În plin scandal privind neimplicarea parlamentului în re-echilibrarea sistemului de puteri în stat distrus de cei 10 ani cu nedemocraticul Băsescu, două ştiri taie elanul oricui vrea să susţină cauza parlamentarismului. Două voturi pentru două iniţiative legislative. Primul, cel privind răspunderea materială şi a administrativă a magistraţilor – judecători şi procurori – care dau sentinţe greşite constatate ca atare de CEDO. Majoritatea PSD-UNPR-PC-PLR de la Camera Deputaţilor a respins acest proiect iniţiat chiar de Asociaţia Magistraţilor din România. Politicienii au spus NU răspunderii. Aceşti indivizi dau astferl semnalul complicităţii cu cei care săvârşesc erori judiciare, transdmit mesajul clar că au nevoie de oameni compromişi pentru a fi folosiţi şi pe viitor de politicieni dubioşi.

In dispret total pentru cetăţean şi ideea de dreptate. Al doilea vot a fost cel privind pensiile suplimentare pentru parlamentari. Numite şi speciale, nesimţite, nejustificate. Pentru o instituţie cu imagine jalnică – peste 80% nefavorabilitate – dar care se zbate să stăvilească abvuzul de cătuşe şi limitări ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale, nu se putea un moment mai prost şi o decizie mai neinspirată. Dacă salariul mediu pe economie este mai puţin de jumătate din indemnizaţia unui parlamentar, iar pensia medie cam un sfert, decizia Parlamentului nu poate decât să irite milioane de oameni. N-am să înţeleg niciodată de ce nişte politicieni insistă să dezamăgească atunci când populaţia vrea să-i susţină. Şi îi votează din patru în patru ani. Actuala majoritate, condusă de PSD, vrea cu orice chip să ne transmită că nu poate şi nu vrea să fie mai bună, mai eficientă, mai aproape de cetăţeanul care aude zilnic ştiri despre creşterea economică. Dar care se regăseşte mai mult în privilegiile politicienilor cu obraz gros şi mai puţin, mul mai puţin în stomacul extrem de subţire al pensionarilor şi celor care trăiesc de azi pe mâine cu rate la bancă şi salarii la periferia UE.

www.jurnalul.ro

27 COMMENTS

 1. Nesimtirea dusa la extrem !!! Poorul este de vina pt. ca tace , este anesteziat in loc sa iasa si sa dea cu ei de pamant !!! I-ati ales sa va reprezinte nu sa-si dea salarii si pensii nesimtite !!! Rusine popor roman !!! Aveti ce meritati ! Somnul ratiunii si al natiunii naste monstrii !!!

 2. Asa ne laudam noi romanii cu-n Parlament atipic, nu c-am fi singurii.
  Indivizii cum bine ii numiti, golanii cu gulere albe cum ii denumesc, dezamagesc si probabil ca vor mai dezamagii. Asteptari mari realizari foarte mici, liliputane.

 3. No ca v-ati trezit domnule Tudor! Majoritatea toxica care s-a format in 2012 a distrus credibilitatea Romaniei si a parlamentului in mod constant!

  • USL e fost cel mai legitim proiect politic din ultimii 25 de ani, prin votul obtinut. Daca dvs considerati toxice milioane de voturi, ce sa zic, dormiti linistit in continuare

   • Legitimitate dl Tudor nu însemna doar un vot dat de emoția urii față de Basescu Traian pornită de la Voiculescu Dan (el spune ca a avut ideea USL) intr-o perioadă de criză economică mondială cu scăderi și taxe. Legitimitatea unui proiect politic înseamnă mai mult decât urcarea pe niște scaune în fruntea celor mai înalte funcții DATORITA VOTULUI NOSTRU a unora și asta nu pe criterii de performanta, legitimitatea înseamnă bunăstarea pe care o resimt cei care si-au dat votul pt acel proiect politic și care actualmente nu există, înseamnă credibilitatea în ochii cetățenilor pt ca tot la noi vin cu baliverne sa îi votam iar și pe care au pierdut-o de mult etc. O sa îmi spuneți ca USL a mărit salariile taiate de Boc dar știți la fel de bine ca și mine ca ele au nu au fost readuse la nivelul dinainte de scăderi și mărirea de 10% făcută de Usl a fost compensata cu mii de taxe inutile. În fine, cred ca amândoi trebuie sa mai citim despre ce înseamnă legitimitatea asta, zic. PS. Acum ca s-a unit Tariceanu – pe care îl apreciati cu Constantin – care știm ce a făcut dl Voiculescu, o sa susțineți ALDE ca pe PSD, adică cu toată forța ? :)) e o întrebare retorica. (Aaa preventiv: sa nu mă faceți basista doar ca nu îmi place actualul parlament)

   • Bine, am inteles ca prezentati din nou subiectul sub aceeasi forma arhicunoscuta si anume “Ia uitati-va ce pot sa faca astia!”. Si care ar fi solutiile, adica populatia ce ar putea sa faca, daca tot avem pretentia ca toti astia de la stat (sectorul bugetar, institutiile neamului, ale vietii etc.), sunt angajatii populatiei?!

    Nu ne dati si solutiile sau care ar putea fi procedurile?! Ne aratati doar pisica? Ce jurnalism mai este asta? Documentati-va si dati-ne solutiile, daca exista, prezentatile! Ca populatia asta asteapta de la dvs. ca informatii, nu doar mahalageala gen ia uite ce a facut ala si ia uite ce a facut si alalalt. Oamenii asteapta sa li se dea idei, solutii, sa li se deschida mintea, gandirea. Altfel, stam toti si ne minunam de situatie!

    P.S. Cum dracului sa isi faca administratorul salariu la bloc cat vrea el sau pensie preferentiala?! Din banii locatarilor, cum dracu’?!

     • Nu este @gemil,este vechiul karnat stan,PANARAMA BLOGULUI,ala de isi tot schimba nickname-ul.Noroc ca din cand in cand mai bea o “tabachera” si se culca.

     • @paris,
      .
      Ai înțeles, desigur, că aici se ceartă ”pusjkerie de karnat uman” cu dl.Radu Tudor. Plagiatorul și compilatorul neamului, măciuca blogului, alias karnat-titrat-șomer-ratat … de la Obregia scăpat, care zburdă ca la el acasă pe acest blog postul lui fiind de bodygard ”sub înaltul patronaj al d-lui Radu Tudor” Îți dai seama astfel, uitându-te când postează, că necalificatul ăsta n-are alt serviciu decât aici pe blog(c.c.t.d). Am noroc cu stilul meu inconfundabil de ”analfabet” al blogului, așa cum ne face pe toți dementul ăsta. Știi desigur situația pe caree am prezentat- aici când ăsta, cu mintea unui copil retardat care se bucura mai anul trecut, cum unul de pe aici, Titus, îi subscria ăstuia pe un text ce îîi aparține el fiindu-i furat de plagiatorul compilator. La un moment dat același karnat preia dintr-unn articol mai vechi al d-lui Radu Tudor și-l întreabă pe acesta dacă este de acord cu cele scrise în text. Nebunie la cel mai inalt grad, demență în stare pură. Stilul lui și multele-i cuvinte cheie îi fac pe unii să-l identifice destul de ușor și să facă distincție intre mine și distrusul ăsta căruia ăia de la Consulatul Australiei i-au dat un șut în cur atunci când milogul, venind să ia viză pentru emigrare, au văzut că la CV-ul lui n-avea decât niște sute de comment-uri de pe acest blog mai toate copiate de pe net sau de la alții de pe aici mintea lui neputând să conceapă ceva din propria tărtăcuță.
      Este inutil să mai scriu aici de această măciucă a blogului care-și face veacul pe aici. Am mai spus-o și recent și acum vreo doi ani că e și complicat, al naibii, să scapi de ”kârnatul toxic” câtă vreme îți aduce multe comment-uri(el e reprezentând 25-30% din volumul total de cuvinte postate ). Este chiar mai greu să scapi de el decât de băsescu. Și este cu mult mai greu, chiar, decât o operație pe creier, se pare. Că mi-a furat identitatea și asta și pe cea mai veche ca și ție și lui @Stan Petru Paul și lui @Vio se vede treaba că-l incomodez foarte tare și astfel să mă determine până la urmă să fug ca de Ucigă-l toaca. Problema este că idiotul acesta o să-l insulte într-o zi, grav, și pe dl. Radu Tudor și-o să mă trezesc , din partea domniei sale, cum de altfel s-a mai întâmplat și cu alții pe aici, să-mi dea și adresa de E-Mail și să mă trezesc cu alde acesta sau cu Legionarii Neamului (cu care mă războiesc acum pe aici) că mă urmărește și mă lasă dracu într-un prezon pe roată sau cu cablu de frână tăiat, ”ca_comunist” analfabet ce sunt.

     • @pompiliu, fost @geo, fost @gemil, fost si actual unul care nu intelege pamfletul ca gen literar pentru ca el a citit mai mult prospecte de medicamente si instructiuni tehnice de folosire la viata lui, evitand literatura: Recunoaste barbateste singur in finalul postarii ca e analfabet. Felicitari!

   • Nu domnule Tudor! A fost cea mai mare manipulare politica si mediatica din istoria Romaniei! Au fost mai hoti si mai talhari, au fost mai mincinosi si mai dictatori decat basistii! Au inlocuit un rau cu un mai mare rau! Rezultatele se vad chiar si din spatiu! Totul in interesul unui grup infractional de partid condus de un tip cu 17 capete de acuzare pe langa cel de plagiat! Doar pomeni electorale pentru asigurarea eternitatii la putere! Daca ameninti ca-i bagi pe adversarii tai la puscarie trebuie sa demonstrezi ca esti mai curat decat ei!

     • Acest @oliviu este de fapt @ovidiu care s-a maslinizat nitel si care, de fapt ,este o Oaie si pupimbasist vechi, de pe meleagurile lui Iohannis,si care se face ca nu stie de praduielile basistilor si nici de ale idolului sau, “noul nash din suflet”- Werner 6 klausse.

     • Acest @paris, este de fapt unul care scrie, citez: “pentru alte chesti”. De restul va puteti da seama singuri!

   • Radu ai dreptate cu USL . faptul ca nu a tinut arata cum sunt in realitate acesti nesimtiti carora le place sa fie considerati politicieni. La ei interesele personale sau sau de grup primeaza in fata celui natinal. Cat despre Parlamentari , au facut ei altceva , in ultimii 25 de ani , decat sa dezamageasca ?

 4. Haosul este provocat cu buna stiinta. O tara ce nu se poate guverna din interior va administrata de marile puteri. Demnitate nationala? Un concept apus… Unde este Oprea sa se incrunte cu “interesul national” pe buze? Dormim in papuci!

 5. De ce ? 1.Le-a intrat in cap ca populatia oricum va uita pana la anul fiind prea preocupata cu viata chimuita de zi cu zi si cu teme gen “de ce are Johannis limuzina,de ce are 6 case si costume la comanda”

  2.Le-a intrat la cap (actualei majoritati) ca electoratul lor oricum e captiv unor posturi TV (in special al unuia) iar reteta minune va functiona si la anul acelasi post urmand sa-i puna cu mana in Parlament ca si pana acum. Traiasca Basescu ! Daca nu era el acel post nu era antibasist iar ei,asazisii luptatori anti Basescu(o tema reincalzita in fiecare an (pre)electoral si abandonata dupa alegeri) ar fi fost niste nimeni in drum asa cum a spus un nas de-al lui Ponta ca sunt oamenii din afara zonei demnitarilor.

  3.Sa fim incantati ca nu le-a dat inca prin cap sa-si transfere fiecare privilegiile fostilor Presedinti de Stat.

  Pun pariu ca Ponta la revenirea in tara va spune ca regreta ca aceasta lege a indemnizatiilor a trecuit si ca “daca ar fi fost el in tara si ar fi putut merge in Parlament acest lucru nu s-ar fi intamplat” !!!

 6. Parlamentul este una dintre institutiile care au dezamagit cel mai mult, din toate punctele de vedere, colizand cu ceilalti actori care formeaza sistemul ticalosit si obedient. Nimeni dintre ei nu va indrazni sa sparga acest sistem, s-a puna pe masa si la vedere, mizeria politica in care se complac si pe care o intretin. Schimbarea, in sens democratic nu va veni, omul obisnuit isi vede de serviciu, de familie, isi plateste oblgatiile, sperand ca acesti paraziti bugetari sa faca ce trebuie pentru tara. Uite ca nu fac!

 7. Pentu ca sistemul este depasit politiceni nu mai reprezinta cetateni care ia votat ,ci doar un grup o secta care lucreaza doar pentru binele lor de resul oamenilor nu le pasa ,doar o dat la 4 ani cand trebuie sa ii alegem fac multe promisiuni pe care le uita imediat ce au fosti alesi .parlamentul ar trebui sa reprezinte vointa poporului de ce nu ne-a intrebat pe noi daca suntem deacord sa isi dea pensi speciale ,

 8. Nu cred ca exista decat o singura intrebare inainte de a face comentarii aiurea si propaganda basista contra Parlamentului:De ce altii au pensii speciale uriase ,de lux si nerusinate,pentru o viata intreaga de taiat frunze la caini si nu-i ataca nimeni sau nimeni nu indrazneste sa se ia de asta,iar despre parlamentari, toti dubiosii,ametitii si propagandistii basisti arunca cu atacuri si indignare proletara bolsevica.ESTE CA PE PARLAMENTARI I-ATI VAZUT MAI FRAIERI?Asta pentru ca pe ceilalti cu pensii speciale considerati ca nu-i bine sa-i suparati caci se poate sa va caute de cate-o facatura ceva si va leaga?De ce sa nu fie scos tot gunoiul de sub pres daca tot ne apucam de maturat? Facem doar asa, jocuri iohanniste,basiste,sereiste,populiste sau ce-o mai fi?

  • E bine ca recunosti ca faci comentarii aiurea. Ai umplut blogul cu opintelile tale! Esti la pensie? Nu ai alta soarta? Cauta-ti o cauza, plimba un caine, iesi cu nepotu’ in parc, du-te si joaca sah, bea si tu o bere etc. Du-te da la peste! Nu te lasa prada propriilor tampenii care iti intoxica mono-neuronul atrofiat!

 9. superb comentariul d-nului Radu Tudor.
  Aceste doua decizii ale psd-ului ma fac sa-l compar cu pdl-ul taietor de pensii si salarii
  e vorba de aceasi nesimtire.
  rusine psd, sunteti aceiasi mizerie cu pdl-ul . incet incet ajung la concluzia ca la fiecare alegeri vortam niste hoti impotriva altor hoti
  poate ca e timpul sa stam acasa si sa avem grija de vietile noastre si sa dam un reject la toata clasa politica

  • Exact. Eu zic sa iti faci tu guvern si sa te punem pe tine totusi sa conduci, ca esti baza umana dupa parerea mea! Noapte buna! Pa

 10. usl nu mai exista. pc-ul si partidul lui tariceanu sunt anexe psd-ite. daca nu e antonescu, nu mai exista usl. e clar.
  increderea in guvern acum , se pare, ca e foarte joasa.
  parlamentul arata masura puterii si caracterul liderilor sai. nu exista constiinte care se manifesta individual. sunt cativa lideri de grup care decid.
  daca nu sunt specialisti in drept toti parlamentarii, dar le recomanda niste meseriasi un pachet de legi, inseamna ca au fost blocate de interesele catorva oameni.
  cat timp ai o majoritate foarte stabila, o opozitie slaba si nici alte alternative, dna-ul din ce in ce mai izolat si personalitati sterse si incompetente, iti permiti sa ti se rupa.
  daca vor mariri de pensii , as vrea ca in parlament sa fie verificati la cv , referinte si sa li se verifice trecutul.

Leave a Reply