Explozia retoricii populiste, anti-europene, bazata pe teoria impotriva “strainilor” folosita pe scara larga de bolsevici la impunerea comunismului, este contrabalansata de realitati si documente oficiale.

Teza potrivit careia “alimentele straine sunt otravitoare si cele romanesti bune” are un puternic contra-argument : raportul Ministerului Agriculturii.

In Iulie 2017, Ministerul Agriculturii dadea publicitatii un raport privind analiza privind dublul standard al alimentelor in Vestul si din Estul Europei. Potrivit oficialilor ministerului, din 29 de alimente verificate, preluate din magazine tip hypermarket din Vest, doar 9 au fost gasite diferite in raport cu cele din Est. Procentual, sub 30%. Restul, majoritatea de 70%, au fost in regula.

“Noua produse au prezentat unele diferente din punctul de vedere al continutului de grasimi si proteine“, declara atunci Rodica Tanasuica, directorul Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV).

Asadar, nu otravuri sau alte traznai care se regasesc doar in discursurile populiste ale politicienilor anti-europeni din Romania.

“Produsele nu prezinta pericol pentru sanatatea populatiei, nu avem niciun temei legal pentru a le elimina de pe piata. Nu vom da numele produselor sau comerciantilor”, a precizat in iulie 2017 ministrul agriculturii Petre Daea.

3 COMMENTS

  1. Băi politicienilor, toți sunteți pro-UE, pro-SUA, pro-Israel, pro-NATO! Bă, da’ pro-România de ce nu sunteți niciunul?…Dacă asta inseamnp : retorica populista, anti-europeana,atunci sunt ProRomânia ”, dumneavoastră ????

Leave a Reply