Miniştrii de Interne din statele Uniunii Europene au convenit acum 3 zile să continue planurile în vederea suspendării spaţiului de circulaţie fără paşaport Schengen, ceea ce va permite Guvernelor să introducă controale la frontiere pentru maximum doi ani, relatează Financial Times. Germania a fost principalul susţinător al acestei propuneri, în cadrul unei serii de măsuri menite să amelioreze criza refugiaţilor, care a dezvăluit o serie de slăbiciuni ale zonei Schengen.

Berlinul a determinat mai multe state să impună vara aceasta controale temporare la frontiere sau să-şi închidă graniţele, pentru a face faţă numărului mare de imigranţi sosiţi pe ruta Balcanică pentru a ajunge în nordul Europei. “Am rămas fără răspunsuri uşoare? Ne-au mai rămas doar opţiunile proaste. Acestea sunt opţiuni dureroase şi necesită încălcarea unor tabuuri şi adoptarea unor măsuri pe care în mod instinctiv nu vrem să le luăm. Aceasta este responsabilitatea pe care o au liderii noştri acum”, a declarat un oficial UE.

De ce trebuie Romania sa suporte consecinte nedrepte dupa ce a cheltuit 600 milioane de euro in cadrul contractului EADS?

Intrebari foarte serioase din partea Romaniei ar putea fi puse daca mai marii Uniunii Europene decid sa se suspende libera circulatie in spatiul Schengen :

DE CE A CHELTUIT ROMANIA 600 MILIOANE DE EURO PENTRU SECURIZAREA FRONTIERELOR DACA E TINUTA IN AFARA SCHENGEN?

CUM SE FACE CA GERMANIA VREA SUSPENDAREA SPATIULUI SCHENGEN CAND FIRMELE GERMANE AU BENEFICIAT DE CEI MAI MULTI BANI DIN CELE 600 MILIOANE DE EURO PLATITI DE ROMANIA?

DOSARUL EADS SE AFLA LA DNA? CATI ROMANI SI CATI STRAINI SUNT IMPLICATI IN ACEASTA AFACERE EXPLOZIVA CU SUSPICIUNI DE CORUPTIE GRAVA?

CE FEL DE JOCURI SE FAC PE BANII ROMANIEI CAND PE DE O PARTE UE SPUNE CA TREBUIE INTARITE FRONTIERELE, SE CHELTUIE BANII APOI SE AFIRMA CA TREBUIE DESFIINTAT SPATIUL SCHENGEN?

 

14 COMMENTS

 1. Cum era propaganda cand Ungaria anunta ca face garduri la granite? Sunt “fascisti”, “rasisti”, “extremisti”, “antieuropeni”, “antidemocratici” etc etc. Acum ca se suspenda Schengenul si statele revin (pe buna dreptate) la controale sau inchidere de granite, ce concluzie ar trebui sa tragem, conform propagandei? Ca toata Europa a devenit asa deodata extremista?

  • Intrebari f bune, pertinente. Reiese ca MCVul si toate balivernele pe care Macovei le-a cerut sa fie aplicate Romaniei erau de rahat din moment de Schengenul s-a dovedit un esec. Romania prin neindeplinirea lor a procedat corect. De ce ai indeplini niste criterii pentru un mecanism esuat?

 2. De ce am dat o gramada de bani ? E, de sanchi ca sa se ingase toti aia de afara si astia din interior. Eu pentru orice eventualitate mi-am “improspatat” inca din primavara pasaportul, se anunta vreme cetoasa si urmeaza ger.

 3. Foarte simplu : am platit ca sa realizeze anumite firme profit. Firmele lor, desigur ! “Interesul poarta fesul” spune o zicala romaneasca.

 4. Asta e performanţa democraţiei proaste în România practicată de politicienii perindaţi şi numiţii 26 de ani la guvernare! Asta e credibilitatea perindaţilor care vor pensii speciale pe lîngă veniturile grase cheltuite aiurea sau în scop propriu!
  Pentru ce pensii speciale? Pentru chiul somn şi performanţe ZERO?
  AU DISTRUS TOT CE ÎNSEAMNĂ SPERANŢĂ DE VIITOR POZITIVĂ!(nu că se mai poate schimba ceva în bine)
  Las’ că ne salvează jurnaliştii trimişi ca ambasadori pas cu pas :)))))))))))

 5. pentru acelasi motiv pentru care am fost primiti in ue.suntem o piata de desfacere unde ei isi pot vinde produsele.ca doar nu am fost primiti de frumosi ce suntem,asa cum in nato ne-au primit ca aveau americanii nevoie de o baza la1500 km de zona de lansare a rachetelor rusesti.

 6. Hai să analizăm obiectiv cîteva puncte reale dar ”de prin lume adunate”, puse în în scris şi practică prin ultimul Cod Penal şi Civil, cît şi cîteva atenţionări neceasare, zic eu, pentru viitorul acestei naţiuni privindu-i pe cei care iau decizii în numele acestei ţări şi a poporului încă trăitor în ţară!
  Codul Penal şi Civil
  -Pe ce s-au bazat imoralii politicieni de au introdus INCESTUL ca fiind soluţionat prin negociere între părţi sau cu trimiteri la psihologi pentru a nu fi pedepsiţi infractorii(din ce s-a discutat cu ceva timp în urmă)? VOI SÎNTEŢI ÎNTREGI LA CĂPUŢ? AŢI COPIAT DIN ”TAORA” CARTEA EVREILOR FĂCUTĂ DE EI PENTRU EI, O NAŢIUNE ÎNCHISĂ ŞI NECOMUNICATIVĂ CARE ACCEPTĂ ORICE CÎND E VORBA DE AFACERI? CUM SĂ INTRODUCI FORŢAT CA MORALITATE ”INCESTUL” ÎN ORTODOXĂ, CÎND RELIGIA ORTODOXĂ ARE CA BAZĂ MORALITATEA? BĂGAŢI BĂ ÎN CODUL PENAL ŞI CIVIL ŞI REFORMA ”FEMEIA MOŞTENITĂ DIN FAMILIE” S-O TRAGĂ TOŢI COPIII EI ÎNCLUSIV NEPOŢII ŞI TATĂL SAU SOCRUL, COPII SE TREC PE NUMELE CELUI CARE ESTE INIŢIAL SOŢUL EI(DECEDAT SAU NU) PENTRU CĂ NU EXISTĂ CĂSĂTORIE CU ACTE CA LA NOI! E O SIMPLĂ CUNUNIE DECLARATĂ VERBAL ÎN FAŢA ADUNĂTURILOR! E VALABIL ŞI PENTRU EA CU TRASUL ÎN TOATE PĂRŢILE!
  ‘ ‘REAŢI AI DREACU CU CODUL MINŢII VOASTRE NEMERNICILOR!’
  – ”CARE ACCEPTAŢI ASEMENEA MIZERII: MARŞ DRACU LA ISRAEL SĂ TRĂIŢI ÎN PĂCAT! BUHAILOR!”(să vă tu-fă şi să vă bată inclusiv neamurile începînd cu măta, tactu şi nevasta) peste tot ca pe timpul lui Morsi-Egipt: crîncen(ţeavă-n cur şi curent electric pe şeniloiul atîrnat)! Aşa meritaţi voi ponosiţilor care vă bateţi joc intenţionat de o naţiune!
  ATENŢIONARE:
  V-aţi întrebat ce condiţii draconice se pun refugiaţilor de germania? Cred că nu ştiţi şi chiar dacă veţi şti, veţi accepta cum accept eu: NUUUUUUUUUUUUUUUUU!
  Cei care vor rămîne pe teritoriul germaniei, vor fi doar cei care acceptă să semneze un contract privind acceptarea necondiţionată a ”homosexualitatea şi lesbianismul” în orice: loc de muncă, vecini, trai cu ei şi alături de ei, angajaţi cu prioritate în orice domeniu, eliminîndu-i pe profesionişti, chiar dacă nu sînt profesionişti, să nu reacţioneze cînd se sărută(aambele cazuri H-L) alături de un copil sau matur , ori fac sex în casă, pe stradă în văzul lumii, în parc, ori în club, şi cam asta e linia care se vrea impusă necondiţionat! Omul să fie legumă şi să nu aibă reacţie la ceea ce aude sau vede!
  – MARE ATENŢIE LA CEEA CE LI SE IMPUNE!
  – NU E NIMIC LA VEDERE!
  – SÎNT CAPCANE AMBALATE ÎN PROMISIUNI FINANCIARE CARE NU VOR FI ONORATE NICIODATĂ, ŞI TU REPREZENTANTUL UNEI NAŢIUNI-CEL CARE AI ACCEPTAT PRIN SEMNĂTURĂ, EŞTI OBLIGAT SĂ RESPECŢI CONTRACTUL!!!
  – ĂSTA E PROIECTUL ”SHENGEN” DE LUNGĂ DURATĂ PLUS CÎTEVA ADĂUGATE!!!
  – NU E NIMIC FAVORABIL ACESTEI ROMÂNII SAU ACESTUI POPOR!!!
  VREŢI ASEMENEA CRITERII DE MORALITATE???
  – CINE ŞI CARE VREA, SĂ RENUNŢE LA CETĂŢEAN ROMÂN ŞI SĂ MEARGĂ UNDE-I E CAPUL!!!
  NUUUUUUUUU SHENGEN!!! NUUUUUUUUUUUUU!!! IMPUNERIIIII!!!
  — ORICUM: TOT CU PAŞAPORT SE VA CIRCULA!!!
  — ŞI-AU ATINS SCOPUL PÎNĂ ÎN PREZENT TOŢI!!!

 7. Titlul corect cred că ar fi:
  ”DOAMNA KOVEȘI, de ce am platit 600 milioane euro catre EADS daca Germania vrea desfiintarea Schengen?!”

 8. Le-am dat aproape toata economia in schimbul admiterii in UE, ne-au muls de bani iar ei ne trantesc usa in nas.

 9. N-as crede ca politica Germaniei sa mai aiba vreo urma de coerenta in contextul crizei refugiatilor, girata prost de guvernul Merkel, si-a atentatelor teroriste care i-au lovit aliatii cei mai puternici. Se vede dupa lentoarea si confuzia cu care reactioneaza la miscarile lui Putin (noi sanctiuni) sau la decizia de a integra efectiv coalitia impotriva Daesh (survenita abia dupa ce englezii, care oricum nu se dadeau in vant sa participe la yet another American debacle au trimis bombardiere in Siria). Deci si reactia Romaniei, tzara de margine cu presedinte ales tocmai pentru afilierea sa, reala sau imaginara, la politica si politicienii germani (falimentari) va sa tergiverseze in materie de contencios economic, politic, etc. Adica dosarul EADS va dospi o vreme fiindca nu-l vad pe Johannis & Ciolos sa faca valuri pe tema recuperarii banilor dati companiilor germane in scopul de a securiza frontiera unei Europe “suspendata” conceptual. Si, de altfel, frontiera securizata e folositoare Romaniei, nu-i cazul sa ne uitam la detalii cand avantajele sunt vizibile si concrete (nu pare sa treaca nici musca printre gardurile electronice care ne inconjoara); basca, orice profesionist/tehnocrat ne va spune fara menajamente ca trebuia sa ne taiem pierderile mai devreme, daca sunt cu adevarat pierderi la afacerea respectiva, adica, pe scurt: ce-ati pazit de n-ati scos dosarul la iveala mai devreme? Business is business, filogermanismul n-are nimic de-a face cu contracte si plati paguboase, sau daca are, ghinion!

 10. Apare de după colţ Cioloş cu acceptul la” liber pentru toate mizeriile” că sînt foştii colegi şi viitorii susţinători ai democraţiei prost implementată şi continuată cu tupeu :)))))))

 11. e simplu, nu stiti?
  ne-am cumparat locul in UE, spaguind pe toata lumea – chiar si pe cei mai cinstiti dintre corupti

 12. Vrem nu vrem trebuie sa recunoastem ca in marinimia ei democratica UE in funte cu Germania au dat chix in tot programul lor globalist european iar, consecinta este reintoarcerea la anii ’80-’90, insa nimeni nu recunoaste aceasta dramatica intoarcere, resetare cum le place unora sa spuna.

Leave a Reply