Potrivit unui raport al serviciilor de informații britanice, Rusia și-a retras submarinele staționate în portul Sevastopol, cel mai probabil din cauza contraofensivei ucrainene, notează La Libre Belgique.

Rusia și-a retras submarinele din clasa Kilo staționate în portul Sevastopol, în sud-vestul pensinsulei Crimeea, probabil din cauza contraofensivei ucrainene, potrivit unui raport al serviciilor de informații britanice.

Navele Flotei din Marea Neagră au fost mutate spre portul din Novorossiisk, în sudul Rusiei, a adăugat marți Ministerul Apărării de la Londra în informarea sa zilnică privind războiul din Ucraina.

Capacitatea Ucrainei de a ataca la distanță mai mare, schimbând nivelul de securitate al Crimeei, este fără îndoială cauza acestei retrageri, arată Londra, precizând că “în ultimele două luni, cartierul general al flotei și principalul său aerodrom au fost atacate”.

Ministerul britanic al Apărării a subliniat că anexarea Crimeii de către președintele rus, Vladimir Putin, în 2014 urmărea să garanteze securitatea Flotei de la Marea Neagră, dar “Securitatea bazei este acum direct zdruncinată de agresiunea continuă a Rusiei contra Ucrainei”, scrie Rador.

Leave a Reply