de “viata si moarte” si deasemeni trebuiesc create organisme care sa se controleze RECIPROC pe bune ,nu FORMAL cum face(se face ca ii controleaza) acum parlamentul cu serviciile.

  • Conf.Noului CPP mandatul e eliberat acum de judecarorul fondului deci numai sint “anumiti judecatori”-este un pas inainte.

   • Am vazut ca Mazare e luat la intrebari de dna. Sa i se traga cumva de la afirmatia ca citez din memorie” securitatea e acum de 10 ori mai numeroasa ca pe vremea lui ceausescu si platita de 50 de ori mai bine?”

    • Mazarea era suparat ca-l asculta peste tot.
     Acum pe mazare or sa-l asculte cu voie de la judecatori. O sa gaseasca sistemul basist niste brese si niste baieti care dau aprobare pe banda rulanta. Daca e nevoie ii aduc de la Rio.
     Carnavalul dictatorului continua…

 3. Pentru că este un moment de criză, am făcut suspendarea preşedintelui ţării mai dificilă, nu procedural, pentru că tot jumătate plus unu din parlamentari, print-un vot care este până la urmă politic, deşi porneşte de la încălcarea gravă a Constituţiei, dar cu consecinţe mai serioase, cu alte cuvinte suspendarea să fie altceva, cu greutate mult mai mare decât, de pildă, o moţiune de cenzură care trece – bine, nu trece – nu e bine, dar mergem înainte. A fost introdusă prevederea ca, în cazul în care o suspendare a preşedintelui se face, preşedintele este suspendat, dar verdictul popular este altul decât cel al Parlamentului, atunci cineva pleacă, adică Parlamentul e dizolvat’, a spus Antonescu la finalul şedinţei comisiei.

  Ce gandire profunda si basista .

  Daca Presedintele este ales prin vot popular si parlamentarii sunt la fel si atunci de ce diferente?

  Vrei sa ramai acolo casi basel si sa te razbuni ca el.

  dar sa stii ca este o vorba care spune” Nu este pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste”

  Iar despre ascultari banuiesc ca te-ai sfatuit cu specialistii pe care nu ii ai in partid, domnule “Narcis”Crin Antonescu

  • waiiii scursura…idolul tau basist a infometat “democratic” toate categoriile sociale in acesti ani.
   vorbesti de vot popular? scarba naibii i ti aduc la cunostinta (deoarece tu esti sedat sau nu ai minte ..posibil sa fii tont) la paris acel personaj a fraudat tontule EXACT ca pe timpul lui ceasca. esti o mizerie umana ca sustii infometarea semenului tau in beneficiul bunastarii lui “hitler” al tau..eject scursurile naibii… a ti mai ramas cativa exact ca acei teroristi care trageau in populatie in 89′ sa il salveze pe ceasca ….DUMNEZEU nu doarme tampitul naibii…eject

    • Ai dreptate. Nu este primul blog unde sunt permise comentarii cu derapaje verbale, dar nu am crezut ca Radu Tudor va accepta asa ceva.

     • Daca era despre colegii lui nu accepta. Doar la tv nu acceptam astfel de comentarii ca ne vede lumea.
      Cel care a vorbit atat de urat nici macar nu a inteles despre ce era vorba in postarea la care s-a referit

    • Deci DICTATORUL basescu isi bate joc de o tara intreaga, de inteligenta noastra de justitie de votanti si noi trebuie sa avem un limbaj decent.

     Ar trebui sa sune cam asa: Tovarasu presedinte va rugam frumos daca se poate sa nu ne mai insultati inteligenta sa nu va mai faceti partid politic cand sunteti presedinte ( ca exista o Consitutie) sa nu mai aparati pe domnul general Opris cel care ne-a dezinformat ani la rand despre capacitatea 112, sa nu mai amenitati public pe chestorii de la politie, pe procurorul general si sa nu mai mergeti la CSM sa intreveniti brutal in justitie cum obisnuiti aproape in fiecare zi.

     Va multumesc domnule presedinte, si daca nu va suparati cum de a disparut dosarul dvs de la Securitate cand erati reperezentantul Romaniei Ceausiste la Anvers si cand toti care plecau in afara tarii aveau un dosar. Cu bune cu rele cu ce vroia securitatea sa scrie dar TOTI AVEAU DOSAR LA SECURITATE FARA EXCEPTIE.

   • Basinescu s-a facut marinar pentru a putea face bisnita. S-a intrat in Securitate ca sa fie sigur ca v-a ajunge capitan de nava fara ca cineva sa-i controleze activitatile ilicite la acea vreme. La Anvers tot cu bisnita si alte furaciuni ocupandu-se. Dupa Dec 89 a intrat in politica tot cu sprijinul Securitatii ajungand ministru, primar si presedinte de tara tot pentru a putea fura cat cuprinde fara ca cinvea sa-i poata pune bete in roate. De aceea s-a pus oameni de nadejde in istitutiile de forta ale statului tocmai ca mega furturile si tunurile date de el si clanul sa nu poata fi descoperite iar vinovatii in frunte cu el sa nu ajunga nicodata la inchisoare. Toate contractele institutiilor statului fiind jumulit de Basinescu in toti acesti ani de cand a devenit presesintele Romaniei. O particica buna din cele 300 de milioane de euro papate de STS in ultimii 10 ani au ajuns in mod sigur si-n conturile lui. Si de aceea si acesta e unul din motivele pentru care tine cu dintii de Opris. Daca s-ar controla situatia financiara a firmei prietenului lui Opris, in perioada 2004-2013, ce a obtinut 51 de contracte cu statul se va observa ca aceasta firma din domeniul IT are un profit foarte mic in raport cu cifra de afaceri declarata anual. Fata de profitul anuntat e ca si cum firma ar lucra in pierdere. Si asta pentru ca o parte din bani s-au dus si-n conturile lui Basinescu. Contractele obtinute de la stat fiind umflate tocmai pentru ca smenarul sef sa-si ia parte.

    • M-am obisnuit si cu furtul dar au inceput sa moara oameni pe furturile astora. In plus de ani de zile Opris dezinformeaza ca 112 ar fi capabil sa localizeze apelurile si ce sa vezi…nu poate sa localizeze decat fixul. Pai fixul il localizez si eu ca ma uit in cartea de telefon si vad adresa abonatului. Sau compania de taxi. Asta este neglijenta si minciuna grava care a dus la moartea a doi oameni.
     DEMISIA OPRIS au murit doi oameni pentru ca tu spuneai povesti la televizor cat de tari sunteti voi bla, bla bla

 4. In sfarsit…mai bine mai tarziu decat niciodata.”Profesionalismul” procurorilor ajunsese sa se limiteze doar la aceste ascultari.Sa treaca la munca de cercetare cum este normal, daca au un suspect.
  Daca se reglementeaza si legea cu privire la raspunderea in cazul erorii judecatoresti,se mai pune capar abuzurilor. Normal ar fi ,sa plateasca costurile CEDO cel care a gresit (voit sau nu) nu tot noi,cei care le platim salarii grase tocmai pt a avea parte,la o adica de o judecata dreapta.

  • Normal ar fi sa se introduca si la noi obligativitatea sentintelor definitive. Nu am vazut niciun tribunal, nicio Curte de Apel, sa dea o sentinta definitiva. Mereu aud expresia “sentinta nu este definitiva, poate fi atacata cu recurs la …”. Pai atunci ce rost mai au tribunalele sau Curtile de Apel? De ce nu se judeca toate cazurile direct in instanta ultima superioara? Ce responsabilitate are un judecator care da o sentinta nedefinitiva si da dreptul la recurs (automat folosit de acuzat)?

  • Daca s-ar tine cont mereu de recomandarile comisiei juridice UE sau a Comisiei de la Viena eu zic ca am intra mult mai mult in normalitate … parerea mea!
   P.S. Sti cumva ce functie onorifica avea/are d.na judecator Costiniu (soata judecatorului CEDO …) in ierarhia AMR?

   • Hai sa-ti spun eu … este presedinte onorific al Asociatiei Magistratilor din Romania! Tu ai fi suparat pe procurori daca ai fi in locul ei? Eu zic ca da. Mai poate aceasta asociatie sa emita pretentii de impartialitate atunci cand vorbeste numai de diminuarea atributiilor procurorilor in contrapartida cu sporirea puterilor judecatorilor?
    Hai sa lasam pe altii sa vorbeasca.

    • daca o sa il intrebi pe bashica cum era pe vremea cand servea pcr-ul ai sa afli ca procurorii erau la mare prietenie cu judecatorii ca si acum in csm.acum parca este stat de drept p’acilea si parca nu prea mai merge ca judecatorul care este seful procesului juridic sa fie tovaras cu subalternul.

 5. Sa vedem efectul legii, nu ce zice legea. Ca daca efectul legii e ca pana acum, adica partidul unic jecmaneste bugetul si intra vreo 2-3 la zdup degeaba.

  • legea spunea si inainte de exemplu ca hotii flotei sa faca puscarie, si n-a facut ca s-a musamalizat. Basescu de ex e presedinte din 2004 flota a fost furata pana in 2004 asa ca treaba cu imunitatea nu e o scuza plauzibile.

   • Toti inculpatii din dosarul “Flota” au primit NUP. Basescu nu, pentru ca fiind in functie procuratura nu poate da nici IUP nici NUP. Si asta din cauza ca “imunitatea” te apara si in sens pozitiv si negativ.
    Apropo .. de cazul Laszlo Borbely nu zici nimic? Impotriva tuturor celor cercetati odata cu el s-a decis inceperea urmaririi penale, dar impotriva sa nu, deoarece in momentul infaptuirii faptei de care este suspectat era ministru si Parlamentul a respins cererea DNA!
    Curat murdar gandim!

    • Spune tu de cazul Borbely daca ai de spus. Eu nu s purtator de cuvant pe aici. Fiecare sa faca bine si sa zica ce are de spus

 6. Pot sa faca ei miliarde de constitutii si legi, care mai de care mai bune si mai eficiente. Daca oamenii respectivi, aflati in pozitii cheie, nu le aplica si nu le interpreteaza in sensul corect, si cu dorinta de a descoperi adevarul, atunci totul e degeaba.

  Si referitor la citatul boldat al lui Antonescu: daca judecatorii si procurorii respectivi sunt mana-in-mana, tot la abuzuri se va ajunge, nu credeti? Pentru ca nu exista raspundere pt judecatorii+procurorii respectivi. Vezi cazul Nastase: “Nu avem probe directe, nu putem dovedi nimic, dar nu se poate sa nu fi facut dumneata ceva!”.

  OFF: Cat tine de cei de la ROMATSA/STS mi-e greu sa cred ca nu stiau ce sunt acelea niste coordonate geografice. Mai degraba cred ca nu stiau cum sa foloseasca acele instrumente cu care puteau face localizarea. Invatasera si ei cum sa introduca coordonate cu grade, minute si secunde, iar cand au primit grade cu zecimale, probabil nu au stiut sa transforme dintr-un sistem de notatie in altul, in cadrul acelor softuri. Tot la incompetenta se ajunge.

  • Operatorul ROMATSA nici macar nu avea nevoie de “traducerea” coordonatelor geografice din format grade/zecimale, in format grade/minute/secunde, trebuia pur si simplu sa le comunice cuiva din teren. La fel trebuia sa procedeze si ISU. Ma indoiesc ca cluburile de salvamont nu ar fi stiut sa foloseasca acel tip de coordonate. Sau trebuiau sa le comunice armatei, sau puteau cauta pe google un convertor, sau deschideau Google Earth, sau ….
   Ne mai indoim cine a fost vinovatul principal? Eu zic ca lipsa unui centru de comanda si coordonare. Indiferent ca acesta trebuia infiintat la ROMATSA, MAI sau MT.

   • Eu nu cred ca au avut vreo vina aia din teren, daca asta incercati sa spuneti. Ci trebuia, ca toti aia din toate centrele alea (ROMATSA, 112 – adica STS, ISU, etc), sa stie coordonatele date de dr.Zamfir, sa ii localizeze si apoi sa ii coordoneze pe oamenii aia din teren astfel incat sa ajunga intr-un timp normal la oamenii aia aflati in nevoie.

    Lucrurile “institutiilor” astora au mers exact asa cum merg si lucrurile comisiilor parlamentare – Nana, CEC.

    • Nu am zis nimic de oamenii din teren. Ei nu au nicio vina. Am zis ca nu trebuia STS, ROMASTA sau conducerea ISU sa isi paseze unul altuia problema localizarii. Am spus ca principala vina este lipsa coordonarii acestor institutii. Si am mai spus ca daca nu se balbaiau atat de mult sefii, si ar fi transmis cordonatele (asa cum erau) in teren, oamenii de la fata locului s-ar fi descurcat.

 7. Cu multe scuze pentru off-topic, dar – oricat de absurd ar suna – cu speranta si cu uimirea ca o asemenea informatie poate salva vieti intr-o tara in curs de dezvoltare.

  Ghid practic pentru STS, ROMATSA, ISU si alte institutii abilitate:

  Sa zicem ca primim de la un supravietuitor o latitudine bizara, de exemplu 46,6023, intr-un “format” cu care nu suntem obisnuiti.
  Mai mult, sa presupunem ca nu merge netul si nu putem cauta o aplicatie de conversie de ultima generatie.

  Fara sa ne pierdem cumpatul facem urmatoarele actiuni:

  1. Dupa ce ne uitam luuuung la numar, ii citim partea intreaga, care ne da gradele:

  46°

  2. Apoi luam zecimalele numarului si le inmultim cu 60:

  0,6023 x 60 = 36,138 , citim partea intreaga si obtinem minutele:

  36′

  3. Dupa care mai luam o data zecimalele ultimului numar si le inmultim cu 60

  0,138 x 60 = 8,28 si obtinem secundele:

  8,28″

  4. Acum ne opintim si, cu un efort supraomenesc, citim rezultatul:

  46° 36′ 08,28″

  IMPORTANT: Pentru inmultirea cu 60, se inmulteste intai cu 6, apoi se muta virgula cu o pozitie spre dreapta!!!

  • STS-un n-a vrut sa-i localizeze, e clar asta. A vrut sa creeze haos sa-i compromita pe prosti. Partea proasta e ca aia de la STS au fost jigodii, ca au murit doi oameni din cauza mizeriilor facute de ei. Pe de alta parte unde gasin noi securisti cu caracter, e in fisa postului sa fie jigodii.

   Aeronava trebuia identificata si dupa emitatoare le de la bord, nu numai dupa mobile. Lasa teoria asta cu calculele. Oricine putea gasi daca voia in 5 minute maxim folosind google. Daca aia erau raniti cu totii si nu puteau da telefoane?

   Pana si ce face STS-ul pe sute de milioane de euro , adica “localizarea telefoanelor fixe” o poate face oricine folosind pagini albastrea sau pagini albe, de pe net care da numerele de fix si adresele.

   E durere in institutii, nu stiu meserie.

  • @Gelu
   .
   Domnule,
   Nu te supara că te…inoportunez 😀 cu niște intrebări pe care mi le pun de-aseară ! Evident că , ”cu creionul pe hârtie ” se poate rezolva relativ ușor situația (dacă ai ceva in căputz?). Văd ca te pricepi la asa ceva, așa că dă-mi voi să insist pe aceeași linie…a coordonatelor.
   Și eu am facut ceva matematica și-am ”bagat” pe vremuri, ca rezolvitor de probleme, și la Gazeta matematica. Mai mult , mi-a plăcut și geografia și urmare nu greșesc, ca alții, spunând că ”lungimea” unui ”minut longitudine” la Ecuator, este aceeași cu ”lungimea” unui minut pe paralela 46,6023(la Horea) sau aproape de pol :D. Dacă nu-i așa, te rog, corectează-mă ! Mai mult….
   Accidentul din Apuseni a fost însă o provocare și pentru mine și cu toate că nu rezolv nimic în a-mi exprima un punct de vedere am o intrebare pentru dvs care , sper, să gasească și un răspuns. Sau dacă nu, poate ați sesizat o inadvertență pe care o poate lămuri cineva?
   Ia uite care-i problema :
   .
   1. S-a afirmat in cadrul emisiunii Sinteza Zilei a lui Mihai Gadea din 24,01,2014- 22:10h,, urmare transmiteri de către reporterii odată ajunși la locul accidentului , coordonatelor sexagesimale ca fiind următoarele următoarele :
   46 ͦ 33ʹ 15,67ʺ N 22 ͦ 58 ʹ 51,24ʺ E carora le corespunde in grade zecimale.
   46,554353 N , respectiv 22,9809 E
   2. In cadrul emisiunii de aseară Sinteza Zilei așa cum ziceți și dvs am reținut coordonatele transmise de către medici ca fiind
   46,6023N , respectiv 22,98421E cărora prin conversie le corespund
   46 ͦ 36 ʹ 8,2794 ʺ N respectiv 22 ͦ 59 ʹ 3,156 ʺ
   Punandu-le pe Google EARTH distanta dintre cele 2puncte este, totusi de 5,37km care este …IMENSA.
   Te rog spune-mi unde am greșit, pentru ca mie nu-mi prea iese…socoteala?
   .
   Multumesc anticipat!

   • Nu ati gresit cu nimic, 46,6023N 22,98421E este intr-adevar in jud. Cluj la ENE de Poiana Horea, la peste 5km de 46,554353N 22,9809E.

    • E-NE fată de Poiana Horea…ați vrut să spuneți.
     S-atunci, cum o fi? Fiecare cu concluziile lui, sau mai e loc de întrebări?
     Am facut acest exercițiu fără a avea nici în clin nici în mânecă cu domeniul, dar nici nu mă conduc în viață, în ruptul capului, potrivit versetului ”Crede și nu cerceta”. Asta însemnează(vorba venerabilului domn Câmpeanu)că putem spune deja ”cu satisfacție” că toată lumea are dreptate 😀
     Mă bucuram să nu am dreptate, să-mi scape ceva…. Oricum, vă mulțumesc!

     • Sincer nu stiu nici concluziile, nici intrebarile, nici daca e sau nu cum zice rabinul. Dupa mine sunt clare doua lucruri apropo de subiect:

      1. Daca coordonatele facute publice la televizor sunt intr-adevar cele trimise de medici, ele nu indica exact locul accidentului, ci au o eroare de vreo 5 km, asa cum ati remarcat si dvs. Motive pot fi foarte multe pentru care poti citi gresit coordonate dintr-o aplicatie sau alta de pe un iPhone, pe langa cele vehiculate la televizor. De exemplu e posibil sa faci un click din greseala undeva pe harta (pur si simplu tinand degetul pe ecranul tactil) si sa ti se afiseze coordonatele locului unde ai facut click, in loc de cele ale pozitiei GPS. Habar n-am, sunt multe multe posibilitati si numai Dumnezeu stie cum s-a intamplat.

      2. In acelasi timp, e clar ca medicii au transmis coordonatele degeaba, chiar daca ele ar fi fost corecte pana la a milioana zecimala. Cei care le-au receptionat nici macar n-au stiut ce sa faca cu ele, fiindca s-au proptit in zecimalele de grad. Mie asta mi se pare cu adevarat grav, ca cei insarcinati cu localizarea si salvarea victimelor sa nu sunt capabili sa priceapa si sa converteasca niste amarate de minute de grad, primite providential, mura in gura, de la un supravietuitor. Regula de trei simpla, clasa a V-a. Asta pe langa google & co.

      In conditiile date as propune doar sa se elimine matematicile ca obiect de studiu in scoala, ca oricum vedem ca nu servesc la nimic in viata!

     • @Gelu
      .
      Plauzibile toate incercarile dvs. de a „descifra”, sau mai bine zis ….a “descâlci” resorturile acestor informatii de la cei pe care-i urmărim cu interes și încrederee. Până una alta, nu ne-au convins, și mă refer strict la acest aspect(să fiu bine înțeles) datele prezentate (așa cum vă spuneam mai sus),în timp, fiind contradictorii. Dacă eu, un amărât de inginer care n-are nimic comun cu aviația , cu informatica, cu transmisiunile, ca și dvs. (nu vă intuiesc specialitatea dar sigur specialist tot intr-un domeniu tehnic) ați ajuns cam tot la astfel de constatări, mi se pare curios că aceste aspecte sesizate de către noi scapă discuțiilor interlocutorilor mai avizați participanti la emisiunile Antena 3.
      Oricum, totul e bine când se sfârșește cu bine(atata cât acest bine escede tragediei în care au murit totuși doi oameni). Aceste inadvertențe nu presupun deloc că RĂUL cel mare facut nu rămâne în curtea celor care ne-au dat asigurări că sunt ”pe urmele noastre” și că nimic rău nu ni se poate întâmpla datorită lor.
      Apropo, dvs. ați auzit-o atunci pe Sandra la ”100 de minute” anunțând pe la 17:30-18:00 că deja au fost gasite victimele și că doi raniti sunt deja dusi spre ambulante? O fi putând cineva detecta(mă îndoiesc, aici fiind vorba tot de ST…F) telefonul acela mincinos, preluat …defectuos(altu-i cuvântul dar ăsta-i la îndemână și…rimează), care o fi trimis multa lume pe la casele lor? Până și eu, care urmăream emisiunea și, normal, evenimentul cu sufletul la gura, după aflarea acestei vesti am rasuflat usurat și-am plecat( nu știu dacă puteți înțelege momentul greu pe care-l consideram ca depășit), fredonând ceva ce pentru mine o îmi dă senzația de eliberare sufletească, respectiv Ceaicovski(Concertul pentru pian nr.1) http://www.youtube.com/watch?v=n3A7IxyvFm0 . la plimbarea de seară. Și, să mă trezesc la întoarcere că nici vorba de recuperare victime și că nici vorbă de localizat avionul Punct

    • isu zice despre coordonate ca sunt luate de la sts.si sts-ul zise ca nu a avut coordonate de la supravietuitori ci pe la 19:30 ora afisata pe mobil data eronat drept coordonate.pai atunci de unde sunt coordonatele astea redate de antena 3 din convorbirile intre isu si romatsa?

    • @Gelu
     .
     Încerc ”să mă pun bine” pe aici, pe cât posibil, și cu logica, și cu matematica, și cu geografia, și, între anumite limite, cu limba română (școala ”făcand-o” acum j’de mii de ani 😀 , iar de scris scrisori, un jurnal intim, sau poezele, astfel încât să ”țin aproape” de slovă, m-a ferit D-zeu) . Nici pe Google.rom nu prea știu să ”zburd” precum alții mai tineri, așa că te întreb tot pe dumneata, văzând că mânuiești destul de bine ”cuvântul scris”, cum este corect să scrii ?(aici eu, de vreme ce vă întreb, având un mic dubiu)….
     .
     ”(..) și că nimic rău nu ni se poate întâmpla datorită lor? ” adică ”NUMAI LUCRURI BUNE putându-ni-se întâmpla DATORITĂ lor”, sau, cum mă tenta din primul impuls să scriu: ”DIN CAUZA LOR” pentru că atunci era o inadvertență intre ceea ce insemna ” NIMIC RAU” și ”DIN CAUZA LOR” care cred că ar fi fost un …pleonasm 😀 . Sper să nu vă supere această ”deviere” a mea de la…. traseu 😀
     Pentru un răspuns lămuritor din partea dvs., mulțumiri anticipate! 😀

 8. Există lucruri insuportabile pentru mine,fizice:citricele
  Morale:pedofilia,homosexualitatea,violenţa împotriva femeilor şi a copiilor şi a animalelor,dar mai ales minciuna repetată
  Eu în locul STS ului aş fi tăpcut din gură,dar în ciuda nedmiterii şefului STS,mai vine astăyi cu minciuni!Unde i dreptatea până la capăt?

 9. Doar avizul judecatorului poate valida ascultarea ca instrument de justitie in statul de drept nesecurist si nepolitienesc.
  In rest procurorii vor putea asculta clandestin cu aparatura proprie pe riscul propriu, nu-i asa ?
  Stimate domnule Tudor, revizuirea legii fundamentale trebuie sa implice la vot majoritatea cetatenilor, nu trebuie doar o zi de vot-ar insemna bascalie cu aprobarea USL. Trebuie 2 zile de vot cel putin, mai ales stiind ca basestii vor boicota-cei tentati la boicot sa aiba timp de meditatie in ce tara vor sa traiasca.

 10. Preşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu , a declarat, întrebat despre o eventuală trecere a STS în subordinea MAI, că orice schimbare poate genera “suspiciuni” şi trebuie să ţină cont de practica aliaţilor din NATO şi UE.

  Întrebat cum comentează iniţiativa Guvernului de a trece STS în subordinea MAI, acesta a spus că nu ştie care sunt argumentele unei astfel de decizii pentru a o putea comenta.
  “Eu cred că, înainte de a lua o decizie, trebuie să aruncăm o privire şi către ceilalţi aliaţi, să vedem structurile care asigură protecţia şi informaţia reţelelor de transmitere a datelor între instituţii, între instituţiile naţionale şi cele internaţionale, să vedem unde sunt localizate, ce atribuţiuni au, cadrul legal, cu cine cooperează”, a spus fostul ministru al Apărării.

  Potrivit acestuia, orice schimbare, subordonare, resubordonare, fără a intra în contradicţie cu cei care doresc schimbarea, “poate genera anumite, nu reacţii, dar suspiciuni din partea aliaţilor”: “Ce faceţi cu Serviciul? Unde îl duceţi? Cum ne relaţionăm cu el, pentru că suportul tehnic al transmisie datelor se face de către alţii până la graniţa noastră, de acolo intervenim?””.

  Întrebat dacă ar semna un astfel de proiect de lege, ca membru USL, el a răspuns: “Nu a fost lansat de noi. Deocamdată nu am văzut nimic. Vor fi nişte discuţii ample şi sunt convins că oamenii nu vor lua decizii şi nu vor vota decât în urma unei analize serioase”.

  Totuşi, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat a răspuns negativ, întrebat dacă o astfel de schimbare “ridică semne de întrebare”.
  “Nu neapărat. Dacă în alte state membre NATO şi ale UE aceste structuri se găsesc inclusiv la Ministerul de Interne, de ce nu?”, a mai spus senatorul PNL

  Oare de ce sunteti mereu duplicitari voi astia din pnl?
  Are legatura cu intalnirea de taina pe care a avut-o Antonescu zilele trecute la un restaurant fitos?
  Cum ati putut voi liberalii sa va ganditi sa-l propuneti pe Stanisoara la MAI?
  Este bun si protejatul Alinei Valean, dlMarcel Rosca care lucreaza la doua capete?
  Daca o tineti tot asa o sa luati drumul pnt-ului.

  Pacat!

  • Dobritoiu este fost secretar de stat si ministru al apararii. Stie foarte bine ce vorbeste atunci cand se pune problema in curtea cui sa stea comunicatiile speciale. Nu stiu daca realizati ca prin STS se fac si comunicatiile SIE sau SRI, ale presedintiei etc. Nu stiu daca seful NSA, CIA, MI6 sau mai stiu eu ce serviciu de informatii ar mai vorbi “liber” cu omologul roman daca ar sti ca respectiva convorbire depinde de vreun politician ajuns secretar de stat prin MAI?
   Am o itrebare mai pertinenta .. nu ar fi mai bine mutarea “doar” a serviciul 112 la MAI?

   • fi sigur ca acolo in america exista congresul format din politicieni(ca sa vezi)care ii spulbera pe toti gradatii cand o iau pe aratura.

  • pai sa rupa baietii astia sts-ul de sri si sie?nu m-ar mira sa propuna dobritoiu sa mearga mai-ul dupa sts si chiar si ministerul apararii,guvernului ramanandu-i doar strangerea birului de la populatie ca sa le asigure lefurile mari gradatilor.

 11. As dori sa va prezint un poem al sufilor:
  COLONIA DE ORBI
  Când Acel Iluminat soseşte în astă lume, doar câţiva cred în El.
  Este dificil pentru om să părăsească calea bătută a religiei lui – acele ritualuri şi ceremonii – având ca rezultat rămânerea lui în continuare în întuneric.

  Pt I, Kundli 194, Andhon ke bazār mēr.
  În colonia orbilor a sosit un om ce vede.
  A sosit un om ce vede şi toţi orbii vin să îl salute.
  Nătângii s-au strâns cu toţii laolaltă şi în jurul Lui
  Ei strigau, “Scoateţi ochii, O străine şi trăieşte alături de noi”.
  Ei au deliberat şi l-au declarat orb, precum ei înşişi erau.
  Când orbii sunt cu milioanele, pot lăsa vederea ca o moştenire ?
  Nici unul nu i-a acordat atenţie şi inutil se simte El,
  Căci nimeni, O Paltu, n-a cugetat la ale lui cuvinte.
  În colonia orbilor a venit un om ce vede.
  (Ezekiel I.A., St.Paltu, Punjab, India, 1979)

 12. Corect,ce a spus Crin,numai cu mandat judecatoresc sa se faca ascultari,arestari,nu inventam apa calda,toate tarile practica acest lucru,la noi a cam luat-o razna,decat sa localizeze niste concetateni care in mod miraculos au supravietuit,salvatorii fara salvare,noroc cu ajutorul unor buni romani,niste medici dedicati salvarii semenilor,astia vor sa stie doar ce a pus in ciorba coana mare!Cu jde generali,colonei interceptam,ca doar este mai comod asa,interpretam conform indicatiilor,trunchiem si caz rezolvat,ori l-au terfelit pe individ ori l-au gabjit,nu mai conteaza,sa dea la numar!Se dovedeste,a cata oara,ca dam niste bani aiurea,tot singuri ne gasim drumul,ca toata tehnologia din 2014 e folosita la cheremul unei clici,pe care si-a insusit-o dupa bunul lor plac!Sa le dam niste musamale,sunt prea prosti sa se acopere si se dau de gol singuri!

 13. Aoleooooooo,ce spune tata socru! Cica STS nu este a lui Basescu ci al CTAS.Cica este o falsa parere cs STS este a presedintelui ci este chiar a parlamentului.Pai cum dracu darima tata socru toata ancheta a3?Cum sa i se ia STS-ul lui Basescu daca nu este al lui?

 14. Domnule Radu Tudor,recunosc,vă urmăresc în a doua parte a emisiunii La Ordinea Yilei,că atunci ,cam atunci ajung şi eu acasă.
  Acum câteva puţine,foarte puţine yile, sau făcut 5 luni de la sfâşierea lui Ionuţ Anghel,vârstă 4 anişori,de către maidaneyi.Medicul legist a încremenit şi a spus că Ionuţ a murit în chinuri groaznice,şi la momentul respectiv,Antena 3 a difuzat cuvintele medicului legist unde spune cum a murit Ionuţ.Şi aţi promis,că veţi reda peste 5 luni acele secvenţe de coşmar.Fie n am văzut eu,fie n aţi făcut nimic,un in memoriam Ionuţ Anghel în a 5 a lună.Dacă i a doua variantă,vă urez tuturor, să vă fie ruşine,şi ar fi prima dezamăgire a mea faţă de Antena 3.Noi trebuie să ne scandalizăm,trebuie să plângem,trebuie să căutăm şi să găsim vinovaţi ca să rămânem în viaţă,să nu murim aşa numa,nepăsători.
  Până capitala aduce patrupedele la un număr acceptabil cât să nu mai existe yilnic reclamaţii de babe şi copii muşcaţi de câini,Ionuţ Anghel,nu trebuie uitat!

  • In cazul lui Ionut Anghel nu a putut fi dovedita implicarea lui Base, astfel incat subiectul a fost abandonat. 🙂

   • MOI,ţi ai ales bine momentul să ataci Antena 3 dar ţi ai greşit omul!Eu acum sunt un pic supărat pe cei de la Antena 3,şi le am atras atenţia,dar o să mi treacă.Dar tu să ţi baţi joc de un copil sfâşiat de câini…Eşti de porc!

 15. Vad ca USL continua sa lucreze in folosul oamenilor si restrictioneaza dreptul de vot pentru romanii din strainatate. Mi se pare normal. Aia sunt oricum basisti si nu au cunoscut urgia din tara in care noi, romanii patrioti, am fost condamnati alaturi de Dom’ Profesor la inchisoare cu executare. Si oricum aia de-au plecat din tara nu platesc nici un leu la bugetul de stat.
  Dreptate pana la capat si jos Qiorettele!
  ‘Traiti!

  • Sa mori tu ca nu platesc nimic la bugetul de stat?
   Pai, inainte de criza, romanii din afara trimiteau in tara 3-4 miliarde de euro pe an. Acum a mai scazut, da’ sa tot fie 1-2 miliarde.
   Ia zi, inteleptule, cine incaseaza TVA cand se cheltuie banii aia? Cine traieste de pe urma constructiilor facute cu banii aia? Cine incaseaza impozit pe terenuri, case, masini cumparate cu banii aia?
   Ia zi, inteleptule, cine contribuie mai mult la bugetul de stat:
   – un “roman verde” din tara, care castiga si cheltuie 1000 RON net pe luna si plateste 16% impozit si 24% TVA (deci 400 RON pe luna, 4800 RON pe an), adica 1000 de euro pe an la bugetul de stat?
   – un “roman nenorocit” de afara, care trimite in tara 400 de euro pe luna, adica 4800 euro pe an, din care se plateste 24% TVA la toate cumparaturile, adica aproape 1200 de euro pe an?
   Ia zi, inteleptule, iti ceri scuze ca traiesti din banii mei?

   • ,,Inteligentule,, , TVA-ul de care faci vorbire nu ramane in buzunarul statului , este recuperat de societatile platitoare de TVA . Sa pui impozitul in acelasi buzunar cu TVA ….. clasa-ntai ! Si inca ceva , nu le interzice nimeni sa voteze romanilor din strainatate ! Se iau masuri preventive fraudei , precum cea cu un vot la 4” .

    • Cucoana, dupa ce ca nu te pricepi, insisti sa iti dai cu parerea pe orice subiect?!
     Ia si citeste aici. Sursa – Wikipedia, cultura pentru mase: “Taxa pe valoare adăugată reprezintă principalul impozit indirect din România din punct de vedere al volumului în încasărilor la bugetul statului precum și din punctul de vedere al sferei de aplicare”.

     Ia zi, intelegi ce inseamna “incasari la bugetul statului” sau trebuie sa iti explic pe litere? Intelegi de unde iti vin ajutoarele sociale, chiar daca indirect – din banii platiti de unul si de altul ca TVA pe orice produs cumparat in Romania. Zi mersi si mergi pe burta, cucoana draga.

 16. Elena Udrea a a declarat că modificarea adusă prin ordonanță de urgență Legii alegerilor îngrădește dreptul de a vota.

  ”Și pe noi ne-a luat prin surprindere modificarea. Bănuiesc USL și Guvernul Ponta de tot ce e mai rău”, a afirmat Udrea.

  ”Cei care sunt afară trebuie să se înscrie în registrul electoral cu 30 de zile înainte la ambasade, iar mulți dintre ei nu lucrează cu carte de muncă”.”Dincolo de faptul că se îngrădește dreptul la vot a peste trei milioane de români care se află peste hotare, temerea mea e că se încearcă scăderea cvorumului la referendum”, a declarat ea.”Astfel, nu toți cei care au dreptul vor merge la vot, iar numărul va fi mai mic decât cel care apare conform ultimul recensământ

  Ce are de a face listele permanente cu cei care “sunt afara” ? Ce cauta una ca asta in politica?

 17. Domnule Radu Tudor, nu sunt de acord cu dumneavoastra. Gresiti!

  In tarile civilizate sunt bani multi cheltuiti degeaba din cauza unor “nauci” precum cei pierduti pe camp.

  In Canada, in toate cladirile inalte (cu multi locatari) sunt detectoarele de fum conectate la serviciul de pompieri.
  Suna alarma pentru ca un “nauc” si-a uitat pe foc friptura si naucul nu apuca in 30 de secunde sa o anuleze (este un buton de anulare pe detectorul de fum) POMPIERII VIN ORICAT AI INCERCA SA II OPRESTI.

  Chiar daca suni la 911 si le spui ca e alarma falsa , odata alarma declansata la pompieri, ei vin.
  La fata locului, pompierii veniti constata ca alarma a fost falsa iar daca ii intrebi : Nu v-ati saturat sa veniti degeaba? ei iti raspund invariabil ” For us it was a fire drill!”
  Adica alarma falsa o considera un antrenament.

  Nu sunt de vina naucii ca sunt nauci, vina o au autoritatile ca nu invata din fiecare alarma falsa.
  Cei doi nauci din camp, prin isprava lor au demonstrat inca o data ca STS NU ARE CAPABILITATEA DE A LOCALIZA TELEFOANELE MOBILE. Milioanele de euro pe ce le-au cheltuit?

  Ar trebui ca romanii sa ii puna la test mai des. Uite asa! Pana vedem ca ne localizeaza in gaura de sarpe cum se lauda basecu, in 10 secunde.

  Sa nu mai vorbesc de situatiile unde pompierii vin sa dea jos din copac cate o mata care s-a urcat undeva de unde nu se mai poate da jos, samd. Sunt bani irositi pe matze nauce?
  Cati bani din cei dati la STS au ajuns in campania electorala a nasului din suflet sau in franzela lui opris? Naucii nu merita si ei un transport cu senilatu’?

   • O observatie : Se constata inca o data ca STS NU VREA sa conlucreze. Asa cum a anuntat ei se limiteaza de a da mai departe coordonatele PRELUATE din retelele de telefonie. Le dau celor de la ISU sa se descurce, paseaza raspunderea. Daca si acolo sant berbeci (oho !) care nu sant verificati profesional nu pot indica pe harta nici Romania.
    Alta : Basel intrebat la Ierusalim de accident a raspuns rapid si nervos ca nu stie decat de la televizor.(il avea in buzunar ?)
    In discursul de cuc a zis ca NUMAI cu el coordonator functioneaza institutiile respective.
    Si acum mai mira faptul ca ROMATSA NU VREA sa primeasca ajutor de la armata, STS da mai departe date NECONFORME, fara sa incerce macar sa le lamureasca. E prostie sau…? Cum se numeste ? Vulnerabilitate cumva ?

 18. cei care cer (direct sau indirect) oprirea dezbaterii legate de tragedia din Apuseni sunt probabil rude, prieteni sau susținători ai celor vinovați de omor (politicieni, funcționari ai instituțiilor implicate etc)

 19. Oare sant vinovati ofiterii spp care l-au tras de picioare de prin carciumi pe basau sau au alergat dupa el cand pleca dupa nuti in toiul noptii ca un motan fara sa raporteze VULNERABILITATEA pentru securitatea nationala asa cum au jurat ? Toti cei care lucrand in diverse locuri ale apararii nationale au avut cunostiinta de incalcarile legii, de legaturile mafiote vor raspunde cumva pentru trauma provocata natiei romane de acest derbedeu ? Singur nu putea si degeaba EI nu l-au acoperit. Metoda de ai gasi pe acesti aparatori si complici ai apocaliptului etilic este cea a verificarii averii pentru unii si a coeficientului de inteligenta a altora.

 20. vai ce lovitura a primit guvernul de la CCR ,zice grecu -mai tov. lovitura e a noastra a tuturor cu atit mai mult cu cit CCR nici nu avea de ce sa se pronune pe aceasta problema.

 21. Cosea vorbeste prapastii -nu se pune problema reprimirii ,cred ca nu a fost atent,e vorba de posturi vacante care nu trebuie bugetate.

 22. Am sa fiu oarecum offtopic… Vrea sa zic un singur lucru: mi se pare o idee atat de normala aceea ca STS-ul sa ramana cu misiunea lui initiala la CSAT (=Basescu), iar serviciul 112 sa treaca integral la un Departament de situatii de urgenta incat … ma gandesc ce naiba fac oamenii astia de prin ministere ori consilierii PM si ai lui Crin. Se poate, bre?!!… 🙂

 23. La Sinteza Zilei, Mircea Diaconu foarte bine a punctat: “cineva doreste sa nu avem incredere in autoritati” (SMURD, 112, etc.)

  Accidentul avatic din Muntii Apusenti s-a produs in 20 ianuarie 2014.

  Uitati-va domnule Radu Tudor ce postati dumneavoastra inainte cu 6
  zile de accident adica in 14 ianuarie 2014: http://radu-tudor.ro/basescu-suntem-cu-un-pas-in-prapastie/

  Concluziile le trage fiecare singur…eu nu pot pune in cuvinte conlcuzia mea.

 24. Din multitudinea de informatii incepe sa se contureze concluzia ca STS ar insemna Servicii pentru Traian Suspendatu’.
  In schimb, apare dilema: Basescu si-a subordonat serviciile sau dimpotriva el este un fel Frankenstein al serviciilor,pus acolo de servicii ?
  Poate,candva vom afla.

 25. Va dati seama ca fiarele astea isi baga unghia in gat pt ca medicii si copilotul nu au murit? Un singur martor viu ii deranjeaza, mai multi
  (pe deasupra si CULTI, asta e de neiertat) sunt odiosi, sunt periculosi pt fundurile lor grase si jegoase. Ce creieri si ce inimi infecte trebuie sa aiba aceasta specie de indivizi care mint cu atata nerusinare si care incearca sa ne prosteasca, cu ce texte lipsite de logica incearca sa ne abureasca. Nu suntem matrafoxati, nu toti, slugilor! Slugoi veti muri! Dar dispareti odata, dezaxatilor, iresponsabililor! DOAMNA ANTENA 3,va rog, tocati la ei marunt! Sa piara!
  Va multumesc!!!

 26. legat de CCR si cu respingerea OG-ului..nu era mai usor sa modifice legea intai parlamentul?dar guvernul a pus carul in fata boilor…

 27. Pacaleala,codul de procedura penala ne djuce cu 50 de ani inapoi.la G Dej.
  Nu se mai respecta actele premergatoare de strangere de probe.singurele probe in zeci de dosare sunt interceptarile.inca cativa ani si fiecare cetatean roman o sa aiba cate un dosar.trebuiesc justificate si existenta a 7 servicii secrete ale unei tari fara dusmani externi.
  Sleeping with the Enemy
  Nu stiu de ce dar ne face sa ne gandim la practici tip ss sau staniliste.
  De ce nu s-a copiat codul francez sau american?
  Practic orice persoana poate face o plangere sau denunt iar in lege scrie ca se incepe in max 5 zile urmarirea penala contra faptei.oare fapa de ce este facuta?daca nu de persoane.
  deci e logic ca sa existe prezumili autori,suspecvti,banuiti,numarul este nelimitat si automat se pot folosi pt strangerea de probe chiar si inregistrarile ambientale.
  intrebarea este OARE CUI FOLOSESTE NOUL COD PEN???

 28. se sare peste cea mai importanta etapa in stabilirea vinovatiei,pt.ca in art.305 CPP,scrie clar ca de indata ce se depune plangerea(orice plangere)se incepe urmarirea penala,apoi se incep cercetarile si strangerile de probe.pai in czul acesta chiar daca este vorba numai de fapta,deja e inceputa u.p.ramane de stabilit si vinovatii.doar ca daca
  deja e inceputa u.p. pe mai multe fapte,e de ajuns sa fie vinovat de una,de obicei cea mai mica pt,ca e clar ca le ia pe toate.
  pai organul de cercetare penala si procurorul practic incep up doar pe baza unei plangeri,fiind conditionati de lege sa nu faca cercetari pana nu incep up,deci dispare strangerea de probe pentru stabilirea adevarului.
  pt.ca orice fapta iventata va exista dupa noul cp.persoanele banuite vor trebui ele sa dovedeasca ca nu au facut fapta.
  pt.ca e clar ca fapta trebuie sa fie savarsita de o persoana,iar daca s-a inceput up fara cercetari,audieri,etc.pt.ca e clar ca 90% din plangeri privesc persoane reclamate iar in drept zice ca trebuie ascultate ambele parti,in mod egal,cu drepturi egale si ca probele sunt folosite pt aparare sau acuzare.deja persoanelor reclamate le este refuzat acest drept,pt ca legea nu da voie procurorului sa l audieze pana nu incepe up.deja e si condamnat cand e audiat,oare in inchizitie nu era la fel???

 29. nu e nevoie de interceptări, ci de INVENTAR

  Pe 22 decembrie 1989 România avea mii de fabrici, o flotă de sute de nave, rețele de irigații etc și nu avea datorii externe. În prezent țara e distrusă și înglodată in datorii, iar milioane de români au fost nevoiți să plece la muncă in străinătate.

  Pe 22 decembrie 1989 viitorii administratori din clasa politico-economico-bancară erau săraci, iar salariile lor ulterioare au fost mici. În prezent atât ei, cât și rudele și complicii lor dețin clădiri, terenuri, conturi bancare etc, imposibil de justificat.

  FĂRĂ MILĂ, FĂRĂ IERTARE, FĂRĂ EXCEPȚIE, infractorii care au contribuit la distrugerea României în ultimii 24 DE ANI trebuie condamnați la închisoare pentru trădare de țară și/sau subminare a economiei naționale, iar confiscarea INTEGRALĂ a averilor tuturor celor vinovați, (atât cele din România cât și din afara țării), va asigura recuperarea prejudiciului adus proprietății publice și bugetului național.

Leave a Reply