Vazand demersul lui Calin Popescu Tariceanu, intreb si eu : de cand se face justitie secreta in Romania?! Justitia nu este un act de dreptate publica, de legalitate universala pentru toti cetatenii?!

Daca in regimul Basescu am avut parte de astfel de orori, specifice politiei politice comuniste, cum este posibil ca Inspectia Judiciara, organism de verificare al magistratilor si mecanismelor judiciare si de justitie, sa produca rapoarte secrete? ,

Rezultatele oricarui act de control trebuie sa fie publice. La fel ca actul de justitie, care nu se infaptuieste in numele sau beneficiul vreunei societati oculte. Ci pentru public si pentru institutiile statului, care au obligatia de a respecta litera si spiritul legii.

Ce mai respectam noi daca dosarele sunt secrete, iar controlul dosarelor secrete este si el secret? Bazele democratiei sunt profund afectate prin aceasta obsesie a secretizarii. Prea multe au fost si sunt inca ascunse opiniei publice din actele ce trebuiau cunoscute si aplicate in efectul lor. Unde scrie in legea fundamentala a Romaniei, Constitutia, ca actele justitiei sunt secrete?!

https://www.antena3.ro/actualitate/calin-popescu-tariceanu-solicita-csm-desecretizarea-protocoalelor-dintre-dna-sri-si-instante-525679.html

Sunt prea multe articole din Constitutie care se incalca prin secretizarea unui control efectuat de o institutie publica la alta institutie publica, cu exceptia celor ce tin de securitatea national. N-am sa le enumar aici. Vreau sa vad in ce masura vreun judecator CCR sau Avocatul Poporului se implica in aceasta speta.

7 COMMENTS

 1. Atâta timp cât serviciile vor fi românești doar cu numele,nu vom avea o justiție corectă..iar ”preșurile” vor fi alese de alții,nicidecum de români !

 2. Nu am votat niciodata PSD, dar ca sa vrei desfiintarea Sectiei Speciale, intr-un moment incarcat cu Grave Abateri de la Democratie si de la Respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, este un Pericol pentru buna functionare (viitoare) a UE. “Batista pe Tambal”, nu mai merge. Poate unii nici nu stiu pe ce lume sunt si mai cred in “Cainii latra, caravana trece”. S-au facut sondaje la nivel national si peste 85% dintre cetateni sunt convinsi despre Gravitatea Abuzurilor din justitie (fabricarea de dosare la comanda, martori si denuntatori falsi, probe false, sume imense cheltuite pentru gainarii, unele inexistente). Este un cartof fierbinte cu care USR, PNL isi joaca ultimele secvente in politica. Nu degeaba joaca si rolul UNPR din urma cu cativa ani. Facebook-ul nu mai poate manipula la nivelul maxim de la Europarlamentare. Se intra pe ramura coboratoare. E valabil si pentru liderii europeni care sper ca vor sa termine mandatul inceput…

 3. SE discuta cat mai mult, cu toata manipularea ordinara, exagerata de pe Facebook, ca voturile din Sectiile Speciale nu se pot explica logic, probabilistic, chiar si legal. Sunt localitati unde voturile din Sectiile Speciale sunt mai multe decat numarul de localnici sau numarul de case din localitatile in cauza. Se mai stie ca si Macron a beneficiat, la Prezidentiale si acum, de ajutor, semn ca Sorosistii au avut indicativ “Morcovul”. Nici Serviciile germane nu sunt straine de “supravegherea” votarii. Se stie ca in 2009, o aplicatie STS a transferat voturile nule si cele din Sectiile Speciale catre Base, cu ajutorul MONSAT, retea inchiriata 3 zile de Base.

 4. Atat timp cat protocoalele de colaborare DNA-SRI-Justitie sunt in vigoare vom avea plitie politica si justitie aservita serviciilor secrete. Chiar si dupa aceea tot va fi nevoie ca papausarii sa fie trecuti pe line moarta. Dar asta ar insemna ca un nou val de ofiteri se informatii, judecatori si procurori, persoane cu integritate si patriotism si care sa nu se lase amagiti de cantecul de sirena al politicienilor si serviciilor straine. Cam greu si sunt sceptic ca se va realiza prea curand.
  In alta ordine de idei, PSD-ALDE nu au semnat protocolul lui Iohannis pentru ca nu au fost acceptate amendamentele referitoare la dublul standard si protocoalele din justitie.
  Cand mai aveti invitati din opozitie, nu puteti sa ii intrebati ei de ce nu au sustinut aceste amendamente? Asa, sa vedem si noi cum stam si care este parerea lor macafr despre dublul standard aplicat est-europenilor!

 5. Desecretizarea se face de catre emitent deci, de catre PICCj si SRI.
  Cel mai grav este ca.opoztia doreste desfiintarea Sectiei de investigare a magistratilor.Dar… lupta impotriva coruptiei ! Ilogic…dar tine la naivi…
  Pai…de la cap se impute pestele…nu poate exista un sistem corupt daca magistratii sunt toti integri.
  Pentru ca nu o sa mai fure nimeni daca stie ca nu scapa…
  A se vedea cazuri celebre ,,de notorietate, in politica…metoda dublului standard …

Leave a Reply