Intalnirile si discutiile prea rare intre institutiile statului, cand Romania se confrunta cu un razboi la granita, genereaza neintelegeri si mesaje confuze la varful statului. Presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Klaus Iohannis, intr-una din rarele sale aparitii, e in dezacord cu ministrul apararii Vasile Dincu, pe un subiect foarte sensibil.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat cum vede declaraţiile lui Vasile Dîncu potrivit cărora singura şansă a păcii ar fi o negociere cu Rusia, că toată lumea trebuie să accepte faptul că ucrainenii sunt cei care plătesc preţul sângelui în acest război şi numai Ucraina poate decide ce, cum şi când negociază. „Această poziţie este poziţia noastră oficială, e poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziţii”, a adăugat presedintele, citat de news.ro.

Situatia generata de afirmatiile lui Vasile Dincu denota o insuficienta interactiune intre responsabilii din domeniul apararii si securitatii nationale. Sedintele CSAT mai frecvente, cand la granita Romaniei este un razboi, ar fi poate mai utile in aceste momente complicate. Macar pentru ca membri CSAT sa discute intre ei si sa-si armonizeze pozitiile exprimate in public de statul roman.

 

Leave a Reply