Comisia Europeană a anunţat miercuri că a declanşat o procedură fără precedent împotriva Poloniei, care poate conduce la privarea ţării de drepturile de vot în cadrul Uniunii Europene, din cauza refuzului Varşoviei de a modifica reforme judiciare controversate, relatează AFP.

Executivul european ”a conchis astăzi (miercuri) că există un risc clar al unei încălcări grave a statului de drept în Polonia”, a anunţat acesta într-un comunicat, precizând că a declanşat, în consecinţă, Articolul 7 al Tratatului UE, care nu a mai fost utilizat vreodată, scrie news.ro

”Cu inima grea, am activat Articolul 7”, a declarat în faţa presei vicepreşedintele Comisiei Frans Timmermans.

”Însă faptele nu ne dau de ales, nu avem altă opţiune”, a adăugat el.

Această măsură poate conduce, la capătul unei proceduri complexe şi care nu a mai fost utilizată vreodată, la o suspendare a drepturilor de vot în cadrul Consiliului European, instanţa care regrupează cele 28 de state membre, în cazul unei ”încălcări grave” a statului de drept.


Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca “exista un risc evident de activare a articolului 7 in cazul Romaniei, ca in cazul Poloniei, daca legile Justitiei vor fi adoptate cu modificarile de acum”. “Daca cineva isi imagineaza ca nu vor exista urmari (dupa adoptarea legilor justitiei – nr.) e pur si simplu cazut din luna”, a mai spus presedintele la o intalnire la Cotroceni cu ziaristii. Pe de alta parte, Iohannis a adaugat ca “nu exista iminenta intrarii Romaniei in Schengen”.

Intrebat daca referendumul e ultimul as din maneca, Iohannis a raspuns potrivit Hotnews: “Nu e ultimul as pe care il am”.

Presedintele i-a reprosat ministrului Justitiei ca nu s-a consultat cu el inainte de a anunta public modificarile la legile justitiei, spunand ca “Tudorel Toader ma evita”. “Nu vi s-ar fi parut normal, inainte sa declanseze tot circul asta, sa se anunte la mine, ca simplu presedinte ce sunt?”, a spus Iohannis.

46 COMMENTS

    • Dupa Marea Britanie si Polonia s-a saturat de cizma germana. Dar Polonia nu e Romania unde o gasca de procurori controleaza cu dosare de doi bani parlamentul Romaniei ales de popor. Sa nu uitam ca Polonia a avut “Solidaritatea” in timpul comunismului in timp ce romanii nu suflau o vorba si tot polonezii s-au batut singuri cu nemtii in timpul razboiului in timp ce romanilor li s-a luat Transilvania fara un foc de pusca…
      Toate aceste lozinci cu ” independenta justitiei” si “statul de drept” nu sunt altceva decat metode control asupra puterii politice alese democratic de popor. Astfel naivii din societate sunt prostiti cu niste slogane care par foarte frumoase. In Germania procurorii sunt doar slujbasi supusi min public in Romania de ce stau la masa cu judecatorii??? Ce e prostia asta cu independeta? Toate tarile cu vechi democratii numesc politic sefii la curtea suprema si la parchete. Ei nu pica din cer . Trump si-a numit proprii oameni cand a venit in ianuarie. Cand se schimba puterea politica se schimba si garnitura juridica si e normal asa pentru ca politicienii sunt alesi direct de popor si se schimba periodic. Asadar aceasta asa zis “independenta juridica si stat de drept” nu este decat o forma de control a UEului si altor tari asupra tarilor slabe de inger. Parlamentul este controlat prin dosare si astfel parlamentarii vor vota ce vrea UEul si alte tari, nu ce e in interesul tarii respective. Concret: daca UEul vrea nu stiu ce resurse din Romania va face dosare la parlamentari astfel incat acestia de frica puscariei vor vota ce vrea UEul nu ce e interesul Romaniei… Si interesul Romaniei e aparat de romani de cei trimisi in parlament nu de straini.

      • Germania seful Uniunii Sovietice Europene
        nu-si permite sa ajunga la sanctiuni impotriva Poloniei. Ar insemna ca supusii isi bat joc de seful mafiei.
        Si atunci or sa ingroape scandalul daca Polonia se tine tare, ceea ce ma si astept.

        Polonia a inteles. Or conduc ei or lasa tara pe mainile strainilor care o s-o conduca prin intermediul “justiiei independente”.

        Este epoca in care puterile straine se bat sa aduca “justitia” in coloniile lor. Din patriotism evident….

      • Bravo, nu pot decit sa fiu de acord cu tine.
        Necazul nostru e ca avem personal politic , cu putine exceptii, de proasta calitate:
        agramati (inclusiv Dragnea); avem rudimentali ca Tudose, care vorbeste cum gindeste si gindeste cum arata.
        Avem obraznici cu vagonul. Avem golaneala cit cuprinde, vezi USR nascut Partid antisistem…intrat in sistem ce maninca bani de la sistem si de pe la ONG dubioase.
        Avem Europarlamentari care discrediteaza Romania ori de cite ori pot: Preda & C. sau urita de Macovei, urita si pe fata si pe dos, care a destructurat tot ce se putea in justitie pt. a crea cadrul legal lui Basescu care a facut tot ce stim.
        E clar ca sistemul Basist foarte relaxat ca etica, morala, justitie a convenit si a placut multora si inca le place si le convine acelorlasi inclusiv procurori si chiar magistrati. Romania buna, cealalta monoritara e constrinsa sa traiasca precum intr-o piscina unde inoata rechini de toate marimile.
        Avem si un Presedinte care a inceput deja “topaiala electorala” dupa cea fiscala a guvernului. Un personaj greoi la minte si limba ce vrea sa mai huzureasca alti 5 ani la Cotroceni. Principala lui calitate este de a fi un “serial liar”.
        Suntem strinsi si intr-o menghina feroce.
        1 – Trebuie sa facem cum vor partenerii strategici care uita des acest lucru cind ne trateaza ca pe supusi. Ce sa facem? Asa e cu politically incorrect, trebuie sa ii ajuti sa fie ei pe primul loc: “America First” cum zice Donald Double Dickey.
        2 – Trebuie sa mai facem si cum vrea UE ca asta am vrut sa fim si totul are un pret.
        Denominatorul comun al puterilor externe este ca toti vor sa ne comande la noi acasa.
        Nu ma ingrijoreaza avertismentele lui Timmermans sau Johannis, UE are nevoie de noi asadar sa ne vindem pielea cit mai scump.

        P.S. Vivat Tudorel Toader! A. Lazar si Kovesi sunt doar pretexte.-

  1. Răspunsul Poloniei este tot cu inimă grea.
    Micționează pe decizia Comisiei UE.
    Cât timp nu se umblă la bănuți (Anhela nu este de acord cu sancțiuni economice – majoritatea bănuților alocați Poloniei se întorc în Germănica prin companiile germane ce activează pe teritoriul Poloniei), le-a luat caii de la bicicletă!

    • CE poate cu inima grea să se șteargă undeva cu decizia ei. Hotărârea finală e a statelor membre și dacă se vor găsi câteva care să se opună (Ungaria a anunțat deja veto), CE poate să-si ia decizia și să și-o bage where the sun doesn’t shine.

    • Domnul presedinte nu are de ce sa-si faca griji pentru Romania. Trebuie doar sa voteze impotriva sanctionarii prietenilor polonezi si vom beneficia, la randul nostru, de ajutorul lor, intr-o situatie similara. Interesele Romaniei impun o asemenea atitudine. Sper sa nu-i vina iar vreo idee nastrusnica de vasalizare a tarii.

  2. Tot cu inima grea ne vor da si noua branci pe usa afara. Dar nu e problema. Sigur gasim niste tari prietene cu care sa fondam Uniunea Statelor Corupte.

  3. Din cauza a unor infractori ca Dragnea si Tariceanu iesim din UE, intram in colaps si ne asteapta Rusia si comunismul dictatorial nationalist.

    • …Si din cauza unei infractoare Codrula care statea cu politicienii si sefii de servicii la masa in seara alegerilor sa iasa Basescu…
      Poate n-ar strica sa pui mana pe o carte de istorie sa afli ca Romania a ajuns comunista prin tratatul de la Ialta prin care vesticii batea palma cu Stalin, partenerul lor si imparteau Europa… Nu romanii au dus tara in comunism ci prietenii din vest. Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur…

    • Unde o fi norocul să ieșim din UE înainte de epuizarea resurselor naturale! Dar câinele nu pleacă de la măcelărie.

    • Urmam noi…dar polonia este in fata noastra cu 30 de ani, au atras fonduri europene, nu au resimtit nici o criza economica…noi suntem rahat in ploaie cu comunistii si securistii astia la putere pesedisti

  4. Vom trai si vom vedea care-i treaba si cu sanctiunile astea ale CE. Pacat ca jurnalistii romani n-au facut de-a lungul timpului o radiografie reala a vietii politice si nu numai din Polonia si/sau din Ungaria. Sa fie oare o frica sau sa nu dam idei si altora ?
    Zilele acestea se implinesc 28 de ani de la declansarea, ne place, nu ne place, se numeste Revolutia romana din ’89.

  5. Europarlamentarii din Romania ca pentru Romania nu se poate spune, nu mai au treaba cu electoratul si nu il consulta atunci cand isi dau votul. Voteaza ce vor muschii si interesul lor. Ca nu vor mai vota este ok. Eu unul voi fi scutit de enervari inutile. Nu ma simt reprezenta,fara sa mai pun injosirile pe care le emana.

  6. 1.Nu o sa ajungem in cazul Poloniei,ptr ca noi suntem inca la categoria “mucosi”.La noi este si mai simplu,nu intram in Schengen, MCV foarte prost,taiat fonduri europene si posibilitatea pierderii presedentiei UE in 2019( ca la “Piticot” ,mai stam o tura).
    Problema va fi , cine va deconta tot acest circ,Dragnea &gasca lui de penali, care vor zbura din PSD(partidul se salveaza ,gasca nu), sau Dragnea & tot PSD-ul?
    2.Ati observat ca exista cel putin o tara in cadrul UE , care va tine partea Poloniei?Ungaria, s-a exprimat in mod oficial , si sunt sigur , ca vor fi si altele.
    Cand Romania va fi sanctionata ptr . circul facut de penalii mioritici in parlamentul Romaniei, oare cine ne va tine partea?Eu cred ca vom fi rapidisti :” singuri impotriva tuturor”.
    PS.Vom fi rapidisti nu numai prin slogan , ci si prin buzunarele goale pe care le vom avea.Vom ajunge la insolventa.

  7. 1) Citez: Presedintele i-a reprosat ministrului Justitiei ca nu s-a consultat cu el inainte de a anunta public modificarile la legile justitiei
    Cit de usor putem trece peste aceasta grozavie? S-a suit iohanes in copac si, de acolo, vrea sa filtreze toate proiectele de lege? Are vreo baza legala sa ceara asta?
    2) acelasi presedinte sustine ca “Romania risca sa fie sanctionata ca si Polonia. Aici avem doua variante:
    – iohanes se exprima mai greoi si destul de impropriu in limba romana;
    exprimarea corecta, lingvistic, ar fi fost “Romania risca, la fel ca si Polonia, sa fie sanctionata
    – iohanes minte, incercind sa induca ideea FALSA ca Polonia ESTE sanctionata de UE pentru ceva, orice.
    3) Zimbesc in sinea mea intrebindu-ma ce s-ar intimpla daca o Polonie sanctionata prin pierderea dreptului de vot ar riposta: “Pai daca n-avem drept de vot, mai bine IESIM DIN UE! Ce ziceti?
    4) Ceea ce mi se pare chiar hazliu e ca sint unii care ameninta Romania cu pedeapsa ingrozitoare a suspendarii dreptului ei de vot la UE. Amuzant e ca, din cite stiu eu, Romania N-A VOTAT NICIODATA ALTFEL decit I S-A SPUS SA VOTEZE. As fi foarte bucuros sa ma contrazica, justificat, cineva. Si atunci, care ar fi diferenta intre o Romanie care voteaza “cum trebuie” si o Romanie care nu voteaza deloc?
    BA CHIAR, cred ca exista puteri din UE care ar avea de pierdut un vot in favoarea lor, daca ar lipsi Romania, ceea ce ma face sa cred ca …. ati inteles!

    • Esti halucinant si prost sa accepti situatia in care te-au adus comunistii bolsevici pesedisti. Nu realizezi hotia ce va urma dupa promulgarea legilor, numai un postac platit inghite haosul ce va urma

      • Fetito, cred ca ar trebui sa fiu beat mort ca sa fiu DOAR de 5 ori mai destept ca tine. Presupun ca gindesti cu sosetele daca zici ca sint halucinant sa accept situatia.
        Cit despre “hotia ce va urma” exact prosti ca tine avea in vedere Creanga, cind a scris povestea drobului de sare. Probabil n-ai citit-o, dar daca totusi te-au obligat la scoala (ca macar 4 clase cred ca ai reusit), precis n-ai inteles nimic din ea 🙂 Vai capul tau!

  8. Mircea Badea a punctat la obiect:
    -Șansele ca demersul Comisiei UE să aibă câștig de cauză sunt zero;
    -Iohannis a mințit;
    -Comparația României cu Polonia nu-și are sensul.
    Și eu știam, tot din presă, că ar exista un protocol între Polonia și Ungaria în ceea ce privește sancțiunile. În cazul în care una dintre țări ar fi propusă să fie sancționată, cealaltă ar urma să voteze împotrivă. Ca sancțiunea să producă efecte, trebuie să fie votată de toate celelalte țări membre, în unanimitate și nu cu majoritate simplă (50%+1) sau majoritate calificată (2/3). Un singur vot împotrivă anulează propunerea de sancționare.

    • Pana se va decide sa fie sanctionate amandoua la pachet si va trebui sa se gaseasca o a treia tara care sa voteze impotriva si care nu va fi Romania atata timp cat Iohannis se ocupa de politica externa !

    • Mircea Badea e destept pana la loc comanda, asa ca luam toti pozitia de drepti. Dar: Polonia si Ungaria se sustin reciproc. Recent, Ungaria ne-a dat branci pe scari cu aderarea la OECD. Credeti ca va fi altfel decat asa daca e vorba sa fim sanctionati? Problema e ca atunci cand nu mai ai drept de vot, ramai si fara fonduri structurale si bani europeni. Nu ca am fi profitat prea mult, ca doar si-au luat case Dragnea, Basescu si restul. Dar daca nu mai vin deloc o sa fie distractie mare. Asa ca intr-adevar comparatia nu-si are sensul. Vedeti, tot Mircica cel mai destept.
      In rest, bucurati-va cat mai aveti timp. Cand o veni jalea cea mare, in mintea tuturor sustinatorilor furaciosilor si coruptilor, tot ceilalti vor fi de vina, fiindca privitul in oglindan deformeaza imaginea, nu?

      • Frau Anhela se opune sancțiunilor economice. Și-ar tăia singură craca de sub picioare. Grosul fondurilor structurale atrase de Polonia se întorc în Germănica prin intermediul companiilor germane ce activează în Polonia.
        Același lucru se întâmplă și în România. Poți să-mi dai măcar un exemplu în care beneficiarii finali ai fondurilor structurale au fost cetățeni români?

        • Sigur ca da! Exista un astfel de sat, e adevarat, in Alba si nu in imperiul miticiolor teleormano-pesedisti unde totul, dar absolut totul, a fost facut din fonduri structurale. Link: http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/comuna-alba-drumurile-asfaltate-pista-biciclete-internet-wireless-gratuit-investitii-16-milioane-euro-fonduri-europene-1_56ded93c5ab6550cb8a18d6d/index.html P.S. Nimeni de pe aici nu pare a intelege dar fonduri structurale inseamna si salarii, deci locuri de munca. Despre ce vorbim? mai lasati conspiratia mondiala si vedeti de furtisagurile si conspiratia nationala. Sper ca domnul RT sa permita raspunsul cu ce s-a facut din fonduri structurale. Daca nu credeti, puteti chiar merge la fata locului si verifica.

          • Ai ales un exemplu nefericit cu care doreai să-mi rupi gura. Internetul ăla gratuit nu crează locuri de muncă, ba chiar crează o gaură în bugetul primăriei de care aparține sătucul, administrarea rețelei costă. Este ca și când cineva mi-ar dona un elicopter în situația în care veniturile mele abia îmi ajung să cumpăr combustibil pentru un autoturism. Singurii câștigați din afacerea asta sunt cei care au vândut echipamentul și pot să pun pariu că nu a fost achiziționat de la o firmă românească la prețul pieței.
            De ce să nu vorbim despre un exemplu la nivel de țară!
            Distribuția de apă ar fi un exemplu interesant. Cum se pregătește terenul pentru operatorul francez, ce apare zilnic pe burtiera A3 cu sloganul: să fie limpede! Cum condiționează finanțatorul nivelul tarifelor către populație!
            Emblematic este articolul prețuri dintr-un contract de concesiune dintre o ADI și operatorul desemnat de acesta să administreze distribuția de apă:
            Art. 36-2.-2) (pag.29) Structura tarifelor și nivelele de tarifare trebuie să descurajeze risipa și consumul în exces și trebuie să fie stabilite ținând cont de gradul de suportabilitate al consumatorilor.
            Nu tu costuri de producție, nu tu adaosuri comerciale (și aici ar fi o discuție interesantă legată de întrebarea: este corect ca operatorii de utilități publice să facă profit? – europenii civilizați la care ne închinăm susțin cu tărie că nu), tarifele să fie cât mai mari atât timp cât consumatorul nu mârâie.

  9. Atata vreme cat 3 milioane de romani au plecat din tara de rahat numita romania in vestul Europei, e o ipocrizie sa ziceti ca europa face si drege in defavoarea romaniei.

    UE are pacatele ei dar e parfum fata de ce e la noi.

    Sa vad care nationalist de pe blogul asta e in stare sa convinga macar un medic din miile care au plecat in ultimii ani sa se intoarca sa profeseze in romania.

    • Păi, ce i-a determinat pe medici și multe alte categorii profesionale să ia drumul pribegiei? Nu ciuma roșie, nu febra galbenă, nu pesta portocalie, nu porcul radioactiv ci salariile microscopice. Cine propovăduiește salarii de 2 lei? Evident UE. Uniunea asta este o golăneală. România a pus la dispoziția UE toate resursele sale. Naturale și umane. Unde este solidaritatea, unde este uniunea? Costurile vieții sunt similare în UE dar salariile nu. Poți să-mi explici de ce muncitorul de la bandă al unei companii germane din România este remunerat mult mai puțin decât muncitorul de la bandă al aceleiași companii din Germania, pentru fix aceeași muncă? Să nu-mi îndeși pe gât productivitatea, că în acest caz, pot afirma că românul este mai productiv decât neamțul!

  10. Serios! Se va gasi o formula de compromis sa evite sanctiunile. Problema e,se vor uni mai multe tari pentru a bloca intrarea imigrantilor si atunci sa vedeti haos,neintelegeri si posibile sanctiuni.

  11. Domnule Radu Tudor,

    Va spun ca nu va urmaresc in mod constant, nu va mai urmaresc de cativa ani, de cand ati facut probabil un “pact” cu patronul dvs. si v-ati decis sa mergeti pe linia postului Antena 3.

    De cand a inceput macelul in Parlament, pe legile justitiei, pe Codul Penal si Codul de Procedura Penala, sincer, vazand aberatiile sustinute cu atata bataie de joc la dresa cetatenilor acestei tari (atentie, spun cetateni, nu votanti, ai oricarui partid) sunt complet bulversat. Imi cam neglijez job-ul, aveam planuri pentru anul viitor, sa invat mai multe chestii, sa incerc sa produc mai mult, sa platesc taxe mai mari. Am inceput insa sa-mi caut un loc, undeva in Europa (cu toate ca devine greu si asta) unde as putea trai linistit si decent.

    Mi se rupe inima in fiecare zi cand ma gandesc la asta, la parintii mei, pe care eu si fratele meu dorim sa-i luam cu noi, desi la randul lor au parinti aici, bunicii nostri, care nu vor pleca. Practic sunt pusi sa aleaga alaturi de cine vor sa traiasca: de noi, copiii lor sau de parintii lor.

    Sa revin… am inceput sa caut pe net pareri ale “taberei adverse”. Va consider din tabara adversa. Nu a mea, dar nimeni nu poate nega ca Antena 3, demult nu mai este un post echidistant.

    Mi se pare ca aveti totusi, niste opinii cat de cat apropiate de un normal (ce mai e normalul in tara asta?) si din amintirile mele, de cand va urmaream constant, senzatia mea era ca sunteti un om ce poseda cunostinte, capabil sa discearna si sa inteleaga.

    Noi nu suntem in situatia Poloniei, noi si Bulgaria suntem sub MCV, adica nu e nevoie de un vot pentru aplicarea de sanctiuni ci aceste sanctiuni pot fi aplicate direct de Comisie. Poate, pentru corecta informare a publicului dvs. constant ar trebuie sa spuneti si asta.

    Si as mai adauga ceva, pentru acei telespectatori fideli Antena 3, care majoritatea cu siguranta traiesc din bani trimise de rude care muncesc in UE, ce s-ar intampla daca Romania ar iesi din UE, daca cetatenilor romani nu le-ar mai fi permisa libera circulatie si garantat dreptul la munca acolo?

    UE nu e o organizatie caritabila. E un cumul de interese, asta nu inteleg multi din conationalii nostri. Multi intreaba: “Ce ne da?”. Pai ne da bani, dar cu conditia sa-i folosim ca sa ne dezvoltam, sa facem drumuri, scoli, spitale, sa avem WC modern, nu o gaura in fundul curtii plus O CONDITIE EXTREM DE IMPORTANTA: SA NU FURAM O PARTE DIN ACEI BANI. Adica exact ce a aratat OLAF in cazul Dragnea.

    Pentru a fi demni in UE avem nevoie de oameni demni, capabil intelectual si profesional, nu de hrapareti care incearca sa-si traga doar foloase personale. Mi-ar placea sa incep sa va reurmaresc, asta in cazul in care opiniile si emisiunile dvs. ar deveni unele obiective si echidistante. Mult succes!

    • aveti cam multe impresii despre antena 3 pentru unul care nu urmareste postul. asadar, il urmaririti sau nu? dupa evaluarile false, sunt tentat sa cred ca vorbiti despre antena 3 din relatarile altora

  12. Apreciez ca ati publicat comentariul, dar si timpul acordat pentru un raspuns.

    TV urmaresc foarte putin, mai mult ascult precum la radio, caci si lucrez in acelasi timp.

    Urmaresc A3 cat urmaresc si alte posturi, pentru ca nu vreau sa fiu in gloata care crede fie una dintre parti fie cealalta. Citesc pareri atat a celor care sustin aceste modificari ale legislatiei, cat si a celor care se opun.

    Am citit si propunerile de modificare. Nu sunt absolvent de Drept, dar in decursul studiilor universitate am studiat cateva ramuri de drept si principii generale.

    V-as intreba, sincer, nu vi se pare ca sunt modificari tintite pentru a usura, daca nu chiar inlatura problemele politicienilor cei mai de vaza ai neamului?

    Imi dau seama dupa aprecierile dvs. referitoare la falsele mele evaluari cu privire la A3 ca e normal sa sustineti asta, doar acolo lucrati. Doar ca… ma gandesc eu, sau pentru mine asa e, constinta ar trebui sa fie ceva mai sus de job.

    Inca o intrebare, daca considerati sa raspundeti, desi foarte bine puteti sa nu, chiar sa nu publicati comentariul: credeti sincer ca grupul format din cei care protesteaza, destule persoane publice din media sau show biz, o parte insemnata a studentilor la drept, o parte insemnata a magistratilor, CSM, ambasadele statelor partenere, SUA… sunt toate manipulate pentru a cred ca aceste legi au menirea de a ajuta persoane care au probleme cu coruptia?

    • Am citit cu oarece condescendenta poliloghia ta dezlinata, pina la punctul in care incerci sa sugerezi ca ai avea studii universitare.
      Sigur, n-ai fi primul analfabet cu DIPLOMA universitara, fiindca fabricile de diplome inca n-au dat faliment. Numai ca, sa ne intelegem, sa ai diploma e una, sa ai STUDII e cu totul si cu totul altceva. Si la cit de mizerabil te exprimi in limba romana, nu poti sa ai decit MAXIM diploma, dar studii NU!
      Ca sa ai studii universitare autentice, trebuie sa citesti mult, foarte mult, si trebuie sa si scrii foarte mult, si atunci, fara sa vrei, vei vorbi si romaneste foarte bine. Nu e cazul tau!

  13. Ca o completare a intrebarii… domnii Serban Nicolae, Nicolicea sau Iordache, sunt reprezentativi pentru domeniul juridic din Romania? Doar atat poate oare psd sa ofere acestui neam cand vine vorba de a produce reglementari de o importanta capitala pentru fiecare cetatean, cum ar fi cele la Codurile Penal si de Procedura Penala?

    Daca aparea sa spunem Adrian Nastase, desi nu sunt fan, acela e totusi o somitate in drept. Insa Nicolicea… Doamne!

    • Ăștia sunt, cu ăștia defilăm. Vrei, nu vrei, au în spate multe voturi ce le conferă dreptul de a legifera. Bine, prost, nu contează. Cea mai proastă variantă este să nu modifici și să nu adaptezi legislația, inclusiv cea juridică, la realitățile momentului. Nimic nu este bătut în cuie. Noroc că s-au isterizat ceva ambasade pe această temă. Îmi confirmă că modificările făcute legilor justiției sunt benefice românilor, nu ca în cazul rocadei contribuțiilor când ambasadele au tăcut mâlc, beneficiarii principali ai măsurii fiind străinii.

Leave a Reply