Home Articole Fostul socialist Cezar Preda vrea grup crestin-democrat la liberali

Fostul socialist Cezar Preda vrea grup crestin-democrat la liberali

4098
5

Deputatul PNL Cezar Preda a anunţat, miercuri, la Târgovişte, că deschide un grup creştin-democrat în cadrul Partidului Naţional Liberal, argumentând iniţiativa prin faptul că el nu are o doctrină liberală şi nu se consideră ‘nepotul lui Brătianu’.

‘Am să-mi fac un cadou de sărbători, am să-mi deschid un grup în cadrul Partidului Naţional Liberal numit grupul creştin-democrat/grupul conservator. Pentru că eu nu sunt nepotul lui Brătianu, eu sunt membru al Partidului Naţional Liberal dar eu nu sunt de doctrină liberală, iar eu activez în Partidul Popular European. Eu nu pot să îi mint şi pe ei, nu pot să mă duc la ei să le spun că la mine este un libertinism, eu sunt liberal pur-sânge. Eu nu sunt liberal pur-sânge, la mine valorile erau aşa când am intrat în politică: era creştin-democraţia, avea biserica, familia, autoritatea locală, economia socială prin solidaritate socială. Asta e doctrina mea şi în interiorul PNL nimeni nu are dreptul să mi-o ia şi am să văd, în momentul în care voi deschide grupul, câţi din Partidul Naţional Liberal vor veni în grupul acesta. Câţi sunt creştin-democraţi în PNL. Trebuie să terminăm cu această răfuială în care toţi foştii PDL-işti sunt aruncaţi afară! Se apără minorităţile naţionale
şi eu nu pot să mă apăr într-un partid al cărui membru sunt în Uniunea Europeană, în Partidul Popular European? Asta este dorinţa mea şi aşa o să fac’, a spus Ceza Preda, într-o întâlnire cu presa.

Parlamentarul a spus că deşi de simte ‘obosit politic’ va constitui acest grup şi îşi va urma parcursul pe care l-a avut înaintea fuziunii dintre PNL şi PDL.

‘Dacă nu a avut cine ridica steagul până acum, o să îl ridic eu. Nu aveam chef să mai fac lucrurile acestea sunt destul de obosit politic, dar cred că vor fi destui care vor spune ‘şi eu sunt creştin-democrat’, ‘şi eu sunt conservator’. Pentru că nu toţi suntem nepoţii lui Brătianu, nu pot fi judecat că nu depun lumânări la Florica. Să fie sănătoşi! Eu o să-mi urmez parcursul pe care l-am avut atunci când am bătut palma şi am făcut fuziunea. Că dacă voiam să fim liberali, atunci ne duceam la ALDE, mă refer la ALDE european, nu la surogatul acesta de aici, care sunt mai răi decât PSD. Sau ne păcălim unii pe alţii, sau mai facem câte ceva în fiecare zi să mai dispară câte unul de-ai noştri. Acesta cadoul pe care mi-l voi face!”, a susţinut Cezar Preda citat de Agerpres.

5 COMMENTS

 1. Chiar ma intrebam cum de au renuntat pedeleii din interiorul PNL, sa distruga partidul.
  In sfarsit se organizeaza !
  Dupa o struto camila, un partid cu doi sefi supremi, vine vremea distrugerii PNL din interior.

 2. Dupa ce marele partid basist PDL a distrus Romania s-a ascuns in PNL. Asa fac lasii..
  Era pe la 10% dupa marele reforme securisto-basiste.

  Acum dupa ce a distrus PNL probabil ca vrea sa-si schimbe iar numele ca sa prosteasca alti prosti.
  Eu sunt de acord sa-l schimbe in orice minciuna vor ei pt ca ma doare sufletul sa vad numele PNL terfelit in mocirla asta securisto-basisto-iohannista.
  Cu cat PNL dispare mai repede cu atat mai bine pentru istoria lui trecuta.

 3. Acest Canuta om sucit, fost socialist,pdl-ist,liberal si viitor crestin ( cand era socialist era ateu), face parte din categoria Ciciolinelor politice de pe plaiurile mioritice.
  Pramatia de mai sus a devenit liberal datorita unei ” casatorii de interes” dintre PDL si PNL,”casatorie” de care toata lumea vorbeste dar nimeni nu spune si despre interesul care a fost la mijloc.PDL-ul reprezenta baiatul cel urat,dar genul de “wise guy” plin de lovele,iar PNL-ul fata frumoasa si nobila ,cu pedigree poltic , dar saraca si plina de datorii in urma divortului din casnicia anterioara ,USL.”Baiatul” a platit datoriile “fetei” dar si-a cumparat “titlu de noblete”.
  Daca Cezarica se simte obosit de aceasta casnicie,ok, atunci sa incerce la “crestinii” de la PMP,
  repede ti-l boteaza Base.

  PS.Durerea cea mare este ca Cezarica om sucit, nu-i singurul caz de traseism din poltica romaneasca. 90 % dintre politicienii romani se incadreaza la sectiile : traseism poltic si ” habar n-am “al doctrinelor politice. Asa cum Cezarica a ajuns de la PDL la PNL, asa si Olguta cu Codrin Stefanescu au ajuns de la PRM la PSD,(doua partide cu doctrine politice total diferite).Dragnea , PD-istul care-i ridica osanale lui Basescu pe la mijlocul anilor 90 , a trecut la PSD unde a devenit mare boss.
  Doar in UDMR,procentul de traseisti este sub 1%.

 4. Ar trebui ca acel grup sa aiba numele 🙂 🙂 🙂 “grup de hoti neconstitutional sub acoperire in alerta spre bunastarea proprie” sau “groapa cetateanului din Romania”!
  Ei cred ca cetatenii mai sunt naivi!?
  Poate cei care sunt platiti sa execute ce vor pdl-istii!

Leave a Reply