Aflata in SUA, Viorica Dancila a trimis urmatoarea scrisoare deschisă către Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Domnule președinte,

Fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate și umanitate. Din toate blocajele pe care le-ați indus Guvernului României în ultima perioadă nu a rezultat nimic bun pentru oameni. Din încălcarea Constituției prin refuzarea numirii miniștrilor nu va rezulta niciodată nimic bun pentru români.

Fac către dumneavoastră, domnule președinte, un apel ferm pentru numirea unui ministru interimar la Ministerul Afacerilor Interne, ca să putem continua reformele începute și lupta împotriva criminalității, ca să putem combate acest flagel, ca parte a datoriei noastre față de țară. Ministerul de Interne este fără un titular tocmai acum, când oamenii ne cer cu disperare să facem ceva concret pentru siguranța copiilor acestei țări. Sunt mamă și nu am cum să rămân indiferentă în fața acestui apel.

Vă voi transmite în zilele următoare o serie de propuneri pentru această funcție. Vă rog să le analizați și să îmi comunicați un răspuns. Vă rog să înțelegeți că nu îmi faceți mie o favoare, ci vă faceți datoria constituțională.

Noi, cei din Guvernul României, am înțeles că e imperativ să schimbăm lucruri. Am înțeles că trebuie să reformăm sistemul, să eliminăm neajunsurile provocate de nepăsarea și neputința ultimelor guvernări. Și am început acest proces – unul de reevaluare și îmbunătățire a procedurilor și legislației, de optimizare a serviciului 112 și a modului de acțiune a autorităților în astfel de cazuri, precum și înăsprirea pedepselor.

Însă dumneavoastră, domnule președinte, ați ales să fiți candidatul PNL înainte de a fi șeful statului. Este de nepermis ca ambiția dumneavoastră pentru un nou mandat să blocheze activitatea Executivului. Iar atunci când aceste blocaje apar în domenii precum siguranța cetățeanului, vedem întâmplându-se adevărate tragedii.

Fac către dumneavoastră un apel pentru asumarea responsabilităților funcției de șef al statului și un apel la umanitate. Nu uitați să fiți om înainte de toate, domnule președinte! Nu cultivați între români sentimentul de frică pentru siguranța lor și a celor dragi! Nu permiteți ca oamenii să își piardă încrederea în autorități și în instituțiile statului! Nu ignorați aceste drame și nu uitați de poporul român!

Aștept, cu preocupare, un răspuns din partea dumneavoastră.

5 COMMENTS

 1. 1. Probabil Iohannis vrea sa semneze pt noua repartizare de migranti convenita de ministrii de interne din Ge-Fr-Malta-Italia, la reuniunea restransa de ieri: dintre barcagiii africani, Ge vrea sa ia 25%, Fr vrea sa ia 25%, It ia 10% si pt. restul de africani si bangladeshieni, care vin adusi de catre traficantii ONGisti, se asteapta sa se ofere voluntare ceva tari fraiere din restul UE. Urmatoarea reuniune pe migratie va fi pr 8 oct. exact cu tema repatitiei automate. Grupul Visegrad a denuntat noua ticluire a UE.

  2. In Marea Britanie este in curs o lovitura de stat. Curtea Suprema s-a plasat deasupra Coroanei (si guvernului Majestatii sale). E interesant ca C.S. a fost infiintata in 2009 de catre Tony Blair, la indemnul UE. Acum vedem si de ce (cal troian).
  Parlamentul se impotriveste unor noi alegeri, caci alesii nu s-ar mai alege, dar nici nu da mana libera guvernului sa indeplineasca vointa populara de Brexit de la Referendumul din 2016.

  Se incearca negarea acelui vot popular prin intermediul instrumentelor “statului de drept”.
  Britanicii sunt uimiti, dar noi le-am putea povesti cum “statul de drept” (Curtea nostra C-tionala) l-a pus pe Basescu inapoi, calcand in picioare votul poporului, deci democratia.

  https://www.spectator.co.uk/2019/09/judgment-day-the-danger-of-courts-taking-over-politics/
  Cine conduce UK?
  Democratia sau “statul de drept”?
  Poporul sau Curtile de judecatori politizate in slujba UE?

 2. “Aștept, cu preocupare, un răspuns din partea dumneavoastră.” Pe ce fus orar? Doamna se crede presedinte si il are pe Iohanis Prim-ministru. Asta ar fi o formula buna pentru linistea noastra.

 3. Dacă citim corect textul doamnei Dăncilă constatăm că avem un prim-ministru care nu știe Constituția României.
  Doamna Dăncilă l-a numit interimar la MAI pe dl Fifor. Mandatul de Min. Interimar a expirat.
  Concluzie: dl Fifor a avut la dispoziție 45 de zile pentru a începe o minimă reformă în MAI. Antena 3 se face că nu vede, nu aude și promovează personaje toxice pentru această țară.
  Doamna Dăncilă nu mai poate face propunere de ministru interimar la MAI. / Trebuie să facă numire definitivă de Min. Decizia CCR nu se aplică și pentru MAI.
  Doamna Dăncilă să plece din funcție pentru că este o tufă de veneția / Nu are sens să vb despre dl Fifor (ne pierdem timpul cu oameni mediocrii).

Leave a Reply