<<Eu sunt cu adevărat trist, le spuneam și colegilor azi în Bacău, că un proiect de asemenea anvergură a eșuat. România are nevoie și multe lucruri ar putea fi făcute mai repede și mai sigur în România pe construcții politice mari, cum a fost Alianța D.A. și care a eșuat. Gândiți-vă, de pildă, dacă președintele Băsescu ar fi avut un altfel de comportament, adică normal, cum, vreme de opt ani de zile, dreapta ar fi condus România, Băsescu ar fi avut două mandate, puteam să avem aceleași Guvern sau un Guvern cu aceeași componență politică opt ani în care schimbam România decisiv. Alianța căreia tocmai i-am constatat obștescul sfârșit, pentru că asta am făcut noi, nici n-am rupt-o, nici n-am ținut-o, am constatat că nu mai există, am constatat că se transformă în altceva, am constatat că se transformă în PSD și asociații, ceea ce n-a fost niciodată în USL.
Alianța asta dădea și ea mare șansă, dădea șansa de a avea alături în proiecte corect orientate, o importantă parte a populației României care este electoratul Partidului Social Democrat, asta este realitatea, șansa de a avea niște lideri, un lider al acestui partid cu care să te duci în direcția corectă și să construiești lucruri și cu acel electorat în spate era una foarte mare și nu regret astăzi că am încercat oricât de mult, în multe privințe ne-a costat.
Să constatăm cu luciditate, pe de altă parte că și pentru Partidul Național Liberal au fost câștiguri certe și care ne rămân, câștiguri reflectate în primul rând la nivelul pozițiilor din administrația locală, acolo unde de la de pildă cinci, în realitate patru Consilii Județene, în 2008 am ajuns la 13 Consilii Județene, la câteva orașe mari, aș exemplifica doar Galați și Timișoara unde greu am fi putut obține primar în sistemul ”aleargă fiecare singur”. Sunt câștiguri care pot fi menținute, sunt câștiguri care pot fi folosite pentru a continua ca un partid mare, mult mai mare decât înainte de această construcție, obiectivele noastre și direcția noastră politică.>>
Crin Antonescu, Bacau, 5 Martie 2014