Criza acuta de inteligenta la Aeroportul Henri Coanda. Exact in momentul in care pasagerii si mass media au reflectat aglomeratia din aerogara, faptul ca personalul e insuficient si benzile pentru bagaje la sosiri functioneaza aleatoriu, fiind mereu defecte 1 sau 2, conducerea CNAB ia o decizie absolut inexplicabila in plin sezon de vacante si aglomeratie. Ea va fi valabila exact in perioada iulie-august, cand multi romani aleg sa-si faca vacantele in strainatate. Din septembrie, cand era mai logica aceasta masura a somajului tehnic pe fondul terminarii vacantelor, se vor intoarce la serviciu angajatii cand vor fi mai putini pasageri in aeroport.

Comunicatul CNAB

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București S.A. (CNAB) a aprobat, în ședința din 22 iunie a.c., implementarea măsurii șomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni.
Decizia a fost luată având în vedere situația financiară a CNAB și rezultatele pe primele 5 luni ale anului 2021.
800 de angajați, din totalul de 1370 activi, vor intra pe rând în șomaj tehnic, cei mai mulți dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura șomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ. În prezent, traficul aerian de pasageri, deși în creștere, se situează la 40% față de nivelul din 2019.
PS : Priviti imaginea din aeroport de saptamana trecuta pentru a intelege cat de “inteligenta” e decizia CNAB !

1 COMMENT

Leave a Reply