Azi Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in conflictul juridic dintre MApN si Administratia Prezidentiala. Conflictul viza contestarea decretului prezidential de prelungire cu un an a mandatului sefului Statului Major al Apararii, in conditiile legii.

Iata decizia Inaltei Curti :


  • Soluție: Admitere recurs – Admitere recurs – cu casare – Dispune rejudecarea
  • Detalii soluţie: Admite recursul declarat de recurentele-pârâte Administraţia Prezidenţială în nume propriu şi în calitate de reprezentantă a Preşedintelui României, Domnul Klaus Werner Iohannis împotriva Sentinţei nr. 16 din data de 31 ianuarie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII a Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează în parte sentinţa atacată şi rejudecând, admite excepţia inadmisibilităţii şi respinge cererea de suspendare a Decretului nr. 1331/28.12.2018 ca inadmisibilă. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate, astfel cum a fost îndreptată şi ale încheierilor premergătoare. Respinge recursul formulat impotriva Încheierii de îndreptare a erorii materiale din data de 31 ianuarie 2019, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9 aprilie 2019.

6 COMMENTS

  1. Eh, uite de-aia sunt convins ca nu vei vota cu Dragnea la urmatoarele alegeri prezidentiale. Iohannis e proNATO, proUE & pro Vest.

  2. Intr-o tara normala asemenea conflicte nu exista, iar daca se isca asemenea divergente acestea se rezolva in liniste, in spatele usilor inchise cu partile stand la masa, eventual una verde.

  3. Se impune demisia lui Les!

    Asta nu doar ca ne-a lasat fara sef al Armatei cand a venit secretarul general NATO dar a si tergiversat toate licitatiile pentru armament de la plecarea lui Fifor!

  4. Si totusi … curtea in mareata ei inaltime nu l-a pus inapoi pe fostul sef SMA … ci doar a zis “hai s-o mai punem de o lalaiala … ca ni se pare ca ceva n-ar fi fost legal … bla bla … ” Si presedintele in functie a crezut ca el numeste … pai la lege spune ca el doar semneaza decretu’ …

Leave a Reply