Cum pot fi înlăturate modern obstrucțiile arteriale?

 

Tratamentul bolii arteriale periferice, o afecțiune gravă, provocată de îngustarea vaselor de sânge din cauza depunerilor de plăci de aterom, poate varia de la simpla modificare a stilului de viață, care implică renunțarea la fumat, adoptarea unei diete mediteraneene și efectuarea periodică de exerciții fizice, până la tratament medicamentos sau la proceduri chirurgicale și intervenții endovasculare de revascularizare.

Aterectomia vasculară periferică este o procedură de cardiologie intervențională care permite îndepărtarea plăcilor de aterom și de calciu depuse pe artere și restabilește circulația normală a sângelui. Astfel, pacienții pot scăpa de claudicație, principalul simptom al acestei afecțiuni, care este dat de durere în picioare, accentuată la mers și ameliorată în repaus, dar și de alte semne și simptome supărătoare, ca senzația de „picioare reci”, parestezii sau dificultăți în vindecarea rănilor.

Sistemul de aterectomie Jetstream este unul cu rezulttate spectaculoase în tratamentul minim invaziv al bolii arteriale periferice. Jetstream este dotat cu aspirație activă, astfel încât este redus riscul de embolie distală. Sistemul este compus din consolă și catetere speciale, adevărate burghie miniaturale, care pot elimina eficient chiar și plăcile de aterom calcificate, greu de îndepărtat altfel.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de aterectomie cu sistemul Jetstream, realizată cu ajutorul celor două angiografe ultraperformante, Philips Azurion 7, din dotarea Laboratorului de Cateterism.

Tot în cadrul Departamentului de Cardiologie Intervențională de la SANADOR, pacienții beneficiază și de tratamentul trombozei venoase profunde prin proceduri endovasculare avansate, cum este trombectomia cu sistemul AngioJet. Acesta este utilizat pentru distrugerea trombilor periferici prin aspirație activă, restabilind rapid fluxul sanguin și ameliorând simptomele.

Leave a Reply