Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că proprietarii a 30% din terenul agricol din România sunt străini, proporţie care “îl îngrijorează” şi consideră că este nevoie de o altă legislaţie, care să protejeze românii, propunând un sistem de preempţiune pentru stat şi pentru comunităţi.

6 COMMENTS

 1. Din cate stiu eu exista legislatie am vandut eu un teren extravilan si-a trebuit sa iau de la toti vecinii semnatura ca nu vor sa cumpere la pretul ofertat care era pretul zonei unul mic asa cum se vinde terenul arabil in ziua de azi.I-am intrebat de ce nu-l mai vor dupa ce m-au batut atat la cap ca vor sa-l cumpere au zis ca acum e o lege care-i obliga sa-l munceasca nu-l mai lua sa-l vanda peste 3-4 ani in castig,trebuie lucrat macar curatat de buruieni si gunoaie ori ei aveau condica la carciuma din sat ca tot romanul verde mandru ca-i roman.Si-atunci l-am arendat cui credeti,preotului din comuna.A luat un camp intreg de la cativa proprietari a luat tractor samanta tot ce-i trebuie a angajat tractorist si inca 2 oameni cu carca si s-au pus pe treaba a zis sa-l mai las un an ca-l si cumpara.Preotimea a capatat gustul afacerilor :)))) Asa ca Legi exista domnul Johannis nu vine strainul de capul lui sa ia pamant,problema e tot la nivel de coruptie pe la primarii,consilii judetene se fac tot felul de artificii,l-am auzit pe unul dintr-o comuna…”pai daca ala in parlament fura eu de ce *** sa nu ocolesc legea ? Despre asta vorbim din pacate,unde e sa pacaleasca legea,regula,bunul simt romanul e primul intotdeauna.

  • Cretinitatea ast de lege ca daca nu-l muncesti te umple de taxe…
   La tara sunt multe femei de 70+ ani care muncesc dar nu-l pot munci pe tot. Si ori platesc taxe ori sunt obligate sa-l vanda. Si asa ajunge pamantul la straini. Daca nepotii din Itlalia sau Spania or sa vrea vor sa se intoarca nu mai au pamant.
   Nebunia asta de a luat taxe taranului roman multi dintre ei deja batrani, au muncit zeci de ani sculandu-se la 3 dimineta sa faca naveta cu trenul la combinatul de la oras.
   Taxe taxe taxe ca noi suntem de dreapta…

 2. Având în vedere că și el e străin , ar trebui să-l bucure acest lucru nu să-l îngrijoreze.Cu toate astea , președintele nu poate propune legi , nu e de atribuțiile lui.Numa Băsescu a avut această dezonoare

 3. Iohannis, spune repede:

  Sase sasi in sase case
  Cinci si-au luat cam doua plase
  Ai ramas tu-n patru case!

Leave a Reply