Fostul ministru al Justiţiei Cristian Diaconescu a declarat, miercuri, la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, că se spune că mapele profesionale a 16 persoane, minişti şi magistraţi, inclusiv el, au fost sustrase din Ministerul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public

“În perioada 2006 — 2007, se spune, mapele profesionale a 16 persoane, demnitari, inclusiv eu, au fost sustrase din Ministerul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public în ideea de a genera, un anume fel de constrângere. Aş fi foarte interesat să ştiu unde sunt mapele noastre profesionale, pe unde zburdă ele în spaţiul românesc”, a afirmat el.

Cristian Diaconescu a menţionat numele demnitarilor ale căror mape profesionale au fost sustrase.

“Este vorba de Victor Babiuc, este vorba de  Ciorbea, este vorba de Valeriu Stoica, este vorba de mine şi Gâlcă, în general magistraţi şi foşti miniştri. Sigur, vreo doi miniştri lipsesc”, a precizat fostul ministru.

Diaconescu a menţionat, însă, că singurul magistrat despre care ştie că a fost şantajat în baza mapei profesionale este Corneliu Turianu.

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, Şerban Nicolae, a anunţat săptămâna trecută că miercuri, începând cu ora 10:00, o să fie invitaţi patru foşti miniştri ai Justiţiei din parioada 2004 – 2008 (Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu,), pentru a fi audiaţi în legătură cu arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei.

Dintre cei patru, doar Cătălin Predoiu şi Cristian Diaconescu au răspuns miercuri invitaţiei comisiei, scrie news.ro.

 

6 COMMENTS

  1. Orice șantaj se bazează pe sentimentul de rusine al victimei, in măsura in care acest sentiment o împiedica sa se folosească de “victimizare” ca arma împotriva șantajistului. De exemplu, procurorul Portocala neavând nici o rusine, nu se sfiește sa se victimizeze in CSM deci, șah mat la oricine amenință sa-i expună “goliciunea” morala. Magistrații, cei 15, care refuza sa admită șantajul cu mapele profesionale, nu vor sa se arate in postura de victime, la fel de rușinoasa pentru ei ca și “expunerea” cu care ii amenință șantajistul. In concluzie: Macovei și lacheii care au stors arhiva SIPA de material pt șantaj asupra colegilor de breasla au toate șansele sa scape cu fata murdara, in schimb, cu libertatea neîntinata, plângând pe la CSM sau prin Instanțe, cu lacrimi de victima “hărțuită”. Se-ntâmpla, vorba lui Badea.

  2. Inocentul Dragnea ,câta falsitate!!!! Nu poarta ranchiuna,?? Nu urăște??? Nu e mincinos?? Ha ha ha …..vorbele sunt contrazise de faptele lui și de fata aia ,cu privirea aia mincinoasa , cu zâmbetul ăla batjocoritor!! Cum sa crezi un asemenea individ??? E așa de ușor de citit!!! Fata il trădeaza !!! Faptele il tradeaza!!!
    Oribila prestație in aceasta seara!!!

    • care fapte? eu sunt mai prost.. dar vreau sa invat….. uite de exemplu “fata aia cu privire muncinoasa” …. e fapta nu? pau poate ne invatati si pe noi prostii….

  3. Cristi Diaconescu e produsul lui Valeriu Ivan (consilierul lui Tudose) pe ala voiau sa il coata presedinte….. in alta ordine de idei…. cam de cand va permiteti sa scoateti ministrii la tabla? Voi chiar credeti ca suntem toti tampiti? De unde are Gadea tupeul sa dea lucrari de control unor ministrii?????

Leave a Reply