Milioane de romani sunt ingrijorati, pe zi ce trece, in mod firesc, de evolutia pandemiei.

Suntem intr-o toamna complicata, avem in fata o iarna si mai complicata.

Spitalele sunt pline, sectiile ATI deja in pragul de refuz, am trecut pragul de 4000 de infectati pe zi, iar rata deceselor urca spre infioratoarea cifra de 100 pe zi.

Fiecare se zbate sa gaseasca o solutie, sa intinda o mana de ajutor, sa contribuie cu ceva la prevenirea unei catastrofe pentru Romania.

Fiecare, mai putin prefectul de Bucuresti. Adica exact acolo unde sunt cele mai mari probleme din toata tara. Si unde se concentreaza 20% din PIB-ul Romaniei. E asadar o datorie de onoare si o provocare de securitate nationala sa te implici.

In tot acest tavalug de griji, nevoi, teama si efort istovitor, prefectul Capitalei, liberalul Gheorghe Cojanu si-a luat concediu. Da da, ati auzit bine, cu 24 de ore inainte cifrei fatidice de 3 la 1000 infectare in Bucuresti, liberalul Cojanu si-a luat concediu. Iar secretarul de stat Sorescu de la MAI, coordonator al prefectilor, i-a aprobat concediu.

Cu scuze pentru exprimarea neacademica : voi sunteti bine cu capul?!

Cojanu, Sorescuast….asta face un cetatean roman, un demnitar, un om platit de Guvern in fata unei uriase incercari, cea mai mare dupa evenimentele din Decembrie 1989 si cutremurul din 1977? Unul isi ia concediu si altul aproba?

Eu cred ca nu sunteti normali la cap. Dar e posibil sa fiu subiectiv. Astept opinia specialistilor sistemului care trece prin cele mai mari tensiuni profesionale : cel medical.

PS : Cum pot tolera ministrul de interne si primul ministru o asemenea situatie vecina cu dezertarea pe campul de lupta, cand pandemia a fost deja declarata de OMS drept “un razboi”?!

 

2 COMMENTS

 1. E doar razboiul victimelor…Ei sunt la piscina la adapost…
  Este prefectul perfect !
  L am auzit ieri vorbind.Ca INSP nu are date corecte privind numarul cetatenilor bucuresteni.Ca nu sunt corecte datele oficiale statistice.
  Ca s a uitat el pe geam si a observat ca s a construit mult in Bucuresti…deci….or fi mai multi…zice domnia sa, cam vreo 2,5 -2,6 mil…aproximativ …din ochi…de expert !
  Maine poate aproximeaza vreo 3.mil…
  Cred ca e de interes public sa ne comunice la ce populatie din Bucuresti a calculat PNL numarul buletinelor de vot pentru tiparire si cum au calculat cheia pe procesele verbale de le a iesit procentu’ ?

 2. saracu Cojanu, l-a luat gura pe dinainte si a spus adevarul (ca si “asigurata de camere” Clotilde): anume, ca si daca dupa toate smecheriile cu cifrele tot sare indicele ala de 3 la mie ei tot nu baga stare de urgenta, nu inchid scolile, tot tin alegeri….

  cum sa pedepsesti un “om bun”, care spune adevarurile stiute de toti ?
  Nu poti…. atunci il ascunzi! Fie zici a facut subit covid (dar era fumata de cind cu procurorul ala de la sectorul 1) fie il bagi in concediu, sa mai uite lumea… Dupa concediu fie revine tot prefect fie i se da alt post caldut… cine crede ca prefect al Capitalei ajunge asa, chiar oricine… fara vreun spate, fara vreun grad…. mai ales in regimul militar actual…

  Asa ca la intrebarea “Cum pot tolera ministrul de interne si primul ministru …” raspunsul e “ordinul nu se discuta, se executa”

  Oricum, cert e ca pica bine al doilea val: mai zice vreunul ceva de fraudare, de pensii, de apa calda, de legile justitiei, de autostrazi… chiar si de unifarm… mai fac vreunii mitinguri impotriva guvernului sau mintinguri electorale…. no, s-a livrat alt subiect numa bun pina trec alegerile din SUA, pina e gata inlocuirea monedei euro, pina e gata vaccinarea obligatorie… adica pina pe la primavara

Leave a Reply