Nu mai puțin de 40% dintre germani vor ca șefa guvernului federal Angela Merkel să demisioneze din cauza politicii sale privind refugiații, care a permis ca 1,1 milioane de solicitanți de azil să ajungă în țară în 2015, relatează vineri Reuters, citând rezultatele unui sondaj Insa pentru revista Focus preluata de Agerpres.

Sondajul realizat pe un eșantion de 2.047 de germani, pe care Insa l-a realizat între 22 și 25 ianuarie, arată că 45,2% dintre germani cred că politica Angelei Merkel privind migrația nu reprezintă un motiv ca ea să demisioneze.

Între timp, Germania a luat deja primele măsuri pentru diminuarea afluxului de refugiați. Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a anunțat joi că țara sa va plasa Algeria, Marocul și Tunisia pe lista sa de ‘țări sigure’, înăsprind condițiile de azil pentru cetățenii acestor țări.

‘Acum, vom (…) înscrie în legea germană cele trei țări Maroc, Algeria și Tunisia ca țări sigure’, a declarat vicecancelarul german, lider al Partidului Social-Democrat, după o reuniune cu șefi ai altor două partide ale coaliției la putere, cancelarul Angela Merkel și Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate, partid al cancelarului german.

La încheierea întrevederii de la Berlin, cei trei lideri ai coaliției au convenit, după mai multe săptămâni de amânări, asupra unui nou set de măsuri destinate să limiteze numărul solicitanților de azil în Germania, în timp ce țara a primit în 2015 aproximativ 1,1 milioane de migranți.

Aceste măsuri ‘au fost decise și pot fi prezentate consiliului de miniștri’, a precizat joi Gabriel.

13 COMMENTS

 1. Dupa ce mai marii lumii au bulversat planeta cu tot felul de “revolutii” si “primaveri arabe”, dupa ce-au dat-o rau de tot in bara acum vor sa ia masuri contra migratiei si sa mai dreaga busuiocul.
  Cei care vor avea de suferit vor fi tot cetatenii acelor state pe care astia le-au incendiat.

 2. “După ce Mircea Diaconu a votat periculos în legislativul Uniunii Europene în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, deziluzionînd milioane de români, actorul a semnat un document, la fel de repudiat, care prevede desfiinţarea statelor naţionale şi înfiinţarea unei uniuni federale europene. Mircea Diaconu se arată preocupat mai mult de „Şcoala lui Freud şi Şcoala de la Frankfurt”, care au căutat să implementeze „eliberarea sexuală” ca mod tîmp de lărgire a libertăţii individuale (adică, destrăbălare şi imoralitate), decît de şcoala românească, trimisă în degradare profesional-didactică. Europarlamentarul în cauză nu reprezintă nici pe departe interesele naţionale. Nu reprezintă România, nici pe cetăţenii ei.

  Împreună cu alţi doi europarlamentari români, Marian Jean Marinescu şi Renate Weber, Mircea Diaconu, tot mai controversat şi contestat în ultima vreme, a semnat „Manifestul Spinelli” , document care constituie un atentat la siguranţa naţională a României, implicit, a statelor europene.

  Documentul stipulează că „soluţiile naţionale nu pot furniza soluţii adecvate, acestea aparţinînd trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-naţională”. Bravo, domnule actor! Servilism maxim pentru U.E.! Aţi votat pentru desfiinţarea Statului Naţional Român! Ruşine! „Contribuţia” celor ca voi va rămîne încrustată în memoria colectivă, drept act terorist împotriva poporului român! O altă măgărie a tuturor europarlamentarilor români a fost semnarea, la începutul acestui an, a documentului privind desfiinţarea industriei cărbunelui din ţara noastră. Românii i-au votat ca să le asigure un trai mai bun şi o Românie prosperă, nu să distrugă puţinul care a mai rămas dintr-o Românie furată metodic de un sfert de veac! Din păcate, cretinii ăştia care ne conduc şi cei care ne reprezintă în forurile europene s-au instruit la şcoala servilismului, trădării şi corupţiei.

  Mircea Diaconu a chiulit de la cursurile de morală creştină, de patriotism, dar şi de la cele fundamentale de formare a personalităţii moral-laice şi, în mod decisiv, nu s-au prins de el cunoştinţele despre rolul în gîndire şi acţiune al omului pe Pămînt, despre identitatea naţională, despre o societate religioasă şi laică normală. Toate acestea i-au rămas străine cînd a avut proasta inspiraţie să intre în gaşca de gunoaie istorice, care, la ordin, semnează, în mod riscant pentru România, documentele băgate pe sub nas de miliţienii planetei. Să ne amintim că Spinelli, numele de la care provine documentul care îl incriminează pe europarlamentarul Mircea Diaconu şi pe ceilalţi doi coechipieri, a fost unul dintre primii politicieni şi jurnalişti de origine italiană, care au conceput şi promovat ideile federalizării europene. Spinelli a redactat în 1941 pe această temă, „Manifestul Ventone”, care, mai întîi, a circulat în rîndul membrilor Rezistenţei Italiene, apoi, a fost adoptat ca program al Mişcării Federaliste Europa, fondată în 1943 de acesta. Între anii 1976-1986, Altiero Spinelli a ţinut cu dinţii de elaborarea unui proiect de tratat care să înfiinţeze Uniunea Europeană, proiect aprobat majoritar în Parlamentul European, dar, mirosind a lucru necurat încă de la început, a fost blocat de guvernele naţionale, care au realizat un alt tratat în 1985 sub denumirea de Actul Unic European. De atunci şi pînă acum, ideea Europei unite s-a tot metamorfozat sub dictatura unei birocraţii stufoase şi asupritoare, devenind un hibrid periculos pentru independenţa şi identitatea naţională a statelor membre.

  Soluţiile naţionale sunt soluţii ale trecutului”, spune documentul semnat de Mircea Diaconu. „Scopul nostru este o Europă federală post-naţională, o Europă a cetăţenilor. Pe naiba, o Europă a cetăţenilor! Este o Europă a mai-marilor ei, a exploatării, a întunericului, violenţei, terorismului, sărăciei, decăderii şi a desfiinţării identităţii de neam. Aceasta au semnat marii „patrioţi”, europarlamentarii români, Mircea Diaconu, Renate Weber şi Marian Jean Marinescu. În interiorul Puterii de la Bucureşti corupţii se vînd între ei, fac tîrguri şi se aruncă după gratii, alţi iresponsabili ne reprezintă strîmb la Curţile Europei, tot mai ameţită şi drogată cu iluzii, dar cel mai grav, ne vînd strămoşii, pădurile, pămînturile, ne vînd pe noi şi pe copiii noştri! Dacă rămînea la profesia de actor, în memoria colectivă ar fi rămas o figură de patrimoniu autentică şi valoroasă.

  Rolul pe care Mircea Diaconu îl interpretează astăzi la Curţile Europei este unul negativ, diametral opus celui pe care l-a jucat, cu decenii în urmă, în filmul „Mere roşii”, pe atunci, exemplu de moralitate şi demnitate (referire la medicul Grigore Schileru). Între rolul de ieri şi cel de azi s-a căscat hăul pervers al „tranziţiei” interminabile pentru „România furată” în acel decembrie, dar folositor unor actori versatili, iubitori de bani şi putere. Pe scena politică internă şi europeană, Mircea Diaconu a devenit un actor antinaţional, dăunător şi penibil, cu dispreţ faţă de interesul românesc, faţă de valorile moral-creştine, profitabil însă pentru interesul personal şi o parte a mass-media, care promovează ura faţă de tradiţia şi identitatea naţională! Şi la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor, „actorii” de pe scenă cu discursurile lor sterile şi extrem de festiviste, au fost huiduiţi şi fluieraţi în timpul cuvîntărilor, printre care şi preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş, relatează Agerpres. Huiduielile au fost imediat suprimate, pentru că în Piaţa Unirii din Iaşi, printre puţinii oamenii adunaţi, se foiau sepepiştii cu basmale şi căciuli, deghizaţi în oamenii ai muncii!”

  Maria Diana POPESCU

 3. cand spuneam in august ca a incerca sa aduci democratia in lumea araba e o tampenie eram tras de urechi.acum i-am adus si in europa cu catel cu purcel.si mi-au dat dreptate:au venit peste noi cu o lipsa totala de educatie,cu o mentalitate (mai ales a barbatilor) din evul mediu,cu violenta si un tupeu nemasurat.inteleg ca madam merckel a incercat o miscare asemanatoare cu cea din anii 60-70 cand germania a fost “invadata ” de muncitori turci dar nu prea a mers.nu poti compara muncitorii turci din perioada aceea(oameni care veneau sa munceasca cinstit) cu hoardele de pustani sirieni,afgani,irakieni si ce or mai fi veniti sa traiasca bine pe spatele europei.si sa nu uitam ca in germania de la ww2 incoace a mocnit o miscare neo-nazista mai mult sau mai putin legala care abia asteapta momentul prielnic sa aprinda torta ideologiei ariene.si atunci sa te tii frumusete.

 4. Este prea puţin 40%. Un popular european adevărat îşi dă demisia la cel puţin 120%. Mai ales că este abia la al treilea mandat.

 5. Doamne ajuta sa plece mai repede ! Si poate usor usor se termina si cu UE !!!!
  Si asa a durat destul mareata iluzie a Europei unite care in prezent nu mai stie incotro sa se indrepte ea fiind in situatie irecuperabila !
  oare cand se va termina cu minciuna si cu mirarile de pe televiziuni si cu troate iluziile vandute oamenilor despre UE si restulll
  poate reusesc sa inceapa sa spuna Adevarul oamenilor !
  la fel ca si talk showurile care toate arata cu uimire Jaful de care de fapt stie toata lumea !
  Politicienii de azi se mira de cei de ieri dar vor face fix la fel ca de aia fac politica !
  pentru bani !
  Adevarat ca Udrea era opulenta si luxoasa dar….nici celelalte din Parlament nu se imbraca second hand si toate au haine si posete mult peste salariul de parlamentar !
  Sa nu mai fim ipocriti ca din salariul de acolo nu si-ar permite sa se schimbe zilnic si sa faca la televizor parada modei !!!!
  Vrem Adevar si mai putina ipocrizie !

 6. N-am fost de parere ca un gresit sa paraseasca “scena” pentru simplul fapt ca a gresit.
  Daca a gresit, “gresitului” ar trebui sa i se dea sansa, mai ales la acest invel sa arate ce poate, sa repare ceva din greseli.

  • Sau, dacă greșeala e de ordin penal ”greșitului” trebuie să i se dea șansa să ispășească greșeala în locuri special amenajate cum ar fi pârnăi sau spitale de cuci. În al doilea caz ar avea o șansă suplimentară – să se autointituleze ”Napoleon” și să ”conducă” în continuare așa cum sugerezi dumneata. Din patul vecin.

 7. Da vrem adevar si mai putuna ipocrizie,putem incepe prin a sanctiona derapajele celor din media propagandista si a politicienilor la toate aparitiile publice.Media e o strada cu sens dublu!

Leave a Reply