Discutiile dintre PNL si PSD despre guvernarea comuna avanseaza.

Evaluarile privind numeroasele posturi influente rezultate din aceasta noua majoritate se fac la cel mai inalt nivel, in ambele partide.

Unul din elementele cheie ale dialogului PSD-PNL il reprezinta functiile guvernamentale cu influenta. Printre acestea, asa numitele “ministere avizatoare”. Este vorba despre Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei.

Echipa lui Florin Citu isi doreste foarte mult sa mentina controlul asupra Finantelor si ANAF, dar presedintele Romaniei ar dori ca portofoliul Justitiei sa ramana la PNL.

Pana cand se va lamuri aceasta dilema Cotroceni-Modrogan, cei de la PSD pregatesc oameni pentru ambele ministere, urmand ca dupa negocieri sa decida.

Pentru eventuala pozitie de ministru al Justitiei, numele cel mai vehiculat in tabara socialista este Robert Cazanciuc. Jurist, fost procuror, parlamentar cu experienta, Cazanciuc a mai fost ministru al Justitiei. Daca se va alege aceasta varianta si liberalii insista pentru Finante, Robert Cazanciuc va gasi o cale de dialog cu presedintele Klaus Iohannis, ce are o serie de atributii constitutionale in acest domeniu sensibil.

 

Leave a Reply