Premierul Dacian Cioloș a semnat și a trimis în Parlament un document în care a scris că ”țara” și ”națiunea” sunt valori ”esențialmente abstracte”, potrivit unui document prezentat de Dan Tanasă, duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

http://www.senat.ro/legis/PDF/2016/16L323PV.pdf

Deputatul PSD Sorin Avram Iacoban a inițat în luna martie un proiect de lege de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal al României.

http://www.antena3.ro/politica/document-oficial-ce-a-scris-premierul-ciolos-intr-un-proiect-de-lege-e-un-dusman-al-constitutiei-376224.html

”Premierul Dacian Cioloș nu susține acest proiect deoarece, potrivit documentului oficial, „țara” și „națiunea” sunt valori „esențialmente abstracte”. Adică țara guvernată de Dacian Cioloș nu există în realitate, ci doar în abstract. La fel, și națiunea din care Dacian Cioloș face parte nu există în realitate, națiunea română fiind doar o chestiune abstractă”, mai scrie Tanasă pe blog.

”Practic, premierul Dacian Cioloș este un dușman al Constituției României în acest moment”, a comentat jurnalistul Dan Tanasă, duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.


Iata definitia cuvantului natiune din Dex :

NAȚIÚNE, națiuni, s. f. Comunitate umană caracterizată prin unitatea de teritoriu, conștiința identității istorice și culturale și, în general, prin unitate de limbă și religie. [Pr.: -ți-u-.Var.: (înv.) náție s. f.] – Din lat. națio, -onis, it. nazione, fr. nation, rus. națiia.

Sursa: DEX ’09 (2009)

33 COMMENTS

 1. Domnule Tudor, in dreptul constitutional, imi pare rau, insa aceste concepte sunt abstracte, ele exista prin definirea pe care la un moment dat un grup de oameni il ofera unor notiuni. Tara nu este acelasi lucru cu statul, poporul nu este acelasi cu natiunea etc.
  Institutiile duc si o viata proprie, in afara acelor decizii si strategii politice, iar aceste concluzii sunt date pe drept, nu pe fond, scrise de cei care sunt angajati, indiferent de cine e politicianul, sa analizeze astfel de lucruri.
  Multe lucruri s-au scos din Codul Penal deoarece erau greu de incadrat judiciar, deci creau eventuala incapacitate de judecare. Mai mult, notiunile constitutionale, pentru ca s-a adus aminte in clipul pus, nu trebuie sa aiba si sanciuni.
  Juristii au creat un limbaj propriu, o codificare specializata a termenilor.
  🙂

  • Un individ fara mama, fara tata, fara patrie, fara Dumnezeu n-are ce cauta in functia de premier al unei tari reale. Romanii nu vor un premier abstract, virtual sau “international”. Noi, romanii avem Patria noastra Romania (foarte reala si concreta), si suntem un popor de nationalitate majoritar romana, vorbim limba romana (foarte reala si concreta) si credem in valorile crestine. Credeam ca “internationala- kominternul” s-a desfiintat, dar se pare ca a reaparut pe sestache sub o forma “democrato-technocrat”.

 2. NCP, CAPITOLUL III

  Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate

  Art. 394

  Trădarea

  Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
  a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
  b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;
  c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
  d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale,
  se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

  • “b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;”
   Sa nu vb de funie in casa spanzuratului. Toate partidele parlamentare actuale ar trebui desfintate pe baza acestui articol si pe ce au facut in Romania dupa ’89.

 3. Omu’ dovedeste pe zi ce trece ca n-are nimic cu Romania, cu cetatenii acesteia. Daca stiu bine datorita acestuia, dl. Voiculescu sta bine mersi la zdup si cate rele a mai facut. Este mai mult decat clar ca acesta a fost pus de forte ostile Romaniei, ca si surpriza de la Cotroceni. Vot a 2 milioane de oameni in doua ore, e ceva similar cu votul de la ambasada de la Paris, un vot la cateva secunde. Nu e cu termenii acasa, nimic din “tara”, “natiune” si adaug identitate nu sunt valori abstracte. Romania risca cu asemenea conducatori sa nu mai existe, un aport enorm aducandu-l si acest om.

  • Aveti perfecta dreptate, cu un mic amendament: Presedintele a castigat alegerile cu voturile din tara, spre deosebire de Basescu, iar faptul ca au votat, parerea dumneavoastra, doua milioane in doua ore nu este relevant daca acest lucru a avut loc la sectii de vot diferite. Stirea se refera la domnul Ciolos, un pitic cu o caciula prea mare pentru el, si nu la presedintele Iohanis. Domnul Geoana nu a dat dovada de atata ranchiuna precum Ponta care inca o data dovedeste cat de mic este. A pierdut totusi alegerile in tara, sa nu uite, si totul datorita prestatiei jalnice, plina de aroganta si suficienta, de la cele doua confruntari televizate. Sa-i fie de bine.

   • Si tu ai dreptate in privinta alegerii lui Iohannis.Romanii sunt oameni milosi si tin mereu cu cel mai neajutorat si sarac cu duhul.Dar dupa asa alegere, acum sa vedem cine se indura de romani.

  • Aveti perfecta dreptate, cu un mic amendament: Presedintele Iohanis a castigat alegerile cu voturile din tara, iar nu cu cele din strainatate, spre deosebire de Basescu, iar faptul ca au votat doua milioane de oameni in doua ore nu este relevant intrucat au votat la mai multe sectii. Ciolos este intradevar un pitic cu o caciula prea mare pentru el. Ponta nu isi da seama ca a pierdut alegerile datorita prestatiei jalnice, plina de aroganta si suficienta, din cele doua confruntari televizate. Domnul Geoana nu adat dovada de atata ranchiuna ca Ponta, care dovedeste cat de mic este, un epigon al lui Basescu.

 4. Evident, Ciolos nu înțelege abstractiile, doar aplicațiile materiale ale acestora, de unde si figura cu strânsul deșeurilor din Delta Văcărești: “mediul” e o abstracție, cum naiba sa “protejezi” așa ceva? Si-atunci careva i-a zis: duceți-va dl ministru sa strângeți hârtiile de pe maidan, e si asta protecția mediului, am citit eu in ziar. Si gata, a priceput si Ciolos daca i-a fost explicata abstracția pe întelesul lui. Propun in continuare sa-i explice careva, de pilda, Pleșu, Liiceanu, chiar si Dancu, la o adică, ce e cu tara si națiunea si cum se traduc in acțiune fie patriotismul, fie Trădarea de tara si neam. Nu fiindcă proiectul de lege, cu pedepse carcerale date pt defăimarea tării si a națiunii , n-ar fi discutabil, teoretic, ba chiar periculos odata votat si dat pe mâna Binomului-dar prostia încăpățânată a premierului începe sa dea fiori națiunii reale!

 5. M-au luat dracii de nervi cand am citit postul si ma pregateam sa fac urat, dar am zis totusi sa citesc documentul cu pricina inainte de a-mi varsa fierea pe blog. Si trebuie sa recunosc ca, oricat de putin simpatic mi-ar fi primul ministru si oricate metehne ar avea guvernul tehnocrat, fix in speta asta nu mi se pare deloc blamabil.
  In primul rand, din document rezulta destul de clar ca aprecierile despre caracterul “abstract” al tarii si natiunii nu-i apartin primului ministru, pasajul respectiv fiind un citat din motivarea abrogarii articolului din vechiul cod penal care incrimina defaimarea tarii si a natiunii, abrogare ce dateaza aparent din 2009.
  In al doilea rand, argumentatia din respectiva motivare mie unul mi se pare coerenta. Cei care au redactat-o spun in esenta ca “defaimarea tarii” sau a “natiunii” sunt termeni prea vagi si prea generali intr-o lege, care din acest motiv ar putea fi folosita cu rea credinta de catre o putere discretionara pentru a da o acoperire legala unor represiuni sau restrangeri ale libertatii de expresie. (Ceea ce, in paranteza fie spus, chiar s-a intamplat, si chiar in istoria foarte foarte recenta). In acest context apare termenul “abstract”, poate nu cel mai fericit ales de cei care au redactat motivarea, dar care este explicitat ulterior fara echivoc ca avand sensul de “interpretabil” sau “lipsit de claritate”, si care se refera la cuvintele “tara” si “natiune” din textul vechii legi, nu la tara si la natiune in sine.
  In sfarsit, nu vreau si nu am eu caderea sa ma pronunt daca o astfel de legiferare este oportuna sau nu in Romania, discutie care oricum ar fi off-topic. Sunt doar usurat ca guvernul Romaniei, – cu toate neajunsurile sale – nu considera totusi tara si natiunea ca fiind abstracte, ci este doar victima inocenta a unei nefericite ambiguitati a legiuitorului, in lupta sa pentru libertatea de expresie.

 6. Ciolos considera tara /natiunea drept un concept abstract. Ciolos, probabil un adept al teoriei lui Benjamin Constant : natiunea este un concept abstract.
  Insa sentimentele fata de natiune /tara si identificarea individului cu natiunea, apartenenta la natiune sunt REALE.
  Oare ce se face Ciolos, fiindca are o problema. Individul este REAL, iar el simte apartenenta la tara/ natiune intr-un mod cat se poate de REAL, nu abstract. Atata timp cat individul apartine natiunii, tarii, defaimarea, ofensa adusa tarii -natiunii de catre ORICINE este pana la urma o ofensa adusa direct lui, INDIVIDULUI.
  Intrebare pentru Ciolos- cum respecta /valoreaza INDIVIDUL?. Milioane de indivizi formeaza NATIUNEA. Poate sa ii numeasca si pe ei valori (concepte) esentialmente abstracte? Ma indoiesc. Ar fi intr-o grava eroare. Natiunea formata din aceste milioane de indivizi ar putea considera acest lucru o insulta. Deoarece EI, indivizii unei natiuni sunt ABSOLUT REALI, nu! esentialmente abstracti.
  Si apropoo, sa vedem cum e prin Franta :
  Any public outrage to the French national anthem or the national flag is punished by a fine of 7,500€, if multiple people participate it is punished by 6 months in jail and a fine of 7,500€ ”
  Se vede ca si francezii sunt foarte REALI….. chiar deloc abstracti. Si cum se observa francezii nu tolereaza defaimarea tarii/natiunii lor franceze! ex: “punished by 6 months in jail”

 7. Îmi pare ău Radu Tudor , aici are dreptate Cioloș
  Educația e abstractă în România , profesorul , elevul , părinții sunt abstracți
  Sănătatea , medicii , spitalele , mai ales pacienții sunt abstracți în România
  Deci mai toată națiunea e abstractă pentru că drepturile și libertățile cetățenilor nu se respectă

 8. Ah… înțeleg…
  Dar in misa putem să ne-o băgăm? Adică e misa destul de abstractă pentru scopul ăsta?

 9. Cred că vă mai amintiţi spusele lui Macovei! Citez: PROPRIETATEA E UN MOFT!
  ”Circa 40% din terenul arabil al României, vândut străinilor. O porțiune cât Moldova a fost deja dată” Antena3.
  Şi după această metodă dezvăluită de ceva timp se continuă distrugerea dar metodele sunt multe!
  – de multe ori am spus că suntem proprietarii unor hârtii cu rol de proprietate dar fără proprietatea fizică(teren sau clădire),
  – vezi minciunile privind fondurile pentru agricultură: DOAR MINCIUNI ŞI AMÂNĂRI tot în baza unor scopuri şi interese ascunse,
  – ăsta e motivul pentru care statul, deşi încasează impozite şi taxe impuse obligatoriu de la proprietar, nu investeşte niciun ban ca retur pentru îmbunătăţirea construcţiilor sau terenurilor,
  – se aruncă în spaţiul românesc joburi în străinătate cu o intensitate uluitoare ca fiind ultima şansă pentru ridicarea nivelului de trai, de fapt se urmăreşte depopularea României pentru atingerea multor scopuri,
  – la fel şi cu crearea de locuri de muncă pentru revenirea românilor în ţară: NU SE VREA tot în baza scopurilor ascunse de ochii şi urechile românilor,
  – se aruncă fonduri unde nu trebuie şi când e vorba de utilitatea reală strict necesară: NU SUNT BANI!
  – vezi ‘corupţia şi munca la negru’ despre care enorm de mulţi urlă şi se aruncă fonduri cât cuprinde, ce să vezi zilnic: MUNCĂ LA NEGRU ÎN CREŞTERE DAR ŞI CORUPŢIA SE MENŢINE ŞI ÎNFLOREŞTE!
  CE ÎNSEAMNĂ?
  🙂 🙂 SPECTACOL PENTRU IMAGINE DE OCHII LUMII ŞI NAIVII SĂ CREADĂ?
  🙂 🙂 PUBLICITATE PENTRU STRĂINĂTATE ?
  🙂 🙂 CUMVA MANIPULARE PRIN MINCIUNI?
  – DE CE NU SE SCHIMBĂ LEGEA PENTRU A BLOCA TOATE MĂGĂRIILE FURĂCIUNILE CU AJUTORUL LEGII?
  NU SE VREA !
  DAR CIRCUL PRIVIND CORUPŢIA ŞI MUNCA LA NEGRU ESTE LA FOC CONTINUU CHIAR ÎN CREŞTERE DOAR PENTRU ALOCAREA DE FONDURI ÎN DETRIMENTUL CELOR MENŢINUŢI ÎN SĂRĂCIE PRIN LEGE !
  Sunt doar câteva constatări şi întrebări din tot ce se practică la niveşul ţării cât şi pe micile ecrane tv !

 10. Eu cred că “tehnocraţia” din capul lui de Iudă este abstractă…Să ia în calcul, el şi cei cu sufletele vândute stăpânilor, revizioniştii şi alţi duşmani văzuţi şi nevăzuţi, că pentru mulţi dintre noi, ţara înseamnă totul şi pentru că o iubim atât de mult, am ales să nu plecăm…şi mulţi avem capacitatea fizică şi mentală de a ne apăra ţara cu preţul vieţii…Ce poate însemnă o viaţă, fără o ţară în care sa trăieşti liber!…Ardealul niciodată nu va mai fi al altora decât al românilor şi al fraţilor de alte etnii care trăiesc paşnic pe teritoriul României!
  Românie te iubesc mai mult decât propria-mi fiinţă…îţi iubesc cerul….îţi iubesc pământurile…îi mai iubesc pe toţi “fraţii” care trăiesc în tine şi nu te trădează.

 11. Bă, fireaţi ai naibii de ”lacomi ordinari”, când aud de sărăciţii depistaţi de televiziuni care dau interviuri, ies deîndată vorbitorii cu motivaţii gen: au primit şi primesc ajutoare de la stat, alocaţii pentru copii, ajutoare de la UE, şi orice dar numai ajutoare !
  Bă, voi sunteţi întregi la căpuţ? Mai aveţi creier funcţionabil?
  – Cum să te lauzi cu aceste motivaţii în spatele cărora NU VREŢI ŞI NU SUNTEŢI ÎN STARE să asiguraţi prin lege creşterea nivelului de trai al propriului popor???
  – Cum de urlaţi toţi, să închideţi spitalele şi şcolile dacă nu investiţi decât în sacul afaceriştilor complici cu voi scăunarii?
  – Cum să coste investiţia întro clădire: spital sau şcoală, peste 1-2 milioane lei vechi sau câteva zeci de mii sau sute de mii de euro, care este baza acestui calcul? Nu cumva se menţine procentajele practicate în ultimii 10-12 ani: 30% partidul, 30% primarul şi 40% investitorul patron? Dar din toată afacerea nu cumva se folosesc muncitori la negru, câte materiale se fură şi câţi bani costă în realitate??? Nu cumva e tot ceva gen corupţie?
  – La ce mama naibii mai sunteţi în funcţii dacă NU SUNTEŢI CAPABILI sau NU MODIFICAŢI LEGILE în favoarea propriului popor căruia veniţi ca milogii să cerşiţi votul???
  Pare a fi chiar intenţionat reforma ”bătaie de joc la adresa românilor” şi nu pare, chiar practica dovedeşte această reformă!
  Presupun că intenţia cu bună ştiinţă este: moartea românilor în cel mai scurt timp prin orice metodă!
  Bă, aţi blocat tot ce înseamnă investiţii, am citit că până şi programul Rabla a fost blocat ! Vreţi doar rable din străinătate înmatriculate în alte ţări pentru îngrăşarea bugetului ţărilor respective şi voi stoarceţi românii de toată seva vieţii îmbolnăvindu-i fără şanse de revenire la viaţă???
  Zilele trecute urlau despre unirea moldovei cu românica, moldova deja s-a scufundat, dar scăunarii avizi după voturi, vor unire pentru distrugerea acestor zone de pe glob?
  Şi până la urmă:
  – câţi români reali, ca populaţie fără importaţi în baza actelor româneşti, mai trăiesc în interiorul acestei ţări?

 12. Ce găsii tati aici!
  Şocant !
  Ce spunea nenea de la sănătate la voi şi ce dovezi se arată !
  Care şi cine minte?
  CHIAR NE CRED PROŞTI?
  Scuze tuturor pentru copierea unei părţi din articol, doar aşa poţi dovedi cu material scris ceea ce se spune şi ceea ce se practică în România !
  **Un document care poartă semnătura lui Vlad Voiculescu îi distruge acestuia toată arugmentația. Este vorba despre un ordin de ministru prin care prețurile medicamentelor ar urma să scadă la cel mai scăzut preț în România, prețul de referință fiind piața europeană. Acest ordin a fost amânat e mai mulți miniștri, i s-a dat drumul de către Nicolae Bănicioiu, dar după ce au venit tehnocrații din nou a fost stopat.
  Fostul ministru, Patriciu Achimaș a amânat aplicarea Ordinului până în iunie 2016. Odată ce a preluat mandatul, Vlad Voiculescu a prorogat și el acest ordin până la 1 noiembrie 2016, adică cu puțin timp înainte ca mandatul acestui Guvern să se termine.”http://admin.stiripesurse.ro/media/image/201609/w620/media-147365907088365800.jpg
  Citește mai departe AICI:http://www.cancan.ro/dezvaluiri/cancan-ro-continua-dezvaluirile-despre-necrozele-sistemului-sanitar-acesta-este-documentul-scandalos-prin-care-s-a-amanat-scaderea-preturilor-la-medicamente-15564664

 13. Asa este,are dreptate.Ca noi suntem altfel obisnuiti sa ni se spuna din motive clare de populism si lipsa de cultura asta este o alta discutie.Nationalistii dar si traditionalistii crescuti si educati in comunism au ce toca la el acum dar daca dam voalul emotionalului deoparte vedem ca are dreptate.

  • Natiunea si tara nu au nicio legatura cu educatia in comunism,asta s-a straduit sa iti bage si tie in cap propaganda antinationala a tradatorilor.Cunosc persoane tinere care nu au niciun fel de educatie facuta in comunism si care, fiind plecati pe afara,unde au nivel de trai inalt si de neconceput in Romania,cu orice ocazie vin in tara,nu numai pentru a-si vedea parinti si rude, ci umbla cu drag prin tara lor care,spun ei,este deosebita in felul ei, in comparatie cu multe alte locuri din afara pe unde au umblat (aspect pe care l-am constatat si eu personal,dar cu educatia mea de “mai vechi” sa zicem ca sunt mai putin adaptabil in afara).Si ei stiu bine,prin comparatie,care sunt lucrurile,in afara de nivelul de trai scazut,care strica in plus aspectul vietii in Romania si cu prioritate dau vina pe nesimtire si tupeu,atat al autoritatilor cat si al multor cetateni ai patriei. Dar mai au inca sperante ca poate intr-o zi…Dar nea Caisa Ciolos in niciun caz nu are dreptate.De ce atunci se zbat altii sa aiba si ei o tara,sau unii se zbat sa mai isi traga teritorii de pe la altii, daca natiunea si tara sunt lucruri abstracte?

 14. Daca tara este abstracta si guvernul asta de tehnocrati este abstract,dupa logica lui ciolos!Nu este mai bine sa-si gasesca astia o tara concreta?Sa plece si sa ne lase pe noi in abstract!Ne plac cuvintele sofisticate”esentialmente”in loc de esential,limba asta romana provoaca!!Asa ca putina simplitate in vorbire da intelesuri mai adanci si coerenta,pretiozitatea in discurs naste prostie!

  • Sa mearga in Franta sa le spuna alora idioteniile astea si o sa vada cata valoare concreta ii mai face pielea.Ca aici la romanasi il crescura in sondaje pentru porcariile concrete, si nicidecum abstracte,pe care le-a facut deja pana acum si astfel isi permite sa bata campii cat cuprinde.

 15. hai ca a inceput campania electorala la antena3, trebuie demonizat si Ciolos care este un munte de profesionalism, corectitudine si cinste! Trebuie sa castige cinstitul pesedeu in frunte cu plagiatorul, urmaritul penal ponta, condamnatul definitiv dragnea, urmaritul penal ghita, urmarita si traseista olguta ..putem continua cu mazare, nicusor constantinescu etc

  • ce este mai? un munte de profesionalism? mafiotii de nicusor si mazare sunt afara din politica. eu inteleg ca esti basist si manipulezi, dar putina jena fata de prostiile debitate ar trebui sa ai

   • stiu ca ponta@compania nu se compara cu Ciolos: il baga ponta pe Basescu in toate puscariile Pamantului dar pe ascuns incheia coabitari cu dictatorul, striga “democratie” la televizuni dar i-a oprit umilind milioane de romani la votul din 2014, striga invatamant corect dar a desfiintat Comisia de Etica care l-a gasit plagiator, striga ca avem nevoie de oameni curati dar in schimb si-a promovat toata clica de hoti pe care o si conduce, cu majoritatea parlamentara a scapat partial de justitia care trebuia sa-l ancheteze pentru aflarea adevarului. Referitor la mafiotii mazare si nicusor nu pot sa uit cat le-ati luat apararea ca ei sunt cinstiti dar justitia binenteles ” basista” vrea sa le distruga doar imaginea de sfinti… Asa ca spun doar adevarul, iar daca va supara nu aveti decat sa verificati arhiva dumneavoastra de aur care contine tot ce am precizat! Si nu ma mai faceti basist pana nu il faceti si pe ponta ca doar el este coabitacul intergalactic cum bine il peria un pesedist!

     • Draga radu … Acest tip de tampa de om este mai nou … Si Eternul Dac ‘via facebook’ ce sa spun imi placeau povestioarele despre dacia mare … Ptr ca am absolvit Istorie-Teologie insa acum 2 zile .. Dacul nostru sa transformat in dacul tehnocrat .. Ce hulea psdul .. Doar psdul si pe Viorel … Zic … Clar.. Nenea eternul dac este un alt Ovi ..sau un lup sub blana de oaie … La un comentariu dat … Domnul etern dac … Da cu Eternul Block ;))) draga Ovi nu cumva esti Postacul eternul Dac?

 16. Tocmai l-am ascultat pe Vasile Blaga spunând că guvernul tehnocrat era necesar pentru că PNL nu putea veni la putere călcând pe cadavre. Cu alte cuvinte, acest guvern cu un prim ministru care susține că țara și națiunea sunt valori abstracte, a fost adus la putere pentru a proteja” sensibilitățile”politice ale PNL. Țara nu a contat deloc, nici națiunea si nici dezastrul pe care acest guvern l-a produs. Mă întreb dacă nu cumva membrii PNL împărtășesc opinia lui Ciolos.

 17. Nu cunosc exact conţinutul documentului trimis de Ciolos in parlament si contextul in care s-a facut afirmatia in discutie. Pentru a ne pronunta asupra faptului daca tara si natiunea sunt abstractii, trebuie sa precizam ca abstractul si concretul trebuie privite sub dublu aspect: logic si psihologic. Notiunile de tara si natiune sunt abstractii si din puct de vedere logic si psihologic. Natiunea romana si tara numita Romania sunt logic concrete si psihologic abstracte. De aceea cred trebuie precizat contextul in care au fost folosite si sensul care li s-au atribuit pentru a vedea daca Ciolos a gresit sau nu.

 18. Atentie, romanii sunt pacaliti de penalii din politica si slugile lor din presa, in continuare, chiar daca PCR si-a schimbat denumirea in PSD!

  Fiindca in politica s-au adunat destui…hoti

  Si Romania, greu mai rezista, la infractori,

  Bine-ar fi sa le venim de hac, acum, la toti,

  Sa-i aranjam si sa scapam de…daunatori!

  http://www.aktual24.ro/guvernul-ciolos-le-a-pregatit-o-surpriza-mare-penalilor-din-parlament-confiscarea-extinsa-a-averilor-celor-corupti-intra-in-vigoare-indiferent-de-votul-lor

Leave a Reply