Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a solicitat ANI și Corpului de Control al Prim-Ministrului să dispună verificarea lui Eduard Novak, scrie dcnews.ro

Potrivit SNST, ministrul și-a premiat tatăl cu 112.000 de euro după participarea la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, competiție la care Novak Karoly nu a fost prezent.

De asemenea, conform Sindicatului Național Sport și Tineret, Comitetul Național Paralimpic a stabilit, pe 1 iulie 2021, ca antrenorul principal al lotului de ciclism al delegației României să fie Cristiano Valoppi. Mai apoi, în Statul de premiere nr. 10702/ 25.10.2021, MTS îl trece pe Valoppi Cristiano la categoria inferioară, de antrenor secund, „pentru a putea să îi acorde suma maximă, de 554.344 de lei (112.000 de euro), tatălui ministrului Sportului, Novak Karoly, pe care il înregistrează direct antrenor principal”.

„Astfel, deși în luna august 2021 Novak Karoly nu făcea parte din lotul național de ciclism pentru jocurile paralimpice, în mod surprinzător, două luni mai târziu, pe statul de premiere și pe nota de fundamentare prin care au fost acordate premiile acesta apare ca antrenor principal – ciclism”, precizează SNST.

Ce spune ministrul Tineretului și Sportului

Cabinetul ministrului Eduard Novak a transmis un mesaj, ca reacție la informațiile apărte în presă, în care spune că premierea tatălui ministrului Novak s-a făcut în condițiile legii.

„Tatăl ministrului Novak a fost premiat, dar a fost premiat dintotdeauna, e antrenor emerit în ciclism. La Tokio nu a făcut deplasarea, într-adevăr, pentru că nu au fost disponibile locuri. A fost premiat, dar totul s-a făcut conform legii.

La canotaj, de exemplu, ar trebui să meargă zeci de antrenori la olimpiadă, dar nu sunt locuri pentru toți. Legea nu prevede însă că nu trebuie să fie premiați doar pentru că nu au participat la olimpiadă. Le este premiată întreaga activitate. Nu e nimic în neregulă acolo”, au adăugat reprezentanții ministerului“, a transmis Ministerul Tineretului și Sportului, scrie dcnews.ro

1 COMMENT

  1. Majoritatea coducatorilor din UDMR sunt oameni educati. Ca a dat premiu tatalui sau este problema de instanta la aceiasi valoare cu indivizi din psd pnl…. prinsi la furat si iasati liberi sau ca parlamentarr care si-au premiat amante sau puse in functii de demmitate pe criteriul insultarii inteligentei. Acest ministru este lipsit de bun simt. Dupa ani de regres al gimnasticii apare un ghiocel de 15 ani sa aduca primavara de aur in gimnastica romaneasca. Nu face cinste UDMR. si etniei din care zice ca face parte. Tatal lui ar trebui sa il traga de urechi si sa ii dea cu plremiul in cap ca nu a invatat pana la 40 si de ani ca trebuie sa felicite o domnisoara de aur. Dar tot razboiul este vinovat,canalul din delta…Singapore… rotativa. Rusine clasa politica care mai vreti si sa va alegem parlametari si parlamentari euro Nu ii mai invitati pe balaurii astia sa ne derutati Se vede foarte clar nivelul lor

Leave a Reply