Aflată într-o vizită în municipiul Bacău, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că va participa la referendum pe motiv că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei.

“Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a afirmat Dăncilă, conform Agerpres.

Majoritatea liderilor PSD au dezavuat referendumul convocat de presedintele Klaus Iohannis, calificandu-l drept o diversiune, o manipulare cu scop electoral.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat recent ca acest referendum este si “anti-PSD”.

4 COMMENTS

  1. Tragic daca a ajuns o bomba ca cineva voteaza la referendum.

    Aceeasi prostie ca la referendumul pentru familia traditionala.

    Din cauza ca multi il vedeau sustinut de PSD sau de biserica sau mai stiu eu cine, nu s-au dus desi ei erau pro familie traditionala.

    Acum din cauza ca a fost initiat de Johannis, nu se duc desi in principiu sunt de acord cu intrebarile care s-au pus.
    Avem si alegeri in acelasi timp si vom vedea de acolo cati sustinatori are PSD-ul sau celelalte partide sustinute de Johannis;
    Referendumul trebuie privit strict in prisma intrebarilor puse, nu e evident ???

  2. CONSTITUTIA ROMANIEI – Art. 74 – Iniţiativa legislativă
    (1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

    (2) NU POT FACE OBIECTUL INITIATIVEI LEGISLATIVE A CETATENILOR PROBLEMELE FISCALE, CELE CU CARACTER INTERNATIONAL, AMNISTIA SI GRATIEREA.

    (3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată.
    (4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi.
    (5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată.

Leave a Reply