Recuperarea medicală este o parte importantă în procesul de tratament al unor boli și de prevenție a unor complicații, fiind indicată persoanelor de toate vârstele după intervențiile chirurgicale, în urma unor traumatisme, accidentări sau alte leziuni. Cu ajutorul procedurilor de recuperare medicală (fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic), pacienții pot reveni mult mai repede la activitățile de zi cu zi, iar acest lucru are un efect benefic și asupra stării lor de spirit, care contribuie de asemenea la procesul de vindecare.

Foarte des, ședințele de recuperare medicală sunt indicate persoanelor care au suferit accidentări în timpul unor activități sportive. În această situație s-a aflat și Ramona, care a fost supusă unei intervenții de ligamentoplastie, după o căzătură la schi, în urma căreia s-a ales cu o ruptură de ligament încrucișat anterior și cu afectarea meniscului. Pacienta a fost operată cu succes de Dr. Liviu Ojoga, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR.

După intervenția realizată cu succes, au urmat câteva luni de recuperare. Chiar dacă a fost o perioadă mai dificilă, cu ajutor medical și cu sprijinul familiei, Ramona a reușit să treacă cu bine peste această etapă și să revină la activitățile de dinainte de accidentare.

„În momentul de față mă simt foarte bine, piciorul meu este la fel ca înainte de accident. După cele întâmplate, pot spune că perioada de recuperare a fost grea, dar cu ajutorul domnului doctor Ojoga, al familiei și datorită voinței mele, totul a ieșit bine. Mi-am reluat viața de dinainte de accident și pot să mă bucur fără probleme de lucrurile care îmi fac plăcere: alergatul, mersul la sala de fitness, înotul și plimbările cu bicicleta”, povestește Ramona.

După operația de ligamentoplastie, ședințele de recuperare medicală au un rol esențial în procesul de vindecare. Aceste proceduri ajută la ameliorarea durerii postoperatorii și a inflamației locale, previn atrofia musculară, îmbunătățesc rezistența mușchilor și flexibilitatea articulațiilor. În plus, pacientul învață cum să execute corect anumite exerciții fizice, pentru a preveni alte accidentări. În acest fel, în scurt timp, pot fi reluate în siguranță activitățile cotidiene, dar și cele sportive. P

Pentru recuperare și medicină fizică, la Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la servicii medicale la cele mai înalte standarde, oferite de personal medical calificat, cu ajutorul unor echipamente moderne și performante. Tratamentul de recuperare medicală este stabilit de medicul specialist într-un mod personalizat, adaptat fiecărui pacient în parte, și poate include ședințe de fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic, drenaj limfatic și diferite proceduri specifice traumatologiei sportive.

Leave a Reply