Ati avut experiente personale cu Politia? Dar cu Justitia?

Puteti descrie pe scurt speta, buna sau rea, cu numele celor implicati?

Ce opinii aveti despre Politie si Justitie?

Vedem cazuri uluitoare zilele acestea, abuzuri inimaginabile savirsite de oameni ai statului – procurori, politisti, judecatori.

Exista pericolul blamarii intregului sistem daca mediatizam cazurile gravisime? Sau e sanatos asa, informam si dezbatem, si avem o sansa de curatire si indreptare pe viitor?

 

77 COMMENTS

 1. Nu se va ajunge la generalizare, ci dinpotrivă, cei ce fac treabă bună si cinstită vor iesi si maitbine in evidenţă iar cei ”murdari” vor fi si trebuie scosi in frunte, prcum păduchele, unii poate vor avea bunul simţi isi vor face mea culpa, alţi vor băga capul in nisip, struţeşte, Dar e bine să fie scosi in fată si ce nu e Bun si STRICAT DAR SI NUMELE CELOR CARE SE ZBAT SĂ SCNTĂ BINELE SI ADEVĂRUL LA LUMINĂ, MVLT SUCCES VĂ DORESC, MULŢUMIM .

 2. Daca intregul sistem este pilaf, atunci trebuie blamat. Daca-l lasam in pace, o sa ne “cotropeasca” si oamenii cinstiti din tara asta vor avea numai de suferit. Sper totusi ca oamenii cinstiti din Romania sa fie majoritari, pentru ca altfel, totul este pierdut. Si daca am fi majoritari inca, inseamna ca se mai poate face ceva. Deci nu renuntati. JOS SISTEMUL MAFIOT !!!

 3. Azi am revenit in tara din Grecia; am trecut vama pe la Giurgiu…si ce credeti? Vamesii ne-au trimis cu autocarul sa stam la rand pentru a ne controla fiecare bagaj; intra un autocar, intra al doiealea…deja trecusera 60-90 min. Asteptand sa se deschida usa de la cladirea ,,x-raze” (cime a fost acolo, o stie), se deschide pe jumatate (tocmai ca cei din autocar sa nu vada sau sa auda ,,lucruri”), intra soferul, vorbeste si spune ,,uite cum sta treaba, au cerut 50e, adica 1e de caciula, sau ne dau bagajele jos”. Normal, toti au ales sa dea cate 1e. E corect…?! Parca-s altii la putere, dar aceeasi putoare; fac anul acusi, si schimbari ioc. Ma intreb…oare astia chiar servesc interesul tarii, sau interesul lor? Sa ma incred eu in ei, prin faptul ca nu va trece o bomba biologica prin vama, si nu mi-o va arunca vreun nebun in mine?! Nu ma incred… Nici ce am facut noi cu mita nu a fost corect, nici vamesul ca a acceptat, dar nici faptul ca desi stia faptul ca autocarele au rute saptamanale Romania-Grecia si invers, au ,,cersit” indirect bani. Sunt absolut sigur ca exista alte cai mai simple de verificare a autocarelor, si doar daca un anumit lucru chiar e cu adevarat suspect, pui si verifici totul. Dar nu poti tine niste oameni de aiurea, obositi de atata drum, fiindca vrei tu o felie din afacere. 18 autocare saptamanale x 50e= 900e; asta numai de la o singura agentie. Ar trebui ca cineva din presa sa se intereseze de faptele acestea; nu sunt eu primul si nici ultimul care afla de ele.

  • e ușor de vorbit , dar foarte greu de dovedit prin faptul că cel care dă mita este interesat să tacă ……….și în mare parte cei care acuză practic își fac auto denunțul …

 4. În 2012, românii care mai foloseau Internet Explorer au trecut pe Chrome, noul lider în România fiind produsul Google.
  Sursa: Capital
  Normal. De ce sa navigheze romanii in siguranta ? Da-o dreq da siguranta. Pai cum sa nu intre toti aiuritii in computerele lor ? Ne mai miram ca nu stiu cine spioneaza nu stiu ce.

 5. 1862/54/2012
  T.31.01.2013
  1863/54/2012
  T.23.01/2013

  DOMNULE PRESEDINTE

  Subsemnatul Cioroianu Constantin Marian,recurent contestator in proces cu CNPAS Dolj, pentru recurs CONTESTATIE DECIZIE PENSIONARE, formulez prin przenta urmatoarele cereri si precizari:
  Conform pieselor existente la dosarul cauzei de fata obiectul cauzei deduse judecatii in dosarul 19471/63/2010 atasat la prezenta cauza, a fost si este CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE PENSIONARE EMISA DE CASA JUDETEANA DE PENSII DOLJ- CNPAS Dolj-
  Intrucat CNPAS Dolj a emis respectiva decizie ca urmare a emiterii unei alte decizii anterioare emisa de INEMRCM Bucuresti, prin simpla insusire a acesteia, subsemnatul, in aceiasi calitate am contestat initial si respectiva decizie emisa de INEMRCM Bucuresti si am in prezent pe rolul aceleiasi instante CURTEA DE APEL CRAIOVA- O CONTESTATIE IN ANULARE PENTRU RECURS INTIMAT FIIND CHIAR INEMRCM BUCURESTI in dosarul 1863/54/2012 cu termen la 23 ianuarie 2013 CER, CONSIDERAND CA SUNT INDEPLINITE CERINTELE art.164,Cod proc Civ. INTRUNIREA RESPECTIVEI CAUZE LA TERMENUL DIN 31 IANUARIE- INTRE CELE DOUA CAUZE EXISTAND MAI MULT DECAT O SIMPLA LEGATURA-.Precizez ca am invocat incompatibilitatea judecatorului ELENA STAN care este autorul deciziei anulate in cauza de fata a dosarului 1863/54/2012, si nu am nimic de obiectat daca instanta din cauza de fata solicita aceasta intrunire chiar inainte de a se analiza incompatibilitatea invocata.
  Revenind la cauza de fata pe langa precizarile anterioare care cer a fi avute in vedere la motivare
  FORMULEZ SI ALTE MOTIVE DE RECURS DAR SI CRITICI ADUSE ATAT SENTINTEI DATE IN DOSARUL ATASAT 19471/63/2010, CAT SI DECIZIEI ATACATE INITIAL PRIN CARE CNPAS A DISPUS NELEGAL SISTAREA PENSIEI DE INVALIDITATE :
  La data de 12.10.2010 ,CNPAS Dolj emite netemeinic si nelegal cu incalcarea prevederilor Lg.19/2000, decizia 274004 din 10.12.2010. decizie contestata in termen legal proceduraal de subsemnatul la Tribunalul Dolj luand astfel nastere dosarul 19471/632010 ce avea sa fie instrumentat haotic de judecatorul specializat LEPADAT ION care prin sentinta civila nr 791/27 febr.2012 in numele legii hotaraste respingerea actiuni bazindu-se pe urmatoarele considerente pe care le voi critica in amanunt ele putand fi considerate in acelasi timp si motive de recurs in cauza de fata.
  In considerente judecatorul specializat stipuleaza printre altele:
  ,, La data de 24.dec.2010 contestatorul a formulat contestatie impotriva deciziei 274004/10.12.2010 emisa de C.J.P. Dolj, decizie pe care o considera netemeinica si nelegala”
  In motivare arata ca decizia pe care o contesta are la baza emterii ei o decizie a INEMRCM Bucuresti si nu o decizie a cabinetului teritorial de expertiza medicala Dolj care potrivit legii ar fi trebuit sa emita o noua decizie in acest sens”
  Da nea Ioane,decizia respectiva ar fi trebuit emisa potrivit art. 62 alin.2 Lg 19/2000 de catre medicul expert al asigurarilor sociale din cadrul casei teritoriale de pensii care, citez: ,, emite o noua decizie prin care se stabileste dupa caz:
  a)mentinerea in acelasi grad de invaliditate
  b)incadrarea in alt grad de invaliditate
  c)incetarea calitatii de pensionar de invaliditate, ca urmare a redobandirii capacitatii de munca
  3.Dreptul la pensie de invaliditate se modifica sau inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care era prevazuta revizuirea medicala.”
  Dar, dumneata in loc sa citesti cu atentie cine si ce roluri au, ai consemnat prin considerente alte prevederi ale legii uneori total straine cauzei deduse judecatii de genul unor drepturi si fel de fel de alte obligatii.
  -Si daca tot ai constatat ca decizia emisa de CJP Dolj a fost emisa ca urmare a unei decizii emise anterior de INEMRCM Bucuresti, iar eu am atras atentia ca sunt intrunite conditiile prev de art 164 ,solicitand in data de 02 februarie 2011 conexarea, tu, ioane, de ce nu ai dispus intrunirea si nici macar nu ai motivat in vreun fel acest refuz asteptand ca cealalalta cauza sa fie solutionata ,ba mai mult dupa ce in prealabil ai dat diverse termene pe motive imaginare-de care ma voi ocupa mai jos ai dispus si suspendarea potrivit 155\1 uitand ca in cauza existau diligente de toate categoriile.
  Si acum sa analizam termenele ce au condus la tergiversarea nejustificata a cauzei:
  31 ianuarie 2011
  ,,amana judecarea cauzei la 14 martie 2011 pentru cand se depune intampinare de catre intimata”
  Altfel spus, ai amanat cauza pentru ca reprezentantul intimatei nu a respectat procedura legala.
  14 martie 2011
  ,,Amana judecarea cauzei la 02.05 2011 pentru a se observa de catre contestator intampinarea formulata de intimat si sa precizeze motivele de conexare la dosarul 1971/63/2010” mai aveai putin si te autoconexai, cu intimata.
  02.martie.2011
  ,,amana judecarea cauzei la 20.06.2011 pentru a se comunica intimatului motivele de conexare formulate de contestator cu privire la dosarul 18271/63/2010 al Tribunalului Dolj. Chiar era necesar sa i le comunici ca legal…….?!… esti departe ! Te prinesese grija?
  20 iunie 2011
  ,,Suspenda judecarea cauzei conform dispozitiilor art 155 ind.1 Cod Proc .Civila,avand in vedere lipsa de diligenta a contestatorului pentru soltionarea cauzei”
  Verificase-si tu,oare ioane, memoriile si concluziile scrise, deja existente la dosar?!?
  Pin recurs incheierea respectiva a fost casata si astfel
  neonorabilul specializat este fortat sa repuna pe rol cauza respectiva si nemotivand niciodata motivele suspendarii judeca de unul singur in lipsa partilor- fara ca acestea sa se fi intalnit vreodata in fata completului prezidat de EL,judeca de unul singur spuneam, si…
  ,,PENTRU CONSIDERENTELE EXPUSE”
  ,,IN NUMELE LEGII
  HOTARASTE
  Respinge actiunea formulata de contestatorul CIOROIANU CONSTANTIN MARIAN…….. in contradictoriu cu CASA JUDETEANA DE PENSII DOLJ………
  Definitiva.
  Cu recurs in 15 zile de la comunicare.
  Pronuntata in sedinta publica de la 27.02.2012.”
  A urmat recursul instrumentat de specialista ELENA STAN care nu a observat ca inauntrul cererii de recurs -si nu numai- existau motive de recurs si aceasta, il solutioneaza cu NUL care, iata a ajuns acum sa fie anulat prin decizia 11723/06/12/2012 care anuleaza decizia 6929/06 iunie 2012, cauza urmand a fi judecata in dosarul 1862/54/2012 cu termen la 31 ianuarie 2012 cauza in care formulez urmatoarele

  CONCLUZII SCRISE

  Avand in vedere ca in cauza de fata obiectul dedus judecatii consta in contestatie impotriva deciziei de pensionare emisa de CNPAS Dolj prin care pensia de invaliditate a subsemnatului a fost suspendata definitiv, fiind considerat apt de munca, consider imperios necesar sa fac urmatoarele precizari in tot ceea ce priveste actiunea initial formulata.
  Prin decizia Nr.274004/10.12 2010 CNPAS Dolj in baza unei decizii nr. 4916/10.11.2010 dispune in mod netemeinic si nelegal incetarea calitatii de pensionar de invaliditate ca urmare a redobandirii capacitatii de munca.
  Aceste doua decizii emise la momente diferite au fost contestate de subsemnatul in termene legal prevazute de lege, pe rolul instantei CURTII DE APEL existand la aceasta data doua dosare 1862/54/2012 recurs contestatie in anulare intimat CNPAS Dolj si 1863/54/2012 recurs contestatie in anulare intimat fiind INEMRCM Bucuresti.
  Intrucat consider ca sunt indeplinite prev art 164 existand in cauza, acelasi contestator,aceiasi instanta ,cauzele avand o stransa legatura inte ele, cer conexarea,intrunirea celor doua cauze la termenul din 31 ianuarie pentru a fi judecate impreuna,motiv pentru care si abordarea acestor insemnari va fi …. comuna.
  Fiind pensionat pe caz de boala gradul 2 de invaliditate anual eram obligat conform prevederilor legale sa prezint la revizuirea anuala CABINETULUI TERITORIAL DE EXPERTIZA MEDICALA Nr.2 Craiova din cadrul CNPAS Dolj diferite referate medicale ce imi erau solicitate anticipat si pe baza carora la termenul prestabilit eram incadrat in grad de invaliditate.
  Iata in fotocopie documentele medicale pe baza carora eram pensionat medical si incadrat in grad de invaliditate:
  Indeplinind intocmai aceste cerinte-a se observa referatele medicale depuse de subsemnatul si la dosarul cauzei pentru comparatie- la termenul stabilit pentru luna nov 2009 mi-a fost inmanata o decizie emisa de Cabinetul Teritorial Craiova in care era stipulat ca pentru anul urmator 2010 gradul de invaliditate a fost modificat schimbat din 2 in 3 ceea ce insemna reducerea pensiei de invaliditate de la 430 la 340 lei.Toate aceste modificari se datorau refuzului subsemnatului de a achita asa zisa cotizatie anuala cca o pensie 430 lei suma care era inmanata in plic medicului EXPERT Maria Marina Tanase CARE, IN FUNCTIE DE ,,COTIZATIE” MENTINEA, SCHIMBA SAU, DUPA CAZ, DISPUNEA DEPENSIONAREA.
  Considerand ca referatul medical prezentat in nov 2009 era identic din punct de vedere medical cu cele din anii anteriori cand cotizand am beneficiat de gradul 2,NEMULTUMIT de ceea ce mi se inmanase, am formulat in luna decembrie 2010-respectand intocmai prevederile legii, o contestatie –existenta la dosar- catre I.N.E.M.R.C.M. Bucuresti institut care deranjat total de criticile aduse in respectiva contestatie dispune abia peste 11 luni invitarea subsemnatului la Bucuresti pentru investigatii medicale (vezi adresa existenta la dosar) pe care iata o prezint si aici in fotocopie
  In loc sa verifice motivele medicale reale care au stat la baza schimbarii gradului de invaliditate,I.N.E.M.R.C.M. Bucuresti,fara a dispune investigatii medicale corespunzatoare bolii de care sufeream –acesta, cat este el de INSTITUT–NU DTINE CLINICI DE SPECIALITATE-dispune prevalanduse de noile hotarari si ordonante haotice date de tembelul guvern BOC,EMITEREA CONTROVERSATEI DECIZII 4916/10 NOV 2010 fiind vizibil deranjati de argumentele pe care subsemnatul le-am prezentat si in audienta din 09 11 2010 replicand conducerii ca abia dupa 11 luni a catadicsit sa ma bage in seama punand in aplicare controversatul raspuns la contestatie primit prin luna februarie 2010 in care iata ce stipulau DAR FARA A PUNE IN APLICARE DEOARECE DOSARUL MEDICAL AL SUBSEMNATULUI A FOST SOLICITAT SI ANALIZAT ABIA IN LUNA NOV.2010 CAND SUBSEMNATUL AM SOLICITAT TELEFONIC DIVERSE RELATII. Am replicat vehement aceste gresite interpretari ale prevederilor legale,considerand ca schimbarea gradului de invaliditate s-a facut diferit datorita unor dificultati de interpretare sau dece nu, TOCMAI DATORITA CRITICILOR PE CARE LE –AM ADUS IN SCRIS SI NU NUMAI INSTITUTIILOR STATULUI DAR SI GUVERNULUI.
  Conducerea INEMRCM, deranjati fiind de discutiile purtate in audienta din chiar ziua emiterii deciziei- la dosar, exista si nr. de inregistrare al acestei audiente, aratat mai sus in fotocopie-dispune DEPENSIONAREA CONSIDERAND CA SUNT APT DE MUNCA BA CHIAR, CONFORM BILETULUI DE IESIRE AM CONTACTAT SI CEVA… ,,TULBURARI DE PERSONALITATE”.
  Impricinata decizie este trimisa in regim de urgenta C.N.P.A.S. Dolj care fara sa aiba o decizie emisa de CABINETUL TERITORIAL DE EXPERTIZA MEDICALA-asa cum prevedea si inca este in vigoare Lg 19/2000 – APLICA DIRECT NOILE REGLEMENTARI HAOTICE ALE GUVERNULUI TEMBEL BOC ,SI SUBORDONANDU-SE TOTALMENTE SUPERIORILOR PORTOCALII BUCURESTENI DISPUNE ANTICIPAT TAIEREA PENSIEI INCEPAND CU LUNA DECEMBRIE, DUPA CARE NETEMEINIC SI NELEGAL EMITE TARDIV ABIA IN 27.10.2010 DECIZIA NR.27404-pensia a fost taiata incepand cu luna decembrie-.
  Am intrat astfel in conflict cu toate institutiile statului care decid iata existenta materiala si fizica a subsemnatului, am atacat atat cat moral si legal mi-a fost permis si am criticat vehement inclusiv institutiile statului, guvernul, si chiar pe presedintele Basescu cu care sunt in proces-depun in fotocopie citatia- si iata-ma ajuns in situatia de a-mi argumenta insasi EXISTENTA.
  CU SPERANTA CA CEALALALTA CAUZA VA FI CONEXATA(INTRUNITA) CU CAUZA DE FATA FORMULEZ
  CONCLUZII SCRISE
  si pentru cauza din dosarul 1863/54/2012, pentru care prezint un
  SCURT ISTORIC
  Prin decizia 4916/10 nov.2010,I.N.M.R.C.M. Bucuresti, a dispus depensionarea subsrmnatului considerand ca sunt APT DE MUNCA.
  Aceasta controversata decizie medicala nu are la baza emiterii ei sofisticate investigatii medicale de specialitate asa cum se pretinde ci ea, a fost emisa in regim de urgenta- sase zile dintre care doua nelucratoare- ca urmare a unei contestatii legal formulate existente la dosar prin care subsemnatul criticam modalitatile de incadrare si mentinere in grad dispuse de CABINETUL TERITORIAL DE EXPERTIXA MEDICALA CRAIOVA DIN CADRUL CNPAS DOLJ CABINET CONDUS DE MEDICUL SPECIALIZAT MARIA MARINA TANASE
  Asadar, anul 2009 eram beneficiar al unei umile pensii de invaliditate in cuantum de 430 lei/pe luna fiind diagnosticat cu tuberculoza si pentru ca am refuzat sa dau spaga medicului specialist din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiza Medicala Craiova-medicului specialist MARIA MARINA TANASE- aceasta fara vreun temei medical intemeiat a dispus schimbarea gradului de invaliditate 2 in 3 ceea ce insemna reducerea pensiei mele de invaliditate cu cca 90 lei primind pe tot parcursul anului 2009, 340 lei.
  Conform legislatiei in vigoare am adresat atunci o contestatie-existenta la dosarul cauzei- pe care am adresat-o INSTITUTULUI NATIONAL DE EXPERTIZA MEDICALA SI RECUPERARE A CAPACITATII DE MUNCA, CONTESTATIE IN CARE CRITICAM IN TERMENI FOARTE DURI MODALITATEA DE MENTINERE IN GRAD A PENSIILOR DE INVALIDITATE.
  In loc sa dispuna verificarea temeiului medical pe baza caruia a fost schimbata incadrarea in grad de invaliditate acest INEMRCM Bucuresti ma invita dupa 11 luni nov. 2010 la institut, si dupa niste investigatii sumare-total straine bolii de care sufeream dispune depensionarea-taierea definitiva a pensiei subsemnatului printr-u diagnostic mai mult decat confuz- a se analiza cu atentie biletul de iesire existent la dosar, unde se stipuleaza ca asi fi dobandit si unele,, tulburari de personalitate”.
  In conditiile date a fost emisa decizia 4916/10 nov 2010 decizie care in termen legal a fost contestata de subsemnatul luand nastere cauza din dosarul 18271/63/2010 repartizat spre competenta solutionare unui complet specializat in conflicte de munca prezidat de judecator MARGA FIRU, judecator care neobservand nici macar actul dedus judecatii – DECIZIA CONTESTATA STIPULA CLAR DEPENSIONAREA SUBSEMNATULUI- IN TIMP CE JUDECATOAREA INTERPRETAND GRESIT A MOTIVAT ERONAT O POSIBILA MENTINERE IN GRAD DE INVALIDITATE-a se analiza cu atentie sentinta 8769/16 iunie 2011,care contine pe langa multiple greseli de exprimare chiar si fraze neterminate ba chiar nelamuritoare acolo unde nefiind intelesi termenii medicali fiind puse puncte…puncte…..?!.
  Recursul declarat si motivat in termen legal a fost repartizat spre competenta solutionarcompletului instantei CURTII DE APEL compus din PARESCHIVA.BELULESCU,CARMEN TOMESCU SI LIGIA EPURE judecatori care in motivarea data in decizia 714 din 25 ianuarie 2012 dosar 18271/63/2010 resping recursul ca nefondat in ciuda faptului ca in motivare se stipuleaza printre altele ca: ,, Faptul ca din eroare,instanta a retinut ca prin aceasta decizie s-ar fi stabilit ca recurentul contestator poate lucra cu program redus(respectiv ca ar fi mentinut gradul de invaliditate stabilit anterior de Comisia de expertizare a capacitatii de munca de la nivel judetean) nu echivaleaza cu interpretarea gresita a actului juridic dedus judecatii”
  CU CE ECHIVALEAZA O EROARE, CARE IATA ESTE INSUSITA DE INSTANTA DAR NU E ECHIVALATA SUB NICI O FORMA?/?
  ACEASTA CAUZA A FOST ATACATA CU RECURS IN ANULARE LA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE SI ACUM CAUZA SE AFLA PE ROLUL INSTANTEI CURTII DE APEL COMPLETUL C8 PREZIDAT DE JUDECATOR ELENA STAN. A CAREI INCOMPATIBILITATE am invocato si inca O INVOC –intrucat respectiva judecator a prezidat cauza din dosarul 19471/63/2010 subsemnatul fiind in contradictoriu cu Casa Judeteana de Pensii Dolj pentru aceiasi contestatie la decizie de pensionare; impotriva deciziei Nr.6929 din 06 iunie 2012. dedusa judecatti in cauza de fata prin admiterea contestatiei in anulare.
  Prin decizia Nr 6929 din 06 iunie judecatorul president ELENA STAN NU A OBSERVAT CA INLAUNTRU CERERII DE RECURE ERAU PRECIZATE SI MOTIVELE DE RECURS SI MERGAND PE ACEASTA VARIANTA A CONSTATAT POTRIVIT art 306 alin.1 NULITATEA RECURSULUI IN CIUDA PRECIZARII DIN INSASI PRACTICA, UNDE GREFIERUL INSEREAZA SOLICITAREA SUBSEMNATULUI DE A SE ADMITE RECURSUL CONFORM MOTIVELOR SCRISE EXISTENTE DEJA LA DOSAR
  Arat in acest sens ca prin cererea formulara si depusa la termenul din data de 07 11.2012,am aratat printre altele, incompatibilitatea doamnei judecator Elena Stan, am solicitat un termen mai lung pentru a se atasa eventual respectiva cauza la cealalalta dar se pare ca a interpretat gresit amanarea anterioara datorata cererii de conexare si nejustificat cauza a fost suspendata conf 242 pct2 Cod proc.Civila,invocandu-se eronat neandeplinirea conditiilor prev de art 156 Cod Proc civ.
  Urmare a acestor incurcaturi datorate uneori superficialitatii dar si interpretarii gresite a unei legislatii caduce , subsemnatul va solicit a dispune verificarea intreg continutului celor doua cauze aflate in dosarul 1862 /54/2012 cat si a dosarului 1863/54/2012 a caror conexare mi-a fost in mod repetat si nejustificat respinsa desi eram acelasi contestator aveam si am aceiasi instanta, ba mai mult si obiectul dedus judecatii implica aceiasi contestatie a unei decizii de pensionare fiind depensionat initial de catre INSTITUT si ulterior si de CASA JUDETEANA DE PENSII DOLJ care si-a insusit pur si simplu respectiva decizie, fara a avea o decizie a Cabinetului Teritorial Craiova asa cum prevede legea art.71 din Lg 19/2000 lege din care citez’
  ,,Evaluarea capacitatii de munca in vederea stabilirii gradului de invaliditate se face la cerere de catre medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul CNPAS………”
  Deci, la acea data in nici un caz de INEMRCM care ar fi trebuit sa analizeze contestatia initiala privind schimbarea gradului de invaliditate si nu capacitatea de munca a subsemnatului ,institutul neavand cabinete si policlinici de specialitate in TBC.(a se vedea referatele de specialitate anterioare necesare incadrarii in grad de invaliditate.
  CU AMBELE INSTITUTII SUBSEMNATUL SUNT IN CONTRADICTORIU REPET PENTRU ACELASI MOTIV taierea pensiei de invaliditate
  SI IATA CE RETINE,CONSTATA SI INTELEGE ,,COANA MARGA” presedinte judecator al unui complet specializat:
  Ca, ,,prin contestatia inregistrata la data de 25 11.2010 contestatorul… a chemat in judecata intimatul INMRU ..-corect ar fi fost INEMRCM-pentru ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna anularea deciziei de incadrare in grad de invaliditate” cand in realitate eu solicitam anularea deciziei prin care am fost depensionat,nefiind incadrat in nici un grad de invaliditate.
  ,,In motivarea contestatiei a aratat ca prin decizia medicala………i-a fost stabilit gradul de invaliditate lll, desi in registru de boala care sufera se impunea gradul de invaliditate ll:”gresit in fapt am fost depensionat si declarat apt de munca decizia respectiva ffnd insusita rapid de slugarnicii CNPAS Dolj.
  ,,La data de 25.01 2011,a depus precizare de actiune prin care a solicitat expertizarea intrucat decizia de reancadrare s-a dispus fara investigatii complete”aceasta afirmatie va fi omisa din motivare ramanand nedeslusita.
  ,,Prin aceiasi precizare a solicitat conexarea dosarului 18271 la dosarul 19472/63/2010 al aceleiasi instante…………” dar….coana Marga nu cunoaste prev art 164 si acea intrunire conexare nu a avut loc niciodata.
  ,,La data de 30 mai 2011, Institutul……..a depus intampinare,prin care a solicitat respingerea contestatiei ca neantemeiata”de ce s-o fi depus si de ce o fi fost acceptata atat de tarziu respectiva intampinare?
  ,,Dipa depunerea actelor, contestatorul nu s-a mai prezentat pentru a solicita probe sau pentru a se discuta proba ci o noua expertiza medicala”pai ce probe si expertize sa solicit eu doamna ? ASTEPTAM INTRUNIREA-CONEXAREA- iar dumneata te rugai de intimat sa depuna intampinare? te apucase grija!
  ,,Prin decizia asupra capacitatii de munca,nr.5319/18.11.2009 emisa de Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale i-a fost schimbat gradul de invaliditate din doi in trei…….”deci CNPAS SCHIMBĂ SI STABILESTE GRADELE PRIN CABINETELE TERITORIALE, SI NU INEMRCM BUCURESTI.
  ,,Impotriva acestei decizii a formulat contestatie la INEMRCM Bucuresti care a dispus internarea contestatorului in perioada 4-10.11.2010,iar in baza investigatiilor medicale efectuate a fost emisa decizia medicala nr 4916/10.11.2010, care a mentinut gradul de invaliditate”pai , daca l-ar fi mentinut, cum ai apreciat dumneata , ar fi fost bine, dar ei m-au depensionat definitiv!
  ,,Instanta, din actele depuse la dosar de intimat,constata ca in raport de concluziile actului de expertiză medicală sustinute de ……………… -ANAMNEZA-examenului clinic obiectiv…..,decizia contestata este legala ca fiind emisa cu respectarea …. aprobate prn HG 400/2001” HG NU SE EXPLICITEAZA IN SCHIMB INTR-UN MOD AIURITOR SE FACE REFERIRE LA DIVERSE ALTE ARTICOLE DIN LG 19/2000 PRIVIND MODALITATILE DE DEPUNERE A CONTESTATIEI; RELEVANT IN CAUZA FIIND DOAR , PUNCTU 1 SI 3 DIN ART 71 DIN LG 19/2000 CARE A FOST INCALCAT, DECIZIA NEFIIND EMISA DE MEDICUL EXPERT DIN CADRUL CNPP CI DE INSTITUT. SI PENTRU ACESTE MOTIVE IATA CE HOTARASTE DOAMNA JUDECATOR:
  ,,Respinge contestatia precizata de contestator CIOROIANU CONSTANTIN MARIAN domiciliat in municipiul segarcea,str.Slt.Erou DariusPopescu,nr.9A,jud.Dolj si pe intimat INSTITUTUL NATIONAL DE EXPERTIZA MEDICALA SI RECUPERARE A CAPACITATII DE MUNCA cu sediul in municipiul Bucuresti Soseaua Panduri nr.22 sector 5.
  Definitiva.
  Cu recurs in 10 zile de la comunicare.
  Pronuntata in sedinta publica de la 16 iunie 2011”

  IATA CUM ONORABILA DOAMNA NE RESPINGE PE AMANDOI-CONTESTATOR DAR SI INTIMAT
  Recursul DECLARAT SI MOTIVAT IN TERMEN LEGAL AVEA SA FIE
  DECLARAT NEFONDAT DE JUDECATOR PARASCHIVA BELULESCU PRIN DECIZIA 714/25 IANUARIE 2012 CARE IATA CE RETINE:
  ,,Potrivit art.304 pct.8 o hotarare pote fi atacata cu recurs si atunci cand instanta, interpretand gresit actul juridic dedus judecatii, a schimbat natura ori intelesul lamurit si vadit neandoielnic al acesteia.
  ]n speta nu se poate retine faptul ca instanta de fond a interpretat gresit actul juridic dedus judecatii.Ceea ce a analizat instanta de fond a fost decizia emisa de intimata parata ca urmare a reevaluarii starii de sanatate a recurentului reclamant,respectiv decizia care se contesta,nu s-a retinut de catre prima instanta ca acest act ar avea o alta natura juridica decat aceea de decizie medicala privind capacitatea de munca.
  Faptul ca din eroare instanta a retinut ca prin aceasta decizie s-a mentinut gradul de invaliditate satabilit anterior de comisia de expertizare a capacitatii de munca de la nivel judetean* nu echivaleaza cu interpretarea gresita a actului juridic dedus judecatii.
  Sentinta este motivata,nefiind incident nici motivul de recurs prevazut de art 304 pct.7 Cod pr. Civila.Instanta a stabilit ca decizia contestata a fost emisa dupa efrctuarea unor investigatii medicale complete,actele care atesta acest lucru fiind depuse la dosar la filele 32-61 din dosarul de fond.”
  Pai, i-a sa vedem madam Belulescu,daca eu am criticat motivand sub 304/7 si 8 explicand detaliat prin motive si concluzii ca, coana Marga a dat o solutie netemeinica neobervand nici macar pricina pentru care actul,- decizia-i-a fost dedusa judecatii interpretand gresit ca mi s-a mentinut gradul de invaliditate si ca nu am fost depensionat definitiv, ci doar mi s-a schimbat gradul, a dat neantemeiat diferite termene tergiversand solutionarea, s-a rugat insistent in cel putin 2 cazuri-adrese- de intimata sa-si depuna intampinare precum si acte care au stat la baza emiterii deciziei, daca solutia este motivata cu puncte pucte, cu fraze neterminate cu inserarea unor prevederi legale dar care privesc cu totul altceva ca de exemlu,termene si conditiile emiterii, contestari, etc etc, dumneata, ca o,, cuvioasa” ce esti de ce ai acoperit toate acestea si nu ai dezvoltat motivnd si chiar explicand toate motivele invocate?
  Asadar, Dvs. ati indepartat din considerente tot ceea ce conducea la ambiguitatea solutiei date, chiar la netemeinicia ei, şi după pura dumitale credinta ai dat copy-paste doar la ceea ce era mai spiritual inserat in sentinta coanei Marga, si fara alte remuscari ai catalogat recursul ca nefondat.Nu e bine, doamna Belulescu, nu e deloc bine!
  Spre finalul deciziei se afirma ca, citez>>
  ,,pe fondul litigiului Curtea constata ca prin raportul de expertiza medico-legala aflat la filele 32-33 din dosarul de fond a fost pus diagnosticul clinic de bronsita cronica purulenta,sechele fibro nodulare post tuberculoza pulmonara,hipercoleserolemie,tulburare de personalitate,din punct de vedere functional diagnosticul a fost de dericienta globala usoare prin tulburari ventilatorii,tulburari a afectivitatii,si sensibilitati generale.S-a concluzionat ca recurentul contestator are capacitatea de munca pastrata.
  iata-va si medic,asadar, deslusind biletul de iesire, numai ca ati interpretat totul eronat eu nu puteam fi diagnosticat decat prin prisma bacilului Koch(tuberculoza) diagnostic care nu pute fi mentionat in raportul de expertiza pentru ca NU A FOST EFECTUAT NICIODATA, INSTITUTUL NEAVAND CLINICI SI POLICLINICI DE SPECIALITATE.Toate asa-zisele investigatii medicale insusite iata si de completul prezidat de Dvs. au fost efectuate de mantuiala prin prisma reprosurilor, criticilor sau de ce nu, ACUZATIILOR,PE CARE LE-AM ADUS ANTERIOR INSTITUTIILOR STATULUI,GUVERNULUI TEMBEL CONDUS DE BOC SI CHIAR PRESEDINTELUI BASESCUCU CARE SUNT IATA, CONFORM CITATIEI ANEXATE SUNT IN PROCES.
  EXISTA DEASEMENEA SI O PLANGERE PENALA INTRODUSA LA PICCJ IMPOTRIVA INEMRCM CARE IATA SE TERGIVERSEAZA DAR NIMIC DIN TOATE ASTEA NU MA IMPIEDICA SA SOLICIT IN
  CONTINUARE INTRUNIREA SI admiterea ambelor recursuri declarate- pentru că, cele doua cauze au o stransă legatură intre ele si vor fi pană la urmă conexate-, cer reluarea judecatii lor de la cel mai vechi act de procedura efectuat in vederea pronuntarii unor noi hotarari neviciate, anularea contestatiilor in cauză, emise de INEMRCM Bucuresti şi CNPAS Dolj ca fiind netemeinice si nelegale cu obligarea intimatului-intimatilor-
  – să dispună o corectă investigare si expertizare medicală prin internarea subsemnatului in clinici sau sanatorii de specialitate
  -obligarea la achitarea diferentei privind schimbarea nejustificată şi iata niciodată motivată, a gradului de invaliditate, incepand cu 2009- deoarece nu a motivat niciodata schimbarea gradului 2 in 3 precizand că suma cuvenita se ridică la cca 1420 lei-reprezentand diferenta de 90 lei/luna x 11 luni dec 2009- oct 2010, +430 luna nov 2010 cand pensia a fost taiata definitiv
  -obligarea la plata drepturilor banesti ce mi s/ar fi cuvenit pentru pensie de invaliditate gr 2 pe anii 2010 luna dec.+2011 integral+2012 integral +ianuarie 2013 suma ridicandu-se la 11180 lei- 26 luni x430 .
  Intrucat in perioada nov. 2010 ianuarie 2013 nu am putut beneficia de scutirea unor sevicii medicale si subsemnatul am urmat prin medicul de familie si medicul specialist TBC diferite controale medicale ce necesitau diverse investigatii si medicamente,subsemnatul depun in acest sens, ŞI CHIAR, in sprijinul admiterii contestatiei mele urmatoarele documente emise de medicii in cauza pe care la timpul respectiv le-am suportat personal achitand integral diverse investigatii medicale si alte servicii nemaibenefiiciind de gratuitate ca si pensionar pe caz de boala.
  Aceasta trimitere a costat 10 lei, serviciile medicale efectuate in urma ei au costat-in ciuda faptului ca eram si sunt un fel de coasigurat cca 2000 lei reprezentând:
  -radiograrie pulmonara 80 lei
  -ex .sputa determinare bacil Kooch 200 lei
  -suflu 50 lei
  -alte investigatii 50 lei
  -26 deplasari privind infatisarea la instante 800 lei
  -2 deplasari INEMRCM 100 lei
  Alte cheltuieli –telef. recomandate, etc etc 220 lei
  Si pentru ca inca exist si chiar pot sa ma deplasez inca şi chiar destul de usor, nu pretind alte daune morale si sau cheltuieli adiacente sau de judecata vreau doar drepturile ce mi se cuveneau si mi se cuvin inca, ca si pensionar T.B.C. PRIN REPUNEREA IN SITAUATIA ANTERIOARA PRIVIND INCADRAREA IN GRAD DE INVALIDITATE ACELA DE 2 AVUT INAINTEA CONTESTATIEI INAINTATE INEMRCM,PRCUM SI INTERNAREA SUBSEMNATULUI IN CLINICI DE SPECIALŞITATE PENTRU ANUL 2013 IN VEDEREA STABILIRII UNUI DIAGNOSTIC MEDICAL CORECT.
  CONFORM PREVESERILOR 242 C.PR.CIV. JUDECATA SE POATE FACE SI IN LIPSA SUBSEMNATULUI.
  Cu deosebita consideratie
  Cioroianu

  IANUARIE 2013
  Aceste concluzii scrise sunt depuse in cele doua cauze cu termene de judecata mai sus aratate -ianuarie 2013 la instanta CURTII DE APEL CRAIOVA unde am formulat -contestatie in anulare impotriva a doua solutii date de Curtea de apel si implicit Tribunalul judetean Craiova Dolj.
  CREDETI CA JUDECATORII DIN RECURS VOR DA O SOLUTIE CORECTA IN CAZUL MEU?
  VOR FI EI CAPABILI-CEI DIN RECURS- SA-SI ECLIPSEZE COLEGII DE BREASLA ANALIZAND CORECT CELE EXPUSE DE SUBSEMNATUL?

  TEL CONTACT 0732194067

 6. Nu domnule Radu Tudor, nu exista pericolul blamarii intregului sistem. Pentru ca stim cu totii ca in orice societate sunt oameni buni si mai putin buni. Ei sunt si-n institutii, si-n meserii, si-n familii. Problema in justitie este grava pentru ca sunt in joc vietile si libertatile oamenilor. Nu sunt obiecte ce pot fi reparate sau inlocuite, nu sunt cifre sau calcule ce pot fi sterse si refacute, nu sunt bani ce pot fi pierduti si recuperati. De aceea, in aceasta meserie n-ar trebui sa-si gaseasca locul decat persoane cu o educatie si-un caracter de exceptie. Stim cu totii ca, cu precadere intre anii 1980-1989,cei ce aveau locuri in Facultatea de Drept erau odraslele procurorilor, judecatorilor, securistilor, activistilor de partid ai acelei vremi. Putinii admisi exclusiv pe merite sunt cei ce onoreaza azi justitia. Dupa 1990, Scoala de Drept cu care ne mandream in anii 1970 si inainte, a devenit locul in care se ajungea cu cea mai mare usurinta, prin care se trecea la fel de usor, doar in ideea de a fi detinatorul unei diplome de studii superioare. Selectia pe altfel de criterii decat capacitatea de memorare, a lipsit si lipseste cu desavarsire. Cred ca fiecare dintre noi am interactionat cu astfel de personaje si am zambit amar pentru tupeul si plinatatea de sine evidenta. Daca Justitia este populata cu asemenea “specialisti integri”, nu este de mirare ca rezultatele sunt dezastruoase. Incep sa se vada rezultatele unui invatamant pus pe butuci, cum spuneam eu candva. Toate institutiile de stat sunt pline de ei, caci la privat n-ai sanse decat daca esti pregatit si corect. Concluzia : curatenie generala, profunda si fara menajamente. Continuati !

 7. Pai se dezbat de 22 de ani de toate…si??? De ce nu plecam de la cati din astia platim, doar e criza! Politie de circulatie, judiciara, economica, criminalistica, DGIPI, de interventie rapida, de ordine publica, jandarmerie, de paza la ambasade, a mai aparut si politia comunitara care alearga babele cu patrunjel prin piete si cred ca mai sunt si alte tipuri, fara sa mai socotim SIE, SRI, SPP, STS,….plus toti turnatorii! Singurii care fac toti banii sunt pompierii in tara asta!

 8. Lipsa educației primare, trecerea prin instituțiile de învătămînt a căror calitate este cel puțin îndoielnică, moralitatea scăzută, deontologia și etica profesională total ignorate, precum și acordul tacit al societații, prin indiferența cu care tratăm problemele importante, iată ceea ce duce la calitatea sub orice critică a prestației instituțiilor amintite în întrebarea de mai sus. Un rol foarte important îl are, deasemeni, corupția care domnește în aceste instituții, lucru cunoscut de către noi toți.
  Erorile acestor instituții ale statului distrug vieți, în consecință, pedepsirea exemplară a vinovaților ar fi de mare ajutor pentru tratarea profesionistă și onestă a viitoarelor spețe supuse rezolvării.

 9. TERMINATI cu denigrarea institutiilor statului…erori se intimpla in orice stat civilizat…crezi tu ca MOS TEACA rezolva problemele din politie sau ministrul vostru de la justitie…o sa vezi cum il lucreaza astia din politie pe MOS TEACA

  • @ geo

   Ai o logică_care, scârţie rău de tot.
   1. “(…) denigrarea institutiilor statului(reformate de basescu, ai vrut să zici n.s)…(….)”
   Este tocmai pentru că:
   2. “….crezi tu ca MOS TEACA rezolva problemele din politie sau ministrul vostru de la justitie…o sa vezi cum il lucreaza astia din politie pe MOS TEACA.
   .
   De-asta a ajuns ţara asta cum a ajuns. Că au condus-o, şi-au fost susţinuţi, de cei cu o astfel de logica infantilă.

  • erori se fac din lipsă de probe , nu din faptul că ” ȘTIM NOI ” . nu se bagă omul la pușcărie doar pentru că acuzatorul nu citește dosarul ( sau nu vrea să-l citească ) , rostul justiției este să aplice legea nu să aplice legea junglei .
   ” ȘTIM NOI ” nu poate fi probă în dosarul nimănui , oricine ar fi el sau ea .

  • Ti se pare a fi ,, eroare ,, cand o actiune in instanta este respinsa in baza unui articol de lege INEXISTENT in Codul de Procedura Civila ????? Si nu orice actiune , ci una care , daca s-ar fi judecat corect si judecatorii CAB nu ar fi inventat un articol de lege , cu intentia de a sprijini partea adversa , eu si familia mea ( sapte persoane ) ne-am fi recapatat casa din care am fost evacuati ilegal ( singura noastra proprietate ) . Stii ce-au facut cu vietile noastre nemernicii care si-au manjit mainile cu euroii celui cu care ne judecam ?! ……. Ni le-au scurtat cu opt ani si am intrat in cel de al noualea , cauza nesolutionandu-se , inca ! Nu rezist psihic sa dezvolt subiectul pentru a-ti explica prin ce trecem si cum vietile noastre STAU PE LOC , viitorul fiecaruia dintre noi , cei sapte , depinzand de solutionarea acestei cauze !

 10. Pentru a se ajunge la o medie,prezentarea,dezbaterea,trebuie sa fie echitabila prin proportia plus si minus variantelor.Asa se va evita blamarea intregului sistem.Cu atat mai mult,sistemul, printr-o trezire,indiferent de motive,si-a inceput curatenia de primavara…

 11. De la 1 februarie, violatorii, ucigașii și bătăușii scapă de instanță. Femeile violate şi victimele vătămărilor corporale vor fi obligate să treacă pe la mediator înainte de a depune plângere penală. Mediatorul facilitează împăcarea părților prin compensarea materială a victimei. Astfel, infractorii scapă de pușcărie. Legea medierii, prin ultimele sale modificări, obligă, de la 1 februarie, apelarea la mediator înainte de acţiunea în instanţă. Acum, medierea în sine nu este obligatorie, ci doar prezentarea la un specialist. După prezentare, dacă părţile decid totuşi să apeleze la judecător, mediatorul emite un certificat de informare pe care aceştia trebuie să-l prezinte la tribunal. Fără acest certificat, acţiunea în instanţă va fi respinsă ca inadmisibilă.
  Sursa: DC News
  Siiigur. Mai bine ne facem dreptate singuri. Ori la bal ori la spital, iar apoi sa mearga creatura cu cel care si-a facut dreptate, la mediator. Creaturile trebuie decazute din drepturile omului si tratate ca atare. Prea multe atrocitati se intampla in Romania si astia o dau cu mediatorii. Cred ca cine face legile astea este pe alta lume. Realitatea depaseste imaginatia celor ce fac legi si se pare ca unii politicieni fac legi inspirate din filmele de dragoste sau din telenovele. Pentru respectarea legii nu iese nimeni in strada totusi…

 12. Sunt unul dintre protestatarii din Suceava. Am fost amendat de jandarmi fără să fi fost prezent în acea zi în locul şi ora indicate în procesul verbal. Nu am fost niciodată legitimat sau avertizat verbal. Am contestat amenda în instanţă. Instanţa a motivat că martorul meu a fost necredibil şi le-a dat dreptate jandarmilor, însă a comutat amenda în avertisment. Am fost şi la Parchetul Militar de pe lângă ÎCCJ pentru a da declaraţii împotriva jandarmilor de la Suceava. Răspunsul mi-a venit la mijlocul lui decembrie anul trecut şi, desigur, au primit NUP toţi jandarmii despre care am scris în declaraţii.

  Pe larg cu nume şi documente în două postări pe blogul meu. Va urma şi o a treia cu concluziile mele la un an de la proteste şi cu actele primite de la Parchetul Militar de pe lângă ÎCCJ

  http://spetcu.wordpress.com/2012/04/21/protestatar-doua-luni-in-fata-palatului-administrativ-din-suceava/

  https://spetcu.wordpress.com/2012/09/04/din-strada-in-sala-de-judecata-si-in-cabina-de-vot-degeaba/

 13. Daca nu esti smardoi, nu te bagi. Altfel mori cu dreptatea-n mana si-ti nenorocesti si familia. Nu cred ca ati uitat de cazul acela in care un sofer a accidentat o fata pe trecerea de pietoni si expertiza a zis ca fata a accidentat automobilul. Ce sa mai zic despre interlopi… Cam asa sta treaba cu politia si justitia. Interlopii sunt mult mai antrenati decat multi politisti din pacate.

 14. v-ati pronuntat zilele trecute asupra unui procentaj de cca 70% coruptie in sistem. sistemul asta e singurul care nu cadreaza cu procentarea obisnuita. in astfel de sistem, daca peste 30% este corupt, restul nu mai conteaza! trei smecheri sunt suficienti pe o scara de bloc sau intr-un sat ca sa instaureze teroarea sistemului lor! fufe sunt peste tot in armata si politie. amanta sefului a aparut in sistemul militarizat intai. militience violate, sri-uri pazitoare de trotil, hakarisme pe la ambasade, condamnari in alb sau la comanda…sunt subiecte predilecte in avampremiera schimbarilor de sefi in structuri, odata cu schimbarea unui guvern sau oranduire sociala. si nu-i nimic rau in asta! pecinginea e insa atat de raspandita ca, de buna credinta fiind si tot n-ai de unde sa pui altii mai buni….

 15. politia, armata, biserica si justitia, alaturi de medicina si invatamant sunt cu toate infecte. ma supara faptul ca in ultimele zile vad doar discursuri orientate catre patura de jos si nu spre incurajarea clasei de mijloc, care de fapt tine prin impozite statul. activele statului sunt toate paguboase, iar intetirea acestui discurs pe un ton amenintator la adresa clasei de mijloc (forfetar, controlo minim o data la 3 ani, armata la fisc) e total deplasat. ’48 e mai actual ca oricand.

 16. Nu am avut tangenta nici cu politia nici cu justitia. Sunt cazuri grave acolo, un sef numit politic are anumite servicii de facut celor care l-au promovat. Nu este pericolul blamarii intregului sistem ca romanii oricum stiu cum sta treaba acolo. Dar trebuie mediatizat sa se termine cu prostiile. Ce credeti ca noi nu stim cum avanseaza acolo? Ca politia este mana in mana cu mafia locala? Mai blamat decat credem noi nu cred ca puteti voi sa-l faceti. Si mai stiu ca sunt si politisti corecti sau magistrati corecti.

 17. Tot ce pot sa-ti spun sigur,domnule Radu Tudor este ca singura institutie in care am si incredere si o si respect,este Armata Romana.
  Cand aveam 12 ani,intr-o vara la 13 ani ai mei,magar batran,in sat,o vecina in varsta in baston,singura si cu operatie la coapsa,pisica ei s-a urcat intr-un copac inalt.
  Nu stiu ce treaba a avut,dar un domn mi pe la 30 de ani,imbracat in uniforma militara,s-a urcat,a luat pisica,el s-a ales cu reo doua zgarieturi de la pisica speriata,dar a inapoiat-o bieteibatrani care plangea de fericire,si mie mi-au dat doua lacrimi,de mandrie.
  Armata e singura institutie care a ramas in picioare,atacurilor lui Basescu.Ei cu adevarat ne inteleg si inteleg cine e Traian Basescu,adica un nimeni in drumul Romaniei care a indraznit sa taie pensiile militarilor,facandu-le pensii nesimtite.
  Nici partid,nici guvern,nici Parlament,nici macar Ioan Ghise si Crin Antonescu nu mai pot salva Romania,decat Armata!

 18. Initiativa trustului „Intact” este binevenita, chiar daca isi va face foarte multi dusmani in rindul Politiei(si, nu numai!). Din pacate, atita timp cit „chiriasul Bruxellesului de la Cotroceni” va mai ocupa damnata locatie, eforturile singulare ale acestui trust de mass-media vor intimpina multe dificultati si, evident, obstructii. Ce-i de facut?
  La nivelul Politiei se impune:
  1 – Schimbare tuturor conducatorilor Inspectoratelor Judetene si Municipale, pentru a destructura virfurile „bisericutelor”;
  2 – indepartarea din functiile de conducere a celor care au rude de gardul I, II si III in Justitie si Parchete;
  3 – interzicerea de a lucra in aceeasi locatie(unitate de politie) a persoanelor care sunt rude prin alianta;
  4 – Publicarea pe site-ul institutiilor a tuturor anchetelor demarate de Corpul de Control si de Inspectia Interna in care sunt implicati salariati ai politiei, indiferent de pozitia lor in sistem;
  5 – Prezentarea publica a averilor tuturor celor care detin functii de conducere, atit ale lor, cit si a membrilor familiilor lor(pina la gradul V);
  6 – Datele la care au fost dobindite aceste averi, precum si sursa finanicara cu care ele au fost achizitionate;
  7 – Modul in care conducatorii unor structuri au dobindit gradele militare, scolile absolvite, precum si durata, in timp, dupa care a urmat avansarile;
  8 – Cite actiuni a dispus fiecare conducator de unitate(la toate nivelele) si care a fost finalitatea acestora;
  9 – Ce relatii exista intre fiecare salariat MAI si persoane sau grupuri de criminalitate din zona in care isi desfasoara activitatea(DGIPI trebuie sa prezinte, lunar, aceasta situatie);
  10 – Excluderea imediata din sistem a tuturor celor care se dovedeste ca prin actiunile lor au favorizat anumite persoane, formatiuni politice sau grupuri de infractori.

 19. clar, trebuie dezbatute, justitia insa consider ca e o cauza pierduta, ce putin deocamdata. cat despre politie, consider o greseala justitia televizata, complet subiectiva, in genul celei facute, din nefericire , de Mihai Gadea acum trei seri, in cazul comisarului de la Sibiu, in care acuzatorii nu sunt niste sfinti, ba din contra.( agentul care a furat linii de caini din canisa, care ” colaboreaza” la o canisa privata, probabil a nevestei, lucru interzis de lege si de statutul politistului, care prezinta fotografii de acum 10 ani ca fiind actuale), faptul ca niste adjuncti se manifestau cu un pahar de bere in mana la un concert rock, ca au barba ( ce se intampla daca dansau pe mese pe manele?)nu este un motiv de a fi aratati ca niste paria. cat despre sex, stii vorba aia , ca daca pisica nu-si ridica coada…. Idiotul ala acuzat de viol, daca il dadeau afara cand era beat pe sosea si facea ca tarzan, daca i se facea dosar penal pentru refuzul recoltarii de probe biologice, acum nu mai statea cu o gaura in piept. o idee de ancheta: luati generalii din politie, numarati-le vilele, masinile si conturile si in mod sigur, copiii, nevestele si parintii pensionari ai acestora pot fi numti manageri ai C.F.R-ului, Tarom-ului, etc, pe care , datorita calitatilor native, le vor scoate sigur din marasm.

 20. corupte!!abuzive!! sufar din cauza asta su acum!!nu exista justitie si nici politie!!

  sunt doar violatori ,prostituate si ciubucari afaceristi pe banii poporului

 21. I se ia la unu’ interviu acum cu privire la greva de la CFR. Si urla ca cica trebuie privatizata aceasta companie si ca nu l-a anuntat nimeni ca intra in greva CFR-ul, ca are oameni s-l asteapta si trebuie sa le dea de munca. Oare o fi vreun muncitor sau vreun amarat ? Nu cred. Un amarat n-are oameni la munca… Pe de alta parte, poate se privatizeaza si se inchide. Sa vedem cu ce mai pleaca astia de urla ca sa se privatizeze CFR-ul. Cica: De ce sa faci greva cand nu a trecut decat o zi de cand salariul nu s-a dat zice Sabina Iosub. Adica sa-i lase sa astepte ca prostii sau ce ? Foarte bine c-au facut greva la 24 de ore dupa ce au constatat ca nu s-au dat salariile. Asa trebuie facut mereu, pentru ca altfel te calca ciocoiul pa cap in fieare zi.

 22. Legea si ordinea sunt esentiale pentru stabilitatea unui stat si pentru asta politia si justitia trebuie sa dea un mare echilibru in desfasurarea vietii acestui stat.Increderea in ele este esentiala pentru cetateni si trebuiesc mediatizate cazurile ce au dat nedreptati,oameni care au suferit de pe urma unor incompetenti din sistem.Supuse dezbaterii vom invata fiecare in parte,vom sti si vom actiona in consecinta.Justitia si Politia,entitati necesare,au foarte multe tare,sunt greoaie,birocratice si rudimentare,atat material cat si ca mentalitate.Mici spoieli s-au facut doar cat sa functioneze,pe principiul lui “merge si asa”.Consider ca este mult de lucru si la unii si la altii!Cum este posibil care unul care comite un accident,cu vina dovedita,cu victime sa-i dai suspendare?Un exemplu dintr-un noian de nedreptati si vieti stricate,care au fost si prezentate.Tripleta din csm,danilet,haineala si ghica care si-au lipit scaunele de fund,murdaresc imaginea a tot ce inseamna actul justitiei in tara asta,pana cand adevaratii magistrati din Romania nu-i vor matura din functii,imaginea lor va fi asimilata cu slujul,minciuna,incompetenta si coruptia.

 23. 1. Ati avut experiente personale cu Politia? Dar cu Justitia? 2. Puteti descrie pe scurt speta, buna sau rea, cu numele celor implicati?

  Personal, n-am avut nici un fel de experiențe îndelungate cu Poliția și Justiția, decât la nivel de schimbare de acte, cum face orice ce cetățean, și cred că am dus în numele cuiva,demult, niște hârtii la tribunal. Evident, că am auzit că alte cunoștiințe fie au câștigat în instanțe, fie nu, pentru că cel cu care se judecau cunoștea pe nu știu cine sau fratele, nepotul, sora etc..era fie bine proptit într-o funcție înaltă, fie era magistrat.

  3.Ce opinii aveti despre Politie si Justitie?

  Cred că ambele instituții poartă amprenta societății în care trăim. Să nu uităm că sistemul a fost la fel de abramburit de ieșirea din comunism și intrarea într-o așa-zisă democrație uneori greșit înțeleasă, ca orice altă parte funcțională a administrației românești. Știm de altfel, în ultimii 4-5 ani ce au putut să provoace guvernele conduse de Boc 1 pană la Boc 1000. Pe de altă parte, atât Poliția cât și Justiția sunt conduse de oameni. Depinde foarte mult de educația pe care au primit-o, structura interioară, precum și de competența lor profesională. Cred că imaginea acestor oameni este pătată în momentul de față, dar asta nu înseamnă că acolo sunt numai dobitoci. Cu siguranță, sunt oameni competenți care-si fac treabă, numai că elementele negative au fost mult mai vizibile și mediatizate în ultimul timp.

  4. Exista pericolul blamarii intregului sistem daca mediatizam cazurile gravisime? Sau e sanatos asa, informam si dezbatem, si avem o sansa de curatire si indreptare pe viitor?

  Categoric, oamenii blamează întregul sistem când văd asemenea orori și erori ale justiției ca cele prezentate de Mihai Gâdea, în emisiunea de aseară sau cum a fost cazul băiatului ucis fiindcă a fost confundat cu un mafiot, iar familia amenințată în continuu. Cine le mai dă oamenilor ăstora, anii petrecuți în inchisoare înapoi, nevinovați fiind? Plătește cineva pentru suferința lor persoanală și a familiilor lor? Cum poate fi obligat tatăl băiatului ucis să plătească daune financiare, dacă totul a fost din vina Poliției și a serviciilor? Nu le este de ajuns durerea?!! Mai sunt și amenințați! Clar și răspicat vă spun că aceste cazuri trebuie mediatizate, pentru ca tocmai asemenea abuzuri să nu mai fie posibile acum și-n viitor. Șistemul trebuie să ia aminte și să încerce tot timpul să fie perfectibil. ”Curățirea” și ”îndreptarea” nu trebuie să se producă cândva, ci acum și tot timpul! Nu avem nevoie de oameni care din rațiuni financiare sau dispute personale să bage pe alții în pușcărie, după bunul lor plac.

 24. domnul Profesor avea dreptate “pana nu punem mana pe justitie nu avem puterea ! ” Campania asta de denigrare a institutiilor statului face parte din scenariu… Naivi sunt romanii ! de necrezut !

 25. perfect sa fie luate la suturi cuiburile mafiot-securiste din procuratura, justitie si politie dar o campanie de presa vizavi de MEGA HOTIA de la “liberalizarea” pretului la utilitati (gaze, curent electric) chiar nu vrea sa faca nimeni o campanie de presa????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. Pentru reprezentatii statului, care uita de cei, care au curaj sa lupte pentru dreptatea lor !

  Ma judec cu un dosar de 14 ani ,am fost si la CEDO ,am castigat ,doua procese,in aceasta perioada eu nu am avut dreptul, la un loc de munca, pe motiv ca am cazier ,eu nu am putut sa am ani pe cartea de munca ,in schimb ,politistii ,procurorii si judecatorii au castigat ani pe cartea de munca ,acesti interlopi cu legitimatie de la stat me-au distrus viitorul ,ce sa fac ,la cine sa ma adresez sa mi se adauge si mie pe cartea de munca ani de lucru ? tel.meu 0721758747 Vili Rupa din Hunedoara .

 27. Jos Coruptia din politie si justitie ,Jos cu interlopii cu legitimatie de la stat ca ,ne-am saturat cat ne-au furat si nimeni nu-i aresteaza si nu le confisca averile .Cat timp se face trafic de influenta intre judecatori de la instante de fond la cele de apel i de recurs si Romania pierde procese la CEDO ,si magistratii nu sunt arestati pentru ca din vina lor au facut de rusine Romania ,nu se vor respecta drepturile omului .

 28. Justitiarul de Hunedoara

  http://www.youtube.com/watch?v=RiJ0YqLFCio&feature=share

  ASTAZI AVEM LA GAZETA DE PERETE PE CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI AI SOCIETATII

  Acesti magistrati sunt urmatorii INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII DIN HUNEDOARA SI DEVA, DEVENIND INTERLOPI CU LEGITIMATIE DE LA STAT

  1,JUDECATOR BULIGAN MIHAELA
  2.JUDECATOR GHERMAN CALIN
  3.JUDECATOR BOROSESCU MARIA.
  4.JUDECATOR GHILEA RODICA
  5.ZDRENGHEA ELENA
  6.PROCUROR HERBAN DOREL
  7.PROCUROR BACEANU IOVITA
  8.JUDECATOR DANA GHITOAICA -C.ALBA

  Acesti politisti sunt urmatorii INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII DIN HUNEDOARA SI DEVA DEVENIIND INTERLOPI CU LEGITIMATIE DE LA STAT

  8.COLONEL CLONDA VASILE
  9.COLONEL COZMA DORU
  10.COLONEL ROSCA
  11.COLONEL FILER ADRIAN
  12.CAPITAN ENESCU.
  13.CAPITAN CERNAT
  14.CAPITAN BUTUNOIU
  15.KISS DANIEL
  16.ENACHE ADRIAN
  17.AGENT SUR LAURENTIU

  tel.0721758747 vili rupa din hunedoara

 29. Am fost batut de politisti nevinovat de mi s-au rupt dintii din gura,am fost legat in lanturi si la maini si la picioare si o bara de fier legata de lanturi,timp de 81 de zile,colegi de celula ma stergeau la fund,cand mergeam la wc,nu am avut voie sa ma spal pe corpul meu,eram plin de pureci si bube,am stat intr-o camera foarte racoroasa cu soareci prin saltea si sobolani care sareau din wc, am fost dus la proces in lanturi pe picioare si catuse la maini, am demonstrat asta la CEDO,si acum cand am depus reclamatie impotriva lor mi sa respins ,pe motiv ca s-au prescris faptele,si nu are ce sa le faca a spus judecatoarea,eu am depus cerere la CEDO in termenul legal,guvernul a fost instintat,trebuia sa suspende prescrierea pana la decizia CEDO,dar vad ca nu se tine cont nici de hotararea de la CEDO,am depus reclamatii impotriva lor si sa dat NUP,si m-au amenintat ca ma impusca.Acum dupa ce am castigat la CEDO a doua oara ,mau amenintat ca o sa mi se faca o inscenare si o sa fiu arestat si spanzurat in celula. Cand am fost eliberat nu am avut dreptul sa muncesc ,pe motiv ca aveam cazier . Acesti interlopi cu legitimatie de la stat ,politisti si magistrati care au incalcat legea cu buna stiinta ,trebuie pedepsiti urgent. Ce sa mai fac?

 30. Ieri , astazi si maine noi platim salar la magistrati si politisti sa incalce legea si sa acceptam sa devina interlopi cu legitimatie de la stat ,unde este respectul cuvenit fata de ceteanul civil si corect si drept si onest ? Cand Guvernul Roman va trage la raspundere pe magistratii romani care au pedepsit Romania la CEDO vom avea o justitie dreapta si corecta !

 31. Am avut de-aface cu justitia si sunt de acord cu zicala ”sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi pa mana lor!”. Totul este la mana hazardului: spete similare primesc solutii total diferite, unele se rezolva dintr-n singur termen, altele din 4-5 etc. Nu am fost in instanta din postura de inculpat in vreun proces penal, ci de reclamant in Civil, mai precis am fost/sunt ”clientul” Sectiei a VIII-a, Conflicte de munca si asigurari sociale din cadrul Tribunalului Bucuresti. In primul rand, celor care cred ca Macovei/Predoiu/Basescu au realizat ”mica reforma” in justitie le spun ca e o minciuna sfruntata: cum altfel se poate numi situatia cand primesti primul termen de judecata la o contestatie asupra unei decizii de pensionare la 18 luni, adica un an si jumatate de la depunerea actiunii in instanta? Pe de alta parte, modul de abordare a proceselor cu acelasi gen de reclamatii este diferit de la un complet la altul. Mi s-ar putea replica faptul ca nu exista spete perfect similare, dar referindu-ma, spre exemplu, la cautiunea pe care trebuie sa o platesti ca reclamant intr-n dosar in care soliciti suspendarea temporara a unui titlu executoriu, judecatorii se comporta total diferit: unul stabileste cuantumul la 10% din prejudiciul datorat (adica maxim), altul 5%, altul 3%, altul decide nu un procent ci direct o suma, iar altul spune ca nu este cazul sa fie stabilita o cautiune intrucat acest tip de solicitare este scutit de orice taxa! Ce intelege justitiabilul din acest caz? Este justitia predictibila, unitara etc? In zecile de mii de dosare depuse de rezervisti la instantele din intreaga tara intre 2010-2012, judecatorii au procedat infelul urmator: in primul rand au dat termene (primele termene de judecata) la peste un an si jumatate de la depunere, in speranta ca se va intampla ceva (in plan politic!) care sa faca inutile procesele, apoi au inceput sa judece tragand cu ochiul de la o instanta la alta, dar nu pentru a gasi solutii legale ci care ”sa dea bine”. Exista niste motivari abracadabrante, se intrec in a face interpretari din cele mai nastrusnice ale legii si, de cele mai multe ori, pur si simplu citeaza copios (mai bine zis copy-paste) din intampinarile depuse la dosar de partea reclamata, desi din punctul meu de vedere ar trebui sa fie solutii redactate strict de completul care a judecat cauza. In concluzie: nu sunt toti judecatorii la fel, dar sunt printe ei: prea multi slab pregatiti, destui corupti, prea putini profesionisti, extrem de putini curajosi…, asa ca repet zicala ”sa va fereasca Dumnezeu sa aveti de-aface cu justitia romana!”

 32. Este laudabila initiativa (liberala banuiesc) de a “scutura” intitutiile statului in vederea schimbarii…nitel a mentalitatilor de “vataf cu harapnic” si “tzaran ajuns sus”, si … mai mult a sefilor respectivelor cuiburi de infractori in uniforma!!
  Eu gasesc foarte ingrijoratoare preocuparea cu “amantlacuri” a sefilor Politiei ! Intr-o tara ca asta, te-ai astepta sa-i vezi implicati in fapte de coruptie,sa auzi ca au fost surprinsi luind de la infractori sacose cu bani ! Cand colo … ce sa vezi, ei nu au grija banilor, sunt ocupati sa se simta bine in compania subordonatelor !
  Sa indrazneasca vreun burtos din asta sa se mai vaite de taieri salariale !!!!!!!!!1

 33. Domnule Radu Tudor
  Cand vine vorba de sisteme,analiza matematica precisa si necrutatoare are ultimul cuvant!Aceste analize se aplica folosind principii si legi extrem de riguroase si rezultatele sunt concludente!Astfel se defineste “traiectoria ideala” adica graficul in care sistemul trebuie sa functioneze,datele de intrare si iesire trebuie sa raspunda la o serie de cerinte astfel incat sa nu existe eroare.Cu un cuvant analiza matematica sistemica si sistematica este o stiinta exacta!!In cazul de fata politia si justitia se afla la o distanta “inadmisibila” fata de traiectoria ideala!!!Rezultatele activitatii,datele de iesire din sistem arata ca activitatea acestor sisteme este “toxica”pentru societate,provoaca mai multa paguba decat ajuta!!!Se poate ca un sistem sa “derapeze”si sa iasa din traiectoria ideala si in urma unor corectii sa revina urgent in limitele acceptabile,dar daca derapajul se manifesta pa durata a 25 de ani atunci vorbim de sisteme toxice,inutile si disolutia institutiei!!!Axista o discutie extrem de intensa asupra capacitatii de auto-redresare al sistemelor,interventia externa asupra sistemelor si limita unde trebuie sa se opreasca interventia externa daca exista interventie!!!Pervertirea justitiei timp de 50 de ani in perioada dictaturii si faptul ca nu a revenit in limite normale dupa 89,arata ca avem o problema majora!!!Stupid,penibil si absurd!!!

 34. Nu am avut de aface cu ei si ma bucur,dar vilele si averile unura le vedem zilnic in toate localitatile tarii.Multe trecute pe rude,ori prieteni sau simpli cetateni,care contre unor sume neinsemnate ii protejaza.Insa asa cum spunea d.l judecator de la csm “ca csm-ul trebuie resetat”,consider ca e corect si ca in aceasta perioda,pana cand se va forma o justitie corecta,cinstita,adevarul fiind singurul principiu dupa care sa se conduca,sa ne aparam singuri si sa nu mai platim tortionari,cu salarii nesimtite,care sa lupte impotriva noastra,sa ne caracterizeze ca fiind needucati,desi noi le platim luxul,privilegiile si huzurul.Si mai mult,atunci cand sunt dovediti ca fac jocuri politice si s-au transformat in politruci basisti, terorizeaza populatia in varsta,tot pentru a indeplini comenzi politice,fara sa mai punem la socotela procesele deschise la comanda politica.Si e vorba aici de procurori in primul rand si care nu au miscat un deget pentru a incepe actiunile de verificare a sesizarilor depuse de ministere,in urma auditului facut si a neregulilor constatate.Cu referire la politisti,aici intalnim mai vizibil doua categorii.Una care s-a alaturat interlopilor si face avere alaturi de ei si cealalta, saraca,cu salarii de mizerie si zone intinse de raspundere si care pentru a-si indeplini sarcinile,din putinul lor, cumpara carburati si ustensile pentru birou.Acestia din urma,din pacate,sunt lipsiti de posibilitatea de a se apara sau de a reclama neregulir,pentru ca altfel zboara si nu mai au cu ce sa isi intretina familiile.Ce bine ar fi ca in aceste doua sectoare vitale sa se faca curatenie iar profesinalismul si competenta sa primeze la stabilirea persoanelor care sa le conduca.

 35. “Experiente” cu politia si justitia, in afara de cele cotidiene si cateodata cu nervi, n-am avut, m-a ferit Dumnezeu.
  Abuzuri exista in orice domeniu, dar parca nu asa de multe ca in zilele noastre.
  Daca se aduc in fata toate ilegalitatile institutiilor respective, nu cred ca se blameaza o bleasla,sistemul respectiv si este mai mult decat sanatos sa se stie toate aceste cazuri grave si poate avem o sansa de “curatire si indreptare” a gresitilor.

 36. CAND UMBLA PESTE 50 DE CLANURI DE MAFIOTI LIBERE LA VEDERE.Nu ca nu functioneaza institutiile astea de mai sus ci ca sant mafiotizate si ele.Cand o tara este vanduta si dezvalidata sub ochii lor iar puscariile sant pline de gainari asta zice multe.Cand in tara se fura 40 miliarde prin frauda fiscala si nimeni nu plateste iar paguba nu se recupereaza iarasi asta zice multe despre astia .Problema ca sant platite cu bani frumosi din banii truditoriilor ai tai a privatiilor.Iar la pensie una babana.Si pt ce?Pt ca au pazit interlopii si hotii.?

 37. Politia sub d-nul STROE isi va reveni usor,usor ,fiindca Demisul nu a reusit sa-si planteze multi oameni aici(vezi si protestul:IESI AFARA FIINTA EXTRAORDINARA!.In ceace priveste justitia DEMISUL si-a plantat o multime de “oameni pion” in toate ramurile CSM,DNA,CCR,PROCURATURA,ANI..Si-a plantat/a numit intr-o luna, cat ILESCU+CONSTANTINESCU intr-un an(ca voinicul din poveste care crestea intr-o luna, cat altii intr-un an..). Desradacinarea acestor pioni se poate face foarte greoi…mai ales ca ..demisul nu sta cu mana in buzunar.Pai de ce si-a tras PACT DE COABITARE…doar ca sa se afle in treaba.Va veni ziua in care PONTA ne va spune …cine l-a obligat sa semneze pactul…si va recunoaste ca..a gresit.

 38. Auziti mai fratilor,ce “zice si ce vrea”parlamentaristii nostri:ei vra sa stea la “otel”ca le este frica “ca n’are paza la poarta”. Bai tovarasi parlamentari,da aveti un tupeu”care depaseste nesimtirea”! Pai cand veneati pe la portile oamenilor sa le cereti votu’,erati zmeii zmeilor,nu va era frica ca o sa va atace nimeni,acu ce aveti ,dete bataia de joc la inima voastra si va ataca cine (?)fraierii care v-au votatara? Pai ce vreti sa credem ca erati mielusei inainte de votare,iar acum va schimbati planurile de lucru? Adica boboru’are sau nu are bani,poa’ sa traiasca cum o fi si cum s-o putea,iar voi trai nineaca pe banii lu’babacu’! Eta fenta niet tiniaet,pana la urm si parlamengii pot zburaet. Asa ca domnilor parlamentari,atentie la neatentie!!!!

 39. E aiurea sa tot dam vina pe Pactul lui Ponta.Scopul pactului a fost atins(numirea rapida a unui prim ministru si asigurarea unei stabilitati institutionale , si nu-l impiedica nimeni pe SRS sa-l faca praf pe basescu si camarila lui daca vrea ,e de neinteles cum SRS se cramponeaza de pact care nu-l impiedica pe el sa critice si sa actioneze.Aseara dadea vina pe europarlamentari ca nu-i inchid gura lui preda sau macovei ,pe ponta care trebuie sa se urce in avion si sa se duca la reding sa-i spuna ca minte macovei.Haida de ,SRS uita ca e senator sau nu stie ce e si ce putere are un senator?Am ales un Parlament sa ne reprezinte si sa lupte ptr. demnitatea Romaniei .Parlamentul are cea mai mare legitimitate si vom aplauda parlamentarii care iau atitudine impotriva unor mincinosi care terfelesc iresponsabil imaginea tarii.Cel mai important for al poporului face trimiteri la altii in loc sa puna sa faca comisii de ancheta ,sa cheme la raport sefi ai ANI,DNA,SRI,SIE.Sa ceara Curtii de Conturi sa-i dea situatia actionarii in justitie a marilor ilegalitati descoperite ,are aceasta putere si datorie si are mai multa putere decit chiar primul ministru .Trebuie ca parlamentul sa dovedeasca ca e institutia cu cea mai mare legitimitate in interiorul si exteriorul tarii cu atit mai mult cu cit acum are o compozitie cum nu a mai avut ,cca 70 % majoritate.

 40. Vin la tv. multi parlamentari si spun o mie de lucruri ,bune ,frumoase dar de ce nu actioneaza prin pirghii proprii ,audieri la comisii ,comisii de ancheta ,interpelari ale sefilor de institutii ,sa ceara rapoarte ca raspuns la intrebari concrete de la institutii.parlamentarii trebuie sa inteleaga ca au o putere mai mare decit primul ministru si au obligatia sa se implice ptr. ca reprezinta cetatenii nu numai la legiferare .

  • Nu mai spuneti societatea a jefuit tara? Noi am facut legile in tara asta? Unul care a facut legi si era tare un domeniul asta e la zdup, asa judecat fara dovezi. Nu este drept sa fi judecat fara dovezi dar eu ma intreb cum a fost posibil sa se ajunga aici?

 41. Din 1998 am probleme cu justitia. De cand primarul de atunci din Calimanesti, Neamtu Tudor s-a hotarat sa-I fure putin pamantul lui taica-meu ca e prea in statiune si sa-i dea niste stufaris din padure in loc. Procese peste procese, nimeni din primarie vinovat. Procurorii din Brezoi sunt avocatii lor personali, niciodata nu reusesc sa vada vreun abuz sau vreo neregula… tot timpul noi suntem de vina ca… “nu colaboram”. Acum cateva zile judecatorul Alexandru Octavian Fieroiu de la Judecatoria Brezoi ne-a respins plangerea impotriva scoaterii de sub urmarire penala a fostului primar Amuzan Ilie si a secretarului Didoiu Ion pe motiv ca informatiile pe care trebuiau sa le furnizeze, fiind obligati printr-o sentinta din 2009, le-ar fi dat defapt si noi nu stim, enumerand apoi raspunsurile care NU AU LEGATURA CU INTREBARILE !!! Deci in ce tara traim? Apoi, pentru ca asta nu era de ajuns, acest magistrat care a decis de fapt ca nu avem nevoie sa stim noi ce vrem ci ce vrea el si cu asta basta… s-a gandit pro-fund de doua ori amanand decizia, pentru o mai buna deliberare cica, si ne spune ca cererea din 1991 – legea 18 – a lui taica-meu a fost respinsa dar, un paragraf mai incolo, ea este in curs de solutionare !!! Tara tuturor raspunsurilor…
  Cererea a fost validata in 1991!
  Bunicul meu este Nicolae Ungureanu, primul primar din Calimanesti, cel care a si inaltat cladirea primariei si al carui nume este trecut primul pe placa memoriala din aceasta institutie.
  In momentul de fata nu numai ca am fost dezmosteniti dar nu mai avem dreptul sa intrebam nimic, iar daca am avut ghinionul sa castigam un proces care l-a obligat pe primar sa ne spuna unde este pamantul, a venit judecatorul si ne-a spus ca daca nu exista nici un raspuns formal pentru sentinta respectiva nu-I nimic care sa aduca atingere intereselor noastre, pentru ca el stie mai bine care sunt interesele noastre… nu?

  Amuzan Ilie este acum membru intr-o comisie in cadrul primariei Calimanesti. Cum care comisie. Comisia pentru apararea drepturilor cetatenilor!

 42. cum zicea un adjutant batran, pe care l-am cunoscut candva: “am ajuns la crezul ca pe lumea asta, procurorul, judecatorul si avocatul sunt doar ca sa te mulga de bani”.

 43. Nu stiu daca citeste cineva postarile de pe acest site….eu as sesiza aici un aspect pe care l-am supus dezbaterii si pe “luju”, si anume: existenta unui “Tabel de avocati incompatibili” la nivelul tuturor Barourilor de avocati din tara, Tabel in care, desi nu este prevazut de Legea nr.51/1995-modif., sunt inscrisi actuali judecatori, procurori, notari si executori judecatoresti, despre care justitiabilii si avocatii cinstiti stiu ori au simtit pe pielea lor, ca sunt aserviti pdl. La Galati judecatorii Curtii de Apel au anulat actele de inscriere a acestor indivizi pe astfel de Tablou insa mai exista in tara asemenea facilitati acordate acestora, asemeni “coloneilor” pdl-isti(in Prahova de exemplu: ex.jud.Rosu Ortansa, judecator Ieseanu Lilica, s.a.)

 44. Buna ziua

  De cateva zile a inceput sa iasa la iveala, in special datorita mass-mediei, mizeria din politie, de aceea doresc sa va semnalez si eu un caz dar din alt domeniu (cred ca aceasta mizerie, ca rezultat al modului in care “NASU dinsuflet” si PDL au condus aceasta tara, este in toate domeniile). Ati auzit de Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) ? Probabil ca nu. Acest lucru se datoreaza faptului ca, din 2000 (!!??!!??) de cand la conducerea institutiei este Fanel Iacobescu – din CRAIOVA, s-a promovat ideea ca nu trebuie sa devii vizibil in mass-media pentru a nu deranja sau pentru a nu trezi cinestie ce interes interes pentru scaunul sau.
  Poate ca o sa spuneti “si cei cu asta ?”. Intradevar la prima vedere ar putea fi o intrebare legitima dar in realitate lucrurile nu stau chiar asa.
  Dupa cum spuneam, Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) este o institutie publica ce se ocupa, printre altele, cu coordonarea si controlul activitatii de metrologie la nivel national.
  Odata cu aparitia legii 176/2010, “persoanele cu funcţii de conducere şi de control, precum şi funcţionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul tuturor autorităţilor publice centrale ori locale sau, după caz, în cadrul tuturor instituţiilor publice” trebuiau sa-si declare averile conform art. 1-31 din legea amintita mai sus. Daca interpretarea mea este corecta, atunci angajatii Biroului Roman de Metrologie Legala (si in special cei care conduc destinele acestei institutii publice, istitutie aflata in subordinea Ministerului Economiei-daca sunteti curios si va veti documenta un pic nu mai mult, veti fi surprinsa ce averi au reusit acestia sa faca ocupand functii de conducere intr-o institutie publica) ar fi trebuit sa respecte prevederile acestei legi si sa posteze declaratiile de avere si de interes pe situl institutiei.De ce oare nu s-a intamplat acest lucru ? Cine il protejeaza pe acest personaj de isi poate permite acest lucru si nu numai ?
  Prin incalcarea si altor prevederi legale, acest personaj a reusit sa distruga institutia pe care o conduce si sa arunce in derizoriu tot ce inseamna metrologie in Romania sau ce inseamna notiunea de “sistem al calitatii” in aceasta tara.

  Dar sa va arat cateva din multele fapte care le-a facut “Fanel”:
  Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) este parte componenta din asa zisa “infrastructura a calitatii” gestionata de Ministerul Economiei. In aceasta “structura” se regaseste si organismul national de acreditare (RENAR) care, asa cum reiese si din denumirea sa, trebuie sa acrediteze, printre altii/altele, si organismele care solicita Ministerului notificarea pentru asi desfasura activitatea de evaluare a conformitatii pe anumite diferite directive europene.
  Unul din organismele ce au fost notificate de minister si evaluate de RENAR
  este Miscarea Romana pentru Calitate (MRC) din Craiova.

  Poate va intrebati (inca) ce au toate acestea in comun nu ?
  Toate aspectele prezentate mai sus au in comun doua lucruri si anume toate se regasesc sub umbrela Ministerului Economiei si toate au (vizibil sau mai putin vizibil) tangenta cu directorul general al BRML Fanel Iacobescu.

  De ce am afirmat acest lucru ?

  Haideti sa vedem impreuna cine este Fanel Iacobescu:

  – director general (inca din 2000 ¡!!!!) la BRML;

  – presendinte RENAR (functie onorifica cica dar cu muta influenta) din 2003, iar director general al acestui organism este (!!!!) varul sau Nichita Cristian;

  – presedinte fondator al organismului MRC (vezi CV-ul postat atat pe situl RENAR cat si pe cel al BRML), organism ce este condus, din umbra de directoarea directiei de metrologie Craiova – Maria Magdalena Poenaru (unitate subordonata BRML) ce se pare ca are un statut mai mult decat cel de subordonata a directorului general al BRML (verificati pe net si o sa gasiti foarte multe elemente comune intre aceasta directoare si MRC cum ar fi documente specifice de calitate ale acestui organism elaborate de ea, poze postate pe situl MRC in care se regaseste si aceasta directoare, date de contact etc), ba daca insistati un pic mai mult pe net veti gasi si faptul ca Fanel si Magdalena au fost impreuna la certificarea sistemului calitatii aeroportului din Chisinau (exista un interviu dat de directorul acestui aeroport unui ziar local);
  Cu alte cuvinte MRC (adica Fanel) desfasoara activitatea de evaluarea conformitatii aparaturii de masurare in urma acreditarii RENAR (adica tot Fanel) si a caror “eventuale” nereguli in activitatea desfasurata ar trebui sa fie sanctionate de BRML (adica ? ati ghicit de acelasi Fanel ca doar nu este degeaba ditamai prof.univ.dr.ing.Dr.hc)

  Pentru a controla mai bine acest sistem, varul sau (Cristian Nichita), inainte de a deveni o persoana asa de importanta la RENAR, a infiintat o organizatie nonprofit (ROLAB- asociatia laboratoarelor de metrologie din Romania), organizatie ce isi avea (are) sediul (nu o sa va vina sa credeti) la aceeasi adresa la care functioneaza si BRML deci in sediul unei institutii de stat.
  Reprezentantii acestor laboratoare (a caror functionare depinde de autorizatia data de BRML adica de Fanel) au fost “cooptati”, in calitate de membri, in forurile decizionale ale RENAR, membri ce participa periodic si la votarea presedintelui organismului national de acreditare (RENAR) adica a lui Fanel Iacobescu.
  La conducerea acestei organizatii (ROLAB) se regasesc si persoane ce ocupa functii de conducere in BRML (ex : Pagila Elian – sef serviciu Audit Public Intern si director ROLAB, Valeriu Matache -fost consilier (probleme cu varsta) al directorului general al BRML, actual consilier al presedintelui RENAR, adica omul lui Fanel, directorul adjunct al Directiei Regionale Bucuresti – Roberta TODOR, etc.).
  Prin intermediul ROLAB sunt organizate asa zise cursuri de instruire a angajatilor BRML ( cu lectori din RENAR- va dati seama cine sunt aceste personaje), a personalului laboratoarelor autorizate de BRML (cu lectori din BRML ?) sau personalul laboratoarelor acreditate de RENAR) binenteles contra cost (¡!!!!!!!!!) deci o forma de a scoate bani si din contul BRML pentru o organizatie privata condusa tot de Fanel (de vazut ultimul curs de la sfarsitul anului ce s-a tinut la un restaurant la munte la care au participat angajatii de la directia de metrologie din Bucuresti si reprezentantii unor laboratoare apropiate conducerii BRML – vedeti daca pentru acel curs toti participantii aveau pregatirea necesara conform tematicii de curs, daca a existat asa ceva).

  Aceasta institutie a devenit incet dar sigur, si mai ales in ultimii 3 ani, SRL-ul lui Fanel, utilizand resursele institutiei in interes personal.
  Mentinerea in functie timp de 12 ani a acestui personaj a fost posibila, probabil numai prin coruperea politicienilor ce au condus la un moment dat acest sector (unul dintre exemple este si cel al senatorului SOVA – PSD in 2009 (tot sunt ei la putere acum), care desi stia ca este un caz clar de incompatibilitate intre functiile de director general BRML si presedinte RENAR, nu a facut nimic in acest sens (de ce oare ?) O alta strategie adoptata de acest personaj pentru a se mentine in functie si de a colecta bani pentru sine si pentru partid/partide a fost aceea de asi planta rude sau prieteni in functii cheie la conducerea BRML si nu numai (ex: loctiitorul sau este Patasanu Valentin – finul lui Fanel, director la directia de metrologie Bucuresti – Mitrana Iulian – finul lui Fanel, director la directia de metrologie Craiova – Magdalena Poenaru – amanta lui Fanel etc), sau de a tine sub control ceilalti directori din BRML prin santaj ca urmare a angajarii rudelor acestora (ex: cel de-al doilea director general adjunct Dumitru Dinu are, ca angajati in BRML, pe sotie, cumnat, baiat etc), si nu in ultimul rand prin ocuparea unor functii de conducere de catre politruci care, pe langa faptul ca nu au nici o tangenta cu activitatea de metrologie mai sunt cazuri cand nici nu indeplinesc conditia de baza de a ocupa o functie de conducere si anume studii tehnice si minim 5 ani de experienta in domeniu (ex:directorul metrologiei Constanta – VOINEA, membru PDL, a fost numit director adjunct fara a avea cei 5 ani de experienta, in prezent ocupand functia de director plin la aceasta directie; directorul metrologiei din Timisoara – FLONTA este economist – nu mai este cazul sa vorbim de experienta in domeniu nu ?!)

  Daca sunteti curios sa solicitati numarul de persoane cu functii de conducere o sa constatati ca aproape 50 % din angajatii BRML au acest statut deoarece chiar daca, in principiu, numarul de functii de conducere este limitat, s-au mai inventat si alte functii de conducere, cu personal in subordine fictiv (in acte) sau nu, si fara a avea o fisa a postului specific acestor functii, pentru a satisface pofta politicienilor sau a persoanelor « de incredere » (ex: sefii de servicii judetene de metrologie din judetele Timisoara, Brasov, Ilfov, Prahova, Bacau, Craiova, servicii de metrologie ce isi au sediul comun cu cel al directiilor de metrologie).

  O alta strategie implementata de Fanel a fost si aceea de face anumite achizitiii, dea lungul timpului, la niste preturi astronomice (ex:achizitie soft le la SIVECO cu peste 1.000.000 euro ce a functionat si functioneaza doar pe jumatate; achizitia unui sediu, de la o persoana de “incredere”, pentru directia Bucuresti cheltuind aproape 1.500.000. euro, sediu ce are curte comuna cu o persoana cu handicap !!!! – anuntul din Romania Libera din 2005 pentru achizitia acestui sediu a fost strecurat pe la rubrica de anunturi date de vrajitoare ; construire unei cladiri de laborator in curtea BRML la un pret de aproape 3 ori mai mare decat cel al pietei-la scurt timp de la finalizarea lucrarii din tavan au cazut bucati de tencuiala fapt ce se poate constata si acum etc.)

  Mai jos va prezint un citat, postat pe net, legat de ce se intampla la RENAR:

  « Trimis: Joi Iul 23, 2009 12:18 pm Titlul subiectului: certificare

  “Desi aparent RENAR-ul pare un nume abreviat dupa regulile lui Rubik, prin desfasurare – Asociatia Nationala de Acreditare din Romania, in fapt este vorba de un korganism popular in lumea certificarilor, cu misiunea de a acredita organismele autohtone de certificare a conformitatii produselor si a sistemelor de management.

  Povestea din spate arata ca pentru a ispiti piata europeana, un produs romanesc trebuie sa respecte o serie de standarde atestate de firme de certificare, verificate, la randul lor, de RENAR, membru al Multilateral Agreement (MLA), ca premiu pentru notele bune primite de la European Accreditation – Multilateral Agreement Comitee (EA-MAC).

  Se contureaza insa o situatie de tip looping (bucla in retea) cu riscuri de domino, care s-ar descrie etapizat cam asa: acceptarea acrediktarii firmelor de certificare atrage certificarea produselor si, implicit, acceptarea pe pietele europene – uite bucla! – cu conkditia apartenentei RENAR – ului la MLA, pierderea acestei calitati atragand, in mod automat, multe “ne”-uri in fiecare etapa descrisa.

  Mai grav ar fi ca desfiintarea acestui organism ar atrage suveranitatea organismelor de control UE asupra verificarii produselor noastre, orice apreciere negativa a acestora fiind in avantajul produselor similare europene de pe piata externa (vezi cazul Ungariei!).

  Daca iesim din haloul asta european al RENAR-ului si punem zoom-ul pe pastorii acestuia, observam ca Fanel Iacobescu, mic si inofensiv dupa nume, mare, dupa functie, presedinte al asociatiei, vine la serviciu ca sa-si rezolve interesele personale, desi institutia pe care o conduce sta in pozitia trapezistului pe sarma MLA-ului, care, deocamdata, ne mai arunca o centura de siguranta , prin prelungirea calitatii de membru al sau.

  Numele presedintelui, in duet cu Dorin Cristian Nichita, director general al RENAR, dupa o coregrafie semnata de ministeriabili de la Economie (interesati de soarta firmelor detinute sau activelor de valoare imobiliara ale unor entitati afiliate RENAR), s-ar putea sa nu atraga aplauzele UE, pentru ca se circumscriu unor practici de management curat balcanice. Deopotriva, cei doi tergiverseaza adoptarea masurilor de asimilarea a cerintelor europene de catre RENAR, manifesta dezinteres fata de implementarea modificarilor survenite in directivele europene, date obtinute de evaluatorii RENAR exclusiv din campul relational dezvoltat in urma unor parteneriate externe, exploatat, desigur, in mod neoficial.

  Omnipotenta lui Fanel este relevanta si prin prelungirea excesiva a activitatilor de audit pentru acreditarea unikcului organism national de certificare notificat de UE – SC ISCIR CERT SA Bucuresti, riscand sa piarda calitatea atribuita de UE pentru derularea activitatilor de certificare produse/sisteme.

  In nota de presiune, acest Fanel “care este”, impune organismelor de certificare realizarea unor studii/audituri impreuna cu institute agreate, pentru rotunjirea avantajelor personale sub acoperirea unor contracte de colaborare, distorsionand astfel mecanismele legislative, prin atribuirea unui specific comercial activitatilor de acreditare.

  Si uite cum, pe fondul acestor demersuri ilegale, sumbre, se ridica un nume suav, Cezarina Dicu sef serviciu organisme certificari RENAR, care tergiverseaza si ea acordarea acreditarilor, dintr-un activ spirit de solidaritate conjugala, pentru interesele firmei britanice de certificari Moody International, la care sotul acesteia este angajat.

  Constient ca “exercitiul este mama invataturii”, respectivul isi manifesta abilitatile de parvenire si prin exploatarea calitatii de director general al Biroului Roman de Metrologie Legala – BRML, fiind interesat de declansarea privatizarii patrimoniului imobiliar detinut. In acest sens, vizeaza crearea unui spatiu legal mai permisiv, blocand prin sustinere politica, demersurile de modificare a prevederilor legale, in domeniul metrologiei (OG nr. 20/1992, privind activitatea de metrologie) ce ar elimina starea de conflict de interese de la acest nivel, in favoarea unor firme agreate care nu indeplinesc criteriile de desemnare.

  Chiar daca procedura actuala de verificare metrologica este neconforma standardelor UE, Fanel Iacobescu izbuteste totusi sa evalueze “pretul corect”cu precizie de metrolog, pentru certificatele emise, semnate si parafate de domnia sa, oferirea unor atentii de catre solicitanti devenind dintr-o practica optionala, una obligatorie.

  Dincolo de tonul neaos, glumet, trebuie sa mentionam ca BRML, pastorit de Fanel, nu monitorizeaza nici modul de respectare a graficelor de verificari specifice efectuate de catre RADET Bucuresti, cu ignorarea normelor de metrologie pentru sistemele de masurare a energiei termice furnizate de catre aceasta companie cetatenilor Capitalei.

  Una peste alta, interesele constitutionale ale RENAR sunt disproportionate cu cele ale unor organisme comunitare de gen cu reprezentanti in Romania (TUV – Germania, Lloyds – Marea Britanie, Bureau Veritas – Franta), din care se remarca TUV, care-si propune sa spulbere piata autohtona.

  Daca autoritatile romane nu iau seama si treneaza in luarea unor decizii de reabilitare a situatiei, nu trebuie sa ne ingrijoram, prin aceste firme sau altfel, forurile UE sigur o vor face.”

  Veniturile angajatilor BRML au fost diminuate cu peste 70 % tot datorita “eforturilor depuse” de actuala conducere a BRML deoarece incepand cu 2010 grila de salarizare a trecut de la statutul de grila de salarizare a unei institutii publice cu autofinantare la grila de salarizare a unei institutii publice bugetare (- 30 %) ce a fost diminuata la randul ei cu 25 %, eliminandu-se totodata primele si tichetele de masa. Stiati ca parcul auto este folosit mai ales in interes propriu, luand exemplu personal dat chiar de Fanel care face naveta saptamanal la Craiova ? Acelasi lucru il face si adjunctul si finul lui Patasanu la Ramnicu Valcea respectiv Mitrana (celalalt fin) la Craiova nemaivorbind de faptul ca saptamana de lucru in cazul celor 3 « crai » este de aproximativ 3 zile pe saptamana (se mai intampla sa ii gasesti si in a patra zi dar mai rar).

  Oare toate aceste lucruri au determinat ignorarea prevederilor legale cu privire la declararea averilor ?

  Sistemul creat de Fanel a dus si la decesul unor angajati. Va rog sa cititi blogul facut de fiul unuia dintre persoanele care au decedat la locul de munca pentru a va face o idee mai ampla cautand ‘petrisor metrologie’.

  PS: nu va lasati impresionati de titlurile cu care se impauneaza – toate au fost obtinute asa cum s-au obtinut multe alte titluri in tarisoara noastra draga. Cum o reusi sa se ocupe de atatea lucruri: director genera BRML, presedinte renar, profesor la Craiova, indrumator de doctorat la Iasi, afacere (necurata) cu MRC ??
  Oare sta linistit deoarece are sustinere din partea senatorului PNL Palasca ? (Varul acestui senator a fost angajat ca verificator la finutul mitrana prin incalcarea legii deoarece pentru a fi angajat intr-o astfel de functie trebuie sa detii minim diploma de liceu tehnic iar acest verisor este ospatar de meserie – ce mai metrologie legala avem ?)
  Daca ati receptionat acest e-mail, va rog sa-mi dati un mesaj

  Va multumesc cu respect pentru ceea ce faceti. Sunteti singurii care ati reusit sa tineti piept mafiei PDL – iste.

  PS Mai nou, se aude ca finutul Mitrana, folosindu-se de ”niste prevederi legale” care nu exista (ati inteles bine), a inceput sa stoarca furnizorii de utilitati (Enel Apa Nova, Distrigaz Sud Bucuresti, etc) si nu numai de bani folosindu-se de o firma (Regio Metro Cert SRL din Bucuresti)condusa de contabila sefa din subordinea lui Tara lui Papura (pardon !) Basescu Voda.

  • Sunt multe de spus despre infractorul FANEL.
   NOUTATI.
   Vazand fanel ce bani se scot din activitatea de comparari interlaboratoare ( este vorba de laboratoarele de analize medicale )a hotarat ca ROLAB sa desfasoare aceasta activitate si vazand ca laboratoarele nu prea vireaza spre ROLAB a gasit solutia obligand organizatiile care desfasoara activitati de comparari interlaboratoare sa se acrediteze pe standardul 17043- acreditare pe care o face RENAR deci fanel.Mai mult, a emis la finele 2012 politica RENAR P-04 prin care RENAR nu recunoaste compararile interlaboratoare decat pe cele acreditate 17043- deci numai ROLAB – TOTI BANI IN PUSCULITA LUI FANEL.
   Organismul cu cota de piata cea mai buna , adica Hematrom, se dadea de ceasul morti pentru ca Fanel i-i fura clientii prin neacordarea acreditarii desi auditul in vederea acreditari fusese facut. La presiuni directe asupra lui Fanel cu amenintari punctuale , de frica , fanel cu o scarba suprema , da dispozitie verisorului sa dea acreditarea dusmanului de moarte numit HEMATROM.Se poate spune ca pe langa faptul ca pastoreste,BRML,RENAR,MRCare si firma de consultanta care pregateste pentru certificare firmele certificate MRC ( VEZI SC PROSIM CONSULT SRL – CARE ARE DREPT ADMINISTRATOR O PERSOANA DIN CADRUL BRML DIRECTIA CRAIOVA ,persoana care este de fapt paravan, cea care se ocupa fiind amanta)VORBIND DESPRE AMANTA VAZAND EA BANII CARE INTRA IN CONTURILE LUI FANEL ( ar trebui si ea sa dea o declaratie de avere- are super vila la LEAMNA-ZONA CRAIOVA)A DECIS SA INTAREASCA RELATIA LOR DREPT URMARE INCEPAND CU ACEST AN, CRED CA LUNA MARTIE FANEL A DEVENIT TATIC-ARE UN BAIAT NASCUT DIN IUBIREA CELOR DOI.CE NU STIU CEI DOI ESTE FAPTUL CA EXISTA CINEVA CARE DETINE INREGISTRARI AUDIO CARE SE INTIND PE VREO DOI ANI SI IN CARE FANEL CU GURITA LUI I-SI PREZINTA ACTIVITATEA INFRACTIONALA, ADICA CUM SI CU CINE INFLUENTEAZA ZONA POLITICULUI CAND DORESTE CA O LEGE SATREACA SAU NU- E TARE NU,CUM IN COLABORARE CU ALTE PERSOANE AU LUAT BANI DIN BUGET INCHEIND CONTRACTE DE CONSULTANTA SI CERTIFICARE SUPRAEVALUATE PE CARE NU LE-AU FINALIZAT, DAR BANII SAU MANCAT, CUM SI DE CE A ACREDITAT EL ROLAB-UL SI CUM NU LE ACORDA CELORLALTI ACREDITAREA, ETC

  • Salut! Foarte adevarat ce spuneti , as adauga la capitolul achizitii “smechere ” standurile pentru verificarile de taximetre, ca deh soselele etalonate dau gres. Ba mai mult, taximetrele merg dupa stand (daca le pui pe sosea nu se incadreaza in erori. Va las pe voi sa ghiciti cine a furnizat standurile 🙂 ! Si nici macar n-ai cui sa le reclami 🙂

  • Stimate domn Radu Tudor, va rugam sa incercati daca se poate sa luati masuri publice cu aceasta clica din BRML, mai ales ca Fanel Iacobescu si finii lui strang bani de pe unde pot si prin orice metode, deoarece au platit catre dumneavoastra o suma importanta de bani sa nu mediatizati problemele majore cu care se confrunta metrologia romana.

  • Daca tot au inceput sa dea bani pe la antena, atunci sa transmitem aceste informatii si la altii (macar sa le mai scada din averile lor daca merg pe aceeasi metoda de a da mita si poate se va gasi totusi cineva care sa-i ia la intrebari).

  • informatiile sint corecte, bravo! sint multe persoane angajate in BRML pe criterii politice dar mai ales de rudenie in toata tara nu numai in Bucuresti (sot si sotie, parinte si copil, unchi si nepot etc) si nu cred ca mai exista alta institutie publica de asa marime (nationala) care sa fie condusa de atitia ani de acelasi director dupa ce s-au schimbat atitea regimuri politice

   • Ma intreb, pe unde ar scoate camasa conducerea BRML, care nu se mai satura de abuzuri, si care a pus pe butuci aceasta institutie pentru interese proprii, daca DNA-ul i-ar intreba cate ceva despre achizitia sediilor, programul SYMEROM pe care nu-l foloseste nimeni si pe care s-au fraudat o gramada de bani pentru achiziteie si multe alte nereguli, cum a4 fi autorizarea a tot felul de laboratoare de verificari metrologice care se infrupta din banii care ar trbui sa ajunga la bugetul de stat???

    • Mai fratilor ! Astia si-au publicat, in sfarsit, averile (www.ani.ro) !! Dupa ce o sa le rasfoiti un pic o sa contatati ce averi au facut unii din metrologie in 14 ani dar o sa ajungeti si la concluzia ca, in cee ce-l priveste pe Fanel, de exemplu, ceea ce s-a tot scris “pe acilea” cam este adevarat (vezi conflictul de interese). Din cate se vorbeste, declaratia de avere contine numai ceea ce nu se mai putea ascunde sau, mai este o posibilitate,poate acesta sufera de alzhaimer !? Daca este asa atunci eu va propun sa le aducem noi aminte, fiecare cu ce stie. De exemplu nu am vazut la Fanel nici o referire la o casa de vacanta de la Ranca – Tg.Jiu sau de terenul sau casa din zona Bucurestii Noi.

     Daca te uiti in declaratia de avere a lui Iulica (Mitrana – finutul lui Fanel), mai ca-ti dau lacrimile !! Sa se chinuie el cu naveta timp de 12 ani doar pentru un “amarat de salariu”!! Sau poate este o persoana foarte atasata de meserie (ha ha ha) si atunci nu-l intereseaza latura asta materiala (o fi vre-un budist ceva, o fi facut el ceva ????) sau, ca si mentorul sau, sufera de aceeasi boala crunta ( alzhaimer) !!!
     Daca este in ultima situatie ar trebui sa-l ajutam (saracu !) sa-si aduca aminte si de apartamentele din Bucuresti de langa fostul magazin Junior (actualul TMB) sau cel de pe Calea Calarasilor sau cel din zona Diham (intersectia Muncii cu Basarabia) sau cel de langa parcul Tineretului (mai exact in zona Palatul Copiilor) sau casa de la marginea municipiului Craiova + inca doua apartamente in Craiova (pe strada Valea Rosie si pe Calea Bucuresti) !! Bine, ar fi interesant sa stim si de unde are 150 000 euro, cand a reusit sa-i stranga si de ce au avut nevoie sa fie imprumutate cele doua persoane mentionate in declaratia de avere (taticu si tata socru – cata nesimtire, sa amesteci doua persoane in mizeria lui). Dupa ce vom avea aceste raspunsuri, s-ar putea sa ajungem si la alte concluzii nu ? Oare ce se intampla daca se descopera ca a “uitat” sa declare niste imobile (pe motiv ca nu poate sa le justifice) ?? Banuiesc ca impozitele pe la primarii si le-a platit (cred ca este o metoda simpla de a verifica cele afirmate mai sus).

     PS Toate aspectele mentionate mai sus sunt rodul a 12 ani de directorat in metrologie

     Valerica (Valentin Patasanu – celalalt finut) a adoptat o alta strategie fata de Iulica spunand ce are doar pe jumatate. De exemplu, la categoria auto a spus ca nu are decat un volkswagen ( credeti ca POLO???, in nici un caz, ci are un ditamai Tuareg-ul de vre-o 50000 euro si mai defileaza si cu un Jaguar ultimul ragnet care s-ar putea sa-l regasim pe la baiatul lui dar cumparat tot de el !! ) Sau, in cazul actionariatului la OF SYSTEMS a uitat sa specifice ca aceasta firma are multe contracte derulate cu BRML sau ca fima are ca obiect de activitate vanzarea, repararea si verificarea de cantare, activitati ce sunt controlate de BRML, adica de Valerica (poate spune de unde a avut banii pe care i-a folosit la achizitionarea a jumatate din firma – cealalta jumatate ii apartine lui Berceanu cel care i-a propulsat in 2000 la conducerea metrologiei pe Fanel si pe Valerica)!!!

     Daca mai sunt persoane care mai au si alte informatii n-ar fi rau sa aratam adevarata fata a acestor indivizi care au devalizat metrologia de cand o pastoresc de 14 ani.

 45. Buna seara, amfitrionule si voua tuturor!
  Am citit cu satisfactie ca aia alba a iesit din cursa. Desigur, asta nu-nseamna nimic, basul e priceput la gasit blonde inlocuitoare.
  Mie mi-e ceva neclar cu cesemeul asta. Acest organism ar trebui sa reprezinte, la cel mai inalt nivel, JUSTITIA. Adica undeva, jos, sunt eu, cetateanul, nedreptatit sau care-am nedreptatit pe altii si deasupra mea e JUSTITIA care instaureaza starea de dreptate. Eu, in proces, interactionez cu acuzatorul, cu aparatorul si cu JUDECATORUL, cel, care-n urma probelor prezentate si nu a pledoariilor, oricat de stralucite ar fi, decide daca eu sunt vinovat sau nu. JUDECATORUL asta e un fel de DUMNEZEU! In fata societatii nu conteaza daca eu sunt vinovat sau nu, ci decizia prin care el ma declara vinovat sau nu. De mii de ani, cu totii, am conchis, vinovati ori ba, ca trebuie sa ne supunem hotararilor JUDECATORULUI. E o conventie, fara de care lumea in care traim nu ar mai fi una de drept. In momentul in care in cesemeul asta sunt inghesuiti, pe langa JUDECATORI si procurorii, are loc un dezechilibru. Adica cesemeul asta este un organism acuzator, pentru ca pe langa unii neutri, sunt adusi si unii acuzatori. Pentru a reveni la echilibru sunt doar doua cai: ori sa fie exclusi procurorii, care, ma repet, sunt reprezentantii comunitatii in lupta cu infractionalitatea, comunitate care ar trebui sa-i aleaga, care, de fapt, i-a si ales, alegand Parlamentul, care a hotarat Guvernul, deci ei, procurorii, trebuie subordonati Guvernului, sau, a doua cale, in cesemeu sa fie inclusi acelasi numar de avocati cati procurori sunt. Alfel, cesemeul asta nu e altceva decat o noua inchizitie, contrara oricarui principiu de drept, drept pe baza caruia, culmea, afirma ca functioneaza.
  Cand o vad pe madam haineala asta, cu zulufii aia dezorientati, imi imaginez un rabin care si-a pierdut palaria. Dar nu si busola! Busola o pazeste bine marinerul!:D

 46. Despre spitale. Atata vreme cat clinicile particulare primesc de la stat aceeasi bani pe care-i primesc cele publice, pentru acelasi act medical, chiar nu vad sa fie vreo problema.

 47. ESTE STRICT NECESAR SA VORBITI DESPRE ASTA. DACA NU O FACE NIMENI MULTI OAMNEI SUFERA IN TIMP CE LOR LE CRESC CURURILE PE BANII NOSTRI. OAMENII DIN JUSITIE TREBUIE SA INTELEAGA CA SUNT PLATITI DE STAT, STAT SUSTINUT DE CETATENI.

 48. despre politie (si) de bine

  am fost inselat de o persoana, si m-am adresat politiei,care a intocmit dosarul si m-a chemat la declaratii.
  fara a avea legatura cu dosarul meu, vorbind cu agentul de politie care cerceta aceasta cauza, am ajuns din vorba in vorba la o dezvaluire facuta de dumnealui, care e inspaimantatoare – infractori periculosi, talhari care smulg lantisore de ga gatul femeilor , sunt lasati in libertate pana la judecata, din lipsa de spatiu in penitenciar.
  agentul de politie mi-a spus ca in 2008-2009 fenomenul asta de talharie in strada era foarte mult diminuat, din cauza ca mandatele de arestare preventiva erau puse in aplicare imediat. insa in 2012, cand am purtat aceasta conversatie, cei care sunt arestati dau statul roman in judecata pentru ca nu li se respecta norma europeana de spatiu in sistemul de detentie, si castiga pana la 5000 euro despagubiri, fapt pentru care, in situatia pe care mi-o descria, in care un tanar care a recunoscut 12 talharii de lantisoare, a fost trimis acasa, intr-un sat din judet (galati) , intrucat nu le lovise pe victime , deci nu prezenta pericol social.

  agentul de politie avea 26 de ani, si era la fel de suparat pe sistem ca noi cei care il privim din afara.

 49. Buna seara,

  Din pacate, nu vad nimic nou.
  Nu cred ca USL face altceva, mai bine sau mai mai mult, decat tot ce au facut in politie si justitie pdl-basescu sau psd-nastase. Asa se vede, de la distanta.
  Degeaba clameaza actualii lideri usl ca ei sunt altfel, in realitate, sistemul nu se poate autodistruge. Eventual, se reconstruieste cu oamenii usl, dar pe aceleasi principii, urate si gresite.
  De exemplu: ce se mai intampla cu dosarul Motorina? Cu stenogramele lui Blejnar? Care, apropo, incep numai dupa ce s-a inchis antrepozitul acela cu scandalul, din Brasov si dupa ce s-a terminat cu reorganizarea vamii lui Blejnar.
  Ce face justitia in cazul evaziunii de motorina? Eu vad ca au pus “batista pe tambal”. Operatunea “Vami curate” a fost incheiata iar ANAF, cu Garda Financiar si Vama, vor fi reorganizate exact de cei care le-au pus la pamant. Mai lipseste Blejnar, in rest, sunt aceleasi personaje, rotite, spalate, reloaded.
  Teseleanu – fost director la vama Agigea, Constanta etc, etc, a fost promovat mai nou, Director de Regionala vamala la Brasov, viitoarea regiune Centru, cu adjunct Manzatu, (fost director coordonator adjunct al DRAOV Brasov in 2009 psd apoi unpr si iar psd), ajuns din civil – functionar public cu statut special (sef de vama direct), intr-un mod interesant, tot prin filiera Agigea.

  Se pare ca a avea un culoar “sigur” de tranzit Constanta-Brasov, eventual pentru cisterne, e mai sanatos pentru actualii sefi ANAF decat sa-si spele cinstea obrazului.

 50. Buna ! Despre politia nationala …hm , numai de bine . Recunosc , la rutiera am dat mita de multe ori , in trecut. Greseam si plateam , la negru..Acum lucrurile s-au schimbat. Mai nou n-am mai reusit sa ma “inteleg ” . La inceput am fost frustrat (ca deh , imi luara permisul ) dupa care i-am felicitat pentru ca si eu as fi facut la fel in locul lor.
  Se pare ca cei tineri “primesc” mult mai greu . Toata stima !

  Dar ce ma arde tare este alta institutie. POLITIA COMUNITARA SECTOR 2.
  De exemplu:
  Sa te fereasca sfantul sa vrei sa-ti faci casa. Apar astia din pamant , ba cand vine caramida ba cand vine betonul ba cand lasi un fier la strada mai mult de 5 ore. Si ce daca , o sa spuneti , iti faci casa platesti. Exact , platesc , dar vreau sa platesc la stat si nu pot. Ma duc la ADP cer aviz pentru ocupat domeniu public (trotuarul) si primesc raspuns de la un functionar public: “stii sefu , hartia iese greu , daca o vrei maine te costa 150 de lei” .Ce sa fac , a doua zi venea betonul. Dau banu’ iau hartia si apoi la coada la administratia financiara (sa platesc chiria pe trotuar). Dupa 2 ore, fericit ca am facut si plata , ma duc la biroul politiei rutiere, sa-i informez si pe dansii si respectiv sa obtin un acord. Aici , stupoare , taxa de urgenta 500 lei si beneficiam de aviz dupa 5 zile .Tot rutiera solicita proiect cu semnalizarea lucrarilor si alte minuni . Ma trec apele iar a 2 a zi platesc atentia de 200 lei agentilor de la politia comunitara torn betonul “protejat” de gainari si bineinteles raman cu gustul amar al “victoriei”
  Am platit la catzeii comunitari circa 1400 lei in 3 luni pentru descarcari de material si turnari beton.
  Si acum vreau sa subliniez ce ma deranjeaza cu adevarat:
  1. Faptul ca NU BLOCAM STRADA si atat pompa de beton cat si camionul cu materiale erau stationate in rand cu celelalte vehicule parcate. (Ar fi trebuit sa amendeze toata strada)
  2. FAptul ca eram victima unui santaj emotional , “Sefu , nu te amendam pe matale ci pe soferii care au blocat domeniul public. Ce vina aveau bietii soferi?
  3. Faptul ca nu exista o metoda simpla de a plati si a beneficia de peticul de pamant de care ai nevoie sa-ti faci treaba.
  4. Faptul ca in zona (Colentina Europa) , se intampla toate minunile : catei agresivi , gunoaie aruncate aiurea, cetateni care cresc capre porci , gaini …veverite etc , in 200 de metri patrati de curte (de-ti vine , vara , sa-ti iei campii) comert stradal ilegal si cate si mai cate …..si poc … eu imi permit sa parchez un camion in fata portii.
  5. Faptul ca politistii comunitari nici nu stiu sa citeasca nu stiu sa lege 2 vorbe , n-au pic de instruire pentru a comunica cu cetateanul.
  6. Faptul ca platesc taxe ca vreau sa respect legea si nu reusesc , de parca sunt eu ,cetateanul, intr-un joc odios cu autoritatile in care eu fac fente iar ele incearca sa ma stoarca.Pentru ca e mult mai rentabil sa incaseze o amenda de 3000 lei decat o chirie de 100 lei deci inchirierea trebuie facuta imposibila.
  🙂
  DORESC ABROGAREA ACTULUI NORMATIV CARE A INFIINTAT POLITIA COMUNITARA
  Mie imi este suficienta politia nationala!

 51. BUNA SEARA,

  PENTRU A COMBATE CORUPTIA TREBUIE INCEPUT CU PROCURORII CORUPTI SI AFLATI IN FUNCTII DE CONDUCERE IN CADRUL DNA PITESTI SI DNA BUCURESTI,CARE ABUZAND DE FUNCTIILE LOR FAC TRAFIC DE INFLUENTA SI FAVORIZEAZA INFRACTORII INTERLOPI,ADUCAND GRAVE PREJUDICII INTERESELOR PERSOANELOR VATAMATE DE ACESTIA.

  UN CAZ DE CORUPTIE ,MEDIATIZAT LA NIVEL NATIONAL,ASA CUM OBISNUIESC UNII PROCURORI( CALIN NISTOR-DNA BUCURESTI,LUCIAN PAPICI-DNA BUCURESTI,BOCSAN GHEORGHE-DNA BUCURESTI,NICORINA MAGRAON-DNA PITESTI,MIHAIL ALDEA-PROCUROR PITESTI PRECUM SI DIN CADRUL IPJ ARGES -FOST SEF DUMITRU NICOLAE ),SA-SI ACOPERE PROPRIILE INFRACTIUNI IGNORAND CODUL DE PROCEDURA PENALA,PENTRU A FAVORIZA UN INTERLOP ,PE NUMITUL BALTAT MARIAN DANIEL-FOST POLITIST IPJ ARGES,PENSIONAT PE CAZ DE BOALA LA NUMAI 35 DE ANI ,CERCETAT PENAL IN DOSARUL PERMISELOR DIN ARGES SI AJUTAT SA NU FIE TRIMIS IN JUDECATA DE SEFII DGA-DNA PITESTI DE LA ACEA VREME (DUMITRU NICOLAE-CALIN NISTOR),ASPECT MEDIATIZAT IN PRESA LOCALA.

  ACEST INTERLOP ATAT IN TIMPUL CAND ERA POLITIST,DAR SI DUPA CE A IESIT DIN POLITIE,A FACUT CAMATARIE,AFACERI CU PIESE DE MASINI STRAINE SI MASINI STRAINE DE LUX SERVINDU-I PE CEI AFLATI LA CONDUCEREA CELOR DOUA INSTITUTII MENTIONATE.ACEST INDIVID,BALTAT MARIAN DANIEL ESTE SUSTINUT IN CONTINUARE DE ACESTI PROCURORI SI SEFI IPJ-ARGES SA NU RASPUNDA PENAL IN NICI O CAUZA IN CARE ARE CALITATE DE FAPTUITOR,DESI ARE O EVAZIUNE FISCALA DE MILIOANE DE EURO IN RENUMITELE LUI FIRME-MD MECANIC BENZ 2003,MD MECANIC DIVERS,M&D CARGO TRANS 2000,MD LODAVI AUTO,MD MECANIC PARTS,MD MECANIC DRIM-CREDITE OBTINUTE DE LA BANCI,CIFRE PE CARE NU LE POATE JUSTIFICA .FALSIFICA DOCUMENTELE CONTABILE DIN GESTIUNILE SOCIETATILOR SALE ,OBTINAND CHIAR SI FINANTARI EUROPENE.

  DIN 2009 ,ACEST BALTAT MARIAN DANIEL ,CU AJUTORUL ACESTOR OAMENI CORUPTI ,LA TRIBUNALUL COMERCIAL ARGES ,CURTEA DE APEL SI JUDECATORIA CURTEA DE ARGES ,LA CEREREA INSTANTEI DE A DEPUNE LA DOSAR (AFLATE PE ROL)(1514/1259/2009,1515/1259/2011,5011/1259/2011,985/1259/2012)IN ORIGINAL DOCUMENTE CE AU STAT LA BAZA EXPERTIZEI CONTABILE, TOPO.,DE LA ORC ,DE LA BNP.GRANCIU AUREL ,NU A VRUT SA SE FOLOSEASCA DE ACESTE ACTE CI NUMAI IN COPII CARE ERAU FALSIFICATE PENTRU CA RECLAMANTII N.M SI N.C SA NU POATA DOVEDI CA ACEST INTERLOP IN CALITATE DE POLITIST A SEMNAT ACTE CA ASOCIAT SI ADMINISTRATOR PENTRU A-SI PROCURA PENTRU EL BANII DIN CONTURILE FIRMEI RECLAMANTULUI N.M CAT SI UN IMOBIL,IAR JUDECATORII AU DAT SENTINTE NETEMEINICE SI NELEGALE ,DATE CU APLICAREA GRESITA A LEGII PENTRU A-L FAVORIZA PE ACEST INFRACTOR.
  RECLAMANTII AU DEPUS DOVEZI IN INSTANTA (INSCRISURI IN ORIGINAL,MARTORI SI FILMARI) ,DORESC SA FACA PUBLICE ACESTE ASPECTE ,ATAT PE PLAN LOCAL SI NATIONAL.
  CREDEM CA ELIMINAREA SI COMBATEREA CORUPTIEI AR TRBUI INCEPUTA CU EI SI CEI ASEMENEA LOR.

 52. Am avut si eu de-a face cu magistrati corupti si incompetenti.Sentintele date de acestia au fost ca niste dusuri reci care m-au trezit la realitate.Desi partea adversa a deschis proces de partaj si a adus la masa partajabila bunurile mele proprii pt care am prezentat acte si martori totusi judecatorii eludand legea i-au acordat 50% din aceste bunuri (dovedite proprii) partii adverse.Chiar daca acesta nu a prezentat dovezi ca ar fi avut vreo contributie la aceste bunuri, instanta pur si simplu in motivare invoca minciuni si probe care nu exista practic la dosar ignorand probele mele, nemotivand de ce nu le-a luat in calcul asa cum cere legea.Pt unii magistrati legea nu mai are nicio valoare si e sfant ceea ce decid ei,unsii lui Dzeu.Am facut apel dar si aici coruptia si traficul de influenta si-a spus cuvantul respingandu-mi apelul.Am vazut clar cum functioneaza justitia in Romania,o bataie de joc la adresa legii si a justitiabililor care decid dupa bunul plac.Cel mai rau e ca acesti ZEI nu raspund pt erorile si ororile pe care le fac,distrugand vieti si destine fara sa le pese catusi de putin.Asta nu poate fi democratie!

Leave a Reply