Am analizat la Antena 3 CNN semnificatiile atentatului terorist de la Sankt Petersburg.

Explozia care l-a ucis, duminică, pe propagandistul rus Vladlen Tatarsky, pe numele său real Maxim Fomin, a făcut alte peste 30 de victime.

https://www.antena3.ro/externe/radu-tudor-ucidere-propagandist-tatarskyviolente-putin-670380.html

Sunt trei variante de analiza in acest atentat :

Prima ar fi că acest asasinat este un mesaj de avertizare pentru șeful Wagner, Evgheni Prigojin. Un mesaj pentru faptul că devine incomod, pentru faptul că este în conflict cu conducerea armatei ruse și l-a acuzat pe ministrul Serghei Șoigu de trădare.

Evident, aceste tensiuni deranjează foarte mult la Kremlin și Prigojin primește un semnal prin uciderea unuia dintre apropiații săi.

A doua ipoteză este că ar fi vorba despre o răfuială între membrii acestei grupări paramilitare. Majoritatea dintre ei trăiesc din bani negri, crimă organizată, trafic de droguri și e posibil să fie rezultatul unui conflict între membrii Wagner.

A treia variantă – care a fost luată în calcul și la asasinarea Dariei Dughina – presupune că e vorba de o grupare de rezistență armată în interiorul Rusiei, Armata Republicană a Rusiei, care încearcă să lovească în interesele lui Putin și ale apropiaților săi peste tot unde poate organiza atentate.

Presa de la Moscova avertizează că astfel de atentate se vor mai produce pe teritoriul Federației Ruse iar acesta este semnul unui moment foarte complicat pentru Rusia. Organizarea de atentate în marile orașe – unul lângă Moscova, altul la Sankt Petersburg – arată că există pe teritoriul Rusiei o grupare de rezistență aflată fie în legătură cu Ucraina, fie în interiorul țării (…)

Cred că președintele rus Vladimir Putin va încerca să se victimizeze, să spună că apropiații săi mor pentru cauza invaziei în Ucraina. Din punct de vedere al situației și al echilibrului de forțe în interiorul Federației Ruse, nu arată bine (…)

Leave a Reply