Suntem la finalul unui val de criză economică şi al doilea, mult mai mare, poate fi văzut de toată lumea la orizont. Abia şi-au lins rănile persoanele fizice şi juridice care au supravieţuit. O ţara cu un popor orgolios din cale-afară şi cea mai coruptă clasă politică din Europa a declanşat deja un proces ireversibil. La câte sute de kilometri de graniţa Ro­mâ­niei, în Grecia, se fardează deceda­tul. O ţară UE în faliment are implicaţii din cele mai grave asupra regiunii în primul rând, apoi a întregului continent. Moneda europeană va fi pu­ternic zdruncinată, bursele au variaţii nebuneşti de parcă ar funcţiona într-o sală de jocuri mecanice dintr-un cazinou aglomerat.(…) În momentul în care toată Europa fierbe şi liderii Germaniei, Franţei, Italiei, Spaniei, Greciei şi alţii se întâlnesc de 3-4 ori pe săptămână, ce se întâmplă la Bucureşti? Păi ce să fie, ca în Caragiale.
Băieţii şi fetele de la guvernare îşi fac propria agendă, precum bogătanii în caz de furtună. Punga şi su­pra­vie­ţu­i­rea, restul să moară. Preşedintele se întâlneşte cu sutele de subordonaţi din Parlament să le dea ordine pentru amânarea alegerilor locale şi desfiinţarea judeţelor (mari priorităţi de criză…), primul ministru vrea cu orice preţ să intre în zona euro, când acolo sunt cele mai mari turbulenţe din lume. Inteligenţi amândoi şi interesaţi de soarta ţării, nu-i aşa? Şi mai există un caz clinic important. Ministrul Dezvoltării, care n-ar trebui să doarmă de grija subdezvoltării României şi a neatragerii fondurilor europene pentru infrastructură, are timp de shooting. Adică de şedinţe de fotografii de ore bune pentru reviste glossy, în ipostaze din cele mai lejere, precum persoana. Iar decolteruri, iar bulane la vedere, machiaj strident, peruci blonde, şatene şi brunete. Şi nume diferite. Exact ca în “Pretty Woman”, când Richard Gere o întreabă pe Julia Roberts: “Cum te cheamă?”. Şi ea răspunde profesionist: “Cum ai vrea să mă cheme?”.
Când statul este ameninţat în toate zonele sale fundamentale şi li­deri responsabili europeni se dau de ceasul morţii să scape cu viaţa din tragedia greacă, ai noştri se pozează sexy, beau şampanie, redesenează harta internă, se dau cu maşini blindate şi inaugurează piscine. Ame­nin­ţarea pentru securitatea naţională a României nu poate veni doar de la Atena pe filiera economică. Ea este amplificată aici de nimicnicia celor cu hăţurile în mână. Să nu mire pe nimeni că urmează o cumplită durere de cap pentru toată populaţia recenzată cu astfel de oameni la putere.

10 COMMENTS

 1. telle mere telle fille. grecii ies in strada, noi scriem/citim pe blog(ul tau). prea multi stim ce e defacut si spunem “trebuie” la 5 cuvinte si prea putini “ne riscam” sa aruncam cu o bordura in geamul primariei. protestul e singura optiune, restul sunt cuvinte din fundul patului cu cafeaua in dreapta.

 2. Pai, dupa ei, potopul! Nu mumai ca nu le pasa, ci lucreaza impotriva interesului national.
  Culmea tupeului: sa te duci la Ministerul justitiei si sa vorbesti despre coruptie, cand ai dosare penale de coruptie la Parchet. Mai mult, sa te folosesti de puterea care ti-o confera pozitia politica si sa intimidezi instantele in vederea solutionarii unor dosare. In loc sa modifice sau sa abroge legi, el solicita solutionari impotriva legii.Si cine de fapt,afecteaza bugetul de stat ? In orice tara UE ar fi iesit scandal.Unde or fi deontologii ?
  D-nule Tudor, cand invitati in emisiune si reprezentanti ai justitiei ?

 3. Ungurii prin UDMR apasa pedala pe ultima suta de metri pana-n podea,asa ocazie nu vor mai prinde ei de a schimba constitutia si a faramita tara in enclave. UDMR-ul observa ca se poate,conducerea face poze si bea vin,populatia este rupta de foame si disperata iar disperarea astora din PDL de a nu pierde puterea va face posibila modificarea constitutiei si ruperea tarii in bucati. Asa ocazie buna ca acum nu a prins UDMR-ul din “89 incoace. Vin vremuri grele.

  • Doru, ai mare dreptate. Şi ai să vezi, o să treacă şi votul prin corespondenţă – ca să fie “treaba bună”.

 4. Nu cred ca mai are rost sa ne mintim ca lor le pasa de altceva in afara de propria lor imagine si de cat de pline le sunt buzunarele. E clar ca Udrea e rupta complet de realitate si ca n-are decat un singur gand: cum sa faca sa dea cat mai “bine” pe sticla, cum sa apere haita de caini si implicit cum sa stea mai bine in sondaje. (gabriel20.com)

 5. Domnule Radu Tudor,nu vi se pare dubios ca ialomiteanu nu vorbeste despre salarii si pensii,boc ,nu,sulfina nici atit,dar culmea e.udrea este peste tot,explicind cum vor creste salariile,sau se vor indexa pensiile in 2012,daca bineinteles “economia o va permite”?este clar “PREGATITA”pentru a fi “FEMEIA DE FIER”a lui basescu,viitorul premier!!!!!!!!!!!!!!!SA NE FEREASCA DUMNEZEU!

 6. Elenei îi plac astea “panchiste” – fie să fie urmaşa lui Traian (la preşidenţie sau măcar premier), fie îi plac dictaturile luminate dar să aibă ea banul pe mână, fie să-şi facă campanie electorală în costum de vampă la reviste deocheate. O doare pe Nuţica-n brişcă că moare Europa şi euro. Este ea la butoane ţinută-n puf pe banul ţării ? Este. Dacă s-ar putea puţin şi preşedintă, cu atât mai bine. Sper ca în final să ia “dublul” lui Iulia Timoscenko. Ce mai poate fi comentat cu privire la această boarfă naţională ?

 7. Domnule Radu Tudor,

  Ce s-a intapmalt cu scumpa dv colega de emisiune Dana Grecu? Dupa 2-3 zile de moderat OK iar a inceput sa ZBIERE, sa monopolizeze discutiile sa fie un stie tot.

  Pacat ca au fost niste invitati buni ca Dl Cosa (nu-l apreciez ca om, dar are de multe ori opinii pertinente), Dl Serbanescu, Dl Pelican etc.
  Doamna Grecu a vorbit 61.5% din emisiune, intrerupand pe toata lumea, zbierand de parca suntem surzi, ce mai tabloidizand-o.

  Jalnic!!!

 8. Imi aduc aminte de anii negrii de dupa revolutie cind ca si acum nu treceau doua zile fara sa auzim cea mai facut NEA NELU. Ma intreb daca nu cumva mai aveti citeva numere de ziare din acea vreme. Nu s-a schimbat nimic in mentalitatea mass media si in mentalitatea romanilor in general. Acestia bat apa in piua zeci si zeci de ani si am AJUNS TOT DE UNDE AM PLECAT. Toti nu mai puteau dupa Iliescu sa ii faca publicitate. Ma scirbisem si imi cautam o iesire din GUALG. Acum nu pot deschide nici un site sa nu vad moaca P…. a imb…. DE LA COTROCENI.

 9. salut.Stii de ce cred ca udrea a facut acel pictorial?Cred ca e legat de un eventual cadou facut lui base cu ocazia implinirii virstei de 60.Sa-l mai revitalizeze u pic :)))

  Nimeni nu s-a gindit la asta dar cred ca sint cel mai aproape de adevar.Nu stiu daca insensibilul base s-a prins de cadou. :)))

Leave a Reply