Potrivit unor surse militare, maine, in sedinta CSAT, Ministerul Apararii va propune avizarea unui proiect de lege pentru completarea dotarii Fortelor Aeriene Romane.

Este vorba despre proiectul de lege prin care, cu aprobarea Parlamentului, se va continua dezvoltarea operationala aeriana prin achizitionarea a inca 5 avioane F-16, conform programului multirol, aprobat de CSAT.

Fortele Aeriene Romane au in dotare 12 avioane F-16. Cu cele 5 aprobate maine, Romania spera sa poata avea 17 avioane de lupta F-16 operationale in 2020.

Prin decizia CSAT de maine se recupereaza timp pierdut in ultimii 3 ani, prin amanari politice succesive ale deciziilor de inzestrare militara.

Afectarea misiunilor de aparare a spatiului aerian romanesc si aliate s-a produs in ultimii ani prin intarzieri in procesul dotarii cu aeronave performante.

Din fericire, NATO a decis ca avioane aliate, prin rotatie, sa efectueze misiuni de Politie Aeriana in spatiul romanesc, pana la rezolvarea completa a problemelor de dotare a Fortelor Aeriene Romane.

 

 

 

Leave a Reply