Premierul Dacian Cioloș a declarat joi seară că i-a cerut ministrului Educației Adrian Curaj să prezinte cât mai repede o analiză referitoare la acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă, arătând că nu poate să judece un om înainte de a avea elementele obiective, dar că peste criteriile de integritate nu poate să treacă nici prim-ministrul.

19 COMMENTS

 1. Ar fi culmea ca din graba de a-l deposeda pe Ponta de titlul de doctor sa se scuture catanele de doctoratele facute la ordin de sa se rastoarne bacurile de reciclare de atatea diplome aruncate la deseuri “reutilizabile”! In aceeasi ordine (de idei): daca plagiatul e regula la academia de informatii unde s-au doctoricit catanele , nu numai posesorii diplomelor, ci si indrumatorii, departamentele facultatilor, decanii, rectorii, toti trebuie dati afara. C-asa e-n Europa, iar in America, si mai si, findca acolo doctoranzii primesc burse, subventii si stipendii, pe timpul studiului, catedrele au sponsori, sefii de catedra nu se fac de ras cu una cu doua, ca sa nu mai vorbim de angajatorii “doctorilor”- imediat se pun in contact cu alti capitalisti, absolventi ai aceleiasi facultati (alumni) si se inchide facultatea din lipsa de fonduri daca se descopera diplome “copiate” emise de institutia in cauza. Sigur, sunt si idioti care iau diplome-nu la nivel de doctori, la masters’ insa, uf! E destul sa te uiti la Bush II sa vezi ce se poate face la Yale cu fiul unui alumnus( Bush I). Si nu e decat cazul cel mai proeminent, caci, de cand cu Internetul peste tot, au aparut sites care ofera servicii de facut teze, la orice nivel. Nu sunt usor de gasit dar nici foarte greu, si nu costa mare lucru deoarece sunt studenti destepti care lucreaza acolo si n-au pretentii desantate, doar de-o chirie si de multe beri. Drept pt care, s-au facut si birouri speciale in universitati, care se ocupa de plagiatul pe web (altceva decat comisia de etica, aia-i pt profesori) chiar si la nivel de ciclu 1 ( primii patru ani) in care lucreaza tot studenti, care stiu unde sa se uite ca sa prinda hotul (de idei). Cu toate astea, nu-i simplu sa bagi catana nici in programul de doctorat (e o admitere pe dosar, in care trebuie sa ai o propunere de cercetare din pornire si care se examineaza de un comitet de 6-7 profesori plini), nici sa-l scoti cu diploma si roba din scoala cea inalta. Oare e gata Sir Ciolos sa desfiinteze Academia de Informatii, Stiinte politice, si alte asezaminte care au produs gramada de plagiatori? Ce se face daca, printre Cheats (escroci) sunt si alumni normali, de pilda cei care i-au “ajutat” la scris? Sau cu profesorii onorabili din institutia corupta? Aici, ma rog, nu-i bai, scapa de niste oameni integri care doar incurca lucrurile prin invatamant si baga tehnocrati in loc.
  Fir-ar sa fie, iar m-am incurcat: Toba, daca e in guvernul de tehnocrati se cheama ca e deja tehnocrat! Curaj la Toba, si mai vedem pe urma.

  • Si asa are Ciolos un dosar penal,nu cred ca mai vrea inca unul.Si apoi kiorvesi este o plagiatoare bine vazuta de papusarii din “tarile civilizate unde plagiatorii sunt discreditati”(doar aia care nu se lasa manevrati, sau nu prezinta garantii de slugarnicie totala, devin “plagiatori”).

 2. Chiar! Acest numit ca ministru ”Curaj” parcă a muncit în România sau cel puţin asta lasă să se înţeleagă deşi cred că a fost şi prin străinătate pe teme educaţiei şi învăţămîntului. Cam toţi miniştrii educaţiei şi nu numai ei, au profitatde alocări pentru deplasări în străinătate, ce au pus în practică ca reformă în şcoli? Nimic concret! A rămas tot ”educaţia şi învăţămîntul în turmă” un cadru didactic la o” turmă de copii” faţă de ceea ce se practică în străinătate unde la un cadru didactic sînt cel mult 15 copii întro clasă sau la tetinari 1 supraveghetor la 3 copii! ”Turma” scoate analfabeţi ”tobă” de carte dar cu diplome-n to(l)bă! Ce mai introduce şi acest ministru ca reformă în învăţămînt dacă are flotant 1 an?

 3. CAND VOR FI TRASI LA RASPUNDERE SI CEI CARE AU ELIBERAT DIPLOME DE DOCTORI IN STIINTE PENTRU ASEMENEA MATERIALE (GUNOAIE), DACA TOT AU INCASAT SALARIILE FRAUDULOS ELIBERAND DIPLOME FALSE?

  In Romania, raspunzatori pentru acordarea titlurilor de doctor in stiinte sunt urmatorii, care sunt platiti si iau salariu pentru verificarea si semnarea pe toate documentele si referatele de acordare a titlului respectiv si care in mod normal ar trebui trasi la raspundere conform legii si anume:

  1. Conducatorul stiintific (profesorul coordonator);
  2. Sef catedra;
  3. Membrii catedrei (se elibereaza un proces-verbal privind avizul catedrei);
  4. Presedintele comisiei de doctorat;
  5. Referentii oficiali, membrii comisiei (au obligatia sa studieze teza si sa depuna un referat de analiza la conducerea scolii doctorale, inainte de sustinere);
  6. Conducator scoala doctorala a universitatii;
  7. Rector universitate;
  8. Presedinte Comisie specialitate CNATDCU (Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare), din subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care comisie analizeaza intreg dosarul candidatului si lucrarea acestuia, verificand daca respecta normele unei lucrari de cercetare;
  9. Membrii comisiei CNATDCU;
  10. Ministrul Educatiei de la data respectiva, care semneaza ordinul ministrului, prin care se confera doctorandului “Titlului de Doctor in Stiinte”.

  Toti acestia cand vor fi trasi la raspundere, sa fie pusi sa dea banii inapoi si sa fie dati afara din invatamantul universitar pentru ca se ocupa cu asemenea golanii, adica ELIBERAREA DE DIPLOME FALSE?

  P.S. La urma urmei, totul e ca de obicei doar o strofocare jurnalistica de doi lei, pentru ca daca s-ar dori cu adevarat sa se schimbe ceva in sensul acesta, discutia ar trebui facuta in legatura cu cei care sunt raspunzatori pentru eliberarea acestor titluri stiintifice si diplome false. Dar, Romania este un fel de cum zicea si Sandu Ciorba intr-o melodie … (Romanie, tiganie).

 4. Daca Ponta a stat premier 3 ani cu aceeasi problema,Oprea la fel nu vad de ce n-ar putea sta si acesta macar 6 luni sa vedem daca poate reforma ceva intr-un minister,nu e nici premier nici vicepremier poate ca vine din interiorul sistemului si acest lucru nu convine multora,stie cum merg treburile…

 5. Asta da premier, nu ca Ponta care l-a trimis pe Pop Liviu sa desfiinteze comisia de etica care l-a gasit plagiator chiar in ziua in care s-a dat verdictul. Bravo Ciolos!

 6. “curajos” rau ciolos asta. daca are sange in instalatie sa ceara si verificarea tezei de doctorat a baschetbalistei ca de prosti d’astia ca el sunt satul. apropo iata ce rapid apare legatura lui ciolos cu soros. al catelea de cand e ciolanis presedinte ? si ne mai miram cum naiba a ajuns asta presedinte http://www.cotidianul.ro/dacian-ciolos-este-membru-al-friends-of-europe-organizatie-finantata-de-soros-272076/. interesant puntul de vedere al unui invitat la antena 3 in emisiunea de la ora 11: cand alde olteanu si gasca lui basista furau de numai putea o mare parte din electorat numai putea de grija minerilor, comunistilor si alte fitile bagate de presa obedienta. credeti ca s-a aschimbat ceva? exemplul cel mai bun s-a petrecut la alegerile prezidentiale din noiembrie cand acerlasi electorat ras pe creier, feisbucist di diasporit, parea lovit iar de venirea minerilor si de comunisti. si atunci ce te mai miri cand multi, inclusiv pe acest blog, se refera la nivelul redus de inteligenta al electoratului roman.

 7. misto titlul de pe dcnews: “pnl a dat lovitura! un liberal a fost numit în fruntea unui oraș – See more at: http://www.dcnews.ro/pnl-a-dat-lovitura-un-liberal-a-fost-numit-in-fruntea-unui-ora_490920.html#sthash.vYyknyB4.dpuf. surpriza vine daca citesti articolul unde se spune in clar ca: “stelică stan ia, astfel, locul lui constantin negulescu (PNL)’ – See more at: http://www.dcnews.ro/pnl-a-dat-lovitura-un-liberal-a-fost-numit-in-fruntea-unui-ora_490920.html#sthash.vYyknyB4.dpuf. ce tareeeee!!! un penelist ia locul altui penelist !!!!ce lovitura!!! poate pentru profesionalismul celor de la dcnews! ce poti sa ceri de la bogdan chireac si acolitii lui de acolo?

 8. Iaca s-a trezit şi ”toanta guralivă” care urla în gura mare:” DACĂ NU TĂIEM SÎNTEM TÎMPIŢI” vorbele ei scoase pe botul ei rujat şi plin de ură! Cînd tăiaţi şi vă băteaţi joc de popor nu eraţi tot tîmpiţii care vreţi acum la ciolan? Sikkkktir ”fă toanto”! Tocmai tu te-ai găsit să plîngi de mila oamenilor???
  http://www.dcnews.ro/andreea-paul-4-din-10-salaria-i-oficial-in-romania-au-salariul-minim-pe-economie-sau-mai-mic_490923.html

 9. Alooo! nea CURAJ-dl. ministru! CUMVA AVEŢI ÎN PLAN SĂ PUNEŢI ÎN PRACTICĂ ASEMENEA MOJICIE??? ASEMENEA DENIGRARE PRIN ANULAREA FĂRĂ DREPT DE APEL A ÎNVĂŢĂMÎNTULUI ROMÂNESC??? http://www.dcnews.ro/partidul-lui-basescu-solicitare-expresa-catre-premierul-ciolo_490950.html
  CITEZ UN PASAJ DIN ABERAŢIILE ACESTOR ‘INTELECTUALI” LA HECTAR:**În acelaşi timp, MP susţine necesitatea ca premierul să dispună schimbarea componenţei Consiliului Naţional de Etică, subordonat politic ministrului Educaţiei, cu specialişti de largă recunoaştere internaţională, neafiliaţi politic, cu doctorate obţinute la universităţi de prestigiu din UE şi America, şi care să asigure obiectivitatea şi profesionalismul analizării originalităţii tezelor de doctorat.**
  – CUM SĂ ADUCEŢI STRĂINI PENTRU A FACE CONTROLUL UNOR DIPLOME, DACĂ SÎNT DESTUI PROFESIONIŞTI ÎN ROMÂNIA?
  – NU CUMVA E O ALTĂ MIZERIE ARUNCATĂ STRICT PENTRU: A ASCUNDE DIPLOMELE PRIMITE DIN STRĂINĂTATE??? FĂCÎNDU-SE PUBLICITATE CELOR CARE TAC ŞI ÎNGHIT(PUPĂCIOŞII ÎN CUR)???
  – CUM SĂ ADMITEŢI DISTRUGEREA INSTITUŢIEI..DIPLOMĂ ROMÂNIA” CÎND TOŢI CEI CARE S-AU STRĂDUIT SĂ LI SE RECUNOASCĂ STRUDIILE ABSOLVITE ÎN ROMÂNIA, SÎNT ÎN PERICOL DE A LI SE ANULA SAU O NOUĂ ATESTARE???
  – CUM SĂ ADMITEŢI ASEMENEA PORCĂRII CÎND TOŢI ABSOLVENŢII REALI SE STRĂDUIESC SĂ SCHIMBE ÎMAGINEA INSTITUŢIEI ”ABSOLVENT-DIPLOMA ROMÂNIA” MĂCELĂRITĂ DE PONOSIŢII CU DIPLOME LA METRU CUB DE PESTE TOT DIN LUME PLĂTITE, CHIAR ŞI DIN ROMÂNIA DIPLOME LA LA SECOND-HAND???
  – DESTUL AU DISTRUS ÎNVĂŢĂMÎNTUL ŞI EDUCAŢIA CU MIZERIILE MIZERABILILOR PROPTIŢI ÎN FUNCŢII!
  – LA NOI NU GĂSIŢI OAMENI DEMNI DE RESPECT ŞI ONORABILI PENTRU ASEMENEA CONTROALE???
  – CRED CĂ SÎNTEŢI UN OM CU CAPUL PE UMERI ŞI CU CREIER FUNCŢIONABIL !
  – DACĂ ADMITEŢI ASEMENEA ABERAŢII: PLECAŢI DIN FUNCŢIE: DEMISIA NU DE ONOARE!
  —NU COMISIE DIN STRĂINĂTATE!!! —
  – AVEM PROFESIONIŞTI ONORABILI ŞI DEMNI DE RESPECT ÎN ROMÂNIA!!!
  —–CLAR?— NUUUUUUUU!—

Leave a Reply